Boşanma Sürecinin Aşamaları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesin dyk'sı ek ve arti uzman öğretmen unvanıyla gelen ekstra zammı yok malesef. Full ekders alsanız 8,9 yatmaz hele ki seyyanen ek dersi etkilemiyorken. Dyk ekders yada yatılı vs vs nizin olması lazım.
Eylulcemre hocam 11 yıllık öğretmen oldugunu söyleyince ona cevaben yazmıştım. Ekdersleri kurslar çok etkiliyor evet ama benim doktora da olduğu için ek ders biraz daha yüksek yatıyor dyk olmasa da.

11 yıllık öğretmenim ek ders hariç 28 bin yattı. Vergi dilimine girmemize rağmen. Yaklaşık 8-9 bin de ek ders yatıyor.
Uzmanlığınız vardır. Doktoranız olmasa ful ek dersle 5 bin küsur alınıyor. Ayrıca dyk lara da sınır getirildiği için çok az öğretmen artık bundan yararlanıyor.

20 saat dersim var alacağım ek ders 3 bin bile değil.

Onların nöbet döner sermaye gibi ekstraları var. 26 ve üzeri alabilen öğretmenler genelde 15 yıl üstü. Bize bir uzmanlık sınavı giydirdiler ya öğretmenler arası fark çok açık o yüzden.

Kız kazandığında gözümüz yok ye harca çocuklarınla
Aklıma geldi şimdi, began 1 eylülde göreve başladığı için ona 1.5 maaş yatmış olması lazım. Bu ay iyi para gelmiş olabilir ama

Bu habere göre maaşı yaklaşık 23bin. Sınıfçı olduğundan ek dersi de yaklaşık 5 bin olur (ddh + nöbet + rehberlik ve planlama+ ek ders). Ama o ayın 1i ve 6sı arasında yatar. Yani mesai ile alacağı maaş 28bine yaklaşır.

Branş öğretmenlerinin kolay kolay bu kadar ek dersi olmaz. Özellikle destekleme ve yetiştirme kurslarına gelen sınırlamadan sonra.

Dürüst olalım arkadaşlar 3 evladını hakkıyla doyurup masraflarını karşılamaya evin masraflarını kapatmaya bu para ancak yeter. 10 bin 20bin kocasına falan gönderemez. Çocuklarını sefil ederek kocasına para göndermek sefilliğin yanında bir de evladının günahına girmektir. Adam bir başına kira bile ödemeden 24bin (ortalama olsun diye bu rakam) yiyecek, karısı 3 çocukla bir de birikim yapacak, oldu canım, gitsin ötede oynasın. Kadın taşındı zaten, evin eksiği gediği vardır, bu ay yatan 1.5 maaş ancak toparlar kadını, hatta belkide toparlamaz bile. Lojman eskiyse ki öyledir muhtemelen dünya kadar tamir işi arızası da olacak.

Para isterse, kira çocukların masrafları va varken eksiye düştüm, bana 10.000 verir misin diyin. Hadi bakalım sjsjsjsjs. Gelsin kalp krizi
Az önce aradı, kendi maaşı bitmiş bana bir destek çık diyor. Benim biraz işlerim var sonra görüşürüz dedim kapattım.

Çok doğru tahminler yürütüyorsun canım. Eşimin maaşı 30.000. Adamcağıza yetmiyor ne yapsın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…