- 8 Temmuz 2023
- 1.803
- 4.140
- 53
Bu çok kötü durum sizin açınızdan önemli konuPeşpeşe arıyor. Açmasam müdürü bile arar noldu diye.
Tabi bilmiyorum diyebilmek de bir erdemdir. Bence deneyin. Buradaki bir sürü kişi en az 27 bin alıyor ama haberi yok demek ki siz daha iyi biliyorsunuz maaşlarınıBordları göruyorum hayal olan nedır acaba gercekleri begenmıyor olan sizlersiniz
Bir gün olacak ama ne kadar erken o kadar iyi ben 4 yıl önce tek çocuk varken de dava açmıştım çiçeksiz boceksiz çocuğumuz var barışalım dedi hemen atladım mal gibi şimdi 4 yıl sonra 2 çocukla boşandım keşke o zaman bosansaydim hanemden eksilen bikaç yıla daha mal olduTerapiye başladım. Yazdıklarınızda haklısınız terapist yönlendirme yapmam dedi ama keşke evden gittiğinde geri dönmeseydin kelimesini kullandı yanlışlıkla belki de. Herseyin farkındayım umarım ben kendimde bir gün o cesareti görürüm eşim gerçekten çekilmez biri sevgi saygı kalmadı aramızda zaten sadece ilk adımı atacak güce ihtiyacım var daha önce attım başarısız oldum belki o yüzden tekrar adım atamıyorum ama bir gün olacak inanıyorum kızını dahi sevmeyen bir adam farkındayım tek derdi para birikim ev eşya mal mülk kendi kızına eşya alırken eli titreyen bir insan
O yüzden müdürü de bilgilendirmeyi düşünüyorum.Bu çok kötü durum sizin açınızdan önemli konu
Umarım kaybettiğiniz cesaretinizi yeniden kazanırsınız, böyle sevgisiz saygısız adamları çeken hemcinslerime üzülüyorum çünkü.Terapiye başladım. Yazdıklarınızda haklısınız terapist yönlendirme yapmam dedi ama keşke evden gittiğinde geri dönmeseydin kelimesini kullandı yanlışlıkla belki de. Herseyin farkındayım umarım ben kendimde bir gün o cesareti görürüm eşim gerçekten çekilmez biri sevgi saygı kalmadı aramızda zaten sadece ilk adımı atacak güce ihtiyacım var daha önce attım başarısız oldum belki o yüzden tekrar adım atamıyorum ama bir gün olacak inanıyorum kızını dahi sevmeyen bir adam farkındayım tek derdi para birikim ev eşya mal mülk kendi kızına eşya alırken eli titreyen bir insan
Sorun şu ki devlet memurları da bahsettikleri kadar almıyor. İnsanlar art niyetli evet. Ha şunu da belirteyim iyi niyetli olanı da fazla. Benim ev sahibim mesela. Depremden sonra kendimiz aradık çok pahalandı kiralar, ara zam yapalım dedik. Ne konuştuysak o herşey para değil dedi. Ki kiram gerçekten çok çok ucuz. Allah razı olsun o bizi darda koymadı. Çok dua ederimAlgı meselesi falan değil. Tamamen art niyetli görüyorum.
Bizim ev sahibinin çocukları takmış öğretmensiniz şu kadar maaş alıyorsunuz bu kira böyle az ödenir mi diye sadece kendilerine pay çıkarmak için uğraşıyorlar.
Dedik biz özel sektörde çalışıyoruz maaşımız asgari ücretten biraz fazla.
Ki devlet öğretmeni de bu kadar almıyor. Hatta ikna olmayınca eşim açıp göstereyim ne kadar maaş aldığımı dedi o kadar.
Bu adamın altındaki arabaları görseniz şöyle ucuz muhabbetlere mi giriyor der şaşırırsınız.
Herkes zam yapmak için kendince böyle davranıyor.
Sanki bütün toplum devlet memuru, sanki herkese o kadar zam geldi.
Rabbim böyle insanların sayısını arttırsın.Sorun şu ki devlet memurları da bahsettikleri kadar almıyor. İnsanlar art niyetli evet. Ha şunu da belirteyim iyi niyetli olanı da fazla. Benim ev sahibim mesela. Depremden sonra kendimiz aradık çok pahalandı kiralar, ara zam yapalım dedik. Ne konuştuysak o herşey para değil dedi. Ki kiram gerçekten çok çok ucuz. Allah razı olsun o bizi darda koymadı. Çok dua ederim
Sorun şu ki devlet memurları da bahsettikleri kadar almıyor. İnsanlar art niyetli evet. Ha şunu da belirteyim iyi niyetli olanı da fazla. Benim ev sahibim mesela. Depremden sonra kendimiz aradık çok pahalandı kiralar, ara zam yapalım dedik. Ne konuştuysak o herşey para değil dedi. Ki kiram gerçekten çok çok ucuz. Allah razı olsun o bizi darda koymadı. Çok dua ederim
Çok haklısınız ben de 1.5 sene önce evden gitmiştim keşke diyorum şuan bile gelmeseydim en azından 1.5 sene de ayrılığa alışırdım şimdi fazladan çile çektim bu geçen zamanda iyice yıprandım hiç bisey düzelip yoluna girmiyor adam günden güne daha çok bencillesti daha da cimrilesti beni düşünmüyor zaten de kızını bile düşünmüyor kendi haline takılıyor bizim yanımıza bile gelmiyor ben çocuğa eşya alım eksikleri diye uğraşıyorum çocuk okula alışsın hafta sonu gezdireyim diye eşim kursa gidim para biriktirim daha çok alırsam 1 2 parça kendime alım diye uğraşıyor eksik biseyi varsa bende alim demedi valla kızıma alırım tabiki dese de demese de ama insan çocuğum diye düşünür yani daha bana diyor ne gerek var da aldın bu kadar şeyi diyeBir gün olacak ama ne kadar erken o kadar iyi ben 4 yıl önce tek çocuk varken de dava açmıştım çiçeksiz boceksiz çocuğumuz var barışalım dedi hemen atladım mal gibi şimdi 4 yıl sonra 2 çocukla boşandım keşke o zaman bosansaydim hanemden eksilen bikaç yıla daha mal oldu
HaklısınızUmarım kaybettiğiniz cesaretinizi yeniden kazanırsınız, böyle sevgisiz saygısız adamları çeken hemcinslerime üzülüyorum çünkü.
Ben bekar erkeklerin hatta erkek ailelerinin dahi neden öğretmen gelin aradığını anladım sanki, öğretmen hem iş saatleri vs sebebiyle erkeklerin eşleri için uygun buldukları bir meslek, hem özellikle devlette çalışan öğretmenlerin parası garanti, hem öğretmense çocukları seviyordur çocuk seviyorsa merhameti de vardır oradan yürüyüp istediğimizi yaptırırız diye düşünüyorlar bence, genelleme olmasın ama şu sitede ne kadar cimri koca birikim yapıp karısından saklayan karısına harcamayan, evin maddi yükünü karısına yükleyen koca konusu varsa, derdini anlatan kadının mesleği öğretmenlik oluyor, bu adamlar resmen eve girecek yönetebilecekleri parayı hesaplayarak evleniyor, sizler adına şahsen benim bile gücüme gidiyor.
Haklısınız. Benim eşim de benle param için evlenmiş ama zamanla bu para sevgisi daha da arttı şuan tapıyor resmen paraya ben hayatımda bu kadar paragöz adam görmedim kızım kreşe başladı kreş parasını ödüyor 6 bin kadar da kırtasiye istediler ben yarısını vermedim diye parayı vermemiş ben yarısını verdim artık neyse kışlık alışveriş yapalım diye gittik avm ye neyi eksik bende alım asla bisey yok yanımıza geldi kızımı görüp gidicem diye kızım da gitmedi babasının yanına sen ne biçim çocuksun dedi çekti gitti yemek yiyelim gel dedim yok yemicem dedi eve gidip yaticam dedi eve gitmemiş meğer gitmiş kendine kıyafet almış eminim bizim yemek paramızı vermemek için gelmedi çocuğa da bir esofman bile almadıUmarım kaybettiğiniz cesaretinizi yeniden kazanırsınız, böyle sevgisiz saygısız adamları çeken hemcinslerime üzülüyorum çünkü.
Ben bekar erkeklerin hatta erkek ailelerinin dahi neden öğretmen gelin aradığını anladım sanki, öğretmen hem iş saatleri vs sebebiyle erkeklerin eşleri için uygun buldukları bir meslek, hem özellikle devlette çalışan öğretmenlerin parası garanti, hem öğretmense çocukları seviyordur çocuk seviyorsa merhameti de vardır oradan yürüyüp istediğimizi yaptırırız diye düşünüyorlar bence, genelleme olmasın ama şu sitede ne kadar cimri koca birikim yapıp karısından saklayan karısına harcamayan, evin maddi yükünü karısına yükleyen koca konusu varsa, derdini anlatan kadının mesleği öğretmenlik oluyor, bu adamlar resmen eve girecek yönetebilecekleri parayı hesaplayarak evleniyor, sizler adına şahsen benim bile gücüme gidiyor.
Siz neyi bekliyorsunuz peki size de çocuğa da Hayri yok yani ben kimsenin bosanmasini istemem ama üzüldüm size boşandım ben o kadar da korkulacak bi şey değil ya sıkıntılı evliliklerde alışmış oluyorsun zaten kocasizliga sevgisizlige degersizlige çok koymuyor boşanmak ekonomik özgürlüğü olmayanlar kendilerine bi yol cizene kadar mecburen çekiyorlar tabi ama çalışan kadınlar çektikçe kendilerinden götürüyorlarHaklısınız
Haklısınız. Benim eşim de benle param için evlenmiş ama zamanla bu para sevgisi daha da arttı şuan tapıyor resmen paraya ben hayatımda bu kadar paragöz adam görmedim kızım kreşe başladı kreş parasını ödüyor 6 bin kadar da kırtasiye istediler ben yarısını vermedim diye parayı vermemiş ben yarısını verdim artık neyse kışlık alışveriş yapalım diye gittik avm ye neyi eksik bende alım asla bisey yok yanımıza geldi kızımı görüp gidicem diye kızım da gitmedi babasının yanına sen ne biçim çocuksun dedi çekti gitti yemek yiyelim gel dedim yok yemicem dedi eve gidip yaticam dedi eve gitmemiş meğer gitmiş kendine kıyafet almış eminim bizim yemek paramızı vermemek için gelmedi çocuğa da bir esofman bile almadı
Hikayenizi dinledikçe daha çok üzüldüm, kusura bakmayın siz yetişkinsiniz size o kadar üzülmem zira hür iradenizle karar alıp evlenmişsiniz ama kızınız bu babayı isteyerek seçmedi, maddi kısmını geçtim ama manevi olarak bir baba da yok el kadar çocuğun karşısında, peki kızınız ne sevgi ne şefkat gördüğü biriyle nasıl büyüyecek?Haklısınız
Haklısınız. Benim eşim de benle param için evlenmiş ama zamanla bu para sevgisi daha da arttı şuan tapıyor resmen paraya ben hayatımda bu kadar paragöz adam görmedim kızım kreşe başladı kreş parasını ödüyor 6 bin kadar da kırtasiye istediler ben yarısını vermedim diye parayı vermemiş ben yarısını verdim artık neyse kışlık alışveriş yapalım diye gittik avm ye neyi eksik bende alım asla bisey yok yanımıza geldi kızımı görüp gidicem diye kızım da gitmedi babasının yanına sen ne biçim çocuksun dedi çekti gitti yemek yiyelim gel dedim yok yemicem dedi eve gidip yaticam dedi eve gitmemiş meğer gitmiş kendine kıyafet almış eminim bizim yemek paramızı vermemek için gelmedi çocuğa da bir esofman bile almadı
Bende çocuğuma üzülüyorum zaten ben kendimi savunabilirim tabiki insan düşünmüyor değil nasıl bir hayat bu nasıl bir adamla evlendim diye ama insanın başına hersey geliyor bende kızım için doğru olana karar vermeye çalışıyorum bende sınıf öğretmeniyim çok fazla böyle öğrencim geliyor ya kızımın bir kanadını kırık bırakırsam diye üzülüyorum sırf kendi rahatım için kızımı ilerde üzer miyim diye endişeleniyorumHikayenizi dinledikçe daha çok üzüldüm, kusura bakmayın siz yetişkinsiniz size o kadar üzülmem zira hür iradenizle karar alıp evlenmişsiniz ama kızınız bu babayı isteyerek seçmedi, maddi kısmını geçtim ama manevi olarak bir baba da yok el kadar çocuğun karşısında, peki kızınız ne sevgi ne şefkat gördüğü biriyle nasıl büyüyecek?
Bunu şimdi ne kızınız ne siz anlamıyorsunuz fakat evliliğiniz bu şekilde devam ederse ergenlik döneminde kızınız sizden kopacak onu da acı bile olsa söyleyeyim zira ilgisiz sevgisiz bir baba ve ne yazık ki evladının hakkını dahi savunamayan bir anne var, Mune uzaktan davulun sesi hoş gelir, söylemesi ne kadar da kolay diyebilirsiniz, bu sözü ekonomik özgürlüğünüz olmasa, maddi olarak kendinize yetecek konumda olmasanız kabul edebilirim lakin siz kendinizi çekip çevirebilirsiniz, çocuğun masraflarıysa zaten istemese dahi kanunen eşiniz tarafından karşılanmak zorunda, sizin yumruğunuzu bir kere masaya vurma cesareti göstermeniz kafi aslında.
Aynen biz de öyleyiz eşimle zaten o sürekli disarda eve gelince de işiyle ilgilenir yatar bizle vakit geçirmez yani iyice koptuk artık bir bağımız kalmadı biz kızımla o kendisi. İllaki ilk zamanlar zor olur ama ben ayrılınca çok bir zorluk yaşayacağımı düşünmüyorum sadece ilerisi için kızım büyüdüğünde neden ayrıldın babasız büyüyorum der mi psikolojik olarak sorunları olur mu bunlar beni düşündürüyor. Kızım için doğru karar vermek istiyorum. Eşim bana evlilikte daha da yük kirli sepetinde kirli çamaşırından ütüsünden başka biseyi yok yani hatta bazen ona laf anlatmaktan yorulduklarimi yediğim hakaret küfürleri sayarsam külfet. Iste 10 senelik birliktelik bir çırpıda atılmıyorSiz neyi bekliyorsunuz peki size de çocuğa da Hayri yok yani ben kimsenin bosanmasini istemem ama üzüldüm size boşandım ben o kadar da korkulacak bi şey değil ya sıkıntılı evliliklerde alışmış oluyorsun zaten kocasizliga sevgisizlige degersizlige çok koymuyor boşanmak ekonomik özgürlüğü olmayanlar kendilerine bi yol cizene kadar mecburen çekiyorlar tabi ama çalışan kadınlar çektikçe kendilerinden götürüyorlar
Sizi anlıyorum empati kurmadan yorum yaptığımı düşünmeyin, evet haklısınız insanın başına her şey gelebilir hiçbir şey de kolay değildir ama siz tek olsanız neyse lakin kızınız babasının cimriliği ve sevgisizliğiyle yaşamak zorunda değil, illa yapın demiyorum kimsenin hayatını yönlendiremeyiz herkes kendisi karar verir ve uygular ama diyelim ki boşanmaya karar verdiniz çocuğunuz mutsuz olmaz, kötü bir evlilikte daha çok hırpalanıyor çocuklar, boşanan anne babanın çocukları şayet ebeveynler birbirine karşı kullanmaz, kaliteli zaman geçirir, gerekli ilgi ve sevgiyi gösterirlerse gayet sağlıklı ve mutlu büyüyor, diyelim ki boşanmadınız yine de harekete geçip kızınız için manen çok daha iyi bir aile olmak zorundasınız, eşinizi nasıl yola getirirsiniz bilemem ama cüretkar üstten bakan aşağılayıcı tavrını, o sivri dilini törpülemesi için elinizden geleni yapmalısınız tabii çocuğuna para harcarken titreyen elini de alçıya mı alır üzerine beton mu döker bilemem, siz dişinizi gösterip tırnaklarınızı çıkaracaksınız başka çare yok bence.Bende çocuğuma üzülüyorum zaten ben kendimi savunabilirim tabiki insan düşünmüyor değil nasıl bir hayat bu nasıl bir adamla evlendim diye ama insanın başına hersey geliyor bende kızım için doğru olana karar vermeye çalışıyorum bende sınıf öğretmeniyim çok fazla böyle öğrencim geliyor ya kızımın bir kanadını kırık bırakırsam diye üzülüyorum sırf kendi rahatım için kızımı ilerde üzer miyim diye endişeleniyorum
Dişimi tırnağımı hepsini gösteriyorum zaten ama zorla da sevgi göstermiyor ki. Buradaki elestiriler beni kendime getirdi inanın. Buraya ilk mesaj yazdığımda o kadar bitik durumdaydım ki güçlenip ayağa kalktıysam kk üyeleri sayesinde oldu. Tüm eleştirileri de dikkate alıyorum ben önceden çok körmüsum aileden çevreden böyle gördüğüm için bazı şeyler bana normal geliyordu ama normal değilmiş buraya yazdıkça burada okudukca farkına vardım. Cimri adam sevgisinde de cimri çok haklısınız ne parasını ne sevgisini hiçbir zman alamayacağız belki de o Sivri dili törpülense de asla bitmeyecek ben bütün bunlardan umudumu kestim zaten çünkü adamin kaybetme korkusu yok. Ben şuan nasıl hareket etmeliyim doğru zamanı yakalayıp ne zman ayrılmalıyım ben bu asamadayim benim eşim kendinden başka kimseyi düşünmez ben böyle bir adamla artık ne aynı yatağa girmek ne ayni havayı solumak ne de yemek ütü işlerini yapmak istemiyorum sadece doğru zamanı bekliyorum.Sizi anlıyorum empati kurmadan yorum yaptığımı düşünmeyin, evet haklısınız insanın başına her şey gelebilir hiçbir şey de kolay değildir ama siz tek olsanız neyse lakin kızınız babasının cimriliği ve sevgisizliğiyle yaşamak zorunda değil, illa yapın demiyorum kimsenin hayatını yönlendiremeyiz herkes kendisi karar verir ve uygular ama diyelim ki boşanmaya karar verdiniz çocuğunuz mutsuz olmaz, kötü bir evlilikte daha çok hırpalanıyor çocuklar, boşanan anne babanın çocukları şayet ebeveynler birbirine karşı kullanmaz, kaliteli zaman geçirir, gerekli ilgi ve sevgiyi gösterirlerse gayet sağlıklı ve mutlu büyüyor, diyelim ki boşanmadınız yine de harekete geçip kızınız için manen çok daha iyi bir aile olmak zorundasınız, eşinizi nasıl yola getirirsiniz bilemem ama cüretkar üstten bakan aşağılayıcı tavrını, o sivri dilini törpülemesi için elinizden geleni yapmalısınız tabii çocuğuna para harcarken titreyen elini de alçıya mı alır üzerine beton mu döker bilemem, siz dişinizi gösterip tırnaklarınızı çıkaracaksınız başka çare yok bence.
Anladım, o zaman terapi almaya devam edin psikolojik olarak daha güçlü olmanıza, varsa özgüven, kendinize değer verme, kendinize saygı duyma vb duygularınızı yeniden kazanmanıza yardımı olur, aynı evde cesaretinizi toplayana kadar yaşamak zorundaysanız alın karşınıza konuşun, gel seninle bir anlaşma yapalım çocuğun ihtiyaçları dışındaki her şey için bundan sonra bireysel olsun, herkes kendi mutfak harcamasını yapsın, lendi çamaşırını bulaşığını yıkasın kendi ütüsünü yapsın zira sen benimle sadece ev arkadaşı gibi takılıyorsun, ev arkadaşları kendi işini kendisi yapar diyeceksiniz, ev sizin üzerinize değilse hemen aile konutu şerhi koyduracaksınız zira adam bunun karşılığını ekonomik cezalandırmayla verecektir adım kadar eminim ağzını açtığı anda paradan bahsedecek parası olmazsa ne hale düşeceğinizi söyleyecek, şu an nasılsa ev kredisi ödeniyor, çocuğun harcamalarını kendi başına yapmıyor, kenarda sizden gizli birikimi, sıkışınca satabileceği sizin çabalarınızla alınmış bir arabası var, onlar onun canı kanı, kanını çektirecek şeyler yapın, bu arada ev benim mi dedi buyur arkadaş o zaman kredisini öde diyeceksiniz, araba benim mi diyor e kredisini öde, derdi para mı parayla vurun onu, hem içiniz soğur hem adamın paraları gidecek diye canı çekilir.Dişimi tırnağımı hepsini gösteriyorum zaten ama zorla da sevgi göstermiyor ki. Buradaki elestiriler beni kendime getirdi inanın. Buraya ilk mesaj yazdığımda o kadar bitik durumdaydım ki güçlenip ayağa kalktıysam kk üyeleri sayesinde oldu. Tüm eleştirileri de dikkate alıyorum ben önceden çok körmüsum aileden çevreden böyle gördüğüm için bazı şeyler bana normal geliyordu ama normal değilmiş buraya yazdıkça burada okudukca farkına vardım. Cimri adam sevgisinde de cimri çok haklısınız ne parasını ne sevgisini hiçbir zman alamayacağız belki de o Sivri dili törpülense de asla bitmeyecek ben bütün bunlardan umudumu kestim zaten çünkü adamin kaybetme korkusu yok. Ben şuan nasıl hareket etmeliyim doğru zamanı yakalayıp ne zman ayrılmalıyım ben bu asamadayim benim eşim kendinden başka kimseyi düşünmez ben böyle bir adamla artık ne aynı yatağa girmek ne ayni havayı solumak ne de yemek ütü işlerini yapmak istemiyorum sadece doğru zamanı bekliyorum.
Ev ortak tapu ama kredi benim maaşımdan otomatik kesiliyor araba onun da var benimde benim arabayı kredi çekip aldım onu da ben ödüyorum ödemez asla kızın kresini ödüyor mutfak masrafını da ortak gibi bende alırım ona da aldırmıyorum zaten al diye diye anca bu kadar oldu ev ihtiyacını bile almazdı çocuğa da bisey almaz ki nasıl olsa ben alıyorum diye yada gider en ucuzunu alır elbise almaz mesela ne gerek var der ama ben istediklerimi begendiklerimi alırım kızıma da eşimden para koparmak biraz zordurAnladım, o zaman terapi almaya devam edin psikolojik olarak daha güçlü olmanıza, varsa özgüven, kendinize değer verme, kendinize saygı duyma vb duygularınızı yeniden kazanmanıza yardımı olur, aynı evde cesaretinizi toplayana kadar yaşamak zorundaysanız alın karşınıza konuşun, gel seninle bir anlaşma yapalım çocuğun ihtiyaçları dışındaki her şey için bundan sonra bireysel olsun, herkes kendi mutfak harcamasını yapsın, lendi çamaşırını bulaşığını yıkasın kendi ütüsünü yapsın zira sen benimle sadece ev arkadaşı gibi takılıyorsun, ev arkadaşları kendi işini kendisi yapar diyeceksiniz, ev sizin üzerinize değilse hemen aile konutu şerhi koyduracaksınız zira adam bunun karşılığını ekonomik cezalandırmayla verecektir adım kadar eminim ağzını açtığı anda paradan bahsedecek parası olmazsa ne hale düşeceğinizi söyleyecek, şu an nasılsa ev kredisi ödeniyor, çocuğun harcamalarını kendi başına yapmıyor, kenarda sizden gizli birikimi, sıkışınca satabileceği sizin çabalarınızla alınmış bir arabası var, onlar onun canı kanı, kanını çektirecek şeyler yapın, bu arada ev benim mi dedi buyur arkadaş o zaman kredisini öde diyeceksiniz, araba benim mi diyor e kredisini öde, derdi para mı parayla vurun onu, hem içiniz soğur hem adamın paraları gidecek diye canı çekilir.
Adamı da yok sayın, oraya buraya gideceğiz demeyin, insan ev arkadaşına bir açıklama yapmak zorunda mı? O nasıl paracıklarını kızına bir yemek parası vermek yerine kendi kıyafetlerine harcıyorsa sizde kendinize harcayın, onunla da sadece kız için para isteyeceğiniz de muhatap olun sürekli paradan bahsedin, para lazım kızın ayakkabısı eskidi montu yıprandı para lazım para ver deyin, o paradan ağlarsa siz daha çok ağlayın valla bakın şaka değil bu cimri adamların tek bir dili var o da para.
Tamam işte mutfak için sadece kızınızla kendinize kadar alın, bundan sonra yiyeceklerini kendisi alsın, kreşi paşa paşa ödeyecek, bu adam o evde ne ödüyor Allah aşkına?Ev ortak tapu ama kredi benim maaşımdan otomatik kesiliyor araba onun da var benimde benim arabayı kredi çekip aldım onu da ben ödüyorum ödemez asla kızın kresini ödüyor mutfak masrafını da ortak gibi bende alırım ona da aldırmıyorum zaten al diye diye anca bu kadar oldu ev ihtiyacını bile almazdı çocuğa da bisey almaz ki nasıl olsa ben alıyorum diye yada gider en ucuzunu alır elbise almaz mesela ne gerek var der ama ben istediklerimi begendiklerimi alırım kızıma da eşimden para koparmak biraz zordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?