Boşanma Sürecinin Aşamaları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de 20 saat. Yüksek lisansım var sanırım %5 gibi bir şey fark ettiriyor. Doktora da %10 bile değil diye biliyorum. 8-9 bin iyiymiş valla hep öğretmen olmayanlardan duyduğumuz şehir efsanesi gibi maşallah diyelim tabi hocamıza Allah bereket versin.

Yurt nöbeti falan tutunca epey yükseliyor. Ben nöbet tutarken dyk verenlerle yarışıyordum neredeyse. Oradan da güzel para geliyor

Yurt nöbeti falan tutunca epey yükseliyor. Ben nöbet tutarken dyk verenlerle yarışıyordum neredeyse. Oradan da güzel para geliyor
Doğrudur tabi mutlaka alanlar vardır ama arkadaş öyle yazınca sanki tüm öğretmenler o kadar ekders alıyormuş gibi anlaşılmış. Sonra da millet öğretmenler de para beğenmiyor vs gibi laf ediyor. 15. Yılımı çalışıyorum sanırım. En yüksek ek dersi geçen sene 24 saatle alabildim. Bunun içinde de hem evde eğitim hem destek eğitim var düşün yani. Onun dışında genel meslek hayatım nerdeyse maaş karşılığını zor doldurarak geçti. 3 farklı okulda çalıştım üçünde de durum bu oldu.

Yuksek lisans %7, doktora %20 farkediyor. Oranlar değişti. Hayatımda hiç 20 saat derse giremedim ama isterdim. Ders yükümüz çok fazla, üstüne kurslar da olunca bayağı farkediyor.

Yuksek lisans %7, doktora %20 farkediyor. Oranlar değişti. Hayatımda hiç 20 saat derse giremedim ama isterdim. Ders yükümüz çok fazla, üstüne kurslar da olunca bayağı farkediyor.
Hocam haftada iki gün evde eğitime gitmeme rağmen ders saatim maksimum 24 oldu. Bizde de hiç ders olmuyor. Haftasonu kursunu da ben hiç açmadım istemedim. Çocuklarım var haftasonlarımı onlara ayırıyorum.

Hocam haftada iki gün evde eğitime gitmeme rağmen ders saatim maksimum 24 oldu. Bizde de hiç ders olmuyor. Haftasonu kursunu da ben hiç açmadım istemedim. Çocuklarım var haftasonlarımı onlara ayırıyorum.
Proje okulu olunca kurs açmak zorunda kalıyoruz. Bizde pek gönüllülük esasına dayanmıyor. Artık yıllardır o kadar çok alıştım ki, kurs vermezsem kendimi çok garip hissederim herhalde.

Benim eşim de aynı anlattıklarınız gibi beni 7 senede içten içe yedi bitirdi resmen konu sahibi atandı kurtuluyor ama ben şuan ayrılmaya cesaret bile edemiyorum kendime çok kızıyorum ama yapamıyorum yine de. Kızımın kreş için istenen kırtasiye parasının yarısını istedi bugün ya. Hadi bana para harcama anlarım da çocuğun ya kendi kızına bile bisey harcarken eli titriyor. Evde iki yabancı gibiyiz resmen eve alisveris kres eşimde ev araba kredisi bende onun dışında yüklü bi harcama olursa yarısını istiyor. Harcamalar dışında da artık eve yatmaya ve yemek yemeye geliyor sohbet muhabbet zaten sınırlı ya kavga ediyoruz ya küsüz bilmiyorum ne zmana kadar böyle gider ama içten içe de sinirden deli oluyorum adamın biseyleri düzeltelim diye çabalamak yerine hala itmesine uzaklaştırmaya çalışmasına

Normlara göre değişiyor ek ders işte. Ben geçen yıl 15 saate çalıştım, yol parası da cebimden gitti (şu an günlük 100tl) pazarlıkla 23 saat alabildim, üzerine 3 saat destek eğitim alacağım ki hiç değilse maaşım bana kalsın. İnsanlar kıt kanaat hatta ekside yaşamaya öyle koşullandılar ki bizim normal bir hayat yaşamak için hesapladığımız kazanç gözlerine çok geliyor. Ha şu da var, çok kazanıyor bile olsak yattığımız yerden kazanmıyoruz. Bizim kadar efor harcamadan çok daha fazlasını kazanan dünya kadar kamu personeli var

Sizi eleştirmek bana düşmez belki ama her konunuzu bilmiyor olsam da parayla ilgili olan ve köyden dönüşte eşinizle kavganızı anlattığınız konularınızı okumuştum, neden kendinizi bu kadar aşağılatıyor sizi sürekli hor gören laflarıyla döven birine katlanıyorsunuz?
Siz de öğretmensiniz, siz ve diğer öğretmen arkadaşlarımız af buyursunlar lakin bu sitede maaş kartını kaptıran, evin neredeyse bütün giderlerini yüklenen bir de yetmezmiş gibi evin her işini de yapanlar çoğunlukla öğretmenler, peki ama neden?
Kaba tabir olacak özür dilerim fakat sizi sevdiğinden ziyade işinizi sağlam bir gelir kapısı gibi gören adamları çekmeye cesaret ederken neden ayrılmaya cesaret edemiyorsunuz?
Eşiniz gibi biriyle yaşamak hayatı tek başına yüklenmekten daha zor oysa ki.

Evin kredi ödemesi sizde ona rağmen adam “benim sayemde milyonluk evde oturuyorsun” diyor, çalışıp birikim yapmışsınız sizin katkınızla araba almış ama araba sizden kıymetli, benzer konulara çokça yazar oldum ama başka nasıl ifade edilir bilmiyorum siz kendinize değer vermezseniz eşiniz dahi olsa kimse değer vermez, küserek sizi hatta ailenizi aşağılayarak hem egosunu tatmin ediyor hem de birikim yapıyor, peki sizin birikiminiz var mı?
Mesela kredisini ödediğiniz evi dahi ikinizin evi görmüyor onun evi, onu arabası, onun parası, ıslak saçlarla yatmanıza izin vermediği yatak dahi onu yatağı, siz kimsiniz peki ? Rahatça birikim yapmasını o birikimleri de kendisine saklamasını sağlayan birisiniz onun gözünde.

Boşanmak istemez tabii zira boşanmaya kalkarsa mahkeme masrafı olacak, evlilik süresince edinilmiş malların yarısı gidecek ve çocuk için nafaka bağlanacak, kızınızı da bu evden gidersen götüremezsin demesinin sebebi nafaka vermek istememesinden, evladını gerçekten seviyor olsa cebinden bir çikolata parası çıktı diye kavga çıkarmazdı, çocuğuna para harcarken eli titremezdi.

Kendinizi sevin, kendinize değer verin ve kendinize saygı duyun, internette çok sıkça denk geldiğim bir söz anonim miydi yoksa birinin sözü müydü hatırlamıyorum “Kadın değişirse dünya değişir” kendinizi değiştirin bunun için gerekirse terapist yardımı alın ama mutlaka değişin.

Son düzenleme:
Bordları göruyorum hayal olan nedır acaba gercekleri begenmıyor olan sizlersiniz
Bordrolar her ay önümüze düşüyor arkadaşım. B Began 'in alacağı maaş şu an 22.850 lira. Anlıyor musun? İstersen git, araştır. Ben 14 yıllık, yüksek lisanslı uzman öğretmenim ve şu an "aldıkları en düşük maaş 28.000" dediğin maaşı ben alıyorum. Yani en düşük maaş 28.000 filan değil. O yüzden mesajların beğenilmiyor. Mahep uygulamasından net maaş hesabı yapabilirsiniz. Kuruşu kuruşuna doğru çıkar. Aşağıda mevcut. (Ben yeni başlayan başka bir arkadaşıma öğretmek için hesaplamıştım bunu.)

Eklentiler

• Screenshot_20230916_070346_WhatsApp.webp
    28,5 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleme:
Bordları göruyorum hayal olan nedır acaba gercekleri begenmıyor olan sizlersiniz
Maaşım daha dün yattı 23 bin. Kendi hesabımızı bilmiyor muyuz yani? Bir de böyle tipler türedi ya hasbinallah. Ek ders falan diye gelmeyin karşıma. Herkes full ekders mi alıyor?

Terapiye başladım. Yazdıklarınızda haklısınız terapist yönlendirme yapmam dedi ama keşke evden gittiğinde geri dönmeseydin kelimesini kullandı yanlışlıkla belki de. Herseyin farkındayım umarım ben kendimde bir gün o cesareti görürüm eşim gerçekten çekilmez biri sevgi saygı kalmadı aramızda zaten sadece ilk adımı atacak güce ihtiyacım var daha önce attım başarısız oldum belki o yüzden tekrar adım atamıyorum ama bir gün olacak inanıyorum kızını dahi sevmeyen bir adam farkındayım tek derdi para birikim ev eşya mal mülk kendi kızına eşya alırken eli titreyen bir insan

Mutsuzsanız mutlaka ayrılın. Benim gibi ikinci çocuğu doğurur, üstüne bir de aldatılınca anlarsınız dünyanın kaç bucak olduğunu. Bir avukat bulup eşinizi evden uzaklaştırmakla başlayın işe. Allah kolaylık versin.

En düşük 27 bin olmasını beğenmemiş olabilirler mi acaba. 10 yılım bitecek öğretmenim dün 24750 gibi bişey yattı. 25bin değil bakın. Ki buna 2 küçük çocuk parası dahil
Bunlar ya algılara kapılıyorlar ya da art niyetliler. Bizim hesabımıza yatan maaşı bizden iyi biliyorlar ya.

Bunlar ya algılara kapılıyorlar ya da art niyetliler. Bizim hesabımıza yatan maaşı bizden iyi biliyorlar ya.

Algı meselesi falan değil. Tamamen art niyetli görüyorum.
Bizim ev sahibinin çocukları takmış öğretmensiniz şu kadar maaş alıyorsunuz bu kira böyle az ödenir mi diye sadece kendilerine pay çıkarmak için uğraşıyorlar.
Dedik biz özel sektörde çalışıyoruz maaşımız asgari ücretten biraz fazla.
Ki devlet öğretmeni de bu kadar almıyor. Hatta ikna olmayınca eşim açıp göstereyim ne kadar maaş aldığımı dedi o kadar.
Bu adamın altındaki arabaları görseniz şöyle ucuz muhabbetlere mi giriyor der şaşırırsınız.
Herkes zam yapmak için kendince böyle davranıyor.
Sanki bütün toplum devlet memuru, sanki herkese o kadar zam geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…