Boşanma Sürecinin Aşamaları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
siz atandığınızda karım 3 çocukla orda tek başına napıcak nasıl geçinecekler diye hesap yapacağına 10 bin tl istemesiyle zaten karakterini ortaya koymuştu. dişli bir avukat bulun da çocuklarınızın ve kendinizin hakkını alın inşallah

Ev de borçlar da ikiye bölünür haberiniz olsun. Gönül rızası ile vermezse mahkeme öyle karar verir. Borcu ne kadar borç da paylaşılıyor maalesef. Öyle hem ev versin hem borç onda kalsın olmuyor. Çocuklara da nafaka çok az veriyor mahkeme. Anlaşmalı bosanmayi zorlamanız lazım nu durumda.

Ev parasını harcamak istemiyor çakal. Hemen ev alacak çünkü, kirada mı yaşasın?
Yahu toplam vereceği 100 bin lira. Ev alma esnasında para bile sayılmıyor artık.

Yaklaşık değeri ne kadar evinizin began? Sen bulunduğun şehirde kendine 2+1 küçük bir şey alabilir misin o parayla. Kira ile uğraşmazsın en azından. Tayinin çıkınca da satarsın.

Ev parasını harcamak istemiyor çakal. Hemen ev alacak çünkü, kirada mı yaşasın?
siz de mutlaka atandığınız yerden ya da sonrasında nerde yaşamayı düşünüyorsanız çok didiklemeden bir ev alın. sonrasında tek maaşla eviniz olmadan çok zorlanırsınız

Şu anki avukatım gayet dişli birine benziyor.

2.5 milyona satılır dedi exper.

2.5 milyona satılır dedi exper.
Çekişmeli ile ev satılırsa değerinin altında satılıyor. Bilirkişiye para veriliyor. Avukat komisyon alıyor. Çok para kaybediyorsunuz. Avukat komisyon alacağı için bu konuda belki uyarmamistir. İcra ile evi sattırip bölüsmek son seçeneğiniz olsun.

Avukat söyledi de kocam olacak şahıs inat ediyor.

Çok haklısın. Zaten anlaşmalı boşanma şartları da onun lehine. Bana uymuyor.
Başka türlüsüne asla yanaşmaz ki, daha fazla ne koparabilirim diye aklı elektrik sayacı gibi çalışıyor şu an, o yüzden sende para aşığı cimri biri nasıl düşünür öyle düşünüp adım atmak zorundasın, kısaca eşin gibi düşün
Began'ın ikameti şu an çocuklarla beraber farklı bir şehirde. Bu durumda adam hala burası aile konutu diyebilir mi? Aile konutu olup olmadığı neye göre belirleniyor.
Benim bildiğim kadarıyla diyebilir, eşlerden bir tanesinin o evde oturuyor olması şerh koymaya yeterli, adamın ikameti o evde, o yüzden Began bence avukatına danışıp eşine ya tahliye davası açmalı veya kira talebinde bulunmalı çünkü aile konutu şerhi koyulmuş evi ne satmak ne de 3. şahıslara kiralamak mümkün değil, ben boşuna mı diyorum adam uyanık, para söz konusuysa elindeki tüm nimetleri kullanacaktır diye, anlaşmalı boşanmaya yanaşmış görünüp evde oturmaya devam ediyor bu onun için ne koparırsam kardır hanesinde, mehir ödeyemem diyor oradan da cebinden para çıkmayacak düşüncesinde, çocuklara nafakayı 6 ay sonra öderim diyor bu da cepte, gizli banka hesabı vardır orada da paraları güvendedir, avukata bu adam parayı çok seviyor banka hesapları var mı 17 yılda gizli gizli edindiği mal mülk var mı araştırılması için ne yapılmalı hangi resmî mercilere başvurulmalı diye söylemek lazım.

Bu dava süreci kolay geçmeyecek çünkü, o zaman dava tümüyle para üzerinden yürütülmeli bu dilden başkasını anlamıyor adam.

Önceki avukatım yüzünden. Hemen aç dedim yapmadı.

Gerçekten çok uyanıkmış ya. Boşanma lafını duydu karşı atağa geçti hemen. Ben de boşanma aşamasındayım şuan malum, benim eş kişisi yalvarma modunda günlerdir. İlk başta bi velayetleri alacam falan filan artistlik yaptı, meğer avukatı velayetleri alamazsın demiş yeni yeni dökülüyor. Şuan yalvarma modunda. Seninki baya hazırlıklıymış. Çekişmeli anlaşmalı kar zarar hesabında çok da bir ekside değilsen anlaşmanı öneririm. Sinir bozucu süreçler..

senden 10 bin isterken 4 kişinin geri kalan 17 binle geçinmesini bekliyordu
şimdi aynen kendine çevirip size 17 bin ödemesi lazım
hadi buyursun

Bende borç denince çook uçuk rakamlar sandım
Hepi topu 3-4 maaşı kadar
İnsan utanır borcum var demeye
Gerçekten ya kirası yok bir şeyi yok bahane olsun diye bulduğu borç diş kovuğu kadar utanır insan. Bunun başka bi borcu olmalı. Sinekten çıkacak yağın hesabını yapan adam başka mal mülk yapıp anası üstüne falan mı tapuladı yoksa?

Sanmiyorum
Şimdiye kadar asgari ücretle geçinmişler. Ev almaları bile bence yeteri kadar başarı
Ama altın, döviz vs gibi birikimi kıyısında köşesinde olabilir konu sahibinden gizli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…