- 30 Mart 2018
- 2.917
- 6.780
- 158
Ben daha önce merak edip hamilelik konularına bakmıştımİnatla şu çocukların yaşlarını söylemiyor neden acaba
Konuşmalısınız ama. Rehber öğretmenin bana ilk söylediği şey oğlunuz bu konu hakkında konuşsun, içine atmasın dedi. Ben de hep konuştum, babasının iyi bir insan olduğunu söyledim, oğlumu çok sevdiğini söyledim. Siz de çocuklarınıza babalarını yanlış anladıklarını, babalarının onları çok sevdiğini söyleyebilirsiniz, çocukların da belki tutumları değişir o zaman, çocukların cinsiyetini bilmiyorum ama doğru bir erkek rol modele ihtiyaçları var. Babalarının kötü biri olduğunu düşünmek ileride onlarda müthiş bir özgüvensizlik yaratır. Karşımızdaki adamlar çocuklarını düşünecek kadar yüce gönüllü insanlar olsalar zaten boşanmazdık ama onların açıklarını da bizim kapatmamız gerekiyor maalesef.Ben babaları hakkında hiçbir şekilde konuşmuyorum. Babaları saçma sapan davranıyor telefonda. Benimle bir alakası yok. Görüştürmesem bir dert görüştürsen bir dert. İki ucu b.klu değnek.
Boşanmış aile çocuğu olarak ben de annemle soyadimin farklı olduğunu her zaman sorun yapmışımdır. Bu olabilir yani büyük bir mesele değil. Okuldan bile öğrenmiş olabilirlerBen daha önce merak edip hamilelik konularına bakmıştımen küçük anaokulu yaşında üç çocuğun da aralarında fazla yaş yok yaş farkı en fazla 2 dir tahminim en büyük 10 11 olabilir o yüzden babalarının soyadını almayacağız demelerine çok şaşırmıştım
Niye alamasınlar babalarının mirasınıBabalarının mirasını alabiliyorlar mı o zaman ? Özellikle de reşit olmayan çocuklar nasıl böyle karar alabiliyorlar ? Çocukların durumu için pedagogla görüştünüz mü, bu durum benim için hafife alınacak bir durum değil mesela. Ben de leş gibi bir adamdan boşanıyorum ama oğluma hiçbir zaman kötülemedim, tam tersi ikimizin de iyi insanlar olduğumuzu, kavgadan bıktığımızı ve sakince yaşamak istediğimizi söyledim. Okulun rehberlik hizmetinden yararlanıyoruz, psikologum da çocuğun babayı her zaman iyi bilmesini, babayı kötülemenin çocuğun cinsel gelişimini bile etkileyebileceğini, çocuğun iyi bir babayla özdeşim kurması gerektiğini söyledi. Bu yüzden oğlumun yanında asla babası , eski kv hakkında ne konuşuyorum ne de kimseyi konuşturuyorum. Bu tutumunuza da şaşırdım açıkçası, öylesine buraya yazdığınız kadar basit bir şey değil, umarım çocuklarınızın psikolojisini yeterince gözetiyorsunuzdur.
Bence kesinlikle çocuklarınıza soyadinizi verin. Çünkü her gittiğiniz yerde özellikle cocuklariniza velisi kısmı yazılırken sizin ve çocuğun soyismi farklı olunca hemen çocuğa soruluyor annenle baban ayrı mı soyke mi böyle mi vs vsAvukata soracağım ona göre karar vereceğim yine. Çünkü ben hiç böyle bir şey planlamamıştım.
Hamilelik konularından tahmin yürüttüm diyorum. ifşa olmak istemese 2. Üyelikle yazar. Ayrıca kendisi 'ifşa olmak istemediğim için söylemiyorum' diye yazardı, sizin avukatliginiza ihtiyacı yok.Arkadaşlar kadın ifşa olmamak için bazı küçük yalanlar söylüyor olabilir mesela 3 değil 2 çocuğu vardır ne bileyim
Henüz boşanma gerçekleşmedi daha annelerinin soyadı bile aynı. Çocuklar ne ara bütün bunların farkına varıp biz senin soyadını almak istiyoruz diyebilecek? Bende de 10 yaş çocuk var salak da değil şükür ama boşansak senin soyadını alayım mahkemede babamı nasıl kötüleyeyim diye not almaz. Yani çocuk bunları Bi yerden duymadıktan sonra o yaş civarı çocuk soyisminin değişebileceğini bile bilmez kolay kolay.Boşanmış aile çocuğu olarak ben de annemle soyadimin farklı olduğunu her zaman sorun yapmışımdır. Bu olabilir yani büyük bir mesele değil. Okuldan bile öğrenmiş olabilirler
Benim kızım tam da senin dediğini yapıyor. Yani kardeşler bir olup mahkemeye çıkınca ne diyeceklerine dair notlar alıyorlar, birbirlerine taktik veriyorlar.Henüz boşanma gerçekleşmedi daha annelerinin soyadı bile aynı. Çocuklar ne ara bütün bunların farkına varıp biz senin soyadını almak istiyoruz diyebilecek? Bende de 10 yaş çocuk var salak da değil şükür ama boşansak senin soyadını alayım mahkemede babamı nasıl kötüleyeyim diye not almaz. Yani çocuk bunları Bi yerden duymadıktan sonra o yaş civarı çocuk soyisminin değişebileceğini bile bilmez kolay kolay.
Arada ciddi bir maddi uçurum olması lazımdır bence bunun için.Çalışan kadına eşi nafaka veriyor mu boşanmalar da?
Çok teşekkür ederim özet ve anlayışınız içinÇocukların neler bildiğine inanamazsınız arkadaşlar. Tahminimce en büyükleri 4.ya da 5. Sınıf beganın çocuklarının. Muhtemelen bunları düşünüp diğerlerini yönlendiren odur. Şu an 4. Sınıfta kızım var, boşanmış komşularımız var ve kızım her şeyi merak edip sorguluyor. Onların da işleyen bir zekası var, parça birleştirme bütünlük kurma becerisi var. Çocuklar için yapılmış filmlerde bile boşanma, mahkeme, velayet kavramları çıkıyor karşılarına.
Bu kadın, adam çocuklarına saldırmasın diye aylarca aynı evin içinde idare etti adamı, evleri ayırdıktan sonra mı çocukları dolduracak. Bu densiz dengesiz olmayacak şeyler söyleyip darlıyor bence çocukları
Neleri kabul etmemiş?Eşim avukatımı aramış, şartlarımın çoğunu kabul etmiş.
Nafakanın başlayacağı tarih konusundaNeleri kabul etmemiş?
Kabul etmediklerini merak ediyorum ben daha çok.Eşim avukatımı aramış, şartlarımın çoğunu kabul etmiş.
Ben artık gözünaydın diyemiyorum. Her an yeni bir arızayla gelebilirEşim avukatımı aramış, şartlarımın çoğunu kabul etmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?