Boşanma Sürecinin Aşamaları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnatla şu çocukların yaşlarını söylemiyor neden acaba
Ben daha önce merak edip hamilelik konularına bakmıştım en küçük anaokulu yaşında üç çocuğun da aralarında fazla yaş yok yaş farkı en fazla 2 dir tahminim en büyük 10 11 olabilir o yüzden babalarının soyadını almayacağız demelerine çok şaşırmıştım

Arkadaşlar kadın ifşa olmamak için bazı küçük yalanlar söylüyor olabilir mesela 3 değil 2 çocuğu vardır ne bileyim belki branşı farklıdır belki açıktır kapaliyim demiştir. Bu çok normal ki yani ifşa olmamak için bu yolu secmisse ne gibi bir sorun olsun ki ? Niye bu kadar celallendiniz. Sonuç itibariyle boşanan atanmış çocuklu bir kadının hikayesi. Biz de elimizden geleni yapıyoruz

Ben babaları hakkında hiçbir şekilde konuşmuyorum. Babaları saçma sapan davranıyor telefonda. Benimle bir alakası yok. Görüştürmesem bir dert görüştürsen bir dert. İki ucu b.klu değnek.
Konuşmalısınız ama. Rehber öğretmenin bana ilk söylediği şey oğlunuz bu konu hakkında konuşsun, içine atmasın dedi. Ben de hep konuştum, babasının iyi bir insan olduğunu söyledim, oğlumu çok sevdiğini söyledim. Siz de çocuklarınıza babalarını yanlış anladıklarını, babalarının onları çok sevdiğini söyleyebilirsiniz, çocukların da belki tutumları değişir o zaman, çocukların cinsiyetini bilmiyorum ama doğru bir erkek rol modele ihtiyaçları var. Babalarının kötü biri olduğunu düşünmek ileride onlarda müthiş bir özgüvensizlik yaratır. Karşımızdaki adamlar çocuklarını düşünecek kadar yüce gönüllü insanlar olsalar zaten boşanmazdık ama onların açıklarını da bizim kapatmamız gerekiyor maalesef.

Boşanmış aile çocuğu olarak ben de annemle soyadimin farklı olduğunu her zaman sorun yapmışımdır. Bu olabilir yani büyük bir mesele değil. Okuldan bile öğrenmiş olabilirler

Niye alamasınlar babalarının mirasını siz evlisiniz soyadınız kocanızın soyadı şimdi baba mirasi almayacak misiniz

Avukata soracağım ona göre karar vereceğim yine. Çünkü ben hiç böyle bir şey planlamamıştım.
Bence kesinlikle çocuklarınıza soyadinizi verin. Çünkü her gittiğiniz yerde özellikle cocuklariniza velisi kısmı yazılırken sizin ve çocuğun soyismi farklı olunca hemen çocuğa soruluyor annenle baban ayrı mı soyke mi böyle mi vs vs
Çocuk bu sorulara muhatap olmasın
Bu durum benim çocukluk travmam ya resmen niye annenleeee soyadın farklıııı diyen çocuklara cakasim geliyordu

Arkadaşlar kadın ifşa olmamak için bazı küçük yalanlar söylüyor olabilir mesela 3 değil 2 çocuğu vardır ne bileyim
Hamilelik konularından tahmin yürüttüm diyorum. ifşa olmak istemese 2. Üyelikle yazar. Ayrıca kendisi 'ifşa olmak istemediğim için söylemiyorum' diye yazardı, sizin avukatliginiza ihtiyacı yok.

Boşanmış aile çocuğu olarak ben de annemle soyadimin farklı olduğunu her zaman sorun yapmışımdır. Bu olabilir yani büyük bir mesele değil. Okuldan bile öğrenmiş olabilirler
Henüz boşanma gerçekleşmedi daha annelerinin soyadı bile aynı. Çocuklar ne ara bütün bunların farkına varıp biz senin soyadını almak istiyoruz diyebilecek? Bende de 10 yaş çocuk var salak da değil şükür ama boşansak senin soyadını alayım mahkemede babamı nasıl kötüleyeyim diye not almaz. Yani çocuk bunları Bi yerden duymadıktan sonra o yaş civarı çocuk soyisminin değişebileceğini bile bilmez kolay kolay.

Benim kızım tam da senin dediğini yapıyor. Yani kardeşler bir olup mahkemeye çıkınca ne diyeceklerine dair notlar alıyorlar, birbirlerine taktik veriyorlar.

Çocukların neler bildiğine inanamazsınız arkadaşlar. Tahminimce en büyükleri 4.ya da 5. Sınıf beganın çocuklarının. Muhtemelen bunları düşünüp diğerlerini yönlendiren odur. Şu an 4. Sınıfta kızım var, boşanmış komşularımız var ve kızım her şeyi merak edip sorguluyor. Onların da işleyen bir zekası var, parça birleştirme bütünlük kurma becerisi var. Çocuklar için yapılmış filmlerde bile boşanma, mahkeme, velayet kavramları çıkıyor karşılarına.

Bu kadın, adam çocuklarına saldırmasın diye aylarca aynı evin içinde idare etti adamı, evleri ayırdıktan sonra mı çocukları dolduracak. Bu densiz dengesiz olmayacak şeyler söyleyip darlıyor bence çocukları

Çok teşekkür ederim özet ve anlayışınız için

Cinsel hayatına kadar anlattığını söylediğiniz birinin, çocuklarının yaşlarını saklaması mantıklı değil bu mantığa göre. Çocukların yaşı ile mi deşifre olacak yani saçma. Ki Began zaten atandığı yeri dahi söylemedi mi?
Çocuklarının yaşını söylemek istemeyip söylemiyor olabilir kendince bir sebebi vardır, ama saklama tabiri saçma yani.
Ben bu yaşananların kurgu olduğunu asla düşünmüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…