- 15 Haziran 2016
- 1.683
- 5.152
- 108
- 39
- Konu Sahibi Angelsinthesky1
-
Zordur eminim yaşadığın. Seni anlamıyor değilim. Şiddete de karşı biriyim. Ama hemen boşanmayı koyma derim aklına. Öncelikle toplan ve git evden. Tepkisini ölç. Konuşma imkanı doğar sakince karşına çıkar ise hissettiklerini anlat. Benim yanımda mutsuz sun başkalarıyla mutlu demekki beni istemiyorsun. Bu bana böyle hissetiriyor herkeste böyle hisseder de. Ve sana vurduğu zaman ne hissettiğini şöyle. Ve tabi s.git dediğinde ne hissetiğini de. Bu gidişin den sonra bu konuşmayı yapabilirseniz ve hatalarını anlarsa bir şans daha ver derim.Ben de öyle yapmak ıstıyorm ama benım dava acmam gerekıyor baska turlu olmayacagı kesın ama ıcım daralıyor nefes alamıyorum sanki.. O surecı dusundukce ..Baska turlu onun gozu korkmaz , 15 gun konusmadıgımız da oldu ., aynı evde 2 yabancı gıbı yasadık.. Küsmeyı de ögrettı bana , sacma sapan cocuk gibi..
O benım onu terk ettıgımı görmeden care arayısıma girmez zaten.. Ben de eger bosanmaya karar verdıgımı ona soylersem , dönusu olmaz eger bu konuda da yuz göz olursak bidaha hıc iflah olmayız zaten. Onun ıcın sureklı dusunuyorum surekli, yazdıklarımı okuyorum yuzlesıyorjm kendımle , sonra herkes bır seyler yasıyor dıyorum cok bunaldım keske kızımla ben gidebılsem uzak bıryerlere...Zordur eminim yaşadığın. Seni anlamıyor değilim. Şiddete de karşı biriyim. Ama hemen boşanmayı koyma derim aklına. Öncelikle toplan ve git evden. Tepkisini ölç. Konuşma imkanı doğar sakince karşına çıkar ise hissettiklerini anlat. Benim yanımda mutsuz sun başkalarıyla mutlu demekki beni istemiyorsun. Bu bana böyle hissetiriyor herkeste böyle hisseder de. Ve sana vurduğu zaman ne hissettiğini şöyle. Ve tabi s.git dediğinde ne hissetiğini de. Bu gidişin den sonra bu konuşmayı yapabilirseniz ve hatalarını anlarsa bir şans daha ver derim.
Yaşadıkların kolay değil evet ama biraz sakinleş sakince düşün derim.
Bazı erkekler ışte vs yaşadığı sorunu evdeki kadına yüklenerek hafifletiyor tabiki bu hastalıklı bir durum. Yada eşini artık sevmiyor dur evliliği ite kaka yürütür yine eşine böyle davranır. Sen temele inmeyi düşün derim. Nedenini öğren eğer nedeni seni istemediği ise yada dışarıdaki sorununu senden çıkartmak gibi bir hastalıklı durumu var ve bunun farkında değil ve bir çare arayışına girmeyecekse o zaman bosan derim.
Ne yapabılırım sızce ? Bosanmak tabı kı ıstemıyorum, dusunmekten delırıcem .. Cunku biz 15 gun konusmadıgımız da oldu..ıkı yabancı gibi yasadık.. Yemek yapmadım hıc konusmadım.. O da öyle yasadı.. Ama bır sure sonra onun kendı hayatına devam etmesınj hazmedemıyorum.. Aynı evdeyız ama kafasına göre yasıyor.. Napabılırım sızce ? Yanı agzını burnumu kırmadı tamam ama dusuncemı savunamıyorum, cıldırıyor. Kı kaldı kı o benı odadan ıttıgınde ustune gitsem belkı onu da yapacaktıkı ben kendımı hayatta ezdırmem derdım.. Ama korktum sanırım bu da beni mahvedıyo ( Aman o sınırlenmesın aman kızmasın dıye nasıl yasıcam.. Keske bır yolu olsa ..annemin evınde gıtmek ıstemıyorm annem en en yakın arkadasım canım ama ben kızımla beraber yasamak ıstıyorum evımızde ... Boguldum artık , pazar sabahı surat asmasın dıye cmt den ekmek alıyorum, neden yok der dıye almaya gıtse surat asar dıye.. Hepböyle olmasa da bunu yaptıgı zamanlar da oldu,, Yzarken daha şyi anlıyorjm sacma sapan bır ınsan olmusum.. Arkadaslarım duysa ınanmaz..mutlu gibi yasamak, kızım ıcın guclu durmak , yoruldum cok...cok sagolun zaman ayırıp yazıdıgınz için
Evet .. Kendimi cok gurursuz , aciz hissediyorum...Daha oncekı tartısmalarda da sureklı bagırıp duvarları yumruklardı..korkardım daha fazla kırmasından benı, Hep öyle kapanırdı konu.. Bugun alısverıse gittik , yolda soylenmeye basladı , trafık , kalabalık .. Her seye söylenıyor suratı asık..ve bu her seferınde oluyor cok nadırdır keyıfle bır yere gıtmemız bır seyler paylasmamız sureklı sorun cıkaracak bıseyler bulur.. surat asar , boguluyorum her seferınde..
Aksam eve gelınce de ben kuzenın yanına gidiyorum dedi, cıktı.. Arkadaslarıyla olunca cok keyıflı hıc bır sey sorun etmez..geldıgınde kendı kendıne sarkı soyluyo dolanıyo evde , ben de keyfın gelmıs yerıne dedim , bana laf sokma dedi bagırdı.. Olanı soyluyorum dedim , s git dedi dogru konus dedım kalktı ve ustume yürüdü ben de tuttum benı tehdıt etme böyle konusamazsın dedım ve vurdu bana omzuma ...ben de nasıl yaparsın bunu derken itti beni odadan cıkarttı.. Bunları yazarken mıdem bulanıyo kendımden...
şikayetçi olsan şiddet gördüm diye evden uzaklaştırma cezası alır, 2-3 ay yaklaşamaz diye biliyorum. tabi bunun sonu boşanmaya gidebilir..Ne yapabılırım sızce ? Bosanmak tabı kı ıstemıyorum, dusunmekten delırıcem .. Cunku biz 15 gun konusmadıgımız da oldu..ıkı yabancı gibi yasadık.. Yemek yapmadım hıc konusmadım.. O da öyle yasadı.. Ama bır sure sonra onun kendı hayatına devam etmesınj hazmedemıyorum.. Aynı evdeyız ama kafasına göre yasıyor.. Napabılırım sızce ? Yanı agzını burnumu kırmadı tamam ama dusuncemı savunamıyorum, cıldırıyor. Kı kaldı kı o benı odadan ıttıgınde ustune gitsem belkı onu da yapacaktıkı ben kendımı hayatta ezdırmem derdım.. Ama korktum sanırım bu da beni mahvedıyo ( Aman o sınırlenmesın aman kızmasın dıye nasıl yasıcam.. Keske bır yolu olsa ..annemin evınde gıtmek ıstemıyorm annem en en yakın arkadasım canım ama ben kızımla beraber yasamak ıstıyorum evımızde ... Boguldum artık , pazar sabahı surat asmasın dıye cmt den ekmek alıyorum, neden yok der dıye almaya gıtse surat asar dıye.. Hepböyle olmasa da bunu yaptıgı zamanlar da oldu,, Yzarken daha şyi anlıyorjm sacma sapan bır ınsan olmusum.. Arkadaslarım duysa ınanmaz..mutlu gibi yasamak, kızım ıcın guclu durmak , yoruldum cok...cok sagolun zaman ayırıp yazıdıgınz için
Ev bizim .. Aileme de yakınım zaten.. Ama ben gidip ailemın yanında kalsam ıs cıkısı kızımızı görmeye gelir , sever gider. Hıc bır anlamı olmaz gıtmemın. Ailemle bu durumu paylasmam ımkansız ancak bosanacagım zaman söyleyebılirim, kı o zaman bıle vurdugunu söyleyemem babamı bılıyorum .... Hem mahvolur hem ona cok agır konusur , yanı babamın o surecı yasamasını istemıyorum. Az cok evlılıgımın sıkıntılı oldugunun farkındalar zaten, cunku esım gercekten cok dengesız bır ınsan.Bazen annemlerin yanında bıle tersledıgı oluyordu, o kadar rahat kı yanı cok ama cok egoıst. Yıllarca muzısyenlık yaptı, ona ulasmaya calısan kızlar falan olurdu sureklı ( sevgılılık donemımızde) simdı müdür kendısı bır sırkette ..O zamanlardan kalmıs sanırım egosu... Gelırımız iyi ama cok fazla giderimiz var kredı olarak.. Onlardan da boguldugunu bılıyorum.. Bır de ben aıle apartmanlarında oturmak ıstemedım sonra kıraya gectık derken ev aldık , kendı aılesı yarım saat uzakta.. Aılesıyle sorunum yok , severler benı ben de onları sadeve hıc halınız nedır dıye sormazlar.. Benım babam ıse her seyımize hep kosturdu maddı manevı.. Kızımın odasınj herseyını babam aldı.. Uzattım bıliyorum ama kımseyle paylasamadıgım ıcın detaylı anlatmak ıstedım Sanırım ben yalnızlıktan da korkuyorum ama guclenmem lazım bılıyorum , su an aynı evdeyız ve yuzune bakmak dahı ıstemıyorum garıp bır sekılde utanıyorum da bana vurdu ıtekledı .. Psıkologa gıdıcem ..ınt den onu arastırıyorum..Silkelen kendine gel.Böyle devam ettiğin sürece daha kötüye gidecek.
Ev kimin kira mı?
Ben senin yerinde olsam aileme yakın bir ev tutarım.Kendime ait eşyaları kızımı alır giderim.
Çalışıyorsun ailen arkanda düzen kurman zor değil.Ha ondan sonra bakarsın o ne gibi bir tavır alacak.
İkna olursan dönersin, baktın olmuyor zaten bir müddet sonra boşanma yolu açılır.
Başka çaren yok.Ne bekliyorsun adam birden tüm bunlardan sıyrılıp eski haline mi dönecek??
Bunun için bir silkelenmesi, kaybetmeyi yaşaması lazım.
barısmam ama bu onun burnunu surtturnez pısman etmez bılıyorum cunku onu bu hale getıren ben oldugumu dusunur o hep... O gun benı ıterken ben de tuttum ıttım sen bana vurdun diyo bana bagırıyo benı ıtemezsın dıye ...kendisinden midesi bulanması gereken kişi eşiniz bence. barışma kolay kolay..
Aynen öyle haklısınız , evlenmeden önce iyi dusunmedıgım ıcın bu haldeyım zaten. Bır de 4 yıl beraberdık o zaman da kuserdı uzatırdı her seyı ınatlasırdı salak gibi öngöremedım hıcc bır seyı...Şimdilik boşanmak değilde biraz ayrı yaşamak birbirinizi anlamak hatalarınızı farketmek adına iyi olabilir
Boşanmak kolay değil iyi düşünüp tartmak lazım gerçi bunu evlenmeden önce yapmak lazımda üzerinize gelmeyeyim zaten gerginsiniz
Keske ... Elımde degil öyle hissediyorum.. Aslında cook hayat doluyumdur ben neseli, özgüvenli.. Ama esım bana benım aslında oyle olmadıgımı ispatlıyor gibi.. Yanı onun karsısında sindikce aslında ne kadar gucsuz özguvensızmısım onu göruyorum.Kendinden neden miden bunalıyorum balım.hayvanlık yapan o.neden suçlular vicdan azabı duymuyorda suçsuzlar üzülüyor.kendini savunmanı hazmedememiş beyfendi.boşanmayı düşünmüyorsan kesinlikle hemen barışma ve burnunu sürt.keşke türkiyedede kadın hakları çok katı olsa.hapishaneler daha ağır şartlarda olsa.
Yapacak bir şey yok ki canım benim eşim de sinirlenince her zaman değil ama bir şeyleri kırıp döküyor zamanla bana vurur diye ben de çok korkuyorum çünkü bir kere vurursa devamı gelir biliyorum. Ama Onun o tavrı karşında resmen pusuyorum kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki bana vurmasa bile bunu yasatmasi çok zoruma gidiyor bu da bir nevi şiddet değil mi. Bir evlilik terapisi falan alamaz misiniz Belki bu şekilde Onun seni daha iyi anlamasını saglarsin. Kesinlikle kendini suçlama. Bu onun karakteriKeske ... Elımde degil öyle hissediyorum.. Aslında cook hayat doluyumdur ben neseli, özgüvenli.. Ama esım bana benım aslında oyle olmadıgımı ispatlıyor gibi.. Yanı onun karsısında sindikce aslında ne kadar gucsuz özguvensızmısım onu göruyorum.
Niye bu kadar kinli ki? Bunda vurulacak ne var ben pek anlayamadim. Eksik anlattığınız bisi mi var. Yoksa, sizden cok bunaldigini varliginiza tahammül edemedigini düşünüyorum. Belki de özlediği biri var.
kadar güzel yazmıssınız ki.. Aynı benım bu evlılikte gelecegımızı dusundugumde gozumün onune gelen seyler. O kadar tahammulsuz bır ınsan kı,kızım onda durmayıp benı ıstedıgınde bile bozuluyor, utanmasa kusecek kı kaldı kı trıp yapıyo. Ödum kopuyor kızım kusmeyı falan ögrenıcek dıye , cunku ben esımden baska kımsye kusmedım yanı 1 gun 2 gun kussem konusulur iyi kötü sonuca baglanır. Ama eşim aynı babası gibi , babası da küser kayınvalıdeme hala daha.. Ama ben nefret edıyorum kusmek nedır konusamamak...Ona daha once de dedim; sen de ben de mutsuz olmaya gelmedık bu djnyaya , ben cocuguma boyle ornek olmak ıstemıyorum bır yol bulalım olmuyorsa olmuyodur oturup bır karar verelım dedıgımde konusmak ıstemıyorum dıyodu, ya da yıne tartısmaya dönuyordu.benım bır kac hafta tek kalmam lazım ama evden gitmek ıstemıyorum kızımla burda kalmak ıstıyorum..Sizi anlıyorum hic kolay degil yasadiklariniz.
Benimde bir kizim var.bazen düşünüyorum basima gelse naparim diye,sanırım sizin gibi gelgitler yasarim bende...
O yuzden burda size ooo hemen ayrilin vs diye astigim astik yorumlar ,gazlamalar yapmayacagim.
Ama şöyle bir kesintimi paylasayim;
Babam annemi doverdi...annem ev hanimi old icin ve klasik kadin susar zihniyetinde old icin tek yaptığı sey küsmek ve bizim hayatımızı zindana cevirmekti.
Kin tutardı kuserdi aglardi...ve sonra nasil oluyorsa barisirlardi.
Ben nefret ettim o evde onlarla yaşamaktan.
Ne bosaniyorlardi ne bize huzur veriyorlardi.
Arada hep biz kaldık.
Ben hala o gunleri hatirlayinca burnumda sızı gözümde yaş dalarken ,annem "sizi ele gune muhtac etmedik okuttuk ne aileler var cok sukur yine de" diyerek vicdanini rahatlatmaya çalışır hala.
Onlarla yaptigim hicbirseyden zevk almazdim.
Erken evlenmemde de büyük katkıları ve çabaları oldu.
Demem o ki...keske annem biraz cesaretli olsaydi gelistirseydi kendini..bosansalardi.
Huzurlu olabilseydik...
Anneme baktikca daha cok calisiyorum kendimi daha cok gelistiriyorum...zira annem bana nasıl olmamam gerektigini yasatarak öğretti.
Karariniz ne olursa olsun güçlü olun. Bosanacaksaniz bu ilk siz olmayacaksınız ve evladinizdan guc alacaksiniz bunu düşünün. Onun huzurlu bir ortamda büyüdüğünü hayal edin.
Ayrilmayacaksaniz okkali bir ders verin ki bir daha asla böyle bir seye niyetlenmesin.ha bi daha mi yaptı iste o zaman size gonul rahatligiyla kurtulun bu adamdan denir.
yaşadığınız kolay değilEşim kadın susar zıhnıyetınde bı adam , cunkue her tartısmada ben erkegım ben senın kocanım bana bagıramazsın dıye cıldırıyor. Daha once bana vurmadıysa bu benım o ustume yurudugunde sinmemle alakalı, daha oncede böyle davrandıgı oldu vurmadı cunku ben korktum , sustum.bır ınsan bır ınsana neden vurur? Cok damarına basar küfür eder sen de cıldırırsın , bu öyle bır sey degıl cunku ben sinirle konussam bıle cıglık cıglıga bagırmıyorum küfür etmıyorum, 10 dk ıcınde üstüme yuruyor bagırıyor bu sefer defol gıt dedım cık gıt hayatımdan dedim ilk defa , o da benı itekledi odadan...Özledgı biri var mı bilemem, süpheli hareketlerı yok yanı tel saklama gec gelme gibi ama yıne de Allah bilir...
canım niye bulanıyorki kendinden yapma allahışkına.Evet .. Kendimi cok gurursuz , aciz hissediyorum...Daha oncekı tartısmalarda da sureklı bagırıp duvarları yumruklardı..korkardım daha fazla kırmasından benı, Hep öyle kapanırdı konu.. Bugun alısverıse gittik , yolda soylenmeye basladı , trafık , kalabalık .. Her seye söylenıyor suratı asık..ve bu her seferınde oluyor cok nadırdır keyıfle bır yere gıtmemız bır seyler paylasmamız sureklı sorun cıkaracak bıseyler bulur.. surat asar , boguluyorum her seferınde..
Aksam eve gelınce de ben kuzenın yanına gidiyorum dedi, cıktı.. Arkadaslarıyla olunca cok keyıflı hıc bır sey sorun etmez..geldıgınde kendı kendıne sarkı soyluyo dolanıyo evde , ben de keyfın gelmıs yerıne dedim , bana laf sokma dedi bagırdı.. Olanı soyluyorum dedim , s git dedi dogru konus dedım kalktı ve ustume yürüdü ben de tuttum benı tehdıt etme böyle konusamazsın dedım ve vurdu bana omzuma ...ben de nasıl yaparsın bunu derken itti beni odadan cıkarttı.. Bunları yazarken mıdem bulanıyo kendımden...
BU SALAKLIK DEGİL estafurlahhAjitasyon degıl ben de böyle bir tipim işte .. Ölümlü dünya deger mı dıye dıye kendını bıtıren bi salagım.Eşimle tartıstıktan sonra , arabaya atlayıp gıttıgınde ona bısey olmasın dıye dua eden bir salak,cok ısterdım güçlü ve hatta kindar olmayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?