Boşanmak ve sonrası nasıl?

Elis_93

Asi çakıltaşı
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2019
957
1.711
33
32
Herkeze merhaba Uzun zamandır evliliğim ile ilgili kendi içimde iniş çıkışlar yaşıyorum arkadaşlar eşim çok anlsyışlı beni hiç kısıtlamayan ve kırmaktan çekinen bir insandır. Kavga bile edemem hep alttan alır ve kin tutmaz. Sorunum şu ki eşim işletme sahibi bu yüzden eve geç geliyor en erken akşam 10 en geç gece 1 sezona göre değişiyor. Çok fazla yoğun çalışıyor haliyle bize karşı ne kadar iyi olsada onunla tatile,alışverişe, en basiti çocuğumuzu alıp parka gitmişliğimiz bile sayılıdır. Maddi olarak çok iyiyiz kızımla hergün istediğimiz yere gideriz,istediğimizi alırız arkadaşlarımla veya sadece kızımla tatillere giderim bana hiç bir zaman hesap sormaz benim eğlenmeye vaktim yok ama siz gezin hevesiniz kalmasın der. Şu son 2 yıldır iş yerinde yenilikler yapmaya başladı ve kafası çok dolu dün evlilik yıl dönümümüzdü ve hatırlamadı bile iş yerindeki sitresinden bahsetti şöyle oldu böyle oldu diye eve geldiğinde yorgunum deyip uyumaz gece 3 e 4 e kadar beraber vakit geçiririz sabah geç gidiyor işe zaten ben hatırlamamasına çok bozuldum içim şuan ona karşı o kadar boş ki boşanmayı düşünüyorum istediğim hediye veya şu bu değildi en azından bir çiçek getirip hatırlayabilirdi bunu bile unutucak kadar her şeyi işse bende onu unutayım herkez baksın yoluna diyorum kızım aklıma geliyor o nasıl olur yeni bir düzende daha 3 yaşında babasıyla birbirlerine çok düşkünler bilmiyorum kafam çok karışık ama çok soğumuş hissediyorum illaki boşanmak için aldatılma şiddet hakaret olmasına gerek yok diye düşünüyorum tavsiye verin lütfen

Küçük bir çocuğunuz varken bu saydığınız sebepler boşanmaya yeterli gelmedi bana. Gayet düzelecek şeyler, zamanla yoğunluğu azalabilir dengelemeyi öğrenebilir. Bana acımasızca geldi bu sebeple boşanmak istemek, kusura bakmayın.

Yıldönümü unuttu diye boşanmak? Okuyorum okuyorum arkadan bir şey, bir sorun, bir kavga gelicek diye bekliyorum ama o da nesi! bu kadar büyük bir dert düşman başına(!) Gerçekten bu kadar mı korunaklı, hırpalanmamış ve piremses hayatlarınız var?

rahat batiyor diyen herkese herzaman kizmisimdir. siz icini bilemezsiniz size rahat gozuken ona eziyettir demisimdir.

fakat size rahat batmis gibi duruyor.
insanlarin esleri uc kurus fazla almak icin 5-6 ay evlerine gelmiyor yeri geliyor. veya bi kurus vermiyorlar eslerine veya ailemde oturcaksin ben yokken diyip, kendileri calismaya gittiginde kaynana yanina birakiyorlar ailelerini vs.

bence hayatinizin kiymetini bilin.

yok illa sabah sekizde gitsin aksam altida gelsin diyorsaniz bosanin tabi. hayat sizin.

Sırf eşyalarımı toplamadıysam şuan Kızımı düşündüğüm için zaten. Bilmiyorum çok genciz bir düzen elbetteki oturucaktır seneler içerisinde ilk iş yeri açtığı zamana bakarak eve bu günlere bin şükür o zamanlar sabahlara kadar uğraşıyordu ama bilmiyorum kendimi çok kötü hissediyorum ya çok sevdiğimden bu piskolojiye girdim yada çok soğuduğumdan onu hayatımdan biraz uzaklaştırsam daha net düşüneceğim gibi

Ya inanmıyorum kuzum çok şaşırdım . Iskolik birisi kocan ama boşanmaya yeter mi bu sebep bilemedim . Üzüldüm
Bir de şöyle düşün sizin için çalışıyor, tabi evlilik yıldönümünü hatirlamamasi çok kötü olmuş

Tabikide sadece unutması değil uzun zamandır yaşadığım buhranın patlama noktası oldu bu

Hayat sizin birşey diyemem, ama sonradan pisman olabileceginiz kararlar alirken dikkatli olun. Gerçekten boşanmak için buraya yazdığınız gerekçeler saçma. Evlilik terapistine gidin, eşinizle konuşun önce. Size daha çok vakit ayırması gerektiğini anlatın. Eğer eşinizi seviyorsaniz gerçekten gereksiz boşanma fikriniz.

Beni en iyi sen tanıyosun şu sayfada sarışınım mantıksız şımarık bi insan değilim sadece kötü hissediyorum bu aralar zaten kısıtlı hayatımızda hiç olmasın diyorum

Mutlaka zordur eşinizin bu kadar fazla çalışması, geçirdiğiniz vakitlerin azlığı ama boşanmaya sebep değil bence. Eve gelip yorgunum diye yatmıyor, sizinle de vakit geçirmeye çalışıyor üstelik.

Evlilik yıldönümünü unutması da dünyanın sonu değil ayrıca.

Sizinle biraz daha fazla zaman geçirebilmesi için ne yapabilir eşiniz, yerine birkaç saat birinin bakması vs.gibi oturup bunları konuşabilirsiniz

Kızınız babasını ne kadar görebiliyor mu bu yoğunlukta, evlilik yıldönümünden daha önemli bir konu bu mesela, sadece maddi imkanların iyi olması birşey de ifade etmiyor.

Son düzenleme:
Şöyle özetliyeyim kızlar yarı bekar bir hayatım var mesela market alışverişi evin ihtiyaçları onun benim kızımın kişisel ihtiyaçları hepsini ben hallederim evin tüm yükü bende ben alırsam alınır ne bileyim özeniyorum bazen eşimle bir market alışverişine gitmeyi buna özenilir mi özeniliyor işte bazen boşluk yaratır ikimiz gideriz o gün nasıl mutluyumdur. El ele bi dışarda gezmek alışveriş yapmak lüx bizim için buda bazen gerçekten kötü etkiliyor insanı yaşamadan bilemezsiniz gerçekten evet herşeye sahibim belki ama en basit şeylere hasretim

Anlıyorum biraz daha vakit istiyorsunuz eşinizle beraber geçirmek için ama adam yıldönümünü unuttuğu için de,boşanmak istemek bilemiyorum. Çok aklıma yatmadı.
Yıl dönümü bahane artık işte üst üste binmesi bende bu etkiye yol açtı

Beni en iyi sen tanıyosun şu sayfada sarışınım mantıksız şımarık bi insan değilim sadece kötü hissediyorum bu aralar zaten kısıtlı hayatımızda hiç olmasın diyorum
Evet canim sen kiiiim şımarıklık kim. Mantığınla hareket eden birisin ve duygusalligin da var,o olmasa zaten bu konuyu açmazdın. Aman adam para veriyor bananee derdin. Cok gec geliyor. Gece görüşüyorsunuz biliyorum ama bosansan daha mı iyi olcak kızınla nerde yaşayacaksınız esin bence gönlünü alacaktır. Insallah değişir bazı şeyler. Boşanmak bence şuan düşünülmemeli.

Tabiki görebiliyor akşamları işten geldiğinde yatana kadar kızımla oynar masal anlatır uyutur sabah beraber vakit geçirirler kızım bile düzene o kadar alışmışki akşam 9 dan sonra zil çaldığında kocacım geldiii diye bağırıyor

Ama boşanırsan hem sahip olduğun şeylerden hem de o basit dediğin hasretlerinden tamamen vazgeçmiş olacaksın. Eşini sevmesen, arada bir sorun olsa tamam ama şu durumda düşünmen gereken boşanma değil, var olan vakti en iyi şekilde kullanmaya çalışmak, diğer vakitler için de yeni, ilginç, oyalanabileceğin uğraşmak yaratmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…