Boşanmak ve sonrası nasıl?

Dediğim çok basit. Sizi hicbir şey mutlu edemez. Siz de evlenip mutlu yaşamın kocaya sırtını dayanaktan geçmediğini düşünüyorsunuz(sanki bunu yapmıyormuş gibi 🤣). Ben de kocanızın size sağladığı özgüven ile, sizin ne yaparsa yapsın asla tam tatmin olamayacağınız kocanızdan ayrılmamız gerektiğini söylüyorum.
Bana bu özgüveni kocam değil ailem aşıladı bin şükür her koşulda her anlamda hayatımı garantiye alarak bu çirkin ithamlara ve konulara girmiyeceğim

Herşey maddiyat değil bu hayatta. Eşiniz 3 ay izinsiz çalışsın bakalım gece yarılarına kadar ev yükünün çocuk büyütmenin sorumluluğundan yakınacak mısınız eşinize veya bir çay içmeye bile gidemeyişinizden. Üzüldüm yorumunuza

Olabilir, herkesin hayatında illaki zorluklar olmalı. Kimse mükemmel hayatı yaşayamaz. Sahip olduklarınız sizi mutlu etmiyor fakat birçok insanın hayali. Sahip olduklarinizla mutlu olmalısınız. Ne güzel rabbim evlat vermiş bunun için binlerce kadın burda göz yaşı döküyor. Sonra eşinizin iyi bir işi var bir çok kadın maddi olumsuzluklardan dolayı çok üzgün. Kimilerinin eşi bir işte bile çalışmıyor ancak buna ragmen eşiyle çocuğuyla ilgilenmiyor. Sizin eşiniz istediğinizde gece 3 4 e kadar oturabiliyormuş. Adam yüzünüze bakmasa diyeceğim ki ilgisizlik. Ama bu ilgisizlik de değil. Bu insanin gözünü kör eden herşeye sahip olmak isteme hırsı. Şükür etmeyi denemelisiniz.

Konu sahibinin amacını tam anlayamadım ya benim harika bir kocam var demek istemis ya da gercekten elindekinin degerini bilmiyor. 2. Ihtimal doğruysa kendisine gelmesini istedim aslında. Bugün ayrılsa yarın birsuru kişi adama talip olur. Zaten durumu iyiymis bu hiç uzun sürmez. Evlilikte ilgisizlik de olur kavga da olur anlaşmalık da olur, olur da olur. Iki farklı insan sonuçta. Böyle bir elin yağda bir elin baldayken kuşun sütü neden eksik dersen, zakkum ye der acıkmış birini sofraya oturursun. En azından şükür eder.
Bence siz konu sahibini yanlış anlamışsınız,kendisi kocasını övmemiş,ya da deger bilmemezlik yapmiyor. Eğer değer bilmemezlik yapsaydı,zaten böyle bir konu açmazdı .
Konu sahibi aksine eşiyle vakit gecirip,küçük çocuklarıyla bolca zaman gecirip anı biriktirmek istiyor. En doğal hakkı.
Bir kadının tek ıhtiyacı olan şey,maddiyat değildir.
Hersey maddiyatta değil
Her insanın hayatta öncelikleri başkadır.

Ilk zamanlar eşinin boyle olmadığını,az paralar kazanıp el ele gezdiklerinden bahsetmiş.

Simdi esinin fazla çalışması ve kendisi ve çocuklarına az zaman ayrılmasından yakınıyor. Adam o kadar cok çalışıyor ki evlilik yıldönümünü unutmus. Siz belki böyle birseye gücenmezsiniz ama başkası gücenir. Empati yapmak lazım.

Bu sukursuzluk degil,mesajlarina baktiysaniz gül gibi evliligim var onun harici diyor.
Bana kalırsa da boşanmak icin yeterli bir sebep degil bunu da belirttim. Bence siz biraz yargısız infaz yaptınız.

Bence siz konu sahibini yanlış anlamışsınız,kendisi kocasını övmemiş,ya da deger bilmemezlik yapmiyor. Eğer değer bilmemezlik yapsaydı,zaten böyle bir konu açmazdı .
Konu sahibi aksine eşiyle vakit gecirip,küçük çocuklarıyla bolca zaman gecirip anı biriktirmek istiyor. En doğal hakkı.
Bir kadının tek ıhtiyacı olan şey,maddiyat değildir.
Hersey maddiyatta değil
Her insanın hayatta öncelikleri başkadır.

Ilk zamanlar eşinin boyle olmadığını,az paralar kazanıp el ele gezdiklerinden bahsetmiş.

Simdi esinin fazla çalışması ve kendisi ve çocuklarına az zaman ayrılmasından yakınıyor. Adam o kadar cok çalışıyor ki evlilik yıldönümünü unutmus. Siz belki böyle birseye gücenmezsiniz ama başkası gücenir. Empati yapmak lazım.

Bu sukursuzluk degil,mesajlarina baktiysaniz gül gibi evliligim var onun harici diyor.
Bana kalırsa da boşanmak icin yeterli bir sebep degil bunu da belirttim. Bence siz biraz yargısız infaz yaptınız.
Konuyu okursanız çocukları saat gece 12 de olsa gezdiriyormuş oynuyormuş. Hatta cocuk babayla oynamak icin geliş saatinde uykudan uyanıyormuş. Ayrıca konu sahibi isterse eşi 3e 4 e kadar oturuyormuş. Bunun ne tür bi ilgisizlik olduğunu düşünüyorsunuz. Bence ben fazlaca doğru anladim.

Eşinizle konuşsanız iyi donanımlı ve güvenilir bir işletme müdürü işe alsa bazı günler tüm gün bazı günler gece kapanışı bu kişi yapsa siz de rahatlarsınız aile yaşantınız da daha iyi olur. Hemen boşanmayı düşünmeyin derim eşiniz ailesini seven ve iyi biri gibi duruyor anlattıklarınızdan. Böyle bir taleple hem de onun da rahatlayacağını vurgulayarak konuşursanız karşı çıkacağını sanmam

Eşinizle konuşsanız iyi donanımlı ve güvenilir bir işletme müdürü işe alsa bazı günler tüm gün bazı günler gece kapanışı bu kişi yapsa siz de rahatlarsınız aile yaşantınız da daha iyi olur. Hemen boşanmayı düşünmeyin derim eşiniz ailesini seven ve iyi biri gibi duruyor anlattıklarınızdan. Böyle bir taleple hem de onun da rahatlayacağını vurgulayarak konuşursanız karşı çıkacağını sanmam
Bunu geçen sene denedik bir müdür aldık eşim rahatlasın otoriteyi o kursun diye ilk 3 gün iyiydi eşimin gitmediği gün müdür garsonları disiplinsizlikle suçlamış ve o günkü bahşişlerine el koymuş hemde 15 garsonun hepsinin çocuklardan biri itiraz etmiş kavga çıkmış müdürle garson dövüşmüş apar topar iş yerine gittik çocuk bir yanda ağlıyo gururu kırılmış üstüne bahşiş gitmiş müdür kendini savunuyor. Çok b.ktan iş ya walla curcunası bitmiyo eşimde müdürü işten çıkarmıştı ne olursa olsun bahşişe el koymak senin hakkın değil diye o olmayınca olmuyo ama en azından ayda 2 gün bize vakit ayırsın konuştuk bakalım söz verdi yarın gitmiyecekmiş işe 🙂

Boşanmaya bahane arıyordunuz ve bence eşinizin yıl dönümünü unutması o bahane oldu.
Ben de hatırlamıyorum çoğu zaman yıl dönümüymüş doğum günüymüş.
Bize hergün yildonumu dogum gunu...
Bakin eşiniz insansa adamsa gerisi cok da önemli değil.
Eve gev geliyor oluşu evet benve sıkıcı ama ailesi için çalıştığı asikar.
Keşke siz yıldönümünde bir sofra hazirlasaydiniz esinize bi cicek yollasaydiniz.
Yorgunluğunun sebebi sizi geçindirmek bunu unutmayın.
Ben olsam eşime bunun için kızmam üzülmem.

Siz çalışmıyorsunuz anladığım kadarı ile. Kafanız o adama göre çok daha boş. Çok daha vaktiniz var. Niye her şeyi karşı taraftan bekliyorsunuz ben anlamadım? Siz yapamaz mıydınız Bi süpriz hem adamın kafası dağılırdı.
Kadınız diye oturup bütün her şeyi beklemeyelim erkeklerden. Biraz daha farklı düşünün.
Boşanmayı düşünmenize çok güldüm vallahi. Olgun değil misiniz yoksa yuva kurmak çok mu kolay sanıyorsunuz anlamadım.
Ha bu devirde iyi adam kalmadı zaten bu devirde ben size diyim. Sonra çok pişman olursunuz.

Öğretmenim çalışmanın zorluğunu gayet biliyorum bu konuda da ona asla afra tafra yapmadım benim istediğim ayda 1 2 günde olsa işe gitmesin bizimle ilgilensin bu çok değil bence. Evlendiğimden beri çalışma hayatım olmadı sadece kendisi istemedi ihtiyacımız yok diye bende ara vermiştim kızımdan sonra da bakıcıya emanet etmek istemedim kendim büyüttüm şuan 3 yaşında haftada 3 gün atölyeye gidiyor bende bu boşlukta hobi kursuna yazıldım ona bile burun kıvırıyor ne gerek var git al istediğini diye ya sanki o para ve imkan verince mükemmel koca olduğunu sanıyor galiba
Canım şimdi daha iyi anladım sorunu,
Öğretmenim çalışmanın zorluğunu gayet biliyorum bu konuda da ona asla afra tafra yapmadım benim istediğim ayda 1 2 günde olsa işe gitmesin bizimle ilgilensin bu çok değil bence. Evlendiğimden beri çalışma hayatım olmadı sadece kendisi istemedi ihtiyacımız yok diye bende ara vermiştim kızımdan sonra da bakıcıya emanet etmek istemedim kendim büyüttüm şuan 3 yaşında haftada 3 gün atölyeye gidiyor bende bu boşlukta hobi kursuna yazıldım ona bile burun kıvırıyor ne gerek var git al istediğini diye ya sanki o para ve imkan verince mükemmel koca olduğunu sanıyor galiba
canim şimdi daha iyi anladım sorunu, eşin sana kendi hayatınla ilgili hiçbir alan bırakmadiğı gibi,sana vakit ayıramadiğı için de yapayalnız hissetmene neden olmuş, keske işini bırakmasaydın,en aziñdan benlik saygın onun ilgisine bu kadar bağımli olmazdi, hobi kursuna bile burun kıvırdiğini söylemissin ya,orda koptum ben. beraber gideceginiz bir kurs ayarla ve bu konuda ısrarcı ol bence, boşanmalik bir durum yok ama sana ve iliskinize saygi duymasi için adım atması lazım, sana yüksek ücretli bir bakıcıdan farkli davranmasi gerektiğini anlat ona,sadece para vererek arada bir sevişerek eş olunmuyor, seni çok iyi anlıyorum

evliyken bekar gibi yaşamak gerçek zor anlıyorum sizi fakat anladığım kadarı ile eşiniz sizi tamamen gözardı etmiş diyil , bence oturup eşinizle konuşun bu durumdan nekadar ratsız olduğunuzu belirtin

dertsiz başına dert almayın bence evet gerekirse boşanmakta gerekir tabii ki ama boşanmak ve sonrası büyük bir travma pek çok insan için öyledir... kaldı ki sizin boşanmak için nedeniniz yok.

Boşanmış ve kızını yalnız büyütmüş çalışan bir anne olarak yaşadığım zorlukları anlatmaya kalksam saatler sürer.. Saydığınız sebepler mahkemeye çıksanız hakim tarafından bile kabul görmez.. Yerinizde olsam eşimi ikna eder öğretmenliğe geri dönerdim.

Herkeze merhaba Uzun zamandır evliliğim ile ilgili kendi içimde iniş çıkışlar yaşıyorum arkadaşlar eşim çok anlsyışlı beni hiç kısıtlamayan ve kırmaktan çekinen bir insandır. Kavga bile edemem hep alttan alır ve kin tutmaz. Sorunum şu ki eşim işletme sahibi bu yüzden eve geç geliyor en erken akşam 10 en geç gece 1 sezona göre değişiyor. Çok fazla yoğun çalışıyor haliyle bize karşı ne kadar iyi olsada onunla tatile,alışverişe, en basiti çocuğumuzu alıp parka gitmişliğimiz bile sayılıdır. Maddi olarak çok iyiyiz kızımla hergün istediğimiz yere gideriz,istediğimizi alırız arkadaşlarımla veya sadece kızımla tatillere giderim bana hiç bir zaman hesap sormaz benim eğlenmeye vaktim yok ama siz gezin hevesiniz kalmasın der. Şu son 2 yıldır iş yerinde yenilikler yapmaya başladı ve kafası çok dolu dün evlilik yıl dönümümüzdü ve hatırlamadı bile iş yerindeki sitresinden bahsetti şöyle oldu böyle oldu diye eve geldiğinde yorgunum deyip uyumaz gece 3 e 4 e kadar beraber vakit geçiririz sabah geç gidiyor işe zaten ben hatırlamamasına çok bozuldum içim şuan ona karşı o kadar boş ki boşanmayı düşünüyorum istediğim hediye veya şu bu değildi en azından bir çiçek getirip hatırlayabilirdi bunu bile unutucak kadar her şeyi işse bende onu unutayım herkez baksın yoluna diyorum kızım aklıma geliyor o nasıl olur yeni bir düzende daha 3 yaşında babasıyla birbirlerine çok düşkünler bilmiyorum kafam çok karışık ama çok soğumuş hissediyorum illaki boşanmak için aldatılma şiddet hakaret olmasına gerek yok diye düşünüyorum tavsiye verin lütfen

Siz ne yaptınız yıldönümünde
Adamın da yıldönümü
Neden illaki o hatırlasın ki

Şöyle özetliyeyim kızlar yarı bekar bir hayatım var mesela market alışverişi evin ihtiyaçları onun benim kızımın kişisel ihtiyaçları hepsini ben hallederim evin tüm yükü bende ben alırsam alınır ne bileyim özeniyorum bazen eşimle bir market alışverişine gitmeyi buna özenilir mi özeniliyor işte bazen boşluk yaratır ikimiz gideriz o gün nasıl mutluyumdur. El ele bi dışarda gezmek alışveriş yapmak lüx bizim için buda bazen gerçekten kötü etkiliyor insanı yaşamadan bilemezsiniz gerçekten evet herşeye sahibim belki ama en basit şeylere hasretim
BU konularda haklısınız

Şöyle özetliyeyim kızlar yarı bekar bir hayatım var mesela market alışverişi evin ihtiyaçları onun benim kızımın kişisel ihtiyaçları hepsini ben hallederim evin tüm yükü bende ben alırsam alınır ne bileyim özeniyorum bazen eşimle bir market alışverişine gitmeyi buna özenilir mi özeniliyor işte bazen boşluk yaratır ikimiz gideriz o gün nasıl mutluyumdur. El ele bi dışarda gezmek alışveriş yapmak lüx bizim için buda bazen gerçekten kötü etkiliyor insanı yaşamadan bilemezsiniz gerçekten evet herşeye sahibim belki ama en basit şeylere hasretim

Bahsettiğiniz hayatı çok yakından biliyorum ; en küçük kardeşimin eşi de böyle, gece 3 ten önce gelemez eve, sabah kalkar 11 gibi, kahvaltısını yapıp çıkar, yıllar böyle geçti, iki oğulları oldu, zamanla oturttular, kendilerine kurallar koydular , mesela enişte akşam 19:30 da akşam yemeğine eve geliyor, tatiller bayramlar çok yoğun oldukları zamanlar ama bir günü mutlaka ailesine ayırıyor. Sahil kenarı bir yerde yaşıyorlar, bazen akşamüstü işi bir iki saatliğine bırakıp çocukları denize götürüyor. Böyle böyle bir düzen oluştu, boşanmak için bir sebep göremedim, şikayetlerinizde haklısınız ama çözülmeyecek şeyler değil

Başlığa cevap veriyorum , bosanma ve sonrası güzel.

Back
X