Boşanmalı mıyım kabullenmeli miyi

Ya valla

Ya valla özel bir nedeni yok bnce benimki gelin kıskançlığı ailesine çok düşkün diye ama ben gerçekten arada batan şeylerini eleştirmekten başka bişey yapmam ailesi çok sever beni iyi gelinim yani gözlerinde ama o ailem evime grisin yüzlerini görüym istemiyor
neden yumurta kabuğundan mı çıktın sen..yalnız bu durumda eşin iki taraflada görüşülmeyecek kafasındaysa imkan dahilinde başka bir ile yerleşin evliliğiniz toparlar (umarım)

alın karşınıza açık açık konuşun.onlar bizim büyüklerimiz onları atamayız ya diyin.siz onun annesine nasıl davranıyorsanız,o da sizin annenize öyle davranmak zorunda.kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.hele ki kendi aile büyüklerimize mutlaka saygılı olmak zorundayız.
ben de bir kayınvalide adayıyım.yakında oğlum nişanlanacak.kızın annesi benden büyük ve kültür olarak çok farklıyız.ama oğluma öğrettiğim bir şey var.o kızı seviyorsan,ailesini de seveceksin.küçük görme gibi bir durumun olamaz.hatta kzın annesini pek birşeylere karıştırmak istemiyorlar.(ablaları daha çok müdahil)ama ben her seferinde dünürüme,siz de gelin,ya da fikrinizi söyleyin diyorum.kadının hoşuna gidiyor.kayınvalideniz bu konuyu oğluyla konuşamaz mı?eğer sizin aranız da bir sorun yoksa.kayınvalidenize konuyu açın derim.oğlunun kulağını çeksin.ama şu da varki,siz de kayınvalidenizi sevmeseniz bile saygılı davranın ki karşılığını alabilesiniz.

alın karşınıza açık açık konuşun.onlar bizim büyüklerimiz onları atamayız ya diyin.siz onun annesine nasıl davranıyorsanız,o da sizin annenize öyle davranmak zorunda.kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.hele ki kendi aile büyüklerimize mutlaka saygılı olmak zorundayız.
ben de bir kayınvalide adayıyım.yakında oğlum nişanlanacak.kızın annesi benden büyük ve kültür olarak çok farklıyız.ama oğluma öğrettiğim bir şey var.o kızı seviyorsan,ailesini de seveceksin.küçük görme gibi bir durumun olamaz.hatta kzın annesini pek birşeylere karıştırmak istemiyorlar.(ablaları daha çok müdahil)ama ben her seferinde dünürüme,siz de gelin,ya da fikrinizi söyleyin diyorum.kadının hoşuna gidiyor.kayınvalideniz bu konuyu oğluyla konuşamaz mı?eğer sizin aranız da bir sorun yoksa.kayınvalidenize konuyu açın derim.oğlunun kulağını çeksin.ama şu da varki,siz de kayınvalidenizi sevmeseniz bile saygılı davranın ki karşılığını alabilesiniz.

Si
Siz ne kadar iyi bir kayınvalidesiniz umarım gelininiz de size layık biridir.Keşke eşimin anneside böyle biri olsaydı o belkide bu hale getirdi halbuki eşimi:(

Esinin ailenle ne gibi bir sorunu var ?

Ben olsam ASLA kabullenmezdim , Ailem onlar benim kimse karisamaz gorusmeme , dogurup buyutup bu yasima getiren insani bir Erkek icin asla birakmazdim.

Kardeslerimide kimseye degismem , ne hakla boyle birsey soyleyebiliyor ben ona bu hakki bile vermezdim.
Cok merakliysa bosansin ozaman ama ailenle gorusmene karisamaz..

Benim esim bana boyle bir teklifle gelse inan bana kiyameti koparirdim , kimsenin haddine dusmez benim Ailemle olan iliskim... yabancidan bahs etmiyoruz Anne ya bir anneye nasil sirt cevirilir sadece es istiyor diye..

Sende esinle konus , anlamiyosa dedigim dedik diyorsa , kapiyi goster.
Yarin öbürgün basina bisey gelirse ilk Ailen yaninda olur baskasi degil.

Ben kendi anne ve babamla gorusmuyorum. Bu benim tercihim nisanlim olumlu olumsuz hicbir yorum yapamaz.

Bu sartlar altinda bile 'Senin annen luzumsuz biri' dese artik 'nisanlim' olamaz.
Nasil boyle saygisiz laflar edebiliyor yaninizda ne curet?
Gorusmemeyi saymiyorum bile ne munasebet?
Askinizdan olseniz bile deger mi bu kadar taviz vermeye?

En fazla kabul etmeniz gereken şey "herkes kendi ailesi ile görüşsün" olmalıydı. Burda kayınvalidesinden neler çeken insanlar bile eşim gitsin ama beni muhatap etmesin diyor en fazla.

Yalnız iki aileyle de görüşmeyelim dediğine göre, kendi ailesi ile de görüşmemeyi göze aldığına göre ya hayırsız evlat ya da cidden görüşmemek için geçerli sebepleri var. Bu sebepleri tahmin edemiyor musunuz?

Konu sahibi eşinin kendi ailesiyle de neden görüşmek istemediğini yazmamış?
Yeni evlisiniz belki biraz yalnız kalmak istiyordur.

En fazla kabul etmeniz gereken şey "herkes kendi ailesi ile görüşsün" olmalıydı. Burda kayınvalidesinden neler çeken insanlar bile eşim gitsin ama beni muhatap etmesin diyor en fazla.

Yalnız iki aileyle de görüşmeyelim dediğine göre, kendi ailesi ile de görüşmemeyi göze aldığına göre ya hayırsız evlat ya da cidden görüşmemek için geçerli sebepleri var. Bu sebepleri tahmin edemiyor musunuz?

Konu sahibi eşinin kendi ailesiyle de neden görüşmek istemediğini yazmamış?
Yeni evlisiniz belki biraz yalnız kalmak istiyordur.

Büyük konuşmak istemiyorum ama ben,m anneciğimi istemeyen adamı ben hiç istemem.
Yaşlıya, anaya merhameti olmayan adamdan ne koca nede baba olur.
Böyle bir adamın zürriyeti nasıl olur, nasıl evlatlar yetiştirirsiniz?
Yetiştirdiğiniz evlatlar yarın bir başkası için sizi kapıya koymaz mı?
Bugün annenize tahammülü olmayan adamın, yarın size tahammül edebileceğinden nasıl emin olabilirsiniz?

Kızlar mrb.. Zor bir tercih yapmak zorunda bırakıldığım için sizden yardım almak istedim..Eşimle ben ailelerimiZle aynı şehirde oturuypruz ikimizde ailelere çok düşkünüz bu yüzden onlar için hep tartışıyoruz ama ben onun ailesinden onun benim ailemden olduğu kadar rahatsız değilim ailemin her bir bireyine düşman resmen yüzlerine kötü bişey yapmaz ama arkalarından demediği kalmaz gelmeleri laf gitmwm laf herşeylerine karışıyor neyse bu böyle devam ederken en son beni şaşırtıp ailemle tatile gelmeme izin verdi bende geldim geldiğimiz gün memlekette kalan ablamların bunun iş yerinde halledebileceği
bir problemleri olmuş ablamda bunu arayaıp yardım istemiş buda gitmeden işteki arkadaşı arayıp yardımcı ol dmeiş beni arayıp anlatınca neden sen gitmedin bi git yardımcı ol dedim bana gitmiycem benimle yanındakilere havamı atacan diyip kızdı bende çok bozuldum sonra msjlaşmalarla kavgaya dönüştü bu olay sonra bana artık boşanıyorum ben gel işlemleri başlatalım dedi bende önce tamam dedim ama sonra özlemişte olmanın etkisi ile tutuştjm yalvar yakar barışalım dedim oda bu yalvarmalarım sonucu herşey benim dediğim gibi olacaksa ve iki aileylede hiç görüşmeyeceksek devam etsin yoksa bitsin dedi bnde tamam dedim ama hiç içime sinmedi 2 gn sonra dönecem yanına napacağımı bilmiyorum böyle herşeyi kabullenmiş devam etsindw istmeiyorum bitsinde istemiyorum...hem zatn ailemle nasıl hiç görüşmemki babam yok benim annem yaşlı ve yalnız yaşıyor ablamlar ben ilgileniyoruz ben ne der çekilirim kenara annemi görmeden nasıl dururum aynı şehirde:(( sizce napuyım gidip ben vazgeçtim boşanalım mı diyim konuşalım desem konuşacak bişey yok kabul etmiyorsan ben çok kararlıyım bitecek diyor belliki ciddide yoksa boşanma lafını ben alırdım o olmaz derdi hep:( buarada biz 1 yıllık evlyiz çocuk yok ikimizinde iyi birer işi var severek evlendik
Bence o an onu aramiyacaktiniz.o sizi korkutmak icin oyle soylems.sizdekorkmussunuz zaten.vebirerkek bunu hissederse sizi cok iyikullanir..
Bakin gidince cok sakin davranin.sakin eskileri acmayin.sakin onun ailesi ve kendiailenizle ilgili konusmayin.genel konusun.
Mesele ona diyin ki bak bizim de cocuklarimiz olacak.bizde anne baba olacagiz.veonlarin bizdenvazgecmesini isteyen biri olursa uzulmezmiyiz.
Ahirette bileonlar bizim annemiz ve babamiz,bu bagdiger dunyada bile kopmuyor.neden bunlari zorlastiriyoruz.
Bak benim annem yasli ve tek.bir hadiste diyor ki
Kim genc yastayasli kimselere hurmet eder ve bakarsa ,onadayaslandiginda ona bakacak ve hurmetedecek kimseler halkederiz.
Ve bosanma konusunu acmayin.
Belliki ailelerden cik yipranmissiniz.

benim de anlamadığım aileler neden bu kadar her haltın içine sokuluyor...geçen de birisi konu açmıştı....eşi 2 yıl başka ilde yaşayacakmış...kızın kendi evi varmış ama ille de ailesinin evinde kalmak istiyormuş....derdiniz ne sizin yaaa??? aile baş tacıdır tamam...görmeye,ziyarete hatta aynı ildeysen sık sık oturmaya gidilir gelinir de...yok beraber yaşayacam,yok ille anamda 15 gün tek kalacam...bu nedir yaa??? evlenmeseydin de ananın koynunda yatsaydın o zaman her gece...... bu konuya nedense çok kızıyorum...erkek de kadın da evlenince asıl ailesi eşidir.... nedir hala 7 yaşında gibi annecilik babacılık yaa???

benim babaannem bazen anneme,evim çok pis,gelsen de bi temizlesen der...ki annem melek gibidir hayır demez...ama babam: anne,o benim eşim... benim evimden sorumlu...senin evini kızların temizlemeli...karımı yorma der....(ki annem yine de gider temizler)ama böyle olmalı yaaa...ben mi böyle düşünüyorum tek?

bu arada lafım konu sahibine değil..bu mantıkta düşünen çok insan var herkese...

çok saçma bir durum.anlam veremedim açıkçası.eşinizle yüz yüze konuşmalı ve arada sizin bilmediğiniz birşeylerin ( sizin aileniz ve eşiniz arasında ) olup olmadığını öğrenmelisiniz.bir sorun yaşanmamış ve bunu eşiniz durup dururken yapıyorsa bugün bunu yapan ilerdede aynısını yapacaktır.umarım doğru kararı verebilirsiniz..

başka bir eş bulursun ama anne bulamazsın babanda yok annen varken onu ihmal etme sana boyle bi teklifle gelen koca zaten seni düşünmüyordur benim görüşüm , ilerde çocuğunuz olabilir aile kavramını bilmek lazım bu denli uzaklık olamalı

Ailem karışmaz bişeyimize düğün zamanı olsun sonrası olsun kimse bize karışmadı ..Ablamların eşleri bize çok iyiler bizimle tatil yaparlar bize yakın otururlar onları ezdiğimizi bunuda ezeceğimşzi söyleyip duruyor halbuki valla onlar kendileri istiyorlar bizimle vakit geçirmeyi seviyorlar yani

Bu laflar bir kere, bildiğin kaynana lafı. "Bak oğlum, bacanaklarını kendilerine çekmişler, kukla etmişler, adamlar diplerinden ayrılamıyor, sen dikkat et, sakın iplerini kaptırma."; akrabalarımızda bile kayınvalidelerin bu lafları oğullarını eşlerinin ailesine karşı doldurmak için kullandığını çok gördüm...

canım defalarca sordum annem lüzümsuz bir tipmiş (annem biraz yaşlı ve okumamış onun etkisiyle arada saçma tavırları oluyor kabul) sevmiyormuş ailemi başka bir nedeni yokmuş ben çok seviyormuşum ailemi böyle afaki şeyler yani açıklamaları

Annen için nasıl lüzumsuz diyebilir bir insan? Bu cesareti kendinde nasıl buluyor ya? :KK12:

Arkadaşım yanlış anlama ama, bir mesajında "benim yaptığım yeni gelin kıskançlığı, ondan söyleniyorum ben" gibi bir şeyler söylemişsin. Acaba sen de biraz abartmış olabilir misin bu söylenmelerini?
Eşinin şuan yaptıklarını haklı çıkarmak mümkün değil, öyle bir niyetim de yok. Ama "iki tarafla da görüşmeyelim" demesinden, ben sanki senin ailesi hakkında konuşmalarının da onu kışkırttığını hissettim.
Adamın, "iki tarafla da görüşmeyelim, sen de rahat et ben de" der gibi, bıkmış gibi bir tavrı var sanki...:KK64:

MERHABA SAYIN ARKADAŞIM NORMALDE EVLİLİKLER 3-4 SENE SONRA RAYINA OTURUR. BENCE OTURUN 21. YÜZ YILIN İNSANLARI GİBİ SORUNLARINIZI ORTAYA KOYUN İYİ VEYA KÖTÜ BİR KARARA VARIN ALDIĞINIZ KARARLARI ASLA BOZMAYIN. AMA SEN ONUN İKİLİ İLİŞKİLERİNE KARIŞMA ( MİSAL ABLANLA OLAN MUHABBETİNE İKİSİ NE HALLERİ VARSA GÖRSÜN ) BU DURUMU KOCANLA ARANA SOKMA .... BİR İNSAN SEVERSE DAĞLAR KADAR SORUNU OLSA DA GÖRMEZDEN GELİR , SEVMEZSE DE BİTİ DEVE EDER . BİR YUVANI BOZUNCA HER ŞEY DÜZELECEK ZANNETME EMİN OL DAHA BETER OLACAK HER İKİNİZ İÇİNDE . AMA YOK GİTMEK İSTERSE DE GİDENE CAN FEDA ALANA ELVEDA ...

çok güzel yorum yapmışsınız . konu sahibi dikkate alırsa iyi olur. konuşmak her şeyi çözer . eşini karşısına alıp konuşunca tatlılıkla çözülür. eğer başka bişi yoksa. (hemen boşanmak istemesi tuhaf eşinin)

en son ihtimal kız kendisi görüşsün ailesi ile. birde böyle iyi bir kv olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. inşallah sonuna kadar böyle devam eder. Allah sizin ve oğlunuzun aile mutluluğunu daim etsin:KK68:

bu tip adamlar neden evlenirki anlamıyorum
çok özür dilerim ama gelişimini tamamlayamamış hala
allah sabır versin size

Back
X