Boşanmalı mıyım?

ISIL ISIL

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
185
139
303
Günaydın kızlar. Yine işin içinden çıkamadım geldim buraya. Daha önce de anlatmıştım eşim alkol alıyor eve geç geliyor diye. Bi türlü tam anlamıyla çözemedik biz bu konuyu. O alkol alıp geç geliyor, ben de surat asıp kavga çıkarıyorum. O benim surat asmamdan yılgın, ben onun onun deyimiyle sosyal içici olup haftada 2 eve geç gelmesinden. Derken 3 gün önce yine dolduk dolduk büyük bir kavga yaşadık. Bence 2 yılın birikmesiydi. O anne babaları çağıracağız diye tutturdu ben yapma etme derken. Minik bi sinir krizi geçirdi kapıları filan yumrukladı. Bu arada ben gitmek istiyorum evden. Kapıyı kilitledi anneler gelmeden çıkamazsın diye. Ben de çok öfkelendim polisi aradım. Sonra polis geldi gitti. Anne babalar geldi. Annesi bence beni suçlayıcı konuştu, sürekli oğlunu savundu. Ben de sesimi yükselttim ona. Benim annem anlaşamıyorsanız boşanın dedi. Eşim buna alındı. İşte babalar bunlarda bişey yok dedi. Kısacası herkese rezil olduk. 2 yetişkin bireye yakışmayacak şeyler. Aileleri çağırması başlı başına yanlıştı. Ona göre başa çıkamamış artık, benim gitmemden korkmuş, geçen hafta artık ailemle konuşacam demiştim ona istinaden çağırmış. Neyse işte eşimin bunlarda bişey yok sakin ol filan demesi üzerine boşanmasam mı diye düşünmeye başlamıştım ki dün akşam eve geldi. Sana bişey diyeceğim ama tartışmak istemiyorum. Annem dedi ki eşini benim evime getirme, hafta sonu bi akrabalarının nişanı var oraya da getirme. Ben tabi yine en başa döndüm. Ben de zaten görüşme taraftarı değilim onunla ama bu mu yolu yordamı. Diyemedin mi diyorum eşimin gelmediği yerde benim de işim olmaz diye. Ama sen ona bağırdın üzülmüş alınmış diyor. Dün eşyalarımı toplayıp gitmeye kalktım akşam durdurdu beni. Konuştu konuştu. Sürekli gitme, ayrılma modunda olduğumu, sürekli korku içinde yaşadığını filan söyledi. Bi dur ortam soğusun diyor. Ama inada bindi iş. Ben o nişana gideceğim diyor. Bense gururuma yediremiyorum. Ne yapmalıyım siz söyleyin? Bitmiş mi bu evlilik?

Benim anlamadigim yetiskin iki insan nicin tartismasina 3. Kisileri dahil eder. Eger aranizda cozemiyorsaniz baska bir konuda yine anlasmazlik yasadiginizda birbirinizi kirip evliligi yipratabilirsiniz. Evlilik, anlasma olmadan yurumuyor. Bir taraf daha cok alttan almali. Iki tarafta hosgorulu degilse evet bitmistir.

Annesinin ne dedigi ne istedigi önemli degil eşiniz ile olan sorunlar önemli.
Alkol almasa sorun kalmayacak mı diye sormak istiyorum
Aslında dün o daha dikkat edeceği ben de surat asmayacağım konusunda anlaşmıştık. Tek isteği beni mutlu görmekmiş. Surat asmamammış. Keşke her kavga bu sebepten olsa diyor. Ama ben çok kırgınım.

Benim anlamadigim yetiskin iki insan nicin tartismasina 3. Kisileri dahil eder. Eger aranizda cozemiyorsaniz baska bir konuda yine anlasmazlik yasadiginizda birbirinizi kirip evliligi yipratabilirsiniz. Evlilik, anlasma olmadan yurumuyor. Bir taraf daha cok alttan almali. Iki tarafta hosgorulu degilse evet bitmistir.
Evet işte o çok acı . Çocuk muyuz biz. Ebeveyn çağırmak ne. İlk kez yaşadığım şeyler.

Hımmm ben olsam final yaparım ... çok çok özenirdim a dan z ye eşimi de hazırlarım...takardım adamı koluma son son kaynanama bir bakış ... nişana giderim.. içki hariç başka sorununuz var mı sizde? Bu geçebilecek birşey bence..adam seviyor da belli... birde aranızda ten uyumu var sanki yanlışmıyım..herkesin herşeyin bir şansa daha ihtiyacı var...kaynanan hariç..

Bu konuşmayı yapmasa da gitmezdim zaten ben o nişana. Ama söylemesi, tarzı beni çok kırdı. Bi de güya kızı gibi görürdü beni.
Ozaman sorun kalmadı valide sizi kızı gb görür sinirlenince de el gb görür taktik budur
Şimdi den sonra nişan ve annesi önemsiz evliliginize sorunlarına odaklanıp çözüme gidin

Eşinizin iki gece dışarı çıkmasını neden sorun ediyorsunuz? Siz de çıkın, sizin de eşiniz dışında bir hayatınız olsun. Var mı bilmiyorum ama genelde koca, ev, aile odaklı yaşayan, kendilerine ait alanları olmayan kadınlar, bu tip konuları sorun ediyor. Eşiniz bekarken çıkmıyor muydu arkadaşlarıyla ya da alkol almıyor muydu?

Eşinizin ailesini çağırması büyük bir vasıfsızlık örneği. Bana göre direkt soğuma ve boşanma sebebi. Zira evlilik bazı iletişim ve sorun çözme becerilerini geliştirmiş insanların yapması gereken bir şey. Eşinizde bu yoksa, 5. sınıf öğrencisi gibi "örtmenim, Ayşe saçımı çekti" modunda ailelere koşuyorsa, o adamda iş yoktur bence. Gitmenizden korkuyorsa, sizi ikna etmesi gereken kişi kendisi, aileleriniz değil.

Kayınvalidenin evlerine gitmenizi istememesi olabilir ama nişana getirme demesi terbiyesizlik. Sonuçta nişan sahibi kendisi değil, siz de onun emir eri değilsiniz. Eşinizin aklı buna ermiyorsa, bu da büyük sorun. Adam olgun değil. Ayrıca kayınvalide kırılmak istemiyorsa, "çocuğum kendi sorunlarınızı kendiniz çözün, koskoca insanlarsınız" deme olgunluğunu gösterseydi ya.

Bence alkol almayı bırakırsa ya da oturup haftada bir evinde içerse başka bi sorun göremedim, eğer konu sadece alkolse ,kaynananın gelip gitme lafını da çok önemseme, burda konu eşinin ve senin gerçekten ne istediği onemli 3.kişiler kapıyı kapatınca dışarıda kalıyor.

Annesinin benden için getirme dediği nişana gitmeyi de onun gitmesini de gururuma yediremiyorum.
Bende işte inadına giderdim oğlunun yuvası dağılıyor o toparlanamak yerine körüklüyor mu ertesi gün boşanacak olsam da o gün nişana giderdim ve kv e K bakma biz size danıştık ve sizin toparlayacı olmanızı bekledik körüklemenizi değil ayrıca nereye gidip geldiğime eşim ve ben karar veririm derdim

Evet işte o çok acı . Çocuk muyuz biz. Ebeveyn çağırmak ne. İlk kez yaşadığım şeyler.
Benim esim de ciddi tartismalarda beni aileme sikayet ederdi hatta ailemin evindeyken gelip rezillik cikarirdi. Bu tamamen olgunlasmamis, birey olamamis, evliligin agirligini tasiyamamis,altinda ezilmis sahislarin dustugu durum bence.
Kendi ebeveynlerini tercih edip sizi kirmayi goze aliyorsa zaten aile olamamissinizdir.

Ben esimin nisana ya da dügüne tek gitmesini istemezdim. Ya siz de gidin bu durumda gurur falan olmaz, ya da o da gitmesin ama genel olarak sizin bu adamla mutlu olcaginizi düsünmüyorum

Hımmm ben olsam final yaparım ... çok çok özenirdim a dan z ye eşimi de hazırlarım...takardım adamı koluma son son kaynanama bir bakış ... nişana giderim.. içki hariç başka sorununuz var mı sizde? Bu geçebilecek birşey bence..adam seviyor da belli... birde aranızda ten uyumu var sanki yanlışmıyım..herkesin herşeyin bir şansa daha ihtiyacı var...kaynanan hariç..
Severek evlendik. O çok istedi. Çok uğraştı. Hala da uğraşıyoruz. Ama çok yıprandık işte. Zaten şu andan sonra görüşmem annesiyle.

Ozaman sorun kalmadı valide sizi kızı gb görür sinirlenince de el gb görür taktik budur
Şimdi den sonra nişan ve annesi önemsiz evliliginize sorunlarına odaklanıp çözüme gidin
Bu gurur kırgınlığımı nasıl geçireceğim? O neden inat yapıp hala gideceğim diyor? O kadar kararsızım ki. Ne kalmaya ne gitmeye gönlüm razı.

Benim esim de ciddi tartismalarda beni aileme sikayet ederdi hatta ailemin evindeyken gelip rezillik cikarirdi. Bu tamamen olgunlasmamis, birey olamamis, evliligin agirligini tasiyamamis,altinda ezilmis sahislarin dustugu durum bence.
Kendi ebeveynlerini tercih edip sizi kirmayi goze aliyorsa zaten aile olamamissinizdir.
Ben de bu görüşteyim. Taraf tutmuyorum diyor. Ama bence bu bir taraf tutmak. Zaten bence fazla düşkün ailesine.

Ben esimin nisana ya da dügüne tek gitmesini istemezdim. Ya siz de gidin bu durumda gurur falan olmaz, ya da o da gitmesin ama genel olarak sizin bu adamla mutlu olcaginizi düsünmüyorum
Bu kadar benim yanımda değilken nasıl mutlu olalım zaten. Hep seviyor, hep ölüyor. Ama bence hep önce ailesi. Ben sonra geliyorum.

Back
X