Boşanmayı düşünmek hem de somut bir sebep yokken!

soğuma demeyelim de kendi mutsuzluğuma ortak etmek istemiyorum diyelim..yani onu sürekli eleştiriyorum ve bu onu çok üzüyor bundan kurtulmam lazım

sevgi zaman zaman azalan zaman zaman artan bişey diye düşünüyorum yani sabit bi duygu değil,biz de heyecan katmak için bi yerlere gidiyoruz ama orada da anlaşamadığımız çok konu oluyor ve hep ben çıkartıyorum tartışmayı bişeyi gözüme batıyor veya ne bileyim eski defterler açılıyor unutamıyorum zaten kolay kolay geçmişi..

herşey senin elinde..istersen başarabilirsin ona yeniden aşık olmayı..boşanmayı ıkolay bi süreç gibi görüyorsun sanırım..düşündüğün kadarda kolay bi durum değil..bence kendine gel ve silkelen..yeni bi evlilik yeni bi birey ve yeni bi erkrk sence çokmu daha güzel olucak..belkide yeni birininde başka özellikleri canını acıtıcak niye bu yönüyle bakamnıyorsun...

hayatta kimse 4*4 lük değil..biririn sana iyi gelen bi huyu bi başkasında yok.
her tartışmayı kendin çıkarıyorsan neden kendini gözden geçirmiyosun tatlım..destek al bence...

tam tersine boşanmayı kolay görmediğim için boşanmıyorum..yani düşünsenize hayatt yapayalnız kalıyosunuz bu çok zor ömür boyu buna katlanmak..

hayatta kimse 4*4 lük değil..biririn sana iyi gelen bi huyu bi başkasında yok.
her tartışmayı kendin çıkarıyorsan neden kendini gözden geçirmiyosun tatlım..destek al bence...

evet sorun benim hayalimdeki gibi bir eş istemem onun da böyle olamaması ve bu noktada madem olamayacaktı niye geçmişte onun için bu kdar sıkıntıya katlandım ben diye sorgulayıp durmam..

bana düşüncelerinizin hiçbiri tuhaf ya da anlamsız gelmedi olabilir hepimiz insanız sevmek de sevmemek de pişmanlıklar da bize has duygular yalnız ben şunu sormak istiyorum diyelim boşandınız o zaman onsuz bi hayatta mutlu olabliceginizi onu unutabilcegiinizi düşünüyor musunuz? bunu ne için soruyorum bazen içinde bulunduğumuz durum bizi mış gibi hissetmeye zorlar sevgi aşk çok karmaşık durumlar gerçekten bu yuzden ayrılıp da tekrar aynı kişiyle evlenen insanlar görürüz hiç bir şey iiçin çok geç olmadan belki yalnzı kalarak hatta braz ara vererek (düşünme amaçlı) duyguları çok iyi sorgulamanızda fayda var die düşünüyorum tabii bunlar naçizane bnm düşüncelerim....

eşimle evlenirken ona deliler gibi aşıktım ve dünya toz pembeydi..ailesi yüzünden ayrıyız suan ve bu çok sancılı süreç...şimdi düşünüyorumda beni o kadar çok seven eşim nerde...keşke kendi ailemizi ikinci plana atmasaydı diyorum..sen sevgiden sıkılmışsın ya biraz aslında evliğin temeli sevgi ve en önemlisi saygı...eğer gerçekten evliliğinde başka sorunlar yoksa sen bu evliliği düzeltebilirsin...çünkü sana tapan bi eş var ve sen onu avucunda cevirirsin gerekirse...
şöyle düşün bu adamı severek evlendin...görücü usulü yada aile baskısıyla değil...
ayrılsan ve bi başkasıyla evlensen farklı sorunlar olmıycakmı...

bu noktada "ne senle oluyor ne de sensiz" şarkısı tam bana göre diye düşünüyorum..herkese hayırlı geceler hayırlı ramazanlar,dua edelim,dünya dua üzerine zira..

bu noktada "ne senle oluyor ne de sensiz" şarkısı tam bana göre diye düşünüyorum..herkese hayırlı geceler hayırlı ramazanlar,dua edelim,dünya dua üzerine zira..

işte tam düşündüğüm gibi bi durum... çok iyi düşünün Allah'tan hayırlısını dileyin ve zamana bırakın inanın bana herşey yoluna girecek Hayırlı Ramazanlar herşey gönlünüzce olsun sizin ve hepimizin....

valla sadece ilk mesajı okudum, evlilik öncesi aile problemlerinden falan bahsetmişsin, sanırım aileler istemedi, ya da bi tarafın ailesi istemedi bu evliliği
sizde mutlaka evlenmeliyiz diye birbirinize daha çok kenetlenrek bi yanılsamaya düştünüz, aşık olmadığınız halde aşığız herkese rağmen kavuşmalıyız yanılgısı
evlenincede büyü bozuldu, aileler süt liman, ortak bi mücadele alanı kalmadı diye tahmin ediyorum
bu yazdıklarımın hepsi tahmin yoksa, neden bunları evlendikten sonra hissedesin ki, aileler karışmasa belkide doğal yollardan ayrılcaktınız

Son düzenleme:
bana kalırsa bi dönemden geçiyorsun belki pişmanlık belki depresyon eşini sevmesen nişanlılık döneminde o kadar sıkınıya katlanırmıydın bilemiyorum iç muhasebeni iyi yap kararını öyle ver ayrıldıktan sonrada pişman olmak var işin ucunda

hislerinizi anlayabiliyorum ama yine de bosanmayin diyorum!
bir laf vardir hic duydunuz mu ''sevdiginle degil, seni sevenle evlen'' diye...cunku ancak seni seven biri sana cok deger verebilir ve mutlu edebilir...
farzet ki esini cok sevseydin ve her konuda onu yeterli gorseydin, fakat o hoppa bir insan olsaydi, kariya kiza duskun biri, ya da seni surekli kiran ve asagilayan biri...
o zaman ne olacakti? keske bena cok deger veren biriyle evli olsaydim, boyle bir evliligi hayal etmemistim bosanmam gerekli diyecektin...
kocam keske daha az kulturlu, daha az parali, dunya gorusu daha sig biri olsaydi ama beni bu adam gibi kirmasaydi uzmeseydi diyecektin...
kendine gel lutfen, herkes senin gibi kendine deger veren cok seven adam ariyor ama bulamiyor

belki de su anki hisleriniz gelip gecici...
hepimize oluyor bazen boyle seyler...sadece size oluyor diye dusunmeyin...mesela bir konu acilmisti, bir arkadas esini artik sevmedigini ve ne yapmasi gerektigini bilmedigini soyluyordu...
aradan biraz zaman gecti, arkadasin hisleri yerine geldi :)) kocasi ile tekrar birbirine baglandilar cunku bu arkadasin sevgisizlik hisleri gelip geciciydi, monotonluktan ve esiyle az vakit gecirmekten falandi sanirim...donem donem oluyor iste boyle seyler...
kocamizi ya da kendimizi yetersiz hissedebiliyoruz bazi konularda...ama aslinda yanlisi yine kendimize yapiyoruz...
bir seyi boyle uzun uzun dusunursen, kocam soyle kocam boyle diye adamin eksik taraflarini aklinda kendi kendine defalarca hatirlatirsan gayet tabii ondan uzaklasabilirsin ve mutsuzlasabilirsin...ama ben soyleyeyim canim, kendini uzersin boyle bosu bosuna...sadece kendini uzersin hem de ortada hic bir sey yokken...
esin bazi konularda yetersizse hatta senden daha az bilgili, daha az akilli, hatta biraz saftirikse bile birak bu dusunceleri...birak onu kucuk gormeyi...herkes 4 4luk degil ki...adam seni seviyor ve deger veriyorsa senin icin onemlisi bu olmali...
elindekinin kiymetini bil, aza tamah etmeyen cogu bulamaz bunu da hatirlatirim :82:

kocam sunu bilmiyor, bunu beceremiyor, kulturlerimiz farkli vs. diye surekli dusunup durdugun seyleri at kafandan...dusunme...
unut bu olumsuz dusunceleri...aklina geldiginde baska seylere ver kendini, baska seyler dusun...
esinin cinsel anlamda sana yaklasmasina izin ver...
beraber vakit gecirin, gezin dolasin...
bir sure sonra bu dusuncelerin kaybolacak eminim...
sonra kendini ayiplayacaksin esim beni bu kadar severken ben neler dusunmusum diye...
dediklerimi bir dene bence, bir sey kaybetmezsin...aksine evliligini kurtarirsin ve mutlu olursun belki de...

Son düzenleme:
biz bayanlar gerçekten bazen çok saf oluyoruz. en başından olumsuzluklar ve uyumsuzluklar olmasına rağmen devam eder, sonra da böyle çaresiz kalırız. aynı sorunları yaşıyorum bende. eşim kadar beni seven olmaz diye düşündüm hep.ve hem ailesi, hemde eşime karşı bende aynı şeyleri hissediyorum şu an. ama tek farkla, ben onu seviyorum bi de tabi onun sorumsuzlukları,kötü alışkanlıkları, ilgisizliği....bi çok olumsuz şey var..
benim sana tavsiyem iyi düşün, eşin gerçekten seni seviyor sana değer veriyorsa mutlaka iki kere düşün. ki ben eminim ki aşık olduğun insandan sende bu kadar kolay vazgeçemezsin. sevgi öyle saman alevi gibi hemen sönecek bişey deeğil..dile kolay gelir. ama sonra kaldıramaz insan. o yüzden sen önce hislerinden emin ol arkadaşım..

Son düzenleyen: Moderatör:
bazen insanlar böyle hısseder
yenımı evlısın
sevmesıne ragmen her daım yanında ıstemez
uzun uzadıya yazamıyacagım suanda ama uzuldum durumunuza merak ettım
hangısınız ekonomık durumu daha ustte,sizin mi ?

Yani durum tam tersi olsun istiyorsun ben deli divane olayım gözünün içine bakayım ama o yanına bile yaklaştırmasın ,sizi eleştirilmek rencide edilmek mutlu ediyor sanırım ...

Sadece ilk mesajı okudum ve aynı durumları çok yakınımda gördüğüm için size yazmak istedim. siz belki nişanlılık döneminde yaşadığınız sıkıntıların birikimi olarak depresyondasınızdır, belki eşinizle ten uyumunuz kötüdür, belki de mizaç olarak daha baskın karakterli bir erkekle daha mutlu olacaksınızdır....vb...

benim yakınımdaki olayda; kadın çok gel gitler yaşadı ama sonra boşandı. sonrasında da hiç anlaşamadığı birine çok yoğun duygular hissettiği için evlendi ama o ilk eşi gibi kıymet vermiyor yeni eşi.Mutlu mu? pek sayılmaz ama ilk evliliğinde kesinlikle çocuk istemeyen arkadaşımın şu anda üzerine deli gibi titrediği bir bebeği var ve onunla çok mutlu...

karar sizin...

simdi kızlar aslında su var bu bı erkegın dusuncesı olsa ve esine karsı bısey hıssetmedığı için yanlış yollara sapsa yanı aldatma floört gibi dıyelım ve yaklansa burda bı baslık olsa ''eşim bana birşey hissetmiyormus ve aldatmış'' hepimiz buraya gırer ve sunu derdık madem bır sey hıssetmıyomus adam gıbı sana soleyıp ayrılsaymış deriz.dimi?
konu sahıbı arkadas su an esıne aşk anlamında karşı cıns anlamında bır sey hissetmiyor ve acık yureklılıkle ona ıhanet etmek ıstemedıgını söluyor(ıhanet illa karşı cins ile aldatma olarak algılanmasın) sevmeyıp sevıyormus gibi davranmakda ihanettir,yalancılıktır.bu herkesın basına gelebılcek birşeydir ve yapılacak olan durum ıyce karısmadan yanlış yollara sapmadan karsı tarafı kandırıp kırmadan çözüme kavusması gerekir.eğer sen duygusal olarak bı buhranda degılsen kendınden emınsen ve sonra pişman olamayacagına eminsen açıkcası aklın karışık değilse al karsına konuş.

Bi heves uğruna evlenip mutlu olamayanlardansınız
Acaba nasıl bişey diye denemek istediniz sanırım
Bizimkisi aşk evliliği demişsiniz de bu pek inandırıcı gelmedi bana
Aşık olsaydınız evlendiğiniz adama hayatı bu denli zehir etmezdiniz
Bu derece hakaret etmezdiniz hiç suçu yokken
Bence ayrılmak istiyorsanız ayrılın
Eğer ayrılık düşünüyorsanız çocuğun olmadan yapın bunu
Yoksa bu mutsuz yuvanıza bi de o meleği eklersiniz

ilişki uzmanları evlenmeden önce aileyi benimseyin diyorlar.eğer aileyi benimseyemezsen bilki o kişi yanlıştır.biz kadınlar ne kadar annesini babasını beğenmesekte sanki o farklı olacaka gibi bunu görmezden geliriz yada görmek istemeyiz.ama aslında anne yada baba neyse oğulda oduronun için başından aileyi biliyosan keşke hiç evlenmeseydin ama zararın neresinden dönülse kardır bence en kısa zamanda boşan ne kendine nede eşine haksızlık olmasın hele birde çocuk yapayım belki hislerim değişir sakın ha deme sonra olan çocuğa olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…