Boşanmayla ilgili fikir

Nikah sonrası edinilen Ortak malları zaten paylaşacaksınız. Tazminat hangi durumlarda verilir zaten biliyorsunuzdur. Yıprandığınız, incindiğiniz, fedakarlık ettiğiniz yıllar verdiğiniz bir evlilikse alın. Yok uğraşamam kısa sürsün hemen bitsin kurtulayım kafasındaysanız almayın. Ben olsam 4-5 yıllık evlilikse almazdım sanırım.

2 sene olacak. Çocuk yok. Aldatma yok sanırım ama psikolojik şiddet, öfke nöbetleri, hakaretin bol olduğu bir evlilik. Telefona 2 dakika geç baksam kiminle ne yapıyorsun ki telefona bakamıyorsun ithamları.
Eve birilerini mi alıyorsun vs ithamları.
Ve sürekli eleştiri. Haftanın 5 günü en az böyle yersiz kavgalar. Sen ona baktın, sen eve birini mi aldın, istesem senden bin kat güzelleri kapımda vs. Vs.
Bu arada tarafımca karşı tarafa edilen “salak “ hakareti bile yok.
Kavgalar karşılıklı değil tek tarafın öfke nöbetleri şeklindeydi.

Boyle bol tartismali bi evlilikten bi an evvel bosanayim kurtulayim diye cogu hakkimdan feragat ederek hatta sahsima ait mallari dahi birakarak bosandim. Seneye odemeye baslayacak esyalarin parasini ama istese bulup bulusturup hemen oderdi. Ben biraktigima çok pisman oldum egecell. Icin soguyunca pisman olursun. Sen zaten evlilik oncesinde edinilen mallari almayacaksin. Evlilik icinde edinilenleri alacaksin. O mallari almak icin kendinden kisiyorsun. Asla hakkini bırakma

Merhaba herkese boşanma kararı aldım. Karşımdaki çevresindeki her kadının ona aşık olduğunu sanan, bana çok fazla olduğunu düşünen kendine aşık birisi. Öyle ki bunu geçen ay bilmem ne kadar şubem olduğunu duyan ve bana yaklaşmağa çalışan çok kadın var diyerek belirtti. Maddi durumu iyi bana nazaran. İşin hukuki boyutunu adım gibi biliyorum sizlere sormak istediğim şu bir yanım diyor ki “senden 5 kuruş istemiyorum arabalarının, şubelerinin, paranın benim için zerre önemi yok Defol git hayatımdan “ diyerek evliliği sonlandırmak. Diğer yanım da diyor ki alman gerekenleri al mantıklı davran.
Bunu bana aranızdan birisi sorsa mutlaka al derdim ama başa gelince insan sağlıklı düşünemiyor.
Çocuğum yok, maddi yönden ona muhtaçlığım da yok.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Hakkın ne ise tabii ki al, bırakırsan ve adam hem yapıp edip seni mutsuz edip hem de kolayca sıyrılırsa, bunların üstüne keyfine bakmaya devam ederse, ona bıraktığın her şey için çok pişman olursun. Arkandan da ne gururlu kadınmış demez, zaten bunun gururla ilgisi de yok.

Çok teşekkür ederim 🥰🥰🥰
Edinilen mal 1 sene içerisinde çok arttı. Evlenirken 1 şube varsa 1 sene içerisinde 50 şubeye çıktı kıyas olarak söylüyorum. Hukuken her ne kadar yarısı benim olsa da vicdanen de hiçbir sorunum olmasa da “hay senin parana tüküreyim gözümde hiçbir şeyinin değeri yok” demek için vazgeçerim vazgeçersem. Ama sanırım yapmamalıyım

Onlar "gozumde mal mulk yok kurtulmak istiyorum" olarak algilamiyolar egecell. Zaten benim malimi bana birakti, bosanmak istedigi icin birakmak zorundaydi gibi algiliyolar

Çok teşekkür ederim 🥰🥰🥰
Edinilen mal 1 sene içerisinde çok arttı. Evlenirken 1 şube varsa 1 sene içerisinde 50 şubeye çıktı kıyas olarak söylüyorum. Hukuken her ne kadar yarısı benim olsa da vicdanen de hiçbir sorunum olmasa da “hay senin parana tüküreyim gözümde hiçbir şeyinin değeri yok” demek için vazgeçerim vazgeçersem. Ama sanırım yapmamalıyım
Bence vicdan yapacak bir şey yok manevi olarak yeterince yıpratmış seni zaten. O malları da kendi çabasıyla yapmamıştır evlilik birliği içinde eşlerin özverisi ve fikir alışverişiyle yapılıyor.

Ege sen avukat değil misin ya, kendini müvekkilin say, vicdanina ne uygunsa onu yap.
Sonuçta adam 1'den 50'ye cikarken yanında sen vardın. Belki senin duzenli gelirine güvenip girişti bazı işlere.
O zaman ev hanımları da hiç bir şey almasın, sonuçta adam çalıştı kazandı 😂 böyle bir dünya yok.
Yerinde olsam boşanmak istediğini söyler,ciddi konuştuğumuz zaman da mal paylasimi ile ilgili ne düşündüğünü sorardim. Uygun bir şeyse kabul ederdim

Ege sen avukat değil misin ya, kendini müvekkilin say, vicdanina ne uygunsa onu yap.
Sonuçta adam 1'den 50'ye cikarken yanında sen vardın. Belki senin duzenli gelirine güvenip girişti bazı işlere.
O zaman ev hanımları da hiç bir şey almasın, sonuçta adam çalıştı kazandı 😂 böyle bir dünya yok.
Yerinde olsam boşanmak istediğini söyler,ciddi konuştuğumuz zaman da mal paylasimi ile ilgili ne düşündüğünü sorardim. Uygun bir şeyse kabul ederdim
Boşanma isteğini söyledim karşı taraf da olumlu gördü :) istemem konusunda çirkefleşmez verir her durumda anlaşmalı olur boşanma.
Ama işte hani o kendini tanımladığı parasının başkalarının umrunda bile olmadığını görsün istiyorum bir yandan da. Hani senin parana tüküreyim der gibi :) amaaaann zor zor işler

Çok teşekkür ederim 🥰🥰🥰
Deli misin sakın ha. Hakkın olanı alacaksın, zorla adamın malını gasp etmiyorsun. Kanuni hakkını kuruşu kuruşuna al.

Gecen dedim yine diyim bari 2023 2024 bosanma senesi olacakmis.ve birde ortak alinan hersey ortaktir neden emeginiz onda kalsin ki .yarinin ne getirecegi bilinmez kenardaku para hiçbir zaman zarar degildir bu devirde

Boşanma isteğini söyledim karşı taraf da olumlu gördü :) istemem konusunda çirkefleşmez verir her durumda anlaşmalı olur boşanma.
Ama işte hani o kendini tanımladığı parasının başkalarının umrunda bile olmadığını görsün istiyorum bir yandan da. Hani senin parana tüküreyim der gibi :) amaaaann zor zor işler
Hiç de öyle görmez, nasıl da kandırdım falan bile diyebilir içten içe. Ayrıca, madem parasıyla kendini bi şey sanıyor, ordan vurulmayı hakediyor.

Paranı alır fakir fukara sevindiririm de öyle tükür yüzüne

Boşver ya :) böyle kendini beğenmiş adamın adamın umru bile olmaz senin giderin. 'oh canım kendim, bu olayı da atlattık her zamanki gibi' der, bekar hayatına bakar.
En iyisi ona sorup dediği rakamı kabul etmek. Sonuçta durumun ne kadar iyi olsa da Türkiye'de yasiyoruz. Yarının ne getireceği belli olmaz. Yatırım yaparsın,
belki o yatirimdan gelen gelirle yeni kocanla Cruise gemisi turuna çıkarsınız 🥰 bu da senin içten bir intikamın olur, o bilmese de olur

Siz hukukçusunuz, hatta hakim olduğunuzu okumuştum bir yorumunuzda, haklarınızı siz daha iyi bilirsiniz, ama sanırım büyük rakamlar dönüyor mal varlığı anlamında. Eğer çekişmeli dava olacaksa karşı taraf epey pisleşecektir, bunu göze alarak haklarınızı bırakmamanızı temenni ederim.

2 sene olacak. Çocuk yok. Aldatma yok sanırım ama psikolojik şiddet, öfke nöbetleri, hakaretin bol olduğu bir evlilik. Telefona 2 dakika geç baksam kiminle ne yapıyorsun ki telefona bakamıyorsun ithamları.
Ve sürekli eleştiri. Haftanın 5 günü en az böyle yersiz kavgalar. Sen ona baktın, sen eve birini mi aldın, istesem senden bin kat güzelleri kapımda vs. Vs.

Boyle biri muhtemelen bir seyler karistiriyordur diye dusunurum ben. Yaptigi seyler hic normal seyler degil ve cok agir suclamalar. Siz bir sey almadan bosansaniz ne olacak ki boyle bir adam kimseyle evli kalamaz. Simdiye kadar tek basina kavga etmis bir kiymetiniz oldu mu? Siz bir sey almadiginizda ne gururlu kadindi ya demeyecek. Sizden sonraki yiyecek. Sizin almadiginizi o olacak. Kimse bosanmak icin evlenmez eminim bu karari da kolay almamissinizdir. Bence hakkiniz olani alin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Son düzenleme:
Ay inanamıyorum ege. Senin yorumlarına dikkat ederim böyle bir herifin seninle işi nedir ? Haklarını al ve şutla bunu.

Gecen dedim yine diyim bari 2023 2024 bosanma senesi olacakmis.ve birde ortak alinan hersey ortaktir neden emeginiz onda kalsin ki .yarinin ne getirecegi bilinmez kenardaku para hiçbir zaman zarar degildir bu devirde
Neden boşanma senesi olacak? Özelliği ne?

İçin soguyunca pişman olursun almadıgına.. ben oldum.. hos verecek bseyide yoktu ozmn ama toparladı gururu olsa borcunu peşin öderdi ama ozmn yaptgmz sekliyle takstle ödüyor. Ki ben sadece kendi ailemin yaptklarını istedm..
Aldatıldgm için ebesinin seyine kadrda alabilridm belki ama bian önce bitsin kurtulayım dedim ama işin sonunda bu kdr toparlanıp aklımın basına geleceğini hesap edemedim..
Bosandgn adam parada gözü yok dese nolur demese nolur al hakkını sen yoluna o yoluna bakacak zaten..
Senden kat kat güzellerini bulurum diyen adam zaten gidip baskalaryla seninde hakkn olan parayı yediğinde cok zoruna gider

Siz avukatmissini daha iyi bilirsiniz.

Benim tercihim mal paylasimindan hakkima duseni almak ve nafaka talep etmemek olurdu.

Back
X