Boşanmış anneler , burada toplanalım, hayatı paylaşalım !

Bende varim kizlar 5 yilik bir evliligim vardi ama bitiyor 4 aylik da bebism var tecrubelerinizi ve desteginizj bekliyoru cunku buyuk korkularm var hayatim en zor donemlerinden olan bu donemlerde kader arladaslarinn oldugunu gormek rahatlatiio insani bebegi kucuk olanlar hakim hangi araliklarla gorus hakki veriyor acaba Allah hepimizin yardimcisi olsun insallahh

Bende boşandım kızım beş yaşını yeni doldurdu yasın yatılı alıcak mı bende çok korkuyorum bilmiyorum Nasıl dayanacağım

benim oğlum ayrıldığımızda 3 yaşındaydı ve ilk gidişinde 1 ay kalmıştı zor oldu hala gidişleri ikimize de zor oluyor stresten günlerce mahvoluyor ama alışmak zorundayız

benim oğlum ayrıldığımızda 3 yaşındaydı ve ilk gidişinde 1 ay kalmıştı zor oldu hala gidişleri ikimize de zor oluyor stresten günlerce mahvoluyor ama alışmak zorundayız
Dondugunde nasil oluyor. Cok korkuyorum beni unutur istemez diye. Bire guvenemiyorum onlara cunku uzun zamandir bebekle bir iliskileri olmamis. Zarar verirlerse diye. Hem babanne bakar buyuk ihtimal o hic gormedi bu zamana kadar goreyim de demedi.

Dondugunde nasil oluyor. Cok korkuyorum beni unutur istemez diye. Bire guvenemiyorum onlara cunku uzun zamandir bebekle bir iliskileri olmamis. Zarar verirlerse diye. Hem babanne bakar buyuk ihtimal o hic gormedi bu zamana kadar goreyim de demedi.
canım benim eğer almak istiyorlarsa gönder istemiyorlarsa mahkeme karar alacaksın muhabbetine girme bence..onlarında canından parça niye zarar versinler öyle düşünme

ama herşeye rağmen kaç kere gitti geldi hepsinde zor oluyor gitmek istemiyor ağlıyor orada da birkaç gün ağlıyo ama sonra oraya alışıyor döndüğü gün mutlaka babamı özledim diye ağlıyor ertesi gün normale dönüyor..
ilk sene her dönüşünde bir alışkanlık edinmişti bir sefer geldi altına ypar oldu kısa zamanda geçti bir geldi kusar oldu kısa zamanda geçti birinde tırnak yer oldu ama şükür hepsini atlattık artık. kolay olmadı tabi ama mecburuz. şu an kimse onun ayrı ebeveynler arasında büyüdüğünü tahmın edemez.

yazını yeni okudum canım...şimdiden o günleri düşünme belki o zamana kadar fikri değişecek almayacak bile.farklı şehirlerde misiniz bilmiyorum ama küçük bebeğe nasıl davranılır bile bilmeyen adam çocuğu görmeye gelmekte kararsız kalmış olabilir
şimdiki hayatına odaklan bence bebeğinle güzel zaman geçir babası gelmiş gelmemiş takılma..biz olabildiğince baba konusu konuşmayız evde böyle alışmak daha kolay.hayatını düzene sok kendine vakit ayır boşuna yıllar sonranın stresini yaşama

Haklisin ama insan dusunmeden edemiyor. O baska sehirde ben dogum yaptigimda aldi tayinini gitti. Daha bosanmamistik. Arkasina bile bakmadi. Cocugu umrunda degildi ama her firsatta alicam elinden dedi koz olarak kullandi. Sevgisi yok bebegime bundan eminim. Cunku gormek istemedi. Onemli gununde bile yoktu. O yuzden bana zarar vermek icin alir alirsa. Mahkemede nafaka vermek bile istemedi. Ben niye veriyorum bakamiyosa versin bana falan dedi. Ben gorsun diye cabaladim fotolar gonderdim ama hic umrunda olmadi. Insanlara gostermelik seviyor gibi davraniyor. Gonderdigim fotolari goruyormus gibi paylasiyor. Anlican baba olmak umrunda degil o yuzden guvenemiyorum.

canım anlattıklarına göre 3 yaşına gelene kadar adam çocuğu olduğunu bile unutacaktır boşuna şimdiden kuruntu yapma sal gitsin..bizimkide aynı şekilde para vereceksem ben bakarım falan dedi(kendine bakamıyo çocuğa nasıl bakacaksa artık) gerçekten almak isteyen adam uğraşırdı öyle lafta kalmazdı takma boşuna kafana çocuğunla mutlşu olmaya bak zorla göstericem diye de uğraşma sonra sen kötü o iyi olursun

Merhaba,

Master tezim için boşanmış ve 6-18 yaş arası çocuğun olan annelere ihtiyacım var. Anket yaklaşık 10 dakika sürüyor. Doldurarak ve paylaşarak araştırmama katkıda bulunursanız çok sevinirim.
http://goo.gl/5TRmex

Projeme verdiğiniz destek icin çok teşekkür ederim

Kızlar ablalar banada bi yardım edin akıl danışacak kimsem yok çaresiz çıkmaza girdim napıcamı bilmiyorum

Tatlim senin neyin var.bende ayrilmk istiyoru ama cok kararszm
Bende kararsızım çıkmaza girdim eşim çok ilgisiz ve sürekli ailesine yardım eden bi insan ve borç batagındayız daha yeni evli oldumuz için ne yapsam düzeltemedim napıcama şaştım kaldım

Onu tanıdıgımda ailesinden uzakta başka şehirde yaşıyordu ne olduysa evlenince oldu yanlarına geldik çok yakınız evde ne fazla olsa götürüyor erzak eşya vs. Ne olursa onlarda istiyor tabi bize yardım gelse ailesine götürüyor çok bunalmış durumdayım

Buna benzer seyler ilk evlendigumizde bende yasamistim..hemde kizim yeni dogdugu ona en cok ihtiyac duydugum zamanlardi..ne yaptiysam duzeltememistim cok yalvarmistim ama duzelmek yerine evi terk etti bir kac yil ayri kaldik sonra yapriklarina cok pisman olmustu..simdi olsa asla o hatalari yapmazdim diyor..neyse yillar boyle bi kus bi barisk gecti suan eskiye gore cok iyi ama hala cok hatalari var tabi bendede guven ve tahammul kalmadi gitmek istiyorum.ama kendimede onada bir ay sure verdim duzelirse bir yil daha beklicem en azindan bebegim biraz kendni toplyincaya kadar..ama duzelmezse bir ay sonra gidicem kendime ev tutucam..sana tavsiyem konusmakla anlamiyorsa uzun sure konusmamayi dene o sana sorunun ne oldugunu duzeltmek icin ne yapmasi gerektigini sormadan gonlunu almadan konusma.

Peki abla bana sordugu zaman ne oldu diye ben bu konuyu nası anlatabilirim çok içe kapanık birisiyim derdimi ablatamıyorum karşımdaki ne düşünür diye

Peki abla bana sordugu zaman ne oldu diye ben bu konuyu nası anlatabilirim çok içe kapanık birisiyim derdimi ablatamıyorum karşımdaki ne düşünür diye

Ah tatlim benim sorun zaten bizde basliyor derdimizi anlatamadigimiz icin kimseyi kirmamak yerine kendimizi heba ediyoruz.ben oyleydim simdi bi nebzede olsa astim hem yasadiklarimdan ders alarak hemde yasla beraber birseyler degisiyor.sen konuyu actiginda buyuk ihtimal vicdan din merhamet dersi vermeye kalkacaktir..ama dinimizde bile kisi anne babasindan degil onlelikle cocuk ve esinden sorumludur.egerki sizin ihtiyaclarinizi gayet guzel karsiliyor size gelecektede sknti yarakmayacak kadar yardim ediyor ise buna hakki vardir..ama sizi zor durumda birakiyorsa ve senin rizani almiyorsa kendi vebal ve sizin kul hakkiniza gircektir bu konuyla ilgili internette iyice bilgi edin ve dogruyu esine aktarmaya calis..yalniz dinle ilgili her okuduguna duydugunuada inanma cunki erkekler dini bile kadinlari somurme araci olarak kullaniyor.kardesim detleselim birlikte bu zor zamani atlatalim.birde sana bi hatami daha deyim esim ne yaptiysa evimi hic birakmadim oda kaybetme korkusu olmadgindan daha cok cesaret aldi ve bunu yillardir basima kakiyor gitmedin seni gonderemedim diye.hatalasi olursa onu birakacak kadar guclu oldugunun msji ver caktirmadan

Keşke tek annesine yardım etse ablasına çok yardım ediyor çocuklu evli kadın evi ilk taşıdıgımda ne bulsa fazladan verdi ailesine yada onlar istedi vermek zorunda kaldım annem yaşlı bi kadın bizimle yaşıyor evi bitleştirince eşyalardan fazlasını hep ailesine verdi daha da eksik bişeyleri varsa bana soruyor bizde varmıydı verelim çok bunaldım artık bana evimde duran şeyin ne zararı var abla daha 20 yaşındayım bi hevesle aldım ettim yemeden içmeden biriktirdim zoruma gidiyor ben kendi ablama vermiyorum ki dul tek yaşıyor daha zor durumda ve erzak konusunda ablama gittigimde doldurur bize hep gelen yardımlardan kaldıki görümcem kaynanam hiç destek çıkmadı 20 bin lira borç içindeyiz çok umursamaz varsa yoksa ablası annesi geçen tüp için annesinden para aldı diye param kalmadı demeye başladı kadın benim annemden aldıkda gittik kaynanama erzak aldık marketten yüklüce tamam alsın ama biz eve alamıyorken o kadar yardım etmeleride hakları bu zamana kadar 5 kuruş harcamadılar bana hep benim birikmişimden gitti canıma tak etti abla tamam bişe desem kem küm edip yapıyor ama bunlar zoruma gidiyor

Bu zamana kadar yardım etmedi evlendikten sonra aile duygusu depreşti eve gelirken 2 bişe alsa gam yemicem ama ne zaman onlara gitsek ne bulsa alır yigenlerine çok düşkün ben böyle bilmiyordum ki evlenirken ben bu zamana kadar tek yaşadım hep kimsede derdin varmı demedi evlenmeyi çözüm buldum ama daha beter sürüklendim

Canim dedigim gibi konusma tepki koy kendini ezdirmemeye calis suan yapabilcegin baska birsey yok.kendinede esinede zaman vermen gerek tepkisiz kalmak sana ve evliligine daha cok zarar verir.sanki benim esimi anlatiyorun oda yillar once boyleydi.zamanla bu konuda daha iyi oldu simdide ailesi nasil beni somurduyse bende en ufak bi sorunda ailesine agliyorum yardim etmek zorunda kaliyorlar.tabi yillar once yaptklarinin bana vr kizima yasattiklarinin azabini hafifletmeye calisiyorlar..sende agla surekli birseyler iste icine kapanma guclu ve cesut oldukcakazanirsin...birde sana ornek vereyim esim ayri oldugumuzda iyice borc batagina girdi bense hem cocugumun hicbirseyini eksik etmeden buyuttum kendime bir kac donum tarla ve uygun fiyatli bide araba aldim cok suku.bi kendine bakti bi bana ve yaptiklarina pisman oldu...halada hatalari var ya duzelcek ya duzelck.zamanla ailesindwn yedigi kaziklarla ancak akllanir seninkide o zamn sana daha cok baglanr..yasinda kucuk basetmn daha zor ama acilarla tecrube edinip daha guclu olacaksin

Bak canim akilli ol aklini esinde olsa kimseye kiralama..esin seni somuruyor kabul etme hayir de istemiyorum bunlari yapmana benim hic rizam yok de nasil burda paylasiyorsan ayni sekilde tatli sert anlat derdini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…