Boşanmış çocuklu bir adamla evlendim

Konu sahibi kullanılmayı kendine yakıştırıyor. Bunun dışında hiçbir şeyi kendine yakıştırmıyor

Elin herifiyle oğlunu eve almış besliyor. Bunu kendine yakıştırıyor. 5 kuruş faydaları yok. Parasının yendiğinden yakındığı bu başlığı açmış. Ama para konuşmayı kendine yakıştıramıyor

Arkadaşım bunu kendinize nasıl layık görüyorsunuz? Siz fazla olgun davranıyorsunuz adam da bundan faydalanıyor. Sizin hiç arkadaşınız, dostunuz, yakınınız yok mu sizi bir sarsacak yol gösterecek. İkinci evliliğiniz, daha tecrübeli olmanız lazım. Durumu olmasa neyse ama bir yüzük bile almayan adamla neden evlendiniz. Anneler günü hediyesini bile size kitlemiş. Kadınlar kulübünde öğrendiğim bir laf var erkek sevdiği kadına para harcar diye.

Bu kk dilinde: ben hayatimda hic birsey degistirmicem. Geldim Burda icimi bosalttim gidiyorum, ayni tas ayni hamam yasamaya demek......

El oğluna para yedirerek güçlü olunmuyor. Hatta acı ama diyeyim gücün varken kullanmayı bilmediğin için gücü olmayıp katlanan kadınlardan daha acınası bir durumdasın maalesef. Böyle laf sokmayla ve emoji kullanarak kendini kandırmaya çalışma. Sana da yanlış gelen bir şeyler olmasa gelip burda konu açmazdın zaten. Buradakilere kızacağın yere aklını başına al. Yarın yaptıkların ve harcadıkların için kafanı taşlara vurursun yoksa.

Ben de yarısına kadar okudum. Türkçe yi unuttu derken Kürtçe mi konuşuyor Baya işine gelmiş senin maddi destek olman. Baştan bunları konuştunuz mu ? Belli bir nafaka olur ödenir oğlu ile de görüşür ki kabul etmissiniz . Ya kabul edip oturacak siniz. Ya da ben böyle yaşayamam deyip ayrilicak siniz.

O bana neyin var ne oldu diye sorana kadar konuşmayacağım, sorunca da başlayacağım konuşmaya
Senin ona karşı bu kadar naif, fedakar, anlayışlı davranmana karşılık onun ne kadar kurnaz ve sömürücü davrandığının farkında mısın. Sence senin tavırlı olduğunu anlamamış mıdır? Uyandığını anlayacaktır, halinden de memnun olduğu için yarım ağızla "neyin var" diye sorar. Ki onu sorarken de kafasında sana söyleyeceği sözleri, bahaneleri hazırlamış olacaktır. Seni sömüren birinden her şeyi beklemelisin. Haklısın artık değişeceğim demeyecek. Seven biri böyle sömürücü de davranmaz. Hamile kalmadan bir an önce boşanmanı tavsiye ediyorum

Niye adamın evini satıp senle ortak ev almasını istiyorsun ki? O durumda sen de evini satıp para ekleyeceksin be muhtemelen sen daha çok ekleyeceksin. Yarın boşanırsanız yarısı onun olacak ve o karlı çıkacak. Madem para konusu çok ayıp sen evin babana ait olduğunu söyle ve kiraya çıkın veya ev alsın. Evin mali sorumluluğunu da yık üstüne. Bunları kabul etmiyorsa da boşan. Evini illa bu adama yedireceksin belli

Çok şükür kendi paran ve imkanların var ama sömürücü bir eşin olduğu için kendin de dediğin gibi bir şeyler satın alamazsın. Sevmeyen, sömüren biriyle yola devam etmen başlı başına bir yanlış. Bu kadar sömürücü biri uyandığını anlayıp ayrılma diye çocuk sahibi olmaya çalışabilir, boşanana kadar kendin de korunmalısın

Herifteki rahatliga bak yeni evlendigi karisi eve temizlikci istiyor cok pahali diyor tutmuyor ama eski karisina bu sirada temizlikci tutulmus bizim konu sahibi de hala konusacagim diyor… adam yapmis zaten duzenini mis gibiii yasiyor sizi birakir mi hic? Tamam dicek guzel konusacak egleyecek sizi sonra devamke… bu zamana kadar olanlar bosanmaya coktan yeter simdiden sonra tamamen degisip istediginiz gibi biri olsa bile iciniz alacak mi asil sorun burda.

Kusura bakmayin ama laflariniz cok banal.
Kopekler gibi calistim ne demek ? Ee calismissiniz baskasina yedirmissiniz ne anladim bu isten ? Pardon esinize de yedirmemissiniz sadece bi de cok kiymetli ex esine ki sözde ex oldugunu dusunuyorum ben adamin akli fikri onda ve bir de annesi gayet ayaklari uzerinde duran yakinda resit olacak ogluna siz yazdıklarınizi okuyor musunuz? Adamin size katkisi yok. mukemmel bi yere tezgah kurmus ama buna siz izin vermissiniz. Neredeyse 40 yasinda olacaksiniz adam size mirin kirin etmis diye kendi paranizla bu arada sirf sozde ex esine bi kac kurus eksik para gider falan diye evinize temizlikci gelmesi icin kriz falan cikmis. Hala ben ayaklarımin üzerinde duruyorum soyle gucluyum falan yapmayin ya komik oluyo guclu kadin kendini somurtmez baska kadinin yaninda kendini yedek olarak tutturmaz aklini alir o adamin ha bu arada sizi kaybetmek koymaz beyefendiye biraz haber acarsaniz gorurusunuz bi adam 5 civarı kadini 12 mio kusur dolandirmis bulunur yani merak etmeyin cok var boyle guclu kadinlar

Bu konu beni üzdü. Kendinizi seviyorsanız çoktan boşanmanız gerekirdi böyle maddi manevi sömüren suistimal eden bir erkekten... Ama geç değil yine de boşanabilirsiniz. Kendinize bu iyiliği yapın lütfen. Siz zaten kendi başınıza geçinebilen güçlü bir kadınsınız. Bunun üstesinden gelebilirsiniz. Bu yükten kurtulmak en doğal hakkınız.

Keşke bazı şeyler için de bu kadar bilgili ve gözü açık olsaydınız. Belki argo yazmış ama inanın içimden gecenler benim de bunlar.
Kadın olarak gözünüzü açmak istiyorlar kimseye kızmayın lütfen

En bütüncül bakan yorum

Benim merak ettigim konuda bahsi gecen herkesi mesleği, masallah eski ese 3-4 ev parasi edecek is yeri aciliyor aylık 300-400 bin kazanç var
ortada bos bos duran , dayali doseli bir ev var, kredi ödeniyor üstüne eski kadin oradan yarim kira alıyor , ne alaka ?
konu sahibi sizi zaten hiç söylemiyorum cok yüce gönüllü ve keseniz bol masallah.
bizim de cevremizde iyi kazanan mali mülkü bol olan insanlar var ama ne kadar zengin olsalar da boyle bol keseden harcama yapıp, bos yere dayalı doseli ev tutan, hic para hesabina düşmeyen pek yok.

hakkinizda hayirlisi olsun, umarım kendinize hak ettiginiz degeri once kendiniz verirsiniz.. kocanız da düzelmeyecekse ne hali varsa gorsun, kimseye borçlu degilsiniz neticede...

Eski eşinden ayrılmak istememiş zaten o ayrılmış ama dibini sıyırıp ayrılmış hala daha sıyırıyor.
Onun sebebi ne.. Karısı neden ayrılmış..Bu konuları evlenmeden konuşmak gerekiyordu hatta siz kendi evinize niye geçtiniz ki kiraya geçseydiniz ödeseydi kirayı gerçekten sizi kullanıyor gibi

Konu sahibi; konuyu takip ettim ve artık dayanamayıp yazmaya karar verdim. Maddi olarak kendi ayakları üzerinde duran, ailesi de arkasında olan bir kadın olarak kendini “güçlü kadın” olarak yorumlamanı anlıyorum. Bütün yorumlarını tarafsız olarak okuduğumda gördüğüm şu oldu; yaşının gerektirdiği bilinçte ve sorumlulukta değilsin. Yaş ne olursa olsun insanlar mantığıyla değil kalpleriyle hareket edebiliyor. Sen kalbinle hareket etmişsin, biriyle mutlu olmak ve ona güvenmek istemişsin ve mantık tamamen devredışı kalmış. Öncesinde iki taraf da birer evlilik yapmış. Hal böyleyken beklenti biraz daha farklı olmalı, biraz da mantık ile hareket edilmeliydi.

Maddi ortaklık, gelir ve giderler evlilik öncesi kesinlikle konuşulmalıydı. Konuşmamanın mantıklı hiçbir açıklaması yok, olamaz. İlk evlilik de olsa, beşinci evlilik de olsa bir evin nasıl geçindirileceği eşler arasında konuşulmalı, buna göre adım atılmalı ki ilerde kimse süprizlerle karşılaşmasın. Burda her gün ailesine, kardeşine, eski eşine para gönderen insanların hikayesini okuyoruz. Sınırlar en baştan belirlenmeli, buna göre davranılmalıydı. Zaten sınırlar en başından belirlenseydi, iş bu noktaya gelmezdi.

Hal böyleyken çizdiğin profil güçlü kadından ziyade, heyecanına yenik düşmüş ve tecrübesiz bir ergen aklıyla hareket etmiş bir kadın. Belki yaşın verdiği bir umutsuzluk, yalnız kalmama isteği. Olabilir, herkesin başına gelebilir. Önemli olan bundan sonrası.

Kesinlikle eşine karşı sınırlarını çizmelisin. Ben de maddi ve manevi olarak kullanıldığını düşünüyorum. Ortada aşk ya da sevgi var mı ondan da emin değilim. Fırsatını bulsa eşinin eski eşine döneceğini de düşünüyorum. O yüzden bu evliliği daha fazla uzatmanın bir anlamı var mı, bence yok.

Senin konun beni gerçekten üzdü. Çünkü yakından tanıdığım biri, bir komşum benzer şeyler yaşıyor. O da daha önce evlenmiş boşanmış ve 16 yaşında oğlu olan biriyle evli. Hamile kaldığı için evlenmek durumunda kaldı. Çocuk doğdu. Kirada oturuyorlar. Evleri yok, olamaz da. Çünkü adam maalesef eski eşine yüklü miktarda nafaka ödüyor. Üstelik çocuk senede 3 ay yanlarında kalıyor ve bu süreçte adam hem nafaka ödemeye hem de çocuğun ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Yani nafakayı eski eşe gönderiyor, 3 ay boyunca da çocuğun masraflarını yine kendisi ödüyor. Eski karısının ev kirasını da ödemeye devam ediyor.

Komşum mutsuz, çalışmıyor. Haliyle bu adama maddi olarak bağımlı. Çocukları olmasına rağmen şartlar değişmedi, değişmeyecek. Adam çok çok iyi kazanmasına rağmen sanki asgari ücretli çalışan gibi ay sonunu zor getiriyorlar. Ama eski eş yurtdışında gününü gün ediyor. Sevgilisi var ama nafaka kesilmesin diye de evlenmiyor. Ne yaparsa yapsın, böyle yaşamak zorunda. Çocuğu olmasaydı belki ayrılmayı düşünürdü. Fakat eli kolu bağlı.

Yani özet olarak demem o ki ne yaparsan yap şartlar değişmeyecek. Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…