Boşanmış çocuklu bir adamla evlendim

Benim asıl anlamadığım evlenmeden konuşmadım maddi konuları ayıp olur, kendime yakıştıramam demek. Evlenmeden önce ne konuştunuz, bunlar konuşulmadan insan neden evlenir? Hayat birleştiriyorsun bunun paragöz olup olmamakla ne alakası var? Çok hata yapmışsın, ayrılmamışsın, konuşmamışsın. Düşünce yapın çok değişik gerçekten. En konuşulması gereken şeyleri konuşmamışsın ve bunu yapmak normal geliyor. Adamın çocuğu var, ilk tartman gereken konu maddiyattı.

İnanın hiç uğraşamam öyle şeylerle, ben tırnaklarımla geldim bugüne, afedersiniz köpek gibi çalıştım, gece 4 kerde geldim eve, erkeklerin içinde çalıştım ticaret yaptım neler gördüm, bugün elimde olanlar için hergün hamd ediyorum. Rabbim beni kimseye muhtaç etme, alan el yapma veren el yap diye dua ederim hep. Bir Allahın kulu da benimde şuyum kaldı onda diyemez benim için. O yüzden, ona olabilecek en büyük travma zaten beni kaybetmek olur, benim ondan alacak talep edecek birşeyim yok. Böyle küçük şeylerin hesabını yapanlar karşısından birşeyler koparabilir ama hayrını görmez. Ben helal kazandım, kendi ekmeğimi yedim. Hepte daha fazla nasip etti Rabbim bana. Böyle insanlarda eninde sonunda kaybetmeye mahkumdurlar. Parasının sakınanın parası olmaz. Hep kıtlık bilinciyle yaşar ve ölür. Cömertler zengin olur, bu dünyanın heryerinde böyledir. Benim kaybım 2 yıl kadar olur, 200 300 de gitsin, bununla ben fakirleşmem ama hainlik yapana benim paramı Allah hiç nasip etmedi bu zamana kadar. Nihayetinde dürüst olsaydı nasip edecekti, herşeyimiz ortak olurdu, demek ki haketmiyormuş derim yoluma bakarım

Kirayı şu sebeple ödüyor, çünkü kadın ayrılmış evden, evde eşyaları var, benimle velenenene kadar o evde oturuyordu, sonra evlenince bana taşımdı, dolayısıyla evde oturduğu için boşta kalsa sürekli kira ödüyor kadına bir yandan da evin kredi borcunu ödüyor. Bir yandan da oğluna yatırım yapıyor borsa da, bizim de evlenirken herşeyim tam olduğu için harcama yapacak birşeyi yoktu, eşyalarım herşeyim vardı, düğün galan da istemedim dolayısıyla ceketini alıp geldi, ama ben geleceğe dair birşey görmüyorum, çünkü gelirini giderini paylaşmıyor, bunlar sorulmaz, kendin anlatırsın ortaya koyarsın bunu yapmıyor. Ev arkadaşı gibi bi yaşantıya dönecek bu durum. Ben hayatım boyunca eşimden zırh giyinip para saklayamam. Belki eşim ve eski eşi böyle alışmışlar ama bu bana göre değil. Bu yüzden rahatsız oldum daha 5 ayda. Sabrettim anlamaya çalıştım, ama baktım ki evimize bana maddi olarak hiç bir yatırım asla yapmıyor. Bu noktada da aömürüldüğümü düşünüyorum. Yani ona ihtiyacım yok diye beni tercih etmiş o zaman. Ben bunu kabul edemem. Bende onun gibi düşünseydim kendimden daha güçlü biriyle evlenmem gerekiyordu ben sevdim mutlu olayım diye evlendim. Ama evlendikten sonra işler değişti. Şuan tüm yatırımını eski eşi ve çocuğuna yapan, sadece faturaları ödeyen birde şunu alır mısın dediğim zaman marketten onu alan bir adam var o kadar. Geleceğe dair konuşturmuyor bile. Benden maddi bir şey beklemeye getiriyor. Bu noktada da o zaman bende kendimi korumak zorunda kalıyorum. Kendimi koruyacağım diye ölene kadar aynı arabaya mı bineyim aynı evde mi oturayım? İşime bir eklenti mi yapmayayım, yeni yatırım mı yapmayayım bu mümkün değil. Bu benim ayağıma taş bağlıyor. Bu şekilde bir evlilik düşünmüyorum. Çocuğuyla da derdim yok, ama çocuğuna harcadığını bana da harcamalı, eski karısıyla olan kira ev bilmem ne ortaklıklarını da bitirmeli, yok bitirmiyorsano zaman güle güle. Bunu evlenirken söylemeliydi. Bu sorulmaz, bana ve evliliğime yatırım ayacak mısın para harcayacak mısın diye sorulmaz bunlar zaten evliliğin tabiatını oluşturur. Bunu yapmayan insanda problem var demektir. Madem böyle bana evlenmeden ben ömür boyu maddi manevi bağlı bir adamım, sana ve ilişkimize kuruş harcayamam, kendini bu ilişkide yalnız kabul ediyorsan evlenelim demesi laImdı bunu da demeyeceği için ipler şimdi kopuyor. Ben kendimi sanki metres gibi bir hayata dahil edemem. İnsanlar metreslerine bile para harcıyor yatırım yapıyor. Şuan kimsenin kimseye geçen bir hakkı yok, 5 aydır yiyoruz içiyorum ama bu kadar, böyle evlilik olmaz ki. Bu insanı kandırmaktır. Eğer bu şekilde devam etmeyi düşünüyorsa oğlu ve eski karısı benden daha önemliyse kusura bakmasın ben hiçbir ilişkide kendimi 2. 3. Sıraya koymam. 5 ay kısa bir süre kendimi de çok yokladım sabretmeli miyim dzelir mi diye ama bu lar farkında olarak yapılan şeyler. Dolayısıyla ben oturup onunla böyle basit maddi münakaşalarla ömür geçirecek değil. Bana göre değil. Benim bildiğim evlilikte senin benim olmaz, kimin neyi varsa ortaktır. Saklayan kendini evli hissetmiyordur. O zaman kaput üstünde birşeyin olması çok gereksiz.

Ne zaman konusacaksin peki
2 gündür konuşmuyorum, dün çocuğuyla gezdi eve geç geldi, yüzüne bakmadım, bugünde bakmayacağım, daha balayı dışında tatile gitmedik, geçen oğlunu tatile götürdü, birde akraba ziyareti yapmışlar, akrabalar eşin neden yok onu neden getirmedin demiş, bunu da bana anlatıyor. Benim işlerim yoğundu gidemedim. Bana sende gel dedi ama işlerimden dolayı gidemeyeceğimi de bilerek program yaptı sonuçta. Hadi çocuğuyla vakit geçirsinler dedim. Ama dünde yine geç geldi, yani ses çıkarmadıkça insanın dibini sıyırıyorlar gerçekten. O bana neyin var ne oldu diye sorana kadar konuşmayacağım, sorunca da başlayacağım konuşmaya, bu evliliği beni kabullenmediği kendimi güvende hissetmediğimi söyleyeceğim. O kadar temiz duygularla başladım ki bu evliliğe, hani eşiniz evde bişeyleri pisletir falan veryansın edersiniz ya, onu bile yapmıyorum ki aman bu ev onun ya o yüzden böyle dedi demesin erkektir ağrına gider diye. Bu kadar iyi niyetlerime karşılık bunları haketmediğimi biliyorum. Başkada birşey bilmiyorumm

Siz yazdikca baslagicta zihnimde olusan nahif profil gitti bende valla. Biraz is is, yatirim yatirim diye diye kadinliginizi unutmus olabilir misiniz. Yahu hangi kadin "kopek gibi calistim" falan der. Cok alaturka laflar bunlar. Su an aklimda sofor nebahat profili gibi bir sey var. Adam da sizi pek kadinsi bulmuyor olabilir mi, sizin icin bu eve bakar zaten falan diyor olabilir mi? Kendi de belli zaten paraniza gelmis bir asalak.. diger yandan yok "erkektir agrina gider" falan offf..
VE sanki cevreniz ne der diye bosanmayi dusunmemek degil de, daha basinda milletin agzi kapansin diye evlenmissiniz gibi bir izlenim aldim.
Hee belki diyeceksiniz ben guclu kadinim, elli kere demissiniz gerci.. guclu, kendine yetebilen, oz guveni yuksek kadin sizin dusundugunuz gibi bi sey degil.

Hanımefendi ben 5 aylık evliyim, paranın neyini konuşayım oturup para mı konuşacağız? 10 senelik evli değilim, para bu kadar yeniylen konuşulmaz zaman içinde paylaşımlar olur oldukça konuşulur biz daha yeni evliyiz, evlenir evlenmez maaşını koy masaya mı demeliydim, ben bu tarz bir insan değilim, ikimizde para kazanıyoruz sonuçta, para istenmez verilir. Çiftler birlikte koyarlar paralarını ortaya, herkeste sizin gibi düşünmek zorunda değil, parasını ne yapıyor demişsiniz, eski eşine yüklü miktarda bir iş yeri açmış dedim, araba almış dedim evinin yarısını vermiş, kredi borçu ödüyor artı kira ödüyor birde çocuğun ihtiyaçlarını ödüyor kalanı da borsada değerlendiriyor. Ayda 150 bin bunlar için çok büyük bir para mı? Garip garip ifadeler kullanıyorsunuz. Elbette herşeyi tüm detayıyla anlatmam mümkün değil. Benimde maddi durumum iyi, ben maddiyat için evlenmedim ki, evlenmeden önce maddiyatı sorgulayayım. Alağı yukarı zaten biliyordum, sorun maddi durumu değil, elindenolanı paylaşmaması biz bunu konuşuyoruz. Bu yanlış diyorum. Aksi taktirde zaten yarım bir evi var oda borç zaten birde üstüne lira ödüyor, nafaka muhtemelen ödüyor, çocuğa bakıyor, ben bana maddi olarak yardımcınolur diye evlenmedim. Ama senin olanı evlendikten sonra hiç birşeye katmaz sadece benim olanla geçinmeye çalışırsa orada dur derim. Dur dediğim noktadayım. Keşke herkes okusa anlasa da öyle yorum yazsa

Para konuşmak tü kaka, ama zorla eski eşe msj yazdırmak ayıp değil. Esas bu ayıptır,gurur kırıcıdır ya. Oturup zorla Boşanmış eşine msj yazdıracağım adama, adam da yazmak istemeyip zorla ikna olacak

Tanımadığınız insanlar hakkında keşke bu şekilde yorum yapıp kendinizi güldürmeseniz. Sizin güçlü kadından anladığınız sosyo ekonomik durum şöför nebahattan ibaret ise, bu beni alakadar eden bir konu değil.

Ne alaka ya. Iste seninle ilgili aklimda olusan oyle bir profil ve o da guclu kadin degil diyorum zaten.

Yok herkes varoş bir siz asilsiniz zaten onu anladı herkes. Para konuşmam para konuşmam. Görüyorsunuz ki sizin yönteminiz doğru olan değilmiş. Onu yapmam ayıp, bunu yapmam bana yakışmaz diye diye kendinizi soktuğunuz pozisyon ortada. Artık laf yetiştirmek yerine düzeltmeye bakın bence.

Ya hu evlenmeden konuşulur böyle şeyler. Evlendikten sonra konuşulur nasılsa diye arka plana atılmaz. Aklına yatarsa evlenirsin. Evlilik böyledir, evleniyorsun sonuçta ortak harcayacağız bilincindedir diye bir şey yok. Adamın çocuğu var, ne kadar ödüyorsun, nafakan nedir, giderlerin nedir, borcun harcın var mı, eski eşine çocuğuna ekstra para gönderiyor musun.. bunlar evlendikten sonra anlaşılır ben nasıl sorayım demek abes işte. Eğer çoğunluk bu düşüncede olsa 100 kişiden 80’i boşanırdı. Evlenmeden anlaşılır, konuşulur, sorulur böyle şeyler neden anlamak istemiyorsun. Doğru adımlar atmamışsın.

Arkadaşlar yorum yazan iyi niyetli arkadaşlara teşekkür ediyorum, problemime katkıda bulundunuz, fikir edindim, ancak bazi bir kaç arkadaş çok ne dediğini bilmiyor. Çirkin ifadeler var sebebini anlayamadım. Sürekli iş konuşuyormuşum erkek gibiymişim falan tanımadınız insanlar hakkında kendi dünyanız kadar fikir edinip, kendi dünyanızdaki en güçlü kadının şöför nebahat olduğu gerçeği ile yüzleşmiş olanlar var. Gayette kadınım işim var herşeyim var, hamdolsun, Allah imrenenlerin iyi niyetli olanlarına daha çok versin. Teşekkür ediyorum temiz yorumlarınız için, kötü hakaretli çirkin yorumlar yapanları da aynaya bakarak yazdıkları için kendi kısır hayatlarında küçük mutluluklarının büyümesini, ki tanımadıkları insanlara saldırmasınlar diye, temenni ediyorum. Çok fazla vaktim yok. Boş vaktim hiç yok, konu açmayı bile bilmiyordum, epeyce sohbet ettim. Teşekkür ediyorum. Hoşçakalın

Pardon ama bezi tanıştığımızda boşanmışlardı, benimle evlenmek için eski eşinden ayrılmadı, ne münasebet, siz yanlış anlamışsınız, bu şekilde bir anlam nereden çıkardınız anlayamadım neyse, ben böyle bir siteye ilk defa konu açtım gerçekten pişman oldum, o kadar farklı şeyler anlamış ki herkes başka bir yanlış şey söylüyor. Düzeltmeyeceğim de vaktim yok inansın

Herseyi geçtim de beni kaybederse uzulur fln diye dusunmeyin ya, gider yeni bir kaynak bulur cok garipsiniz kadina msj attirmissiniz ama para konusmak ayip
Bence umdugunuz baskaymis buldugunuz baska simdi gurur ayagina yatiyorsunuz. Mevzu para konusmak degil, ortak yasam ve buna kullanacaginiz arac para. Sizin ortak hayatiniz hic olmamis ki

150 bin iyi para. Ülkenin açlık sınırının üstünde. Askeri ücretle geçinmeye çalışan insanlar var. Siz de borç olsa ne yapacaktınız ki? 17 bin bile alsa sizin masraflara ortak olmak zorunda o ayrı konu. Almanlara göre mesela alım gücünüz mü fazla? Adamlar o halde bile fifti fifti hesap görüyorlar.

2 gündür konuşmuyorum, O bana neyin var ne oldu diye sorana kadar konuşmayacağım, sorunca da başlayacağım konuşmaya, bu evliliği beni kabullenmediği kendimi güvende hissetmediğimi söyleyeceğim.
Peki iki gündür sormamıs ya sormazsa ? Mesela bir ay sormazsa bir ay bekleyecek misiniz

İnsanlar burada size laf anlatmak için her türlü yorumu yaptı, ama görüyorum ki gram ise yaramamış. Bırakın 5 aylık evliliği ben evlenme sürecindeyim buna rağmen para konusunu konuştum. Maalesef bu kafa yapısı ile hayatınıza kim girerse girsin sizi sümürecek, sizden ayrıldıktan sonrada başka kadınlara nasıl para harcadıklarını göreceksiniz. Erkeklere ve ailelerine sınır çizmeyerek bunları onlara siz öğretiyor ve yaptırıyorsunuz.

Ben okuduğumu anlıyorum. neler yazdığınızı da biliyorum.
Evlenmeden Adamın karısıyla tüm iletisimini biliyorsunuz, Adamın, kadın kendisinden ayrılmasın diye para yagdirdigini biliyorsunuz, kredisini,borcunu biliyorsunuz. Nasil tatlı bir iletisimleri varsa adama iletisimi kessin diye mesaj attirabiliyorsunuz. Is maddiyata gelince bunlar konuşulmaz mi oluyor.
Evlilikte bir kuaför parası, gelinlik vs isteyemeyecek ya da talep edemeyecek kadar Adamın vermeyeceginin farkındasınız. Bu yüzden kendinizde madraf çıkarmayıp fedakarlık yapiyorsunuz. Çünkü siz inanilmaz paralar kazanan insansiniz. Ufak dokunuşlar ,bunu da ben yapayim sana demek ne zamandır maddiyatcilik.
Bir sürü para kazandığınız halde Temizlikçi için adamdan onay isteyip alamayan siz ama yine maddi gücü çok fazla olan yine siz. Ya da siz Adamın eski eşi için Temizlikçi tuttugu ayrıntısına nasil hakim olabiliyorsunuz. Onu da anlayamadım. Adam oturup bunları mi anlatıyor size.

Evet ben sizin yazdıklarınızı,yaşadıklarınızı anlayamıyorum.Evlilik sonrasını degil evlilik öncesi motivasyonunuzu bile anlamiyorum. O zaman bile belliymis hepsi. Siz de parayla kendinize koca baglamişsıniz onu anlamıyorsunuz heralde.

Neyse herkesin kendi hayatı. Bunca insan sizin tavrınızı, tarzınızı, yaptıklarınızı anlamıyorsa egitimsizligimizden para gozlugumuzden, varoslugumuzdan falan değil yani ona emin ol. Sadece aklımız dogru çalışıyor o kadar.

Son düzenleme:

Hanımefendi siz daha ne yazdığımı bile anlamıyorsunuz. Adam sadece kağıt üzerinde boşanmış, maddi manevi ve duygusal olarak diğer kadına bağlı. Ayrıca burada sinirlendiğiniz gibi eşinize sinirlenseniz daha iyi olur. Sizi maddi manevi kullanan eşiniz

Yazdıklarınızı başkasının gözünden okur gibi okursanız zaten kararınızı verirsiniz.
Erkek gibi çalışıp kimseye muhtaç olmamış, dimdik ayakta durmuşsunuz ama ilgiye ve sevgiye muhtaç olduğunuz bir zamanda, kocanızın oğluyla ve eski karısıyla geçirdiği zamanı izliyorsunuz uzaktan. Seviyorum demişsiniz fakat bu sevginin size faydası yok, zararı var. Dünyada güzel sevecek birçok adam var kendinize bunu yapmayın. Çocuk da yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…