Boşanmış Kadının Bekar Bir Erkekle Evlenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin kimseyi baba yapma zorunluluğunuz yok. siz evlenmek istemediğinizi, çocuk istemediğinizi ve ona da uyuyorsa bu ilişkiye devam edebileceğinizi, etmiyorsa da ayrılmanızın daha doğru olacağını söyleyeceksiniz. işi neden evlenme noktasına getiriyorsunuz ki madem istemiyorsunuz?

çalışıyorum maddi olarak ihtiyacım yok. nafaka vs de almadım hiç.
o zaman dene belki çok mutlu olacaksınız . ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsınız istediğinizde kapıyı çarpıp çıkabilirsiniz. ama bir taraftan da işler yolunda gitmezse çocukların psikolojisi var bilemedim ya

Ya ablacım kendi yaşıtın birini bul öyle evlen adam kendi yaşıtı birinden baba olur merak etme

Erkek arkadaşınız ne diyor peki? Hemen evlenelim diyor mu evlilik tekliifi etti mi?
onun evlilik düşüncesi ilk tanıştığımız günden beri var. ilk gün demişti ciddi olarak düşünüyorum diye. evliliği hep diyor. gün alalım gidelim evlenelim diye ama ben bir türlü cesarete gelemedim

Ya ablacım kendi yaşıtın birini bul öyle evlen adam kendi yaşıtı birinden baba olur merak etme
Siz de sanki arada 15 yaş var gibi konuşuyorsunuz. 4 yaş varmış alt tarafı. Benim 39 yaşındaki bir arkadaşımın eşi 5 yaş küçük ondan, gayet uyumlular, hatta eşi daha olgun, arkadaşımı idare ediyor.

Ben şahsi düşüncemi yazdım bana göre erkek kadından küçük olmamalı

Sizin yaşınız kaç? Kac çocuk var sizde?

maalesef her ikiside. kusursuz zaten beklemiyorum mümkün değil.
yanlış ifade ettim sanırım. mesele onu baba yapmak değil. birbirimizi seviyoruz ve bu şekilde devam edeceksek onun çocuğunu doğurmak isterim.
evet o beni biraz rahatlatıyor. bir gün olur da olmazsa arkamı dönüp gitme gücüm var tabiki
mantığımda öyle diyor ama kalbim öyle demiyor

Benim mantığım devreye girince kalbime b*k yemek düşmüştür hep. Çünkü hep sonrasını düşünürüm zamanında yaptığım yanlışlardan dolayı kalbimin sesini dinlemeyi bırakalı bir 3 yıl olmuştur.

bizim toplumumuzda varya hani hep erkek büyük olmalı gibi bir algı bizde de o olgun ben biraz çocuk ruhluyum.
Sizin yaşınız kaç? Kac çocuk var sizde?
40 oldum 2 tane

Bence deneyin, 7 8 yıl sonra , sizi seven, değer veren, hiç üzmemiş birini bulmuşsunuz. Zor zamanlar tabi ki olacak, alışma süreci olacak çocukların ama sonu çok güzel olacak belki, ben olsam denerdim.

Benim merakım da ekonomik gücünüz eşitmi sizin durumunuz daha iyimi mesela
Yaş farkı medeni durum geçmişi çocuklu olmanız vs. Vs. Gibi birçok etken varken aşk kurtarmaz bunları tek başına iyi düşünmeniz lazım

Şuanda mutlu olabilirsiniz , yani sevgiliyken. Ama evlenip aynı hayatı ve ortak sorumlulukları paylaşmaya başlayınca hayat öyle tatlı olmayacak. Çünkü sizin iki çocuğunuz var. Biz bile çok iyi anlaşan bir ciftken, çocuk dogduktan sonra kaç kere gerildik eşimle, tahammulsuzlestik, zaman zaman uzaklaştık. Çocuk konusu bambaşka. Ve üstelik ortak çocuğunuz de degil.

Siz 40 yasindasiniz. Yeniden çocuk yapmak istiyorsunuz evlenirseniz. En iyi ihtimalle hemen hamile kalsanız 41 42 de dogursaniz, daha evlilik bile oturmadan bir yenidoganin bakımı sorumlulugu, diğer yanda iki çocuğunuzun sorumluluğu bunlar size ağır gelmeyecek mi? Çocuk bakmak bir noktada enerji meselesi de. Ben 36 da anne oldum ve şuan kızım 22 aylık, kendimi inanilmaz yorgun ve enerjisiz hissediyorum.

Lütfen iyi düşünün.

Hiç riske girmezdim böyle bir durumda. Çocuklarınız açısından sorun yaşamayacağınızın garantisi yok. Kadın olsun erkek olsun çocuksuz birinin çocuklu biriyle evliliğine sıcak bakmıyorum. Anlaşmazlıklar çok olabiliyor. Ortada istemeyen bir aile de var ki bu yabana atılacak bir durum değil.

Bence deneyin, 7 8 yıl sonra , sizi seven, değer veren, hiç üzmemiş birini bulmuşsunuz. Zor zamanlar tabi ki olacak, alışma süreci olacak çocukların ama sonu çok güzel olacak belki, ben olsam denerdim.
ayrılalı 10 yıl oldu ama ben zaten öncesinden de yalnızdım. saçımı ilk defa o okşadı. kadın olduğumu ilk defa onunla anladım. oğlum hasta olduğunda babası aramaz mesela nasıl oldu diye erkek arkadaşım defalarca arar sorar fikir verir. tek isteğim artık mutlu olmak fazlasında gözüm yok. mutluluk ve huzur.

bizim toplumumuzda varya hani hep erkek büyük olmalı gibi bir algı bizde de o olgun ben biraz çocuk ruhluyum.

40 oldum 2 tane
Allah bağışlasın, erkek arkadaşınizla her şeyi açık açık konuşun, sonradan üzülüp yipranmamak için, cocuklarinizda çok etkilenir. Belkide benim bu yaştan sonra tedaviyle bile çocuğum olmayabilirde diyin, olmazsa olmasin ben seni seviyorum diyecek mi?

Ben boşanmıştım, hiç evlenmemiş bir erkekle evlendim. O bile aramızda problem oluyor. Çünkü benim başımdan 15 senelik bir evlilik geçmiş. Sabrı, fedakarlığı deneyimlemişim ama karşımdaki hayatı boyunca hep “Ben” merkezli olmuş. Adapte olmakta zorlandı.
Şu an 2 çocukla boşansam muhtemelen bir daha evlenmem. Benim çocuklarım var. Karşımdakine bu vakitten sonra çocuk doğuramam. Evlilikte çok güllük gülistanlık bir müessese değil.

Erkek arkadaşınızın size olan sevgisine ve çocuklarınızla olan iletişimindeki samimiyetine inanıyorsanız bence daha fazla zaman kaybetmeden erkek arkadaşınızın evlilik isteğine evet demelisiniz.
Çok yakın bir arkadaşım sizin durumunuzdaydı, yaş farkı yoktu ve 1 çocuğu vardı, eşinin ailesi istemedi. Ama eşi istediği için, ailesi istemeye istemeye de olsa kabul etmek zorunda kaldılar. şimdi 8 yıllık evliler, evet zorluklar zaman zaman oluyor ama hayatın içinde zorluk hep var aşılamıcak sorunlar değil. şimdi 5 kişilik bir aile olarak hayatlarına mutlu mesut devam ediyorlar. Darısı daha güzel bi şekilde başınıza diyelim :)
Siz eğer kendinizi kandırmıyorsanız zaten sevgilinizin doğru insan olup olmadığını anlayabilecek yaştasınız. Size yaşattıkları ve hissettirdikleri, çocuklara olan ilgisi, samimiyeti... herşeyiyle az çok belli eder. İyi düşünün, doğru karar verin. Bunca yıl beklemişsiniz. Umarım çok mutlu olursunuz.

Keşke dediğiniz gibi olsa ama maalesef Türk erkekleri kendi çocuğunu, çekirdek ailesini bile anne babasının gerisine atıyor bazen. Anne-baba çocuk ilişkisi bizim memleketimizde bağımlılıktan çıkıp normal seviyeye gelemedi henüz. Şimdi sevgisinden gözü karartıp ailesini reddetse bile 1-2 seneye senin yüzünden canım anamdan ayrıldım durumuna gelme ihtimali çok yüksek. Hele daha önce çocuk sorumluluğu almamış birinin bu baskıları uygun şekilde idare edebilmesi ülke şartlarında çok zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…