Sizin kimseyi baba yapma zorunluluğunuz yok. siz evlenmek istemediğinizi, çocuk istemediğinizi ve ona da uyuyorsa bu ilişkiye devam edebileceğinizi, etmiyorsa da ayrılmanızın daha doğru olacağını söyleyeceksiniz. işi neden evlenme noktasına getiriyorsunuz ki madem istemiyorsunuz?mesele evlenme isteği değil aslında. öyle olsa yıllardır yalnızım evlenirdim. insan bir süre sonra hayatını paylaşacak başını omzuna yaslayacak birini istiyor. ilk boşandığım yıllarda kesinlikle kimseyi istemiyordum diyordum. erkek arkadaşım karşıma çıkana kadar da öyle düşünüyordum. evliliğide çocuk için düşünüyorum çünkü onun da baba olmaya hakkı var. eğer o da boşanmış olsaydı çocuğu olsaydı evlilik düşünmezdim bu şekilde devam ederdim.
o zaman dene belki çok mutlu olacaksınız . ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsınız istediğinizde kapıyı çarpıp çıkabilirsiniz. ama bir taraftan da işler yolunda gitmezse çocukların psikolojisi var bilemedim yaçalışıyorum maddi olarak ihtiyacım yok. nafaka vs de almadım hiç.
Ya ablacım kendi yaşıtın birini bul öyle evlen adam kendi yaşıtı birinden baba olur merak etmemesele evlenme isteği değil aslında. öyle olsa yıllardır yalnızım evlenirdim. insan bir süre sonra hayatını paylaşacak başını omzuna yaslayacak birini istiyor. ilk boşandığım yıllarda kesinlikle kimseyi istemiyordum diyordum. erkek arkadaşım karşıma çıkana kadar da öyle düşünüyordum. evliliğide çocuk için düşünüyorum çünkü onun da baba olmaya hakkı var. eğer o da boşanmış olsaydı çocuğu olsaydı evlilik düşünmezdim bu şekilde devam ederdim.
onun evlilik düşüncesi ilk tanıştığımız günden beri var. ilk gün demişti ciddi olarak düşünüyorum diye. evliliği hep diyor. gün alalım gidelim evlenelim diye ama ben bir türlü cesarete gelemedimErkek arkadaşınız ne diyor peki? Hemen evlenelim diyor mu evlilik tekliifi etti mi?
Siz de sanki arada 15 yaş var gibi konuşuyorsunuz. 4 yaş varmış alt tarafı. Benim 39 yaşındaki bir arkadaşımın eşi 5 yaş küçük ondan, gayet uyumlular, hatta eşi daha olgun, arkadaşımı idare ediyor.Ya ablacım kendi yaşıtın birini bul öyle evlen adam kendi yaşıtı birinden baba olur merak etme
Ben şahsi düşüncemi yazdım bana göre erkek kadından küçük olmamalıSiz de sanki arada 15 yaş var gibi konuşuyorsunuz. 4 yaş varmış alt tarafı. Benim 39 yaşındaki bir arkadaşımın eşi 5 yaş küçük ondan, gayet uyumlular, hatta eşi daha olgun, arkadaşımı idare ediyor.
Sizin yaşınız kaç? Kac çocuk var sizde?9 yıl önce boşandım. Çocuklarım var ve bende. Meslegim var ve çalışıyorum. Bir kaç yıldır görüştüğüm biri var fakat o hiç evlenmemiş ve benden bir kaç yaş küçük. ailesi maalesef boşandığım için beni istemiyor. erkek arkadaşım bunu hiç bir zaman sorun etmedi. ayrılmayı teklif ettim bu yüzden ama onu da kabul etmedi. aile istemediği için evlenmemiz zor olacak gibi. ailesinden habersiz evlenmeyi de istemiyorum onların yerine kendimi koyuyorum çok üzülürler çünkü evlatlarının mürüvvetini görmezlerse. ama nolacak hiç bilmiyorum. bu şekilde devam etsekte olabilir benim için sorun yok evlenmesekte olur ama erkek arkadaşımında baba olmaya hakkı var. benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar var mı? sonucu nasıl oldu siz neler yaptınız önerileriniz neler paylaşırsanız sevinirim.
maalesef her ikiside. kusursuz zaten beklemiyorum mümkün değil.Burda sizi istememelerin sebebi boşanmanız değilde çocuklarınız gibi geldi bana.. Tek çocukta değil anladığım kadarıyla. Çocuksuz boşanmış olsaydınız böyle olmazdı bence hatta kimsenin bilmesine gerek bile olmazdı bi kusur değil neticede. Burda öncelik olarak düşünmeniz gereken çocuklarınız eş ailesi onlara ilgisiz davranırlarsa üzülürler. Ve sevgilinizin kusursuz babalık yapacağına emin misiniz kaldı ki öz babalar bile ilgisizken. İyi düşünün
yanlış ifade ettim sanırım. mesele onu baba yapmak değil. birbirimizi seviyoruz ve bu şekilde devam edeceksek onun çocuğunu doğurmak isterim.Sizin kimseyi baba yapma zorunluluğunuz yok. siz evlenmek istemediğinizi, çocuk istemediğinizi ve ona da uyuyorsa bu ilişkiye devam edebileceğinizi, etmiyorsa da ayrılmanızın daha doğru olacağını söyleyeceksiniz. işi neden evlenme noktasına getiriyorsunuz ki madem istemiyorsunuz?
evet o beni biraz rahatlatıyor. bir gün olur da olmazsa arkamı dönüp gitme gücüm var tabikio zaman dene belki çok mutlu olacaksınız . ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsınız istediğinizde kapıyı çarpıp çıkabilirsiniz. ama bir taraftan da işler yolunda gitmezse çocukların psikolojisi var bilemedim ya
mantığımda öyle diyor ama kalbim öyle demiyorYa ablacım kendi yaşıtın birini bul öyle evlen adam kendi yaşıtı birinden baba olur merak etme
Benim mantığım devreye girince kalbime b*k yemek düşmüştür hep. Çünkü hep sonrasını düşünürüm zamanında yaptığım yanlışlardan dolayı kalbimin sesini dinlemeyi bırakalı bir 3 yıl olmuştur.maalesef her ikiside. kusursuz zaten beklemiyorum mümkün değil.
yanlış ifade ettim sanırım. mesele onu baba yapmak değil. birbirimizi seviyoruz ve bu şekilde devam edeceksek onun çocuğunu doğurmak isterim.
evet o beni biraz rahatlatıyor. bir gün olur da olmazsa arkamı dönüp gitme gücüm var tabiki
mantığımda öyle diyor ama kalbim öyle demiyor
bizim toplumumuzda varya hani hep erkek büyük olmalı gibi bir algıSiz de sanki arada 15 yaş var gibi konuşuyorsunuz. 4 yaş varmış alt tarafı. Benim 39 yaşındaki bir arkadaşımın eşi 5 yaş küçük ondan, gayet uyumlular, hatta eşi daha olgun, arkadaşımı idare ediyor.
40 oldum 2 taneSizin yaşınız kaç? Kac çocuk var sizde?
Bence deneyin, 7 8 yıl sonra , sizi seven, değer veren, hiç üzmemiş birini bulmuşsunuz. Zor zamanlar tabi ki olacak, alışma süreci olacak çocukların ama sonu çok güzel olacak belki, ben olsam denerdim.onun evlilik düşüncesi ilk tanıştığımız günden beri var. ilk gün demişti ciddi olarak düşünüyorum diye. evliliği hep diyor. gün alalım gidelim evlenelim diye ama ben bir türlü cesarete gelemedim
Benim mantığım devreye girince kalbime b*k yemek düşmüştür hep. Çünkü hep sonrasını düşünürüm zamanında yaptığım yanlışlardan dolayı kalbimin sesini dinlemeyi bırakalı bir 3 yıl olmuştur.
ayrılalı 10 yıl oldu ama ben zaten öncesinden de yalnızdım. saçımı ilk defa o okşadı. kadın olduğumu ilk defa onunla anladım. oğlum hasta olduğunda babası aramaz mesela nasıl oldu diye erkek arkadaşım defalarca arar sorar fikir verir. tek isteğim artık mutlu olmak fazlasında gözüm yok. mutluluk ve huzur.Bence deneyin, 7 8 yıl sonra , sizi seven, değer veren, hiç üzmemiş birini bulmuşsunuz. Zor zamanlar tabi ki olacak, alışma süreci olacak çocukların ama sonu çok güzel olacak belki, ben olsam denerdim.
Allah bağışlasın, erkek arkadaşınizla her şeyi açık açık konuşun, sonradan üzülüp yipranmamak için, cocuklarinizda çok etkilenir. Belkide benim bu yaştan sonra tedaviyle bile çocuğum olmayabilirde diyin, olmazsa olmasin ben seni seviyorum diyecek mi?bizim toplumumuzda varya hani hep erkek büyük olmalı gibi bir algıbizde de o olgun ben biraz çocuk ruhluyum.
40 oldum 2 tane
Keşke dediğiniz gibi olsa ama maalesef Türk erkekleri kendi çocuğunu, çekirdek ailesini bile anne babasının gerisine atıyor bazen. Anne-baba çocuk ilişkisi bizim memleketimizde bağımlılıktan çıkıp normal seviyeye gelemedi henüz. Şimdi sevgisinden gözü karartıp ailesini reddetse bile 1-2 seneye senin yüzünden canım anamdan ayrıldım durumuna gelme ihtimali çok yüksek. Hele daha önce çocuk sorumluluğu almamış birinin bu baskıları uygun şekilde idare edebilmesi ülke şartlarında çok zor.Bence ortada yanlış bir durum yok, aksine çok doğru bir durum var. Koca yetişkin bir adam bu, kiminle evleneceğine ailesi değil kendisi karar verir. Şu gelini/damadı istememe saçmalığı, yetişkin insana çocuk gibi davranma toptan çıkıp gitmeli bu toplumdan. gayet doğru bir adım atıyor nişanlınız, umarım her erkek onun gibi birey olabilir bir gün. Kötü hissetmeyin sizin suçunuz yok. Ailesi de düğüne nikaha gelmek istiyorlarsa saygılı davranırlar olur biter. Mutluluklar dilerim.
Yoo o da sorun. Baksanıza kocamin cocugu bize çok geliyor deyip konu açıyorlarBoşanmış erkek bekar kadınla evlendiğinde sorun olmaz ama değil mi? Ne büyük bir ikiyüzlülük…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?