Böyle anlayissizlik olmaz olsun!!!

zeynebimsilam

HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
546
50
298
Diğer
Merhabalar,nerden baslamali nasil anlatmali bilemiyorum.. Elim ayagim titriyor sinirimden! Esimle bagris cagris kavga ettik az önce ve bana sok olacagim sözler söyledi Konu söyle;
Kayinvalidemler 1 ay kadar baska biyerdelerdi, yarin aksam gelecekler insAllah... Bende onlardan öne eve gidip temizlik ve yemek yapacagim iki cocugumla beraber... Görümcemle konustuk ona yemek yapabilmem icin alisverisi sen yaparmisin dedim oda olur dedi,ama yardima gelemicem sorun degil dedim bende... Sonra esim basladi yemek yiyorduk bizde bu arada, e ne yani yemegi sen yapacagina göre alisveriside neden sen yapmiyorsun? Sen biseyler yapiyorsun diye herkesinde yapmasimi lazim diyo :O (görümcem icin söylüyo bunu,yani alisverisi neden o yapiyor gibisinden) niye kardesini koruyorsun ki dedim? Orasi annesinin evi müsaitse alisverisinide yapabilir nevar bunda dedim... O daha o evde yasamiyor dedi... Olsun o evde yasamiyor diye orasi anne-babasinin evi olmaktan cikmadi ya dedim bende... Sesler yükseldi, ben zaten gelinlik yapmazmisim,haftada bir gidermisim yemek temizlik yapmazmisim!! Ben kendi evimi birakip oraya yemek ve temizlik yapmayami gidecegim yani,ne demek istiyorsun anlamiyorum seni dedim....
Kaldi ki buyuk temizlik yapsa giderim uzaktan yatili misafiri gelecek olsa gene giderim uzerime ne dusuyorsa yaparim... Zaten kayinvaldim de eli ayagi gayet tutuyo bazilarina görede abla denilecek kadar genc,bir rahatsizligida yok cok sukur severim kendisinide sorunumuz yok... Bide su can alici cumleyi söyledi sok gecirdim; konusturma simdi beni elin karisi kizi senden daha cok gelinlik yapiyo anneme dedi :O ne demek istiyosun sen dedim ve gözün mü kaldi milletin karisinda kizinda dedim artik tutamadim kendimi!! Masadan kalkti gitti yemedi yemegini ve söyle söyledi ayaga kalktiginda; bu böyle devam etmicek ben bikmaya basladim?? Bende gitmek istiyorsan gidebilirsin nereye ve kime istiyorsan dedim kapi orada! Odama geldim oda oturma odasinda tv izlemekte... 8 yillik evliyim ve 2 kizim var,yurt disina gelin geldim ben esimin ailesi disinda kimsem yok burda bana yapilan bu davranis revami?? Kizlar akil verin Allah askina objektif bakis acilarina ihtiyacim var ( bizim bu disinda daha farkli sorunlarimizda var evlendik evleneli aileler konusmuyor ve esimlede sorunlarimiz var ne yapacagim ben ( lutfen dualarinizi eksik etmeyin,Rabbim yuvalarimizdan huzuru eksik etmesin amin.

Erkekler eşlerini hizmetçi gibi görür, kardeşlerine toz kondurmaz şekil a da olduğu gibi.
Şayet benim abim bana sen artık o evde yaşamıyorsun anneme bir şey yapma dese çok gücenirdim.
Erkeklik taslayacağım derken hepten batırmış
2 çocukla kendi evinin işleriyle nasıl ilgileneceksin sürekli, çok anlayışsız davranmış
Lazım olduğunda zaten yapıyormuşsun lafını bile etmesi çok ayıp

Elalemin karısından kızından bahsetmesi, bıktım demesi daha büyük sorun gibi duruyor...

belki haklı olabilirsin ama kocana kapıyı gösterip nereye gidersen git demen çok yanlış olmuş. yarın öbürgün bu laflar ağırına gidip gerçekten çıkıp gidebilir tartışmaları daha ölçülü yapmak gerek bence

Haklisiniz ama biktim artik böyle girmez diyen bir adam en son noktada daha kendimi tutamadim artik! Hak etmedigim seyler duydum ve soke olmustum

Canım sen orda bi nevi yalnızsın senden yana kimse yokmuş, böyle davranılmamalı. Ayrıca da kızı varken neden bütün işler sana kalıyor? Yardım edecek tabi kii öz annesi yani. Eşinin söyledigi de çok saçma elalemin kızından karısından ona ne? Bence biraz soğuk durun tavrınızı net bir şekilde belli edin anlasın hatasını.

Öyle net bir görüsü vardir ki,bu konuda kendini hakli görüyorsa ki öyle, asla ona haksiz olabilecegini anlatamazsiniz ( inanilmaz garip geliyor ona,kardesine alisverisi sen yap demis olmam!

Zaten ya eş anlayışlı olur yada kaynana.
Bazen ikiside olmayabiliyor ama neyse..

Senin orada temizlik ve yemek yapma gibi bi zorunluluğun yok ki, içinden geldiğin için yapıyorsun. Geldiklerinde evi temiz bulsunlar yemekleri hazır olsun diye ince düşünmüşsün ne güzel.

Eşin abartmış olayı, ne var yani alışverişi kardeşi yapsa.

Bundan bir başka sorun da başkalarını sizinle kıyaslaması.

Aileler konuşmuyor olsa bile siz saygınızdan eksik etmemişsiniz ama eşiniz bu durumdan istifade size baskı yapıyor sanırım.
Nasıl olsa sesini çıkaramaz diye mi düşünüyor ne. Ben bile sinir oldum ya.

kaynananın temizliğini yapmak zorunda mısın
eşin senin ailene ne yapıyormuş
insan gibi yemek yapıp temizlik yapacakmıssın
alışverişi kardeşi yapsa ne olurmuş ki
off çok sinirlendim

kaynananın temizliğini yapmak zorunda mısın
eşin senin ailene ne yapıyormuş
insan gibi yemek yapıp temizlik yapacakmıssın
alışverişi kardeşi yapsa ne olurmuş ki
off çok sinirlendim

Iste bende bunu anlayamiyorum! Kardesi evlenip kendi yuvasina gittigi icin,artik böyle bir zorunlulugu olmadigini dusunuyor galiba bide en garip sözleri ne gelinlik yapiyorsun ki demesiydi! Ha bide elin karisi kizi diyip örnek göstermesi,aglasammi gülsemmi

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

elalemin karısı anneme daha cok gelinlik yapıyor dediğine göre birilerini kast ediyor.. birileri senin hakkında eşinle olumsuz konuşmuş olabilir. kimi kast ediyor acaba.. bence eşine seni başkalarıyla kıyaslamaması gerektiğini anlat elinden geleni yaptığını anlat.. ama eşinin bakış açısı ürkütücü seni cok ezdireceğe benziyor. ailen de yok yalnızsın allah yardımcın olsun.. ama bana sanki eşin birilerinden etkileniyor gibi geldi.. bu arada eşini evden kovman cok yalnış olmuş.. bir daha tekrarlamamanı tavsiye ederim..

Siz kaynana-gelin sorun yaşamıyorsunuz kocana ne oluyor yav. Ama ne bilim hani bu sözler özellikle ellerin karıları kızları muhabbeti bir kadın lafı bence kaynanan ya da görümcen mi doldurdu acaba ?

siz esasinda hic bir is yapmak zorunda degilsiniz kayinvalidenizin evinde ama icinizden gelir yaparsiniz o ayri

onun ailesine okadar hizmet yapiyorsunuz ,esiniz tesekkür etcegine dediklerine bak
hem ne demek gelinlik yapamiyorsun,gelin demek köle hizmetcimi

Kocaya kapıyı göstermek, elalemin kızlarını yere göğe sigdiramamaktan daha iyidir!

Bence bu olay önceki konuların patlaması olmuş.

Eşin içindekileri dökmek için yer aramış gibi sanki.

Ama helal olsun, sen de altta kalmamışsın.
Lafı söylerken gittiği yeri bilecek, yok öyle haybeye konuşmak.

Çok biliyorsa kendisi gitsin yapsın temizliği alışverişi.
Gelinse köle mi almış annesine?

Son düzenleme:
Haklisiniz ama biktim artik böyle girmez diyen bir adam en son noktada daha kendimi tutamadim artik! Hak etmedigim seyler duydum ve soke olmustum

gayet iyi demişsin canım.böyle bir söze ancak böyle bir cevap verilir. gelin olduysak adımız da hizmetçi olmadı ya. elimizden geldiğince ya da canımız ne kadar istiyorsa o kadar yardım etmekle mesulüz tamam da böyle de insanın hem sırtına binilip hem ayaklarını sallamaları çok sinir bozucu.zamanında ben de afedersiniz eşeşkler gibi işini gördüm kv.nin elime de hakaretten başka bir şey geçmedi. onun için sen ne kadar yapman gerektiğini düşünüyorsan o kadar yardım et.tabi ki kız kardeşi de sana yardım etmek zorunda , sonuçta onun öz annesi. ama sanki bana eşinizin başka bir dertten sebep karnı şişmiş de bunu bahane etmiş gibi geldi. bence eşinizin son zamanlardaki hareketlerini , sözlerini şöyle bir gözden geçirin bakalım , belki gözünüzden kaçan bir şeylere rastlar ve asıl mevzuyu bulabilirsiniz. ama kesinlikle eşiniz ayıp etmiş , yurt dışına gelmiş ve iki çocuk vermiş bir anneye ,eşe bu yapılmamalı.

Kocaya kapıyı göstermek, elalemin kızlarını yere göğe sigdiramamaktan daha iyidir!

Bu arkadasın tespıtıni de aynen onaylıyorum...aslında arkadaş esını evden fln kovmamış sdc bır anlık ofkeyle kendısının o evde es olarak sagladıgı koşullardan memnun degılse başka alternatiflere de basvurabılecegını ıma etmıs bana kalırsa...ama diğ. taraftan asıl esının 'bu böyle devam etmeyecek; bıkmaya basladım' tehdıdı hıc hos olmamış; ztn hanımefendı de o agır lafın uzerıne bunu cevaben soylemıs.....yani; böyle bır söze böyle yanıt verılır bence; kocası da kasınmıs bır yerde; almış ağzının payını.....

Son düzenleme:
O artık o evde yaşamıyor mu dedi?
Siz o evde mi yaşıyorsunuz ki?
Kızı mı gelini mi daha çok hizmet eder, yardımcı olur deseler önce evlat derim ben
kimse kusura bakmasın.
Kaldı ki siz zaten iş bölümü yapmışsınız en güzeli de bu.
Eşiniz bencillikten öte haksızlık etmiş.
Ve en sinir bozucu kısım kendisini düşünmüyor.
Yani kendisini düşünüp karısını ezen adamları bir derece anlıyorum bencillik deyip geçiyorum ama
kardeşi için karısını ezen adamlara karşı bambaşka nefret duyuyorum ben.
Çirkin bir kavga olmuş gerçekten.
O ne kadar damatlık yapıyor da sizin gelinliğinizi sorguluyor merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…