- Konu Sahibi zeynebimsilam
-
Bu arada evde bekar bir gorumcem daha var.. Okula gidiyor universite okuyor,oda varken bana mesaj ariyor rica etsem evi temizlermisin diye! Bende yemekte yapilacak gelirim yemekle birlikte ne yapabilirsem yaparim diye mesaj cekiyorum! Eltimle bizim aklimiz yetmiyor sanki evin temizligi yemegi susu busu bide hanimdan direktif aliyoruz!
Diğer sorunlarımız dediğin olayları bilmiyorum. Ancak eşin gerçekten aileci mi yoksa bir şeyleri bahane etmek için piyon mu ailesi?
Eğer aileci ise yani dedikleri konusunda samimi ise kardeşi hakkında dayaktan öldüresiye dövmek lazım böylelerini. Bazı kesimler öyle düşünüyor kız evlendikten sonra evden çıkar başka evin olur ama oğlan ve karısı tüm cefayı çekmek zorunda. Kaldı ki sen de müsait olmayabilirdin. Ama eşinin yaklaşımı bıkma seviyesine geldiyse ciddi bir ayar çekmek lazım bu evliliğe. Yurt dışına gelin gidenlerde sıkça karşılaşıyoruz buna benzer sorunlar sitede. Acaba diyorum kadın dil falan bilmediğinden eve kapanıyor da erkeğin gözünde çaresiz konuma mı geliyor de kendini dev aynasında görmeye başlarken erkekler eşlerini küçük görüyorlar.
Evet dilim pek iyi degil,derdimi anlatabilecek kadar ve sanirim dediginiz gibi bana mecbur diyor ve bunun rahatligini yasiyor! Cünkü bikac defa bunu dile getirdi,bensiz hic bisey yapamazsin biyere gidemezsin gibisindenama söylede bisey var; esimi kendi arkadaslari arasinda parmakla gösterirler,evine isine bagli olmasi,dogru sözlü güvenilir olmasi acisindan! Arkadaslari arasinda da cok sevilir ve hep ilk akla gelen kiselerden olur bir arkadas toplantisinda... Ne dusecegimi ne yapacagimi bilemiyorum artik
Merhabalar,nerden baslamali nasil anlatmali bilemiyorum.. Elim ayagim titriyor sinirimden! Esimle bagris cagris kavga ettik az önce ve bana sok olacagim sözler söylediKonu söyle;
Kayinvalidemler 1 ay kadar baska biyerdelerdi, yarin aksam gelecekler insAllah... Bende onlardan öne eve gidip temizlik ve yemek yapacagim iki cocugumla beraber... Görümcemle konustuk ona yemek yapabilmem icin alisverisi sen yaparmisin dedim oda olur dedi,ama yardima gelemicem sorun degil dedim bende... Sonra esim basladi yemek yiyorduk bizde bu arada, e ne yani yemegi sen yapacagina göre alisveriside neden sen yapmiyorsun? Sen biseyler yapiyorsun diye herkesinde yapmasimi lazim diyo :O (görümcem icin söylüyo bunu,yani alisverisi neden o yapiyor gibisinden) niye kardesini koruyorsun ki dedim? Orasi annesinin evi müsaitse alisverisinide yapabilir nevar bunda dedim... O daha o evde yasamiyor dedi... Olsun o evde yasamiyor diye orasi anne-babasinin evi olmaktan cikmadi ya dedim bende... Sesler yükseldi, ben zaten gelinlik yapmazmisim,haftada bir gidermisim yemek temizlik yapmazmisim!! Ben kendi evimi birakip oraya yemek ve temizlik yapmayami gidecegim yani,ne demek istiyorsun anlamiyorum seni dedim....
Kaldi ki buyuk temizlik yapsa giderim uzaktan yatili misafiri gelecek olsa gene giderim uzerime ne dusuyorsa yaparim... Zaten kayinvaldim de eli ayagi gayet tutuyo bazilarina görede abla denilecek kadar genc,bir rahatsizligida yok cok sukur severim kendisinide sorunumuz yok... Bide su can alici cumleyi söyledi sok gecirdim; konusturma simdi beni elin karisi kizi senden daha cok gelinlik yapiyo anneme dedi :O ne demek istiyosun sen dedim ve gözün mü kaldi milletin karisinda kizinda dedim artik tutamadim kendimi!! Masadan kalkti gitti yemedi yemegini ve söyle söyledi ayaga kalktiginda; bu böyle devam etmicek ben bikmaya basladim?? Bende gitmek istiyorsan gidebilirsin nereye ve kime istiyorsan dedim kapi orada! Odama geldim oda oturma odasinda tv izlemekte... 8 yillik evliyim ve 2 kizim var,yurt disina gelin geldim ben esimin ailesi disinda kimsem yok burda bana yapilan bu davranis revami?? Kizlar akil verin Allah askina objektif bakis acilarina ihtiyacim var( bizim bu disinda daha farkli sorunlarimizda var evlendik evleneli aileler konusmuyor ve esimlede sorunlarimiz var ne yapacagim ben ( lutfen dualarinizi eksik etmeyin,Rabbim yuvalarimizdan huzuru eksik etmesin amin.
Iste bende bunu anlayamiyorum! Kardesi evlenip kendi yuvasina gittigi icin,artik böyle bir zorunlulugu olmadigini dusunuyor galibabide en garip sözleri ne gelinlik yapiyorsun ki demesiydi! Ha bide elin karisi kizi diyip örnek göstermesi,aglasammi gülsemmi
gelin diye hizmetçi mi almışalr seni
çok ayıp
sen boşver, temizliğine yardım etmek zorunda değilsin zaten
işte az da olsa yapınca alışıyolar hep bekliyolar
bundan sonra yılda bi kere yap
anlata anlata bitireme
hep güzel konuş onlarla, eşine anasınız babasını hep öv
sen de iş yapmamak için başka işleri denk getir o günlere
açık açık oynama kartını
erkekler bunu anlıyor malesef
bizi de illa anaları gibi yapıcaklar
Evet dilim pek iyi degil,derdimi anlatabilecek kadar ve sanirim dediginiz gibi bana mecbur diyor ve bunun rahatligini yasiyor! Cünkü bikac defa bunu dile getirdi,bensiz hic bisey yapamazsin biyere gidemezsin gibisindenama söylede bisey var; esimi kendi arkadaslari arasinda parmakla gösterirler,evine isine bagli olmasi,dogru sözlü güvenilir olmasi acisindan! Arkadaslari arasinda da cok sevilir ve hep ilk akla gelen kiselerden olur bir arkadas toplantisinda... Ne dusecegimi ne yapacagimi bilemiyorum artik
Yaparim hemde kendi istegimle yaparim elime yapismaz sonucta severimde kayinvalidemi onun icin ozellikle yaparim ama esimin bu sözleri revami? Yaptigim isi söylemekten hic hoslanmam yaptim bitti derim ama esim resmen bana elin karilarini örnek gösterdi,bende bitakim yönlerden elin adamlarini örnek göstereydim? Tövbeestagfurullah yarabbim dilimi koru!!
Erkekler hem çok komplike hem de çok düzler. İkisinin ortasında değil ama. Arkadaşları arasında iyi bir yerinin olması başarılı bir evlilik hayatı olmasını asla gerektirmez. Hatta ne kadar popülerse kendini o kadar büyütebilir. Kişiliği ile ilgili bir durum. Yani popülerliği mütevazi de kılabilir tam tersi de olabilir.
Bu durumda sen kendini biraz geliştirmeliydin. Erkekler yurt dışına gelin götürünce kadının hayatını kendi evi ve kendi ailesinden oluşacağını düşünür. Kapana kısılmış gibi. Ama dışarıda özgür ve kendine güvenen yabancı kadınları görünce evdeki kadını horlayabilir. Yapabileceğin bir şeyler yok mu orada?
Merhabalar,nerden baslamali nasil anlatmali bilemiyorum.. Elim ayagim titriyor sinirimden! Esimle bagris cagris kavga ettik az önce ve bana sok olacagim sözler söylediKonu söyle;
Kayinvalidemler 1 ay kadar baska biyerdelerdi, yarin aksam gelecekler insAllah... Bende onlardan öne eve gidip temizlik ve yemek yapacagim iki cocugumla beraber... Görümcemle konustuk ona yemek yapabilmem icin alisverisi sen yaparmisin dedim oda olur dedi,ama yardima gelemicem sorun degil dedim bende... Sonra esim basladi yemek yiyorduk bizde bu arada, e ne yani yemegi sen yapacagina göre alisveriside neden sen yapmiyorsun? Sen biseyler yapiyorsun diye herkesinde yapmasimi lazim diyo :O (görümcem icin söylüyo bunu,yani alisverisi neden o yapiyor gibisinden) niye kardesini koruyorsun ki dedim? Orasi annesinin evi müsaitse alisverisinide yapabilir nevar bunda dedim... O daha o evde yasamiyor dedi... Olsun o evde yasamiyor diye orasi anne-babasinin evi olmaktan cikmadi ya dedim bende... Sesler yükseldi, ben zaten gelinlik yapmazmisim,haftada bir gidermisim yemek temizlik yapmazmisim!! Ben kendi evimi birakip oraya yemek ve temizlik yapmayami gidecegim yani,ne demek istiyorsun anlamiyorum seni dedim....
Kaldi ki buyuk temizlik yapsa giderim uzaktan yatili misafiri gelecek olsa gene giderim uzerime ne dusuyorsa yaparim... Zaten kayinvaldim de eli ayagi gayet tutuyo bazilarina görede abla denilecek kadar genc,bir rahatsizligida yok cok sukur severim kendisinide sorunumuz yok... Bide su can alici cumleyi söyledi sok gecirdim; konusturma simdi beni elin karisi kizi senden daha cok gelinlik yapiyo anneme dedi :O ne demek istiyosun sen dedim ve gözün mü kaldi milletin karisinda kizinda dedim artik tutamadim kendimi!! Masadan kalkti gitti yemedi yemegini ve söyle söyledi ayaga kalktiginda; bu böyle devam etmicek ben bikmaya basladim?? Bende gitmek istiyorsan gidebilirsin nereye ve kime istiyorsan dedim kapi orada! Odama geldim oda oturma odasinda tv izlemekte... 8 yillik evliyim ve 2 kizim var,yurt disina gelin geldim ben esimin ailesi disinda kimsem yok burda bana yapilan bu davranis revami?? Kizlar akil verin Allah askina objektif bakis acilarina ihtiyacim var( bizim bu disinda daha farkli sorunlarimizda var evlendik evleneli aileler konusmuyor ve esimlede sorunlarimiz var ne yapacagim ben ( lutfen dualarinizi eksik etmeyin,Rabbim yuvalarimizdan huzuru eksik etmesin amin.
Kendisinin de iki kızı var. İleride evlenince baba biz artık evden çıktık, sana bakamayız mı diyecekler! Eşinizin mantığı nasıl çalışıyor anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?