Böyle anlayissizlik olmaz olsun!!!

Esiniz satasmak icin bahane aramis,
hicte mecbur degilsin hem alisverise hem yemek hem temizlige,
hadi hic kiz cocugu olmasa neyse diyeyimde,
kendi kizi varken hemde gelinlik yapmiyorsun ne demek,
gelinlik hizmetcilikmiymis..
sen icinden geldigi icin yapiyorsun öpsünde basina koysun seni...

Son düzenleme:
o artık o evde yaşamıyor demiş siz mi o evde yaşıyormuşsunuz sizde yaşamıyorsunuz sonuçta. çok düşünüyosa annesini işler için tutuversin bi hizmetçi kimse kimsenin hizmetini yapmak zorunda değil. bu eşler karılarını ne olarak görüyo çok merak ediyorum oda o zaman sizin annenizin evine gidip temizlik yapsın damatlık görevini yerine getirsin bu gelinlkik görevleri de ne oluyosa kim icad ettiyse böyle bi görevi erkekler kendilerine eş değil annelerine birilerini gelin olması için evleniyolar sanki.

Son düzenleme:
'elalemin karısı anneme daha cok gelinlik yapıyor dediğine göre birilerini kast ediyor.. birileri senin hakkında eşinle olumsuz konuşmuş olabilir. kimi kast ediyor acaba.. bence eşine seni başkalarıyla kıyaslamaması gerektiğini anlat elinden geleni yaptığını anlat.. ama eşinin bakış açısı ürkütücü seni cok ezdireceğe benziyor. ailen de yok yalnızsın allah yardımcın olsun.. ama bana sanki eşin birilerinden etkileniyor gibi geldi..' analızıne de harfiyen katılıyorum...var ya kesssınlıkle 'kaynanana ve gorumcene' karsı dıkkatlı ol ıstedıklerı kdr sana ıyı gözüksünler (anladığım kadarıyla ısın ıc yüzünde senınle ılgılı sıkıntıları var; belkı de boşanmanızı bıle ıstıyor olabılırler ancak gözüken o kı; polıtık davranıp sana hıssettırmıyorlar...sınsıce ıkılı oynuyorlar gıbı...tehlıkelı ınsanlar; onlara dıkkat et; esını de onlarla fazla yalnız bırakma bence; hemen sana karsı kışkırtıp dolduruveriyorlar anlasılan) Sonucta esının böyle bır karşılaştırma yapması cok cırkın; demek kı bu denlı gozu dışarıya kaydığına gore aranızda 1 soğukluk var; sana karsı sevgısı&saygısı azalmış...mlsf aılesının lafına ıtıbar edıp karısını ezdıren bır adam var karsında...ne kdr ılgınc ya; su erkek mılletı nasıl nankör ve ekmeksız; ustelık de kendısıne 2 çocuk veren karısından zıyade sankı aılesıyle kuyruk bagı varmışçasına hep asıl aılesını ıkıncı plana atan bır anlayıştan ne beklenebılır kı? ısın ılgınc tarafı anladığım kadarıyla sız esınızın ıcten ıce sıze karsı dolduğunu, sızden uzaklaştığını da fark edememıssınız; aranızda barız bır ıletısım kopukluğu var....adam hemen yanı basınızda kumuş kurmus patlasmıs resmen....demek esınızde de duygu&dusuncelerını yansıtmayan, karnından konuşan; uzun lafın kısası bıraz sınsı ve tehlıkelı bır tıp....sıze karsı hıslerını, samımıyetını buyuk oranda kaybetmıs....oyle olmasa 'bıkmaya başladım; bu ıs böyle surmeyecek' lafını etmez; bu son derece kotu bır laf.....geldıgınız nokta hıc de hayra alamet degıl...

Son düzenleme:
Eşinizin ailesine dair sizden beklentileri zaten yersizken, bir de bu beklentilerini dile getirme şekli berbatmış.
8 yıl boyunca eşiniz böyle miydi?Böyleyse sizde peygamber sabrı varmış.

Bence altında çoook başka birşey var. Kayınvalidenin eşinize başka gelin adayından sözetme gibi bir durumu olabilir mi?

yani bana eşim elalemin karıları anneme senden iyi gelinlik yapıyor dese ben ona ben seni boşayayım sen git iyi gelinlik yapıcak kadınları gelin yap annene derim..valla iyi demişsin sende..çünkü böyle saygısızlık olmaz..resmen başka bi kadını kastetmiş ve o kadınla seni kıyaslamış..kusura bakmasın eşin ama sen onun anasının evinde yerlerde süpürge paspas olmak zorunda değilsin..neden onun evini temizliycekmişsin üztüne bide alışverişini yapıcakmışsın ki?sağlamsa kendi yapabilir oğulları yapabilir kızı varmış yapabilir..bu saydıklarım varken gelin yapmamalı..hasta olur Allah rızası için yaparsında sağlammış annesi..
tipik ailesini koruyan anacı kardeşçi erkek modeli..onların huyudur bu anasını kardeşini ezdirmemek iş yaptırmamak kıyamazlar çünkü..karılarına kıyar analarına kardeşlerine kıyamazlar..
benim eşim de böyledir..benim annem gelir evimde iş yapar bi tşk etmez..kendi annesine hayatta yaptırmaz o hasta der yada beceremez der..ama benden her sefer okkalı cvp ver ben susmam valla..annem hasta dediğinde senin ananın neresi hasta benden hızlı gidiyo önce giriyor odalara derim mesela :) herkes hak ettiği ve verdiği kadar değer görür..keşke insanlar eşler arasında bu diyologlar olmasa ama erkek milleti insanı çileden çıkarıyor :)

Son düzenleme:
Selamlar arkadaslar,hepinize yorumlarinizdan dolayi tesekkür ederim... Dün aksamdan beri konumu bulamadigim icin yorumlayamadim kusura bakmayin... Bir arkadas sormus,kayinvalidenizin esinize baska bir es adayi göstermis olabilir mi diye? Kayinvalidem asla öyle bir insan degildir,hakkini yemeyeyim aman olur ya huzursuzluk veririm belki diye sik sik gelmez bile buradan anlayin siz...
Esimle aramizda iletisimsizlik ve kopukluk oldugunu yazan arkadasim cok haklisin! Son zamanlarda bir degisimler hissediyordum bende böyle patlak verdi bir diger arkadasta esimin damatlik görevlerini yapiyormu diye sormus, en basta söyledigim gibi yurt disina gelin geldim ben yani oldukca uzagiz aileler olarak ister istemez ve en basindan beri aileler sorunlu maaleszf konusmuyorlar... Esim bayram seyranda bile aramaz hastalikla bile gecmis olsun demez ( senelerdir bu böyle ve bu durum beni cok yipratti! Elimden geldigi kadar sabir etmeye calisiyorum,kendi aramiada farkli sorunlarimizda var ki ailesel sorunlarin önüne geciyor...

Bu arada evde bekar bir gorumcem daha var.. Okula gidiyor universite okuyor,oda varken bana mesaj ariyor rica etsem evi temizlermisin diye! Bende yemekte yapilacak gelirim yemekle birlikte ne yapabilirsem yaparim diye mesaj cekiyorum! Eltimle bizim aklimiz yetmiyor sanki evin temizligi yemegi susu busu bide hanimdan direktif aliyoruz!

Benim halamlar böyle tek dedikleri biz el evindeyiz, gelinler bakacak! Kendileri de gelin, sorsanız hangisi baktı kayınpederine, kayınvalidesine? Herkesin işine geldiği gibi..

Kimse eli ayağı tutan bir insanın evi temizlemek, yemeğini yapmak zorunda değil! Gelinlik neymiş hizmetçilik mi?

merhaba bence sen fazla yüz vermişsin fazla müsama göstermişsin sen temizlikçi değilsin bi kere bunu kendine
kabul ettir sonra ona göre davran herkese fazla ödün verirsen hergün daha fazlasını isteyecektir bırak yapma ha kayınvalidenle aranız iyiyse bu konuları onunla uygun bir biçimde ancak kendine laf getirmeden paylaş neden başkalarını memnun etmeye çalışıyoruzki (bi taneside ben) onlar bizi memnun etmeye çalışmak için parmaklarını kaldırıyorlarmı bence hayatta herkesin hayır demesini bilmesi öğrenmesi lazım
allah yardımcın olsun üzülme

Diğer sorunlarımız dediğin olayları bilmiyorum. Ancak eşin gerçekten aileci mi yoksa bir şeyleri bahane etmek için piyon mu ailesi?
Eğer aileci ise yani dedikleri konusunda samimi ise kardeşi hakkında dayaktan öldüresiye dövmek lazım böylelerini. Bazı kesimler öyle düşünüyor kız evlendikten sonra evden çıkar başka evin olur ama oğlan ve karısı tüm cefayı çekmek zorunda. Kaldı ki sen de müsait olmayabilirdin. Ama eşinin yaklaşımı “bıkma” seviyesine geldiyse ciddi bir ayar çekmek lazım bu evliliğe. Yurt dışına gelin gidenlerde sıkça karşılaşıyoruz buna benzer sorunlar sitede. Acaba diyorum kadın dil falan bilmediğinden eve kapanıyor da erkeğin gözünde çaresiz konuma mı geliyor de kendini dev aynasında görmeye başlarken erkekler eşlerini küçük görüyorlar.

Evet dilim pek iyi degil,derdimi anlatabilecek kadar ve sanirim dediginiz gibi bana mecbur diyor ve bunun rahatligini yasiyor! Cünkü bikac defa bunu dile getirdi,bensiz hic bisey yapamazsin biyere gidemezsin gibisinden ama söylede bisey var; esimi kendi arkadaslari arasinda parmakla gösterirler,evine isine bagli olmasi,dogru sözlü güvenilir olmasi acisindan! Arkadaslari arasinda da cok sevilir ve hep ilk akla gelen kiselerden olur bir arkadas toplantisinda... Ne dusecegimi ne yapacagimi bilemiyorum artik

Ayrica esim hicbir aile tartismasinda benim arkamda olmamistir! Burada tel basima kendimi ifade etmeye calismisimdir... Neden benim arkamda durmuyorsun dedigimde ise,ben dogrunun tarafinda olurum diyor... Demekki ona göre ben hep yanlisim

gelin diye hizmetçi mi almışalr seni
çok ayıp

sen boşver, temizliğine yardım etmek zorunda değilsin zaten
işte az da olsa yapınca alışıyolar hep bekliyolar
bundan sonra yılda bi kere yap
anlata anlata bitireme
hep güzel konuş onlarla, eşine anasınız babasını hep öv
sen de iş yapmamak için başka işleri denk getir o günlere
açık açık oynama kartını

erkekler bunu anlıyor malesef
bizi de illa anaları gibi yapıcaklar

Yaparim hemde kendi istegimle yaparim elime yapismaz sonucta severimde kayinvalidemi onun icin ozellikle yaparim ama esimin bu sözleri revami? Yaptigim isi söylemekten hic hoslanmam yaptim bitti derim ama esim resmen bana elin karilarini örnek gösterdi,bende bitakim yönlerden elin adamlarini örnek göstereydim? Tövbeestagfurullah yarabbim dilimi koru!!

Erkekler hem çok komplike hem de çok düzler. İkisinin ortasında değil ama. Arkadaşları arasında iyi bir yerinin olması başarılı bir evlilik hayatı olmasını asla gerektirmez. Hatta ne kadar popülerse kendini o kadar büyütebilir. Kişiliği ile ilgili bir durum. Yani popülerliği mütevazi de kılabilir tam tersi de olabilir.
Bu durumda sen kendini biraz geliştirmeliydin. Erkekler yurt dışına gelin götürünce kadının hayatını kendi evi ve kendi ailesinden oluşacağını düşünür. Kapana kısılmış gibi. Ama dışarıda özgür ve kendine güvenen yabancı kadınları görünce evdeki kadını horlayabilir. Yapabileceğin bir şeyler yok mu orada?

Bu kadar iyi olma ya baksana yapmissinda yaranmismişin

Temizlik,yada meyve sebze toplama disinda pek bisey yok... Ben bide evimde durmayi evimde olmayi seviyorum... Zaten evin isi gucu ve iki yavrumun kosturmacasi yetiyor bana... Estradan biseylerle ugrasabilirim dedigim anda,o bana destek olmadi ve istemedi bende kapadim artik konuyu bitti!

Kendisinin de iki kızı var. İleride evlenince baba biz artık evden çıktık, sana bakamayız mı diyecekler! Eşinizin mantığı nasıl çalışıyor anlamadım.

Kendisinin de iki kızı var. İleride evlenince baba biz artık evden çıktık, sana bakamayız mı diyecekler! Eşinizin mantığı nasıl çalışıyor anlamadım.

Bu düsünce tarzinla cidden normal degilsin dedigimde gözlerindeki soke olmus hali beni dahada soka soktu! Esimle fikirlerimiz karakterlerimiz cook farkli cok ama asil önemli olan bu böyle gitmicek ben sikilmaya basladim demesiydi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…