Böyle Bir Durumda Siz Ne Yapardınız?

o daha da tuhafmis. Sizin yanınızda bir sey olmasa bile sonra baska bir yerde olsa valla ustunuze bile kalirdi ben diyeyim. Muge anli icimize islemis

yoldan tanımadıgımız insanları arabaya almak yada binmek eskide kaldı canım yaaa ,
şimdi ki zamanda insan amcasına bile güvenemiyor allah başa vermesin boşver iyi yapmışsın

o daha da tuhafmis. Sizin yanınızda bir sey olmasa bile sonra baska bir yerde olsa valla ustunuze bile kalirdi ben diyeyim. Muge anli icimize islemis
Ya kadın öyle bir geldiki,tanıyorum sandım. O dönem,kansızlık,demir eksikliği ile mücadele ediyordum zaten,unutuyordum bazen yüzleri,özellikle dalgınsam,arabaya binipte azıcık konuşunca aha dedim,iyi halt ettin kızım. Birde bakıcı olduğunu öğrenince iyice kötü hissettim. Dedim kadındaki cesaret bundan olsa gerek. Kendi çocuğu olsa dan dun binmez kimsenin arabasına.
yoldan tanımadıgımız insanları arabaya almak yada binmek eskide kaldı canım yaaa ,
şimdi ki zamanda insan amcasına bile güvenemiyor allah başa vermesin boşver iyi yapmışsın
Ben zaten teklif etmem kimseye,kimsenin arabasına da binmem, ama bu bambaşka birşey oldu. Artık camlarda kapatılacak ,kapı kilitlemek yetmezmiş,bunuda tecrübe etmiş oldum.

Hadi cidden çağırsanız dahi öyle bir derdi olan insan lök diye kapıyı açıp oturmaya kalkmaz, çantayı da kolladı diyorsunuz. Bence iyi ki yeşil yanmış belki vicdana gelip alsanız canınız yanabilirdi.

asla almazdim devir cok degisti kimsenin arabasina binmek de cesaret almak da esim bazen köy yolunda görüp aliym mi der ama asla kabul etmem hatta durdurup cam acikken birsey sormak isteyene de sehir merkezi disinda cevap vermem cami kapatir yoluma bakarim

risk alınacak zamanda değiliz
ben de güvenip yardımcı olamazdım

valla iyi yapmışsınız bende almazdım almıyorumda devir o kadar kötü ki kime güveneceğini bilemiyor insan

ben liseye giderken yaşlı bir kadına rastlamıştım yolda elinde çok eşyası vardı
evine kadar taşıdık kuzenimle hava yağmurluydu evi çok uzakmış ve gidene kadar ıslandım okula geç kaldım
tam kadının evine geldik şurası dedi ben elimdekileri ona uzatırken ordan bir tanıdığı çıktı bu çocuklar kim dedi
kadın hamallarım demesin mi o çocuk aklıyla üzüldüm bozuldum ıslandığımı geçtim yürüdüğümü geçtim o kelime çok incitti.

derken geçen ramazan bayramında hepimiz boynumuzun borcu diye fitre verdik durumu iyi olmayan
bir tanıdığım vardı iş yerinde çoğu arkadaşa ya bir tanıdık var nasıl olsa hepimiz vereceğiz en azından yazık
yeni evli durumu kötü birleşip ona verelim dedim kimisi sadaka istiyormuşum gibi şahsıma istyrmuşum gibi davrandı kimisi yardımcı oldu derken topladım güzel bir rakam oldu en azından kendisi için neredeyse bir maaş kadar
bayramdan önce götürüp verdik eşimle.

sonra duydum ki bu arkadaş o parayla bayram tatiline gitmiş ben borcu var yiyecek ekmeği yok diye insanlara dil döküp istedim o kişi içi rahat şekilde tatilini yapmış.

hayatımda insanlara yararım dokunsun diye çırpınmaktan elimden geleni yapmaktan nefret ettim soğudum günlerce
üzüldüm yazık o kadar kişiden istedim belki ben engel oldum doğru insana gitmedi o para diye günlerce üzüldüm içim içimi yedi allahım affet dedim doğru yere gitmesine engel mi oldum ben durumu çok kötü biliyrdum yardımcı olmak istedim kendim dahil herkesten alıp verdim.
konuyla çok alakalı olmadı belki ama ben artık yaparken birçok kez düşünüyrm sizin yerinizde olsaydım aynı ikilemde kalırdım ama yaşadıklarımdan sonra almazdım arabaya heralde

Bu zamanda kimse kimseyi arabasına almadı diye taşlayamaz ya da hakkında kötü düşünemez zaten merak etmeyin.
Keşke insanların alnında neci olduğu yazsa ama bilemiyoruz.
Haliyle kendimizi düşünmekten daha doğal bir şey yok.

Dikkat edin tabi iyi yapmışsınız.
Bizim burda da bir ara hastanelerin önünde kucagında çocuk olan sefil bir aile geziyordu hemde gece vakti.Arabalara yanasıp bir şeyler anlatıyordu.
Sonradan gittik tekrar hastaneye yine bu kişiler.Orda çalışan esnaf dedi ki
dolandırıcı bunlar her gelene evimiz şehirdısında hastaneye geldik gidiş paramız yok hastaneye geldik bitti, deyip para toplamışlar.
Sonra adamın biri iyi niyetli gel ben sizi götürecem evinize diyince tabana kuvvet kaçmışlar.
Her yolu deniyorlar güvenmeyin.

Canım sen iyi niuyetini hep koru az sadaka çok bela defeder hiçbirimiz bilemeyiz yanlış yada dogru kişiye gittiğini .Önemli olan niyetinizidir.Verirken de hep Allah rızası için veriyorum diyin o zaman isterse parayı pavyonda yesinler.Yine siz iyiniyetinizden kaybetmiyorsunuz.O kişiyle alakalı bir durum.

Tabi ki almam, hele teksem asla..
Zor durumda olan kişi otobüse param yok dese biner. Biri almasa diğeri alır .
Ve zor durumda olan biri gelip kapıyı açmaya çalışmaz, az mahcup olur.

Merak etmeyi ihtiyacı olan bir kadını belediye otobusleri de halk otobüsleri de minibusler de alir istedigi yere bırakır. Bu yontem istanbulda yaygin su an. Ozellikle tek kadin suruculer seçiliyor. Bazrn isiklarda caminizi kirletiyorlar siz de aractan inince yan koltuktan canta çalıyorlar. Doğrusunu yapmissiniz inanin.

Merha
Üzücü bir tecrübe olmuş sizin için. Bende bir gün okul çıkışı yaşlı bir teyzeye yardım etmiştim poşetlerini taşıması için. Evine kadar götürdüm,yolda sohbet ettik,evimi sordu,babamın ne iş yaptığı falan derken, bir kaç ay sonra o kadın gelip beni buldu,Almanyada yaşıyormuş,yazlığa gelmiş,bana 1 torba dolusu hediye getirmişti. Anneme teşekkür etmişti. Annem bilmiyordu tabi bu olayı,sağlam fırça yemiştim. Evine kadar niye gidiyorsun diye. Kapıda bıraksaydın,yardım etmende güzel ama kızdım sana demişti.
Bu fitre zekat konularında siz çok iyi niyetlisiniz muhakkak ama karışmamak daha doğru. Bir kez bana bir tanıdık fitreni şuna verirmisin dedi,fitre ver dediği kadında,emekli,kendine ait evi olan,gezip tozmaktan maaşını yettirememiş. (Benden çok geziyordu inanın,facebook sağolsun,x gezisi,y gezisi boy boy fotoğraf paylaşıyordu kadın)dedim veremem kusura bakmayın. Ihtiyaç sahibi olduğunu düşünmüyorum ,bozuldu falan ama yapacak birşey yok. Cidden maddi durumu cok kötü olan bir tanıdık vardı,ona verdim. Benim annemde emekli ama parasına göre harcar,yer içer. Tabiki destek olurum ama o hep elindeki paraya göre hesap yapar,kimseden beklenti içinde olmaz harcama yaparken. Sizde kendinizce uygun gördüğünüz kişiye verirsiniz ama kimseye teklif etmeyin. Yanlış anlaşılmaya müsait bir durum. Zaten sonuçları sizin açınızdan üzücüde olmuş. Iyi niyet her daim iyi sonuçlar doğurmuyor ne yazık ki.

Kimin ne düşündüğü,düşüneceği açıkçası önemli değil benim için. Kendi adıma her zaman ihtiyacı olan tanıdık,tanımadık yardım etmeye çalışıyorum. Ben sadece acaba gerçekten zor durumda birini mi geri çevirdim diye düşünmüştüm,yorumlar beni bu anlamda rahatlattı. Genel olarak aynı şekilde davranılacağına dair geri dönüşler aldım. Demek ki olması gereken bu,risk almaya değer bir durum değilmiş.
Teşekkürler.

Ben almam.
Bazen yolda öğrencileri görüyorum işaret yapiyolar guvenipte duramam.
Artık devir eskisi gibi değil ki malesef.
Hatırlıyorum dedem kapıya gelen dilencileri içeri alır doyururdu , geçen kapıya bi kadın geldi muhtemelen Suriyeli acmadim kapı durbununden bakınca merdivenin yanında saklanan adamla asansöre bindiklerini gördüm ve iyiki de acmadim.
2 çocuğum var ve ben evde tekim nasıl güvenebilirim ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…