Böyle Bir Durumda Siz Ne Yapardınız?

Bende 6 sene önce bir cebimdeki son parayı ,memlekete gidicem,param yok,yatacak yerimde yok bu gece diyen bir kadına acıyıp vermiştim,kadını tekrar ayni şekilde dilenirken görünce dedim zaten bundan sonra para verme,gerekirse bilet al ama asla para verme. O gün bugündür para yardımı yapmıyorum,yemekse yemek,erzaksa erzak ama nakit yok.
Zaten böyleleri yüzunden gerçek ihtiyaç sahipleri arada kaynıyor.

Bunlar yüzünden gercekten ihtiyaç sahiplerini farkedemiyoruz.
Tabiki acmamakla en doğrusunu yapmışsınız. Ben dış kapıyı dahi açmıyorum,görüyorum yabanci,soruyorum diafondan ve açmıyorum.

kapin acik olsaydi binecekti arabana sonra indir indirebilirsen ... vicdan yapma bence hergun neler neler goruyoruz sen kendini korumussun.
Bugünde aynı yerden gececeğim merak ediyorum orda mı kadın?
Muhtemelen orda olacak diye düşünüyorum artık. Herkes ayni fikirde ,bu sebeple rahatladım biraz. Teşekkür ederim.

Witch varya kendimi şu an safın,salağın en önde bayrak tutanı gibi hissediyorum. Korkarım az daha vakit olsaydı ikna olup alabilirdim arabaya.

Ahahahaha aklinda olsun
Arabama alirsam cart bayragini cekebilirim
Ben kadin,cocuk,erkek kimseye guvenmem
Anca cok yasli bi dede,nine gorursem belki
O da belki diyorum yani .
Canini sokakta mi buldun kuzu

Öğrenciydim samsuna gidiyordum okuluma. Gecenin bir yarısı mola verdik bir dinlenme tesisinde. Benim telefonumda bozuldu açılmıyor bir türlü bi iki saattir otobüs içinde uğraşıyorum açılsın diye. Annemler deli olmuşlardır diye düşünüyorum çünkü tek olduğum için ablamlarla sürekli mesajlaşma modundaydım. Mola verdiğimiz yerin mescidle market kısmında orta yaşta çifte yaklaştım derdimi anlattım telefonum bozuldu iki dk sizin telefonunuzla annemi arayabilir miyim diye. Kadınla adam tip tip bakıp hiçbirşey demeden uzaklaştı. Çok canım sıkıldı o an. Daha önce hiç böyle bişey gelmemişti başıma. Gerçekten zor durumdaydım. Sonra içeri girdim tezgahtar bir erkek vardı ona derdimi anlattım numarayı verdim kendisi aradı verdi telefonu konuştum. O an sarılmak istedim o kişiye. Çok dualar ettim.

Bilemezsiniz gerçekten iyimi kötümü. Şu an düşünüyorum da o an çok kızmıştım içimden o kişilere ben piskopat görünüşlümüyüm neden inanmadılar acaba diye ama hak veriyorum yinede. Siz de en doğrusunu yapmışsınız. Şu an heryer karışık her türden insan var. Güvensizlik ilkemiz oldu. Keşke olmasaydı ama yaşanan olaylar buna sevketti bizi. Sıkmayın canınızı olması gereken sizin yaptığınızdı.

Bir kaç yabancıyı yoldan alıp evine bırakmışlığım oldu, ama gelip arabamın kapısını davetsiz açmaya çalışan birini almazdım. Evine bıraktığım yabancıları kendim durup almayı teklif ediyordum.

cam kapı açmaya yeltenmese bir derece diyeceğim de
yine de güvenilir değil ki
o ne öyle zorla binecek yani açabilse
ben olsam bende almazdım Allah ım boş bulunu almayalım da

Belkide kadinin amaci binmek bile degildi. Cantayi alip kacicakti arabalarin arasindan.
Ama kitli cikinca kapi durumu toparlamak icin " beni surya atarmisin" dedi.
choccywhoccydoodah kadinin gozu cantadaydi bence.

Konuyla birlikte ogrenmis oldumki yolculukta arabayi bende kitlemeliyim. Burda Avrupada hic yasamadimda duymadimda boyle bisey. Ama ne olur ne olmaz. Artik kitliyicem arabayi.

Off bunu duymamistim ben. Bi kotu oldum sabah sabah. Su an yasli teyzelerede yardim edesim yok. Offff.

Bindikten snra noldu? Naptin?

Kadin ozellikle esinizin telefonunu istediyse " kocani ayartmak istedi" derim.
Belkide o yuzden numara gozukmeliydi. Annemin dedi, ama kendi numarasini arayip aksamina " nbr" yazicakti.
Ben olsam napardim bilmiyorum ama verirsemde basina kod girerdim hemen numaramin gizlenmesini saglayan. Ondan sonra aratirdim.

Ahahahaha aklinda olsun
Arabama alirsam cart bayragini cekebilirim
Ben kadin,cocuk,erkek kimseye guvenmem
Anca cok yasli bi dede,nine gorursem belki
O da belki diyorum yani .
Canini sokakta mi buldun kuzu
Büyük konuşma valla devrederim bayrağı Hiç affetmem
Benim saflığıma geliyor bazen. 1 kez almıslığım var,yukarıda anlatmıştım Son olur inşallah

Kilitlemek lazım. Genelde yan koltuğa atarım çantayı,camıda minicik aralık bırakırım,evin yakınlarındaysam oda ama bilmediğim semtlerde cam acmam. Bazı semtlerde kimseyle göz göze gelmek dahi istemem degil cam kapı acmak. İstanbul karısık maalesef.
Aslında neden benim tarafımdan gelmedi ,direkt sağ tarafa geçti diye şaşırmıştım,canta konusu doğru olabilir,şimdi böyle bakınca makul geldi.

İyi yapmışsınız. Böyle durumlarda güvenilir görünse, şüpheli hareketleri olmasa dahi arabaya almama taraftarıyım ben. Eğer durumunuz müsaitse bir miktar para verip o tarafa gitmiyorum diyebilirsiniz sizin de düşündüğünüz gibi...

Alma,doğrusu bu. Işıklarda para vermediğim kaç kişinin çirkefleşip cama vurduğunu,kolumdaki bilekliğe doğru gözünü diktiğini biliyorum.. arabana binecek belki para isteyecek,vermezsen çirkefleşecek..(bu en iyi senaryo)

Bindikten snra noldu? Naptin?

Taksim mc donaldsin karsindaki isiklarda en ondeydim, bindi cekti kapiyi bas bas bas oldurecekler beni diye bagiriyor, isik yandi zaten ilerledim in arabadan ne olur diyebildim sadece, biraz ilerde tepebasina gelmeden dur dedi indi zaten. Ama o bikac dakika bana yil gibi geldi. Zaten yaşım kucuk, ise yeni baslamisim, istanbulda trafige cikmaya yeni baslamisim, beynim durdu hicbisey dusunemedim. Yoksa yol boyu devriye araclari var koskoca polis karakolu var cek kenara yani ama benim beyin iptal tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…