- 5 Temmuz 2016
- 782
- 775
- 53
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Bende 6 sene önce bir cebimdeki son parayı ,memlekete gidicem,param yok,yatacak yerimde yok bu gece diyen bir kadına acıyıp vermiştim,kadını tekrar ayni şekilde dilenirken görünce dedim zaten bundan sonra para verme,gerekirse bilet al ama asla para verme. O gün bugündür para yardımı yapmıyorum,yemekse yemek,erzaksa erzak ama nakit yok.Dikkat edin tabi iyi yapmışsınız.
Bizim burda da bir ara hastanelerin önünde kucagında çocuk olan sefil bir aile geziyordu hemde gece vakti.Arabalara yanasıp bir şeyler anlatıyordu.
Sonradan gittik tekrar hastaneye yine bu kişiler.Orda çalışan esnaf dedi ki
dolandırıcı bunlar her gelene evimiz şehirdısında hastaneye geldik gidiş paramız yok hastaneye geldik bitti, deyip para toplamışlar.
Sonra adamın biri iyi niyetli gel ben sizi götürecem evinize diyince tabana kuvvet kaçmışlar.
Her yolu deniyorlar güvenmeyin.
Bunlar yüzünden gercekten ihtiyaç sahiplerini farkedemiyoruz.Ben almam.
Bazen yolda öğrencileri görüyorum işaret yapiyolar guvenipte duramam.
Artık devir eskisi gibi değil ki malesef.
Hatırlıyorum dedem kapıya gelen dilencileri içeri alır doyururdu , geçen kapıya bi kadın geldi muhtemelen Suriyeli acmadim kapı durbununden bakınca merdivenin yanında saklanan adamla asansöre bindiklerini gördüm ve iyiki de acmadim.
2 çocuğum var ve ben evde tekim nasıl güvenebilirim ki ?
Bugünde aynı yerden gececeğim merak ediyorum orda mı kadın?kapin acik olsaydi binecekti arabana sonra indir indirebilirsen ... vicdan yapma bence hergun neler neler goruyoruz sen kendini korumussun.
Witch varya kendimi şu an safın,salağın en önde bayrak tutanı gibi hissediyorum. Korkarım az daha vakit olsaydı ikna olup alabilirdim arabaya.Bosu bosuna vicdan yapma
Ortalik manyak dolu
Arabama kimseyi almam..
Kapi pencere yoklamis bi de
Allahtan isik yanmis
Witch varya kendimi şu an safın,salağın en önde bayrak tutanı gibi hissediyorum. Korkarım az daha vakit olsaydı ikna olup alabilirdim arabaya.
cam kapı açmaya yeltenmese bir derece diyeceğim de
yine de güvenilir değil ki
o ne öyle zorla binecek yani açabilse
ben olsam bende almazdım Allah ım boş bulunu almayalım da
Kimseye acımaya gelmiyor maalesef. Bir ara nette dolaşan şu hikaye geldi aklıma. Doğru mu bilmiyorum ama olmayacak şeyde değil
Karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı bir teyze yoldan geçenlerden yardım ister, kimsenin oralı olmadığı teyzeye genç bir kızımız yardım eder, karşıdan karşıya geçirirken kız aniden bayılır masum görünüşlü yaşlı teyze bir taksi çevirir kızı taksiye atar ve taksiciye:
-kızım yolda yürürken fenalaştı, hemen eve götürmem lazım der.
Taksiyi sitelerinin yakın bir yerde durdurur, taksiciden yardım alarak kızı arabadan indirir komşularından yardım alacağını söyleyerek taksiciye gitmesini söyler.
Taksici oradan uzaklaştıktan kısa bir süre sonra arabanın içinde telefon çalmaya başlar kendi telefonunun çalmadığını anlayan taksici kısa bir aramadan sonra arka koltuğun altına düşmüş olan telefonu bulur, ısrarla çalan telefonu açar telefonda bir erkek vardır:
-Bu telefon kızıma ait, eve gelmesi gerekiyordu ama hala gelmedi siz kimsiniz diye sorar, telefonu açan taksici kendini tanıtır ve kızınızı annesiyle falanca adrese bıraktım der baba hayır annesi yanımda bulunduğun yeri söyle beni kızımı bıraktığın adrese götüreceksin der ve polise haber verir, polisler baba ve taksici kızı arar ama ne o adreste öyle bir teyze vardır nede kız ortadadır.
Ertesi günü kız Gaziantep Çıksorut camisinin oradaki korkmaz alışveriş merkezinin önündeki bir çöp konteynerının içinde ölü bulunur,tüm organları alınmıştır, otopsi raporuna göre kıza iğne yapılmış ve bayılması sağlanmış, aile feryat figan tüm şehir ayağa kalkmış durumda.
istanbulda yeni araba kullanmaya başladığım dönem taksimde ışıklarda kapıyı açıp arka koltuğa atlayan manyak yüzünden hayatımın kabusunu yaşadıktan sonra kapılarımı kitlemeden asla trafiğe çıkadım,
biri böyle paldır küldür arabama binmeye kalkışsa korkudan rengim atar ve en kısa yolsan tüyerim.
Bende almam. Artik hic risk almak istemiyorum almiyorum. Bir gun esimle kafede otururken bir kiz telefon istedi. Annesini bekliyormus sarji bitmis Esimde direk uzatti iyi niyetlidir numarani gizle dedim. Kiskanclikmi!! Dedi hayir can guvenligi dedim. Annem ztn surda diyerek eliyle isaret etti. O zmn kalkip gitsin seslensin veya mekandan telefon istesin. Oda gizli numara ile arayamazmis biz de onun numarasini gorecekmisiz. Kalkti gitti ve isaret ettigi yonden uzaga tam tersi yone gitti .
Iyi yapmissiniz. Herkesin cani kendine, artik devir degisti
Büyük konuşma valla devrederim bayrağıAhahahaha aklinda olsun
Arabama alirsam cart bayragini cekebilirim
Ben kadin,cocuk,erkek kimseye guvenmem
Anca cok yasli bi dede,nine gorursem belki
O da belki diyorum yani .
Canini sokakta mi buldun kuzu
Off bunu duymamistim ben. Bi kotu oldum sabah sabah. Su an yasli teyzelerede yardim edesim yok. Offff.
Kilitlemek lazım. Genelde yan koltuğa atarım çantayı,camıda minicik aralık bırakırım,evin yakınlarındaysam oda ama bilmediğim semtlerde cam acmam. Bazı semtlerde kimseyle göz göze gelmek dahi istemem degil cam kapı acmak. İstanbul karısık maalesef.Belkide kadinin amaci binmek bile degildi. Cantayi alip kacicakti arabalarin arasindan.
Ama kitli cikinca kapi durumu toparlamak icin " beni surya atarmisin" dedi.
choccywhoccydoodah kadinin gozu cantadaydi bence.
Konuyla birlikte ogrenmis oldumki yolculukta arabayi bende kitlemeliyim. Burda Avrupada hic yasamadimda duymadimda boyle bisey. Ama ne olur ne olmaz. Artik kitliyicem arabayi.
Bindikten snra noldu? Naptin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?