böyle bir durumda siz olsanız napardınız? acil yardım lütfen

sevgilisine falan bir çok kişi bu kızla ne işin var boşver tarzında konuşmuşlar

Boşver sen o onun hayatı. Hiçbir şekilde karışma ve rahatsız olduğun içinde uzak dur.

bir noktada kendimi de düşünmek zorundayım. yani ben 1 senedir elimden geleni yaptım rahat bir kız kendini geleceğini ailesini hiç düşünmüyor ve ben de zarar görmek istemiyorum. bir çok arkadaşıyla arası bozuldu yanında sadece ben kaldım.

mesele sevgilisiyle birlikte olması değil hala beni anlamıyorsunuz iyi gözle bakmıyor kimse kıza. hiç bir arkadaşı kalmadı benden başka sadece ben varım kaç yıllık arkadaşı bile ottan b*ktan sebeplerle arayı actı

sonuçta yaşam tarzı hoşuna gitmiyorsa uzak dur o zaman. kimse kimseyle zorla yaşamak zorunda değil.

Cok guzel yorum olmuş diger bayanlarin ki de tabiki iyi arkadaş olsa buralara dokmez
özel olarak gelip bana anlatmıyor herkese yasadıklarını kolayca anlatabiliyor. kimseye anlatma bak bunları dediğimde yeterince rezil oldum zaten boşver diyor. bir o kadar da rahat.

Ben olsam uzak dururdum açık ve net...
Herkes gücü ölçüsünde bir şeylerden sorumlu, toplum normlarını siz koymadınız ve de değiştiremezsiniz, bu uğurda kendinizi mi feda edeceksiniz? O yüzden gerekçi düşünün ve görüşmeyi kesin.
Burada sana tepki gösterenlerin hiçbirisi ocuğu böyle bir kızla arkadaşlık kursun istemez

İnsanlar dostlarını yaşam tarzına yakın seçmeli ama sizinki kaç senelik arkadaşlıkmış bu sebepten bırakılır mı bilemedim. Düşene bir tekme daha atmak gibi geldi bana

ya arkasından oynaklık var biraz dediğiniz birine değer verdiğinizi , yardım ettiğinizi mi söylüyorsunuz. siz zaten arkadaş falan değil böyle düşünen güruhun bi parçasısınız. kendinizi vicdanlı,hiper,doğru yola getirmeye çalışan! arkadaş olarak falan görüyorsanız uyandırayım dedim.

birisi kendi ahlak anlayışında,görüşünde biriyle arkadaşlık etmek isteyebilir. bu doğaldır. başından hoşuna gitmez uzaklaşırsın. ama kızın yanındaymış gibi görünüp kendi ahlak anlayışını dayatıp oynak dediğin biriyle, yine size uymadığı için değil de çevre baskısı nedeniyle uzaklaşmak istiyorsun. ve sen iyi,ahlaklı insan- arkadaş oluyorsun. peki.

Arkadaşınızin hayati bu istediği gibi yaşar, yaşıyorda belliki. Siz rahatsızsanız mesafenizi koyarsınız.

erkek arkadaşıyla ayrıldılar. ben elimden geleni yaptım barıştırmaya çalıştım onları ama adam istemiyor

Düşüncen küçük bi yer için doğru.
Çünkü hiç bi kız namusuna hiç bişey yapmadığı halde laf gelsin istemez.
Ben istemem açıkçası.
Haa benimde sevgilisiyle birliktelik yaşayan arkadaşlarım var ama onu herkes bilmez.
Bende devam ederim arkadaşlığıma.
Ama eğer ki benim namusuma laf gelicek adar durumlar ilerlerse kendimide düşünmek zorundayım.

arayı ne sebeple acacagım.
İnsanlar dostlarını yaşam tarzına yakın seçmeli ama sizinki kaç senelik arkadaşlıkmış bu sebepten bırakılır mı bilemedim. Düşene bir tekme daha atmak gibi geldi bana
1 yıllık bir arkadaşlık. ben de bu sebepten bırakamıyorum zaten. düşün yani sevgilisyle bile konusmaya gittim araları düzelsin mesafemi koyacağım zaten
mesele de bu zaten. çok fazla kişi biliyor. sadece bu durumu değil benimle tanışmadan önceki yaşadıklarını da herkes biliyor.

özel olarak gelip bana anlatmıyor herkese yasadıklarını kolayca anlatabiliyor. kimseye anlatma bak bunları dediğimde yeterince rezil oldum zaten boşver diyor. bir o kadar da rahat.
Canim o zaman uzak dur niye bunlari bile bile daha arkadasligina devam ediyorsun
başka hic mi arkadaş yoktu uzak dursaydin.

Toplumumuzu biliyorsun illaki laf edilir kurunun yaninda yaşta yanar.
Ya arkadaşının yanında olacaksin el alemin lafını sözünü duymazliktan geleceksin

Tavsiyem bir an önce uzaklaş ben senin yerinde olsaydım en baştan alırdım önlemi mi

İyide kızın adının çıkması ve yaşam tarzı hoşunuza gitmiyor uzak durun o zaman diyorum?
Vicdan yapıyorsanız yanında kalın ve bencil düşünmeyin o zaman.
E rahatsız oluyorsanız da uzak durun.
Daha ne denilebilir ki?

benim ahlak anlayışıma ters düşen biriyle arkadaş olmak istemem benim değer verdiğim şeyi konuşurken sürekli aşağılaması beni rahatsız eder o yüzden uzak durmak kendimle çelişmekten kurtulmamı sağlıyor diye düşünüyorum bu konuda biraz kendimi düşünüyorum sanırım sizin durumunuz farklı olabilir

Bende küçük bi yerde okuyorum.
Geçen yıl bi arkadaşım bana bi özelini anlattı bişey demedim yani sırt dönmedim.
Aramız iyiye doğru gidiyordu.
Bigün erkek arkadaşım ben o kız bi yere gidiyoruz.
Erkek arkadaşımda, kendi arkadaşlarından birinin ismini (Ali diyeyim)
-Ali'yi nerden tanıyosun ? dedi
Kız eveledi geveledi rengi falan attı.
Halbuki ben erkek arkadaşıma hiç bişey anlatmadım.
Bu Ali dediğim çocukla kız sevgili değildi ama yakınlaşam gibi bişey yaşamıştı bana anlattığı kadarıyla.
Kız sonra yanımızdan ayrıldı bi yere gidicekti zaten
Erkek arkadaşım bana sordu
-Ali'yi nerden tanıdığını biliyor musun diye ?
- Normal cafede tanışmışlar arkadaş olmuşlar dedi
-İşin aslının öyle olduğuna emin misin bak Ali benim arkadaşım.
- Yani ben o kadar biliyorum bana anlatılan kadar bilebilirim zaten sevgili muhabbetleri yoktu ona eminim dedim (Kızın başka sevgilisi vardı çünkü)
- İş öyle değil dedi kız gece cafeye gidiyormuş Ali'de tüm arkadaşları cafeden çıkartıyormuş başbaşa kalıyorlarmış dedi
- E bişey konuşucaklardır
- Konuşmadan farklı bi durum varmış buda benim tüm arkadaş çevremde yayılmış sende onunla çok yakınsın bu durum beni çok rahatsız ediyor senin içinde biri yanlış düşünse hiç iyi şeyler olmaz arkadaşlığı bitir demiyorum ama mesafe koy okulda konuş et derdini dinle yanında ol ama dışarıda çok beraber olmayın demişti.
Mantıklı geldi çünkü öyle bişeyi bende istemem.
Zaten o konuşma Cuma günü oldu Pazartesi kız benden uzakta takılıyordu normlde yanıma gelirid falan.
Hiç sevmediği kızla arayı sıkı tutmuş haftaosnu yurtta pazartesi onunla geldi falan.
Sonra iyice uzaklaştık normalde benim düşüncem o şekilde uzaklaşmak değildi ama kendi uzaklaştı.

biraz daha açabilir misiniz durumu

Bir kadın daha rahat, özgür, toplum genelinden daha farklı hayat sürmeyi tercih etti diye arkadaşlık bitirmek diyorsunuz.. Size zararı olsa, ne bileyim, hırsızlık yapsa arkandan konuşsa, seni zor duruma soksa tamam derim. Ama herkesin hayatı kendine. Yargılama yapmadan dostluğunu sürdürmen gerek. Gerçek dostsan eğer yanlış gördüğün şeyleri de düzeltmen gerekir. Bu böyledir.

Arkadaşın gerçekten iyi biriyse neden onunla ilişkini kesesin ki? Kim ne derse desin. O eleştirenler kendilerine baksınlar. Şimdi böyle şeyleri yaşamayan çok az insan var üniversitelerde. Onlar kendilerine baksınlar. Ben hiç bir arkadaşımı böyle şeyler yaşıyor diye yalnız bırakmam. Ama her önüne gelenle oluyorsa o ayrı tabi. O hoş olmaz da. Bir sevgilisi var ve onunla bazı şeyleri yaşıyorsa bu arkadaşlığını bitirmeni gerektirmez.

Küçük yerlerde bu böyledir. Benide yanına çekip uyaran 'abi'ler olmuştu bak beggcim sana onunla takilmak yakismiyo bidi bidi.. Ama benim arkadasimla birlikte olan tipler goguslerini gere gere geziyodu. Bu böyle kalicak, namus kadin icindir algisi asla cahil insanlarda degismicek. Ama icten ice seninde boyle dusundugunu sezdim. Yapmayin Allah askina bu olaylari mahalle kadini gozuyle degil illa irdelicekseniz Allah katinda bakin. Kaldı ki ordada kinamak diye biseyin olmadigini, baska kullarin ayiplarini ortersen Allahinda senin ayiplarini orttugunu bilmiyoruz demekki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…