Alla alla siz niye 2 sevgili arasına giriyorsunuz?erkek arkadaşıyla ayrıldılar. ben elimden geleni yaptım barıştırmaya çalıştım onları ama adam istemiyor
seni kötü şeylere sürüklüyor mu? cevrede absurt dikkat cekici hareketleri var mı? bunları yapıyosa anlarım yoksa sana değer veriyosa bitirmene gerek yokmesele biriyle birlikte olması değil. kız da biraz oynaklık var. yani birlikte olduğu insanla ayrı kaldılar kısa bir süre. o kısa sürede bile sevgilisi oldu. birlikte olduğunu duyunca zaten en büyük destekçisi ben oldum. ama rahat durmuyr. yapma etme diyorum dinlemiyor.
biliyor musunuz? burada bu konuyu acana kadar hiç aklıma gelmemişti böyle şeBelli ki siz de arkadaşınıza çok iyi gözle bakmıyorsunuz. Bence arkadaşlığınızı bitirerek o kızı sizin gibi biriyle arkadaşlık etme yanlışından kurtarın.
aklımda daha önceden hiç böyle birşey yoktu. ta ki kendisi yıllardır kardeşim deyip yiyip içip gezdiği tozduğu kız arkadasını kötüleyecek kadar. kızı tanımam etmem. küstüler diye kızın zamanında yaptıgı ettiği herşeyi gelip bana anlattı. anlattıkları şeyleri de kendisi de yapıyor bu arada. onu kınıyor ama kendi yaptıklarını görmüyor. ve diyor ki '' ben bu kızla yıllardır nasıl takılmışım benim adımı da kirletti'' bu sözü üstüne benim aklıma takıldı. arkadasını eleştirdiği ne varsa kendsi de yapıyor. o bile ''benim adımı da kirletti'' şeklinde ifade kullanıyorsa o zaman benim adım da bu kişiyle kirlenir diye kendimi düşünmekten alamadım. onu bu konusmamıza kadar yasadıklarıyla hiç yargılamadım ve erkek arkadasından ayrılırsan bu sorunu birlikte çözeriz maddi manevi dedim. sevgilisiyle her ayrıldığında aralarını yapmak için neler neler yaptım. kendisinin arkadası hakkında böyle konuşması çok çirkindi. konustugu arkadası da su an evli üstelik. evli bir kadının adını yaymaya çalışıyor. o zaman da zor günler geçiriyordu yine. bırakmak istemedim onu. çok kararsız kalıp buraya konu actım.sanırım arkadaşın birkaç erkekle birlikte olmuş, bu sevgilisinin haricinde. sen de diyorsun ki ona .... diyorlar ya beni de öyle sanırlarsa, sanabilirler normaldir, bir söz vardır: bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.
ama benim daha çok sevdiğim başka bir söz vardır: küçük beyinler, küçük işlerle uğraşırlar.
arkadaşlığınızı bitirin ve kızı hakkında oynak diye düşünen arkadaşı sandığı birinden kurtarın.
herkesin hayatı kendisine.
o kızın yaptığı hiçbir şey sizin şu yaptığınızdan daha kötü değil. konu açmış arkadaşınızı onu hiç tanımayan insanlara kötülüyor, evet şekerim bitir arkadaşlığını o ..... ile, insanlar seni de öyle sanır diye kızın dedikodusunu yapmaya çalışıyorsunuz.
size iftira atmasından korktuğunuz o insanlardan farkınız ne? gözünüzün görmediği sadece kulağınızın duyduğu şeyleri gelip burada anlatıyor, açık açık kıza namussuz damgası yapıştırıyorsunuz.
peki ben de size namus bacağın arasından gelen kan değil, dilden dökülen sözdür desem, ne diyeceksiniz. ben de o kız da sizinle tam da bu sebeple siz kötü konuşan bir insan olduğunuz, onun ahlakı hakkında üzerine vazife olmayan bir şekilde konuşuyorsunuz diye sizinle arkadaşlığını kesmeli dersem vereceğiniz cevap ne? bekliyorum
erkeklerle yatıp kalkan kızdan zarar gelmez ama sizin gibi insandan zarar gelir, ben bunun örneğini çok gördüm. kendisi gibi yaşamayan herkesi yargılıaan insanlardansınız çünkü.
namusunuz o kadar kıymetliyse kızla arkadaşlığınızı kesin ama o kızın yatıp kalktığı adamlarla ilişkinizi sürdürmeye devam edin, yolda gördünüz mü onlara selam verin, arkadaşlığınız devam etsin, o kızın hakkında .... diyen insanlarla ilişkiniz devam etsin.
ve mümkünse bir koloni halinde yaşayın, sizden geri kalanlarla irtibatı kesin. dünya öyle daha güzel olacak çünkü.
kendisi ısrar ediyor konuş diyeAlla alla siz niye 2 sevgili arasına giriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?