böyle bir durumda siz olsanız napardınız? acil yardım lütfen

Belli ki siz de arkadaşınıza çok iyi gözle bakmıyorsunuz. Bence arkadaşlığınızı bitirerek o kızı sizin gibi biriyle arkadaşlık etme yanlışından kurtarın.

Kusura bakmasin kimse.
Benim hayat tarzimin yanindan bile gecmeyen birisi arkadasim olamaz.
Gul bahceye goturur karga copluge.

Sorun kizin ne yaptigi ya da milletin ne dedigi degil. Icin rahat olmadigina gore hata yapiyorsun. Hic vicdan yapmana gerek yok yavas yavas uzaklas kizdan. Daha simdiden ortada seni ilgilendiren bir durum yokken bile boyle hissediyorsan arkadasligini bitirmezsen ilerde cok pisman olacaksin bence. Mesafe koy araya.

bu tarz seyleri tasvip etmiyor olabilirsin; herkesin kendi anlayisi..
cevreden ahlaken kotu anilan biri ise, insan tedirgin olabilir arkadaslik ederken.. hani 'bana arkadasini soyle, sana senin kim oldugunu soyleyeyim' mevzusu..
madem bu durumdan cekiniyorsun, rahatsizsin, samimi olmazsin..
ama kinarcasina ve kotulercesine konusma ve burda bile olsa ifade etme derim..

basa ne gelirse kotu arkadaslardan gelir. ben bunu yasadim . o yuzden arkadas seciminde braz daha secici ol. yernde olsam o kizla arkadaslgmi keserim pisman olmadan. bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyeyim. untma bu soz bosuna soylenmemis.

Ben de birçok kişiyle gezdim tozdum şuan da sevgilim var ama hiçbir arkadaşım bu sebeplerden dolayı benle görüşmeyi kesmedi. Sen evden dışarıya başını bile çıkarmasan da isteyen senin hakkında çok güzel dedikodu malzemesi bulur merak etme Dedikodudan da korkma benim hakkımda da çok yapıldı ama beni tanıyan arkadaşlarım verdiler hep cevaplarını aynı şekilde ben de öyle. Kalben temiz, güçlü, yaptıklarının arkasında durabilen bir insana hiç bir dedikodu etki etmez. Ben arkadaşın adına mutsuz oldum çünkü eğer bi arkadaşımın senin gibi düşündüğünü duysaydım çok üzülürdüm, gerçi benim senin gibi düşünecek kafada bir arkadaşım olmadı hiç olmazdı da.

Arkadaşlık etmemelisin bence canım. sonuçta seninde adın onun arkadaşı olarak geçecek.sen ne kadar iyi olursan ol onun yanında olduğun için ondan farklı gözükmezsin

Kesinlikle arkadaşlık cok onemli hemde üniversite de daha da bir önemli arkadaşınızın kişiliği nasil ona göre hareket etmeni tavsiye ediyorum özel hayatı biriyle birlikte olması önemli değil onemli olan kişiliği karakteri ama herkes ona karşı onyargiliysa dikkatli olmanda fayda var ve seni istemediğin seyler yapmaya zorlamasina izin verme kişiliğini koru benim başıma universite arkadasim yüzünden cok sey geldi kavgalar dedikodular ondan beri hep dikkatliyim

keşke arkadaşın burda konu açmış olsaydı senin hakkında; beni yargılıyor, aşağılıyor, bir şey söylemiyor ama hissedebiliyorum deseydi bizde birdaha görüşme o kızla deseydik..

sanırım arkadaşın birkaç erkekle birlikte olmuş, bu sevgilisinin haricinde. sen de diyorsun ki ona .... diyorlar ya beni de öyle sanırlarsa, sanabilirler normaldir, bir söz vardır: bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.
ama benim daha çok sevdiğim başka bir söz vardır: küçük beyinler, küçük işlerle uğraşırlar.
arkadaşlığınızı bitirin ve kızı hakkında oynak diye düşünen arkadaşı sandığı birinden kurtarın.
herkesin hayatı kendisine.
o kızın yaptığı hiçbir şey sizin şu yaptığınızdan daha kötü değil. konu açmış arkadaşınızı onu hiç tanımayan insanlara kötülüyor, evet şekerim bitir arkadaşlığını o ..... ile, insanlar seni de öyle sanır diye kızın dedikodusunu yapmaya çalışıyorsunuz.
size iftira atmasından korktuğunuz o insanlardan farkınız ne? gözünüzün görmediği sadece kulağınızın duyduğu şeyleri gelip burada anlatıyor, açık açık kıza namussuz damgası yapıştırıyorsunuz.
peki ben de size namus bacağın arasından gelen kan değil, dilden dökülen sözdür desem, ne diyeceksiniz. ben de o kız da sizinle tam da bu sebeple siz kötü konuşan bir insan olduğunuz, onun ahlakı hakkında üzerine vazife olmayan bir şekilde konuşuyorsunuz diye sizinle arkadaşlığını kesmeli dersem vereceğiniz cevap ne? bekliyorum
erkeklerle yatıp kalkan kızdan zarar gelmez ama sizin gibi insandan zarar gelir, ben bunun örneğini çok gördüm. kendisi gibi yaşamayan herkesi yargılıaan insanlardansınız çünkü.
namusunuz o kadar kıymetliyse kızla arkadaşlığınızı kesin ama o kızın yatıp kalktığı adamlarla ilişkinizi sürdürmeye devam edin, yolda gördünüz mü onlara selam verin, arkadaşlığınız devam etsin, o kızın hakkında .... diyen insanlarla ilişkiniz devam etsin.
ve mümkünse bir koloni halinde yaşayın, sizden geri kalanlarla irtibatı kesin. dünya öyle daha güzel olacak çünkü.

Kuzum sen niye kendi kendine tiplere girdin? Sana ne oluyor?

seni kötü şeylere sürüklüyor mu? cevrede absurt dikkat cekici hareketleri var mı? bunları yapıyosa anlarım yoksa sana değer veriyosa bitirmene gerek yok

yasadiginiz yer ve aileniz önemli.

kücük yerlerde vardir öyle arkadasini söyle kim oldugunu söyleyi olayi.
lafdan sözden cekiniyosaniz görüsmeyin yok elalemin ne dedigi önemli degil diyorsaniz devam edin.

bu soruyu sordugunuza göre cekiniyorsunuz milletten o zaman size göre dogru olan ve size zarar getirmeyecek neyse onu yapin

Belli ki siz de arkadaşınıza çok iyi gözle bakmıyorsunuz. Bence arkadaşlığınızı bitirerek o kızı sizin gibi biriyle arkadaşlık etme yanlışından kurtarın.
biliyor musunuz? burada bu konuyu acana kadar hiç aklıma gelmemişti böyle şe
aklımda daha önceden hiç böyle birşey yoktu. ta ki kendisi yıllardır kardeşim deyip yiyip içip gezdiği tozduğu kız arkadasını kötüleyecek kadar. kızı tanımam etmem. küstüler diye kızın zamanında yaptıgı ettiği herşeyi gelip bana anlattı. anlattıkları şeyleri de kendisi de yapıyor bu arada. onu kınıyor ama kendi yaptıklarını görmüyor. ve diyor ki '' ben bu kızla yıllardır nasıl takılmışım benim adımı da kirletti'' bu sözü üstüne benim aklıma takıldı. arkadasını eleştirdiği ne varsa kendsi de yapıyor. o bile ''benim adımı da kirletti'' şeklinde ifade kullanıyorsa o zaman benim adım da bu kişiyle kirlenir diye kendimi düşünmekten alamadım. onu bu konusmamıza kadar yasadıklarıyla hiç yargılamadım ve erkek arkadasından ayrılırsan bu sorunu birlikte çözeriz maddi manevi dedim. sevgilisiyle her ayrıldığında aralarını yapmak için neler neler yaptım. kendisinin arkadası hakkında böyle konuşması çok çirkindi. konustugu arkadası da su an evli üstelik. evli bir kadının adını yaymaya çalışıyor. o zaman da zor günler geçiriyordu yine. bırakmak istemedim onu. çok kararsız kalıp buraya konu actım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…