- 30 Mayıs 2009
- 7.163
- 8.019
- 723
- Konu Sahibi pamukannesi
-
sınıf annesi olmuş kendini okul müdürü sanmış zaar. keşke en başta gruba yazmasaydınız. hayır yani o watsap olayı da saçmaymış ya neyse. gruptan çıkın. arayın öğretmene durumu anlatın. hiç olmadı çocuğu devlet okuluna verin. mis gibi okullarımız var
Hayır, çok merak ediyorum okula boya badana gerekse onu da bu muhteşem! anneler mi yapacak? Biz de okuduk ama anamız danamız gelip sınıf falan temizlemedi. Nasıl iştir bu anlamadım.
Benim bildiğim bu işlere okul aile birliği bakar.
ver parasını kurtul. vıdı vıdı ederlerse sen onlardan daha cok vıdı vıdı et. olmadı size ne kardeşim duyarlıymışım degil mişim parasını aldınız ne haliniz varsa görün de mevzuyu ebediyen kapat.Merhaba kızlar.. Canım çok sıkkın... Oğlum devlet okulunda 1. Sınıfa gidiyor. Geçen toplantı vardı.. Ben katılamadım.. Orda bi karar alınmış.. Her Persembe günü, 4'er veli, sırayla, öğle araların da sınıfı temizlesin diye... Çalışan 5 veli varmış onlardan da 5 lira toplanacakmış malzeme parası. Neyse benim haberim yoktu bundan. WhatsApp grubu kurmuştuk veliler arasında. Bugün sınıf annesi oraya yazdı perşembe günü Temizlik sırası şunda şunda diye.. Bnde açıköğretim okuyorum. 2 senedir bi dersi vermeye çalışıyorum. Kursa gidiyorum.. Bu dönem de haftada iki gün kursa gidicem, diğer günler ders çalışacağım boş bulduğum zaman.. dedim.. arkadaşlar ben katılamıcam, kusura bakmayın, 5 lira vereyim dedim.. Gerekcemi gayet güzel açıkladım... Ki zaten haftada bi gün kırk dakikalık öğle arasında sınıfta oluşabilecek kazalara karşı, sınıfta duruyorum 40 dk... Ona katıldım.. Şimdi bi de 1,5 saatlik temizlik işi çıktı.. Ciddi anlamda o gün ya kursta olacam ya da derse zaman ayıracam.. Neyse ben katılamıcam diye açıkladım, 5,6 veli bir oldu bana demediklerini bırakmadılar... Karar alınmış, uzatmaya gerek yokmuş, mecbur gelecekmişim. Bu konu burda kapanmış, çocuğum için bir saat fedakarlık yapmam gerekliymiş... Haksızlık yapıyormuşum, duyarlı değilmişim, madem öyle temizlik iptalmiş... daha neler nelerhepsi cephe oldu bana karşı... Okulumuzun temizlik görevlisi var zaten.. Hiç temizlenmese tamam başka yolu yok dersin.. Ama bu dönem ciddi anlamda çalışıp, bu dersi vermem gerek. O gün kursta olacam Diyorum, hala bana bi saatini ayır diyorlar.. Haksız mıyım arkadaşlar... Dışlandım resmen... Çocuğum için fedakarlık yapmıyormuşum. Öyle diyorlar.. Ne yapıyım, nasıl davranıyım bilmiyorum... Her okulda var mı böyle bi uygulama anlamadım
Ay aynen. Ne münasebet ne demek çocuğun için fedakarlık yapacaksın demek. Bir kadını en hassas olabileceği bir yerden vurmaya çalışmak. Ben o bir saatte belki oturup kitap okuyacağım, arkadaşımla kahve içeceğim, sanki çocuğu olan kadının tek kimliği anne olmak.Valla bende hayatımda ilkkez duyuyorum bunu.İşsiz güçsüz (ev hanımı anlamında kullanmıyorum bu lafı) canı sıkılan kadınlar kendilerine uğraş arıyorlar bence.işi gücü,uğraşı olanların da hayatını idrak edemiyorlar heralde.Karar alındı yapılacakmış,sınıf anneleri kendilerini ciddi ciddi anayasa mahkemesi falan sanmış :) konu sahibi biraz fazla sessiz bence kendini savunamamış , ben olsam onların hepsini yerin dibine sokardım, o whatsapp grubu kapanırdı
Evet. Demişsiniz ya en hassas yerden vurmak diye, işte bu yüzden parkın ortasında tutamadım gözyaşlarımı. Yoksa gayet dik bi duruş sergileyecektim karşılarında ama boğazıma bi yumruk oturdu. Bi veli yanıma gelip canını sıkma deyince bende ipler koptu..Ay aynen. Ne münasebet ne demek çocuğun için fedakarlık yapacaksın demek. Bir kadını en hassas olabileceği bir yerden vurmaya çalışmak. Ben o bir saatte belki oturup kitap okuyacağım, arkadaşımla kahve içeceğim, sanki çocuğu olan kadının tek kimliği anne olmak.
Kesinlikle böyle tiplere müsamaha gösterilmemeli. Konu sahibi dişini gösterseydi iyi olurdu, sessiz sakin bulmuşlar, çemkirmişler kadına.
Bide ozel okulmuymus o ne ya paranla rezil olmak gibi birseysınıf annesi olmuş kendini okul müdürü sanmış zaar. keşke en başta gruba yazmasaydınız. hayır yani o watsap olayı da saçmaymış ya neyse. gruptan çıkın. arayın öğretmene durumu anlatın. hiç olmadı çocuğu devlet okuluna verin. mis gibi okullarımız var
İyi de hanımefendi, onlar sizin anneliğinizi tasdikleteceğiniz kişiler değil. O bir saati ayırmaları da iyi anneler olduğunun ispatı değil.Evet. Demişsiniz ya en hassas yerden vurmak diye, işte bu yüzden parkın ortasında tutamadım gözyaşlarımı. Yoksa gayet dik bi duruş sergileyecektim karşılarında ama boğazıma bi yumruk oturdu. Bi veli yanıma gelip canını sıkma deyince bende ipler koptu..
Bence hic caninizi sıkmayin yeri geldigindede lafinizi esirgemeyin ogrenci velisi olmak demek okulun hademeligini yapmak demek degil zaten onun icin ucret alan calisanlar varEvet. Demişsiniz ya en hassas yerden vurmak diye, işte bu yüzden parkın ortasında tutamadım gözyaşlarımı. Yoksa gayet dik bi duruş sergileyecektim karşılarında ama boğazıma bi yumruk oturdu. Bi veli yanıma gelip canını sıkma deyince bende ipler koptu..
Ay aynen. Ne münasebet ne demek çocuğun için fedakarlık yapacaksın demek. Bir kadını en hassas olabileceği bir yerden vurmaya çalışmak. Ben o bir saatte belki oturup kitap okuyacağım, arkadaşımla kahve içeceğim, sanki çocuğu olan kadının tek kimliği anne olmak.
Kesinlikle böyle tiplere müsamaha gösterilmemeli. Konu sahibi dişini gösterseydi iyi olurdu, sessiz sakin bulmuşlar, çemkirmişler kadına.
Çok haklısınız. Di mi yani.İyi de hanımefendi, onlar sizin anneliğinizi tasdikleteceğiniz kişiler değil. O bir saati ayırmaları da iyi anneler olduğunun ispatı değil.
Bunlar alakasız olaylar.
Bu kadınlar hakikaten işsiz güçsüz kadınlar, meslekleri ne olursa olsun. Durumdan vazife çıkaran tipler. Hiç söylediklerini üzerinize alınmayın, saçmalıyorlar çünkü.
Sürü psikolojisi biri farkli birsey soylese gruptan dislanacagi kaygisiyla fikirlerini onaylamasada kabul etmis herkes25 kişilik grupta, biri de çıkıp kadın haklı demedi ya, hayret
Kesinlikle. Çocuk en nihayetinde önüne 5 çeşit konulmasıyla ya da odasının ayna gibi parlamasıyla ilgilenmiyor ki. Elbette gıda ve temizlik önemli ve bunlar anne ve babanın ortak görevi, demeye çalıştığım 20 yıl sonra çocuğun hatırında kalan annesiyle geçirdiği güzel zamanlar.Birde en nefret ettiğim az gelişmiş insan modelidir anneliği çocuğun fiziksel bakımını ve ihtiyaçlarını karşılamak sanan..aidat toplayıp,temizlik yapınca kendini "fedakar anne" sanan zihniyet, kişisel gelişimi bir bitki türü sanıyodur (kitap okurum vs demenize ithafen )
Ayrıca bana göre kitabını okuyan,eğitimine önem veren,iş sahibi olmaya çalışan anne gerçekten iyi annedir.Çünkü bir çocuk sınıfın temizliğiyle değil,annesinin ona nasıl davrandığıyla,manevi olarak neler verebildiğiyle,nasıl eğitebildiğiyle ve hangi imkanları sunabildiğiyle(iş) ilgilenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?