böyle eşi olan varmı ? yardım

Ben evlenmeden önce, evleneceğim kişi çok kıskanç olsun maço olsun beni hep kisitlasin gibi saçma isteklerim vardı

Annem çok kizardi, kıskanç adamla hayat geçmez psikolojini bozar derdi

8 aydır evliyim, bazen eşimin beni hiç kiskanmadigini dusunurum
Esim de sen kocaman bireysin her seyin doğrusunu yanlışını bilirsin zaten der

Kiskanildigimi hissetmiyorum ama böyle bir hisse ihtiyacım var mı ondan da emin olamiyorum

Çünkü gerçekten çok rahat bir evlilik hayatim var
Arkadaşlarımla, ailemle plan yaparken onlara söz verirken hiç tedirginlik yaşamıyorum
Çünkü biliyorum ki eşim her zaman saygı duyacak ve beni engellemeyecek

Sanırım bu güven hissi kiskanilma duygusundan daha güzel

Eşinizi yavaş yavaş alistirin, surekli inatlasarak çözüm olmuyor erkeklerde

halinize sukredin guvenilmek elbette daha güzel, eşimle benim aramda kültür farkida var belki ondanda kaynaklanıyor bilemiyorum..
bende bekarken kıskanç maço erkek olsun isterdim istemez olaydim çekilmiyor.. bekar kızlarımız okuyorsa vazgeçsinler macoluk sevdasından.. disarda da hodukler evdede sakın boş hayaller kurmayin...:/

Evlenmeden hoşuna gidiyo muydu kıskançlıkları? Adam bildiğin hakaret ediyo. Düzeltirsin belki ama sarılarak değil. Diren azıcık ya.

Evlenmeden hoşuna gidiyo muydu kıskançlıkları? Adam bildiğin hakaret ediyo. Düzeltirsin belki ama sarılarak değil. Diren azıcık ya.
diren demekle olmuyor canım küs kalsamda kavga etsekte anlamiyor adam problemli olaylar büyümesin diye o anlık öyle yapmam gerekti sadece..

diren demekle olmuyor canım küs kalsamda kavga etsekte anlamiyor adam problemli olaylar büyümesin diye o anlık öyle yapmam gerekti sadece..

Adam sana hakaret ediyor. Kendi arkadaşlarıyla gezip seni sadece akrabaya gönderiyor. Arkasından iş çevireceğini falan mı düşünüyor? Amacı ne? Adam gibi konuşsana. Büyümesin diye öyle yapılmaz. Benim içim almazdı o adama sarılmayı.

Cnm öncelikle dusunmen gereken hayatını hep birinin istekleri doğrultusundami yasamak istiyorsun??Bi ornek verim sana benim kp cok kıskancmış zamanında kvmi gondermezmis biryere bir nevi eve kapamış.Suan kv evden çıkamayan markete tek başına hastaneye bile gidemeyen biri..Çünkü baskılar onu zamanla olabildiğince pasif kendi kararını alamayan kendi işini yapamayan biri haline getirmiş..10 yıl sonra bu durumda olmayacağının bi garantisi var mı??

Bunun adı basit bir kıskançlık değil. Bildiğin ruhsal bozukluk. Eşini tedavi olması için ikna etmelisin..

Valla canım benim esi de aynı gerçi ben çalışıyorum ama çalışmaya başlamam bile olaylı oldu istemedi felan
Hala annemlere tek gidemem 3 sene oldu annemlerle aram 3 saat ama onsuz olmaz yapamazmis bensiz yani huylu huyundan vazgeçmez
Çok kavgalar da ettim ama yok değişmiyor sen eğer geçim etmek istiyorsan huyuna gidiyorsun istemiyorsan hergün ya kavga yada bosanacan
Bende ne yapayım tek kötü huyu bu ama o bensiz de dışarı çıkmaz öyle çok nadir yani

pardon evlimisiniz?

markete falan gitmeme bişey demiyo canım zaruri ihtiyaçlara karışmaz hergün taksimlere giderdim bi isim için onada mecburiyetten olduğu için karışmadı, sadece çevreden müthiş derecede korkuyor

ahh ahh evlilik yolunda gitmezse bosanirim kafalari vardı bende şimdi eser kalmadı o halimden, gerçi lafta halâ gururluyum senden korkmuyorum bosanirim diyorum ama nerdeee... ailemden yardım istemiştim ellerinden bişey gelmedi biz kizimizi ezdirmeyiz bile demediler..off ne çok doluyum

eşiniz nasıl biri? zor yanları nelerdir?

Eşim yurtdışında çalışıyor ben de burda. Mühendisiz. Zor yanımız özlem. Başka bişey yok. Her akşam görüntülü konuşuyoruz. Akşamları arkadaşlarımla yemeğe çıksam sadece afiyet olsun der.. Kaçta dönücen kimlesin bile demez. Bizim hayatımız bu aptalca kıskançlıklara yer veremeyecek kadar zor zaten. Ama çözümü elimizde değil. Elinizde olan şeyler için birbirinize eziyet etmeye değer mi? İnsanın insana ihtiyacı var. Biriyle oturup kahve içmek sohbet etmek ister. Her kadının kız arkadaşları olmalı şöyle canı sıkılıdı mı kafa dağıtabileceği. Hepimizin sorunları oluyor. Ama senin eşin seni eziyor. Birey olarak görmüyor.

tamam peki, güzel ifade ettiniz, peki banada yardımcı olurmusunuz benim neyapmam lazım mesela? hep suratmi yapiyim kızıp doviniyimmi? guzelliklede konustum, kizginda, kuserekte.. başka cozumleriniz varsa dinlerim lütfen, ihtiyacım var..

Kardeşimin eşi annesiyle akrabaya bile gondermezdi perde açık olamazdı akşam bize tek gelemezdi makyaj sus yasaktı topuklu ayakkabı etek yasaktı işe girse kavga dövüş çıkartırdı 6 yıllık evliler baya düzeldi artık karışmıyo eskisi kadar geziyo tozuyo susleniyo inş seninki de duzelir

Anlatıkların benim eşimin yaptıkları yanında hiç bi şey malesef

öncelikle konusu açılırsa ''arkadaşlarım olsun istiyorum akraba değil kız arkadaşlar istiyorum'' de.

zamanla düzelecektir ama benim nişanlımı anlatayım belki taktiğimi uygulamak istersin. o da öyleydi ben nereye gitsem ne yapsam mutlaka burnumdan gelirdi. istemezdi arkadaşım olsun aktivitem olsun falan. hele ki kafede dışarda falan buluşmama asla izin vermezdi. ama kendisi gezerdi. tartıştım konuştum saydırdım yok yok..

sonra bi süre hiç o konuları açmadım unutturdum iyice. kızlarla da gitmedim gideyim de demedim kapandı gitti.

ve ben o arkadaşsızlık aktivitesizlik boşluğunu sürekli onunla doldurmaya çalıştım. sürekli onunla ilgilendim ama aşırı aşırı aşırı.. mesajıma azıcık geç cevap versin burnundan getirdim. senle konuşmak istiyorum ne yapıyon sen neden yazmıyon. azıcık geç yazsa arardım meşgule atardı bi daha arardım sonra bi daha bi daha. nefret ederdi öyle yapmamdan, ben öyle yapınca hep kavga ederdik ama ben yine yapardım.

her gün buluşmak isterdim işi olsa da anlayış göstermezdim. ama hiç ona inadımdan yaptığımı belli etmedim. ''senle konuşmak görüşmek istiyorum banane özlüyorum vs'' hep böyle derdim. çok sıktım çok bunalttım onu. öyle çok ilgilenip öyle güzel davrandım ki yok da diyemedi benim yüzümden kaç planını iptal etti hep.

neyse aylarca böyle gitti bu durum. bi gün yine mesaj attım yarım saat geçti cevap yok halbuki biliyorum neden cevap gelmediğini, arkadaşı gelmiş buna oturuyolar işte sohbet muhabbet telefona bakmıyo tabi.. ama anlayışsız davrandım bilerek.. aradım açmadı tekrar aradım sonra tekrar.. bazen telefonunda 20- 30 cevapsız çağrı bıraktığım oluyordu. neyse açtı bu patladı ama bu kez.. ''ne arayıp duruyosun ben her zaman senle ilgilenemem ki 7-24 senle konuşamam ki yeter artık bunalttın boğuluyorum'' bağırıp çağırıyo bana.

ben de mağduru oynadım. üzgün ses tonuyla dedim ki ''napim hiç arkadaşım yok aktivitem yok tek arkadaşım sensin tek sevgilim sensin tek uğraşım tek işim sensin, sıkılıyorum çok bunalıyorum napim seni özlüyorum'' falan filan..

o da tabi hala sinirli ateş püskürüyo. ve benim arkadaşlarıma izin vermeyen insan o an bana ne dedi biliyo musun :)

''git arkadaş edin kendine okuldan falan ya bu ne bana sarıp durma'' dedi :) ben de izin vermiyosun ki dedim veriyorum dedi ve şu an hiç karışmıyo izin isteme mevzusunu geçtim, ben şu gün şuraya şu kişiyle gideceğim haberin olsun diyorum tamam diyor

bu taktiği deneyebilirsin, kocanın akrabalara git otur dememesi için şöyle söylersin o bunaldığında ''kendime en yakın gördüğüm tek kişi sensin, sadece kocam değil arkadaşımsın'' dersin. yani akrabalarla sen bir değilsin gibi bi izlenim ver ki onları çözüm diye önüne koymasın.

bu arada sende mi bollywoodcısın gel sarılalım

zamanla düzelir kendini üzme.ben de yeni evliyken anneme bile gidemezdim şimdi 10 yllık evlyim.anneme ablalarıma akrabalarıma rahatlıkla gidiyorum ama kendisinin tnımadığ yerler hala yollamaz.çok dert etme şimdi sen ne söylersen söyle o anlamaz.biraz zaman her şeyi çözer o da yavaş yavaş oturup olgunlaşacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…