- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.085
- 548
keske ailen zamaninda erken ergenlik icin tedavine baslasaydi. benimkiler de ihmal ettiler mesela ben de doktora gittigimde gec kalinmis omurlararasi disklerin kapanmis uzayamazsin demisti. 1.57 kaldim. ustelik benim babam 1.85 annem 1.72 civari ona ragmen boyle kaldim.
bu arada “minyonluk/kisalik cohhhiyi” diye birbirimizi kandirmayalim. ben de 1.57 boy 50 kilodan bildiriyorum valla uzun yirtmacli guzel bir elbise giymek isterim ama giyemem. her seyin farkli artilari eksileri var artik alismak lazim.
Aileme 3 yıldır söylüyorum ama değişmez değişmez deyip duruyor . Aslında ilk dediğim zaman gitseydik belki bir şeyler yapabilirlerdikeske ailen zamaninda erken ergenlik icin tedavine baslasaydi. benimkiler de ihmal ettiler mesela ben de doktora gittigimde gec kalinmis omurlararasi disklerin kapanmis uzayamazsin demisti. 1.57 kaldim. ustelik benim babam 1.85 annem 1.72 civari ona ragmen boyle kaldim.
bu arada “minyonluk/kisalik cohhhiyi” diye birbirimizi kandirmayalim. ben de 1.57 boy 50 kilodan bildiriyorum valla uzun yirtmacli guzel bir elbise giymek isterim ama giyemem. her seyin farkli artilari eksileri var artik alismak lazim.
Haklısınız , deneyeceğimUzarsın merak etme 16 yaşının sonuna kadar uzama genelde devam eder. 5-6 cm uzarsın. 17den sonrası zor. Kalsiyum ağırlıklı beslen derim ama kemiklerin uzarken kalınlaşır. Işim senin yaşındakilerle boş umut olsun diye yazmıyorum. Boy uzatacak egzersizler de yararlı olacaktır.
İleridir diye tahmin ediyorum da gideceğim bir doktora . Çevremdekiler pek iyi değil o ayrı
Bende tam.simdi bunu yazacaktim.on yaşında regl.oldugunda bir dra götürülmek gerekiyordu.keske ailen zamaninda erken ergenlik icin tedavine baslasaydi. benimkiler de ihmal ettiler mesela ben de doktora gittigimde gec kalinmis omurlararasi disklerin kapanmis uzayamazsin demisti. 1.57 kaldim. ustelik benim babam 1.85 annem 1.72 civari ona ragmen boyle kaldim.
Ben 12 yasinda regl oldum teyzem 9 yasinda olmus.Regl sonrasi boy tabi ki uzar ben 1.68 im mesela.Surekli takma kafani ölçme mutlaka uzar 1.60 i gorecegini düşünüyorum annenin boyu gayet iyi..Evet , çok erken oldumsanırım böyle kalacağım ..
keske ailen zamaninda erken ergenlik icin tedavine baslasaydi. benimkiler de ihmal ettiler mesela ben de doktora gittigimde gec kalinmis omurlararasi disklerin kapanmis uzayamazsin demisti. 1.57 kaldim. ustelik benim babam 1.85 annem 1.72 civari ona ragmen boyle kaldim.
Endokrinoloji bölümüne gitBilgi edinebileceğim bir yer olduğu için buraya yazıyorum . Lütfen fikirlerinizi belirtin ablalarım
Ben 15 yaşında bir kız çocuğuyum . İlk reglimi 5 sene önce gördüm ve bugüne kadar devam etti böyle . Regl olduktan sonra çok boy uzaması olmaz diyorlar , benim boyum 150 kaldı . Herkes artik küçük diye sesleniyor . Ve canımı çok sıkıyor bu konu. Pantolonlar alıyorum paçaları desenli ya da şekilli boyları olmuyor iade ediyorum . Elbiselerin boyları cabası... Arkadaşlarım da hep uzun . Yanlarında kötü hissediyorum kendimi . Genime gelecek olursak baba tarafıma benziyorum ve babaannem, halam , amcalarım hep kısa . Babam 164 annem 167 . Ama ben 3 yıldır 150'yim . Bunun bi yolu var mı ? Spor da yapıyorum süt de tüketiyorum ama hiç uzamıyorum . Tıbbi bir yolu var mı uzamamın ?
İp atlamanın boy uzamasına çok katkısı var diye duymuştum. Ayrıca uzamasanda üzülme. Sevimli bir madonna ol sende.Bilgi edinebileceğim bir yer olduğu için buraya yazıyorum . Lütfen fikirlerinizi belirtin ablalarım
Ben 15 yaşında bir kız çocuğuyum . İlk reglimi 5 sene önce gördüm ve bugüne kadar devam etti böyle . Regl olduktan sonra çok boy uzaması olmaz diyorlar , benim boyum 150 kaldı . Herkes artik küçük diye sesleniyor . Ve canımı çok sıkıyor bu konu. Pantolonlar alıyorum paçaları desenli ya da şekilli boyları olmuyor iade ediyorum . Elbiselerin boyları cabası... Arkadaşlarım da hep uzun . Yanlarında kötü hissediyorum kendimi . Genime gelecek olursak baba tarafıma benziyorum ve babaannem, halam , amcalarım hep kısa . Babam 164 annem 167 . Ama ben 3 yıldır 150'yim . Bunun bi yolu var mı ? Spor da yapıyorum süt de tüketiyorum ama hiç uzamıyorum . Tıbbi bir yolu var mı uzamamın ?
Boy genetik canim aile ortalamaniz da malesef 160 larda. 170-180 olmayi bekleyip hayal kirikligi yasama. En fazla aile ortalamasina ulasirsin 18 ine kadar. Genlerle alakali. Spor vs bu ortalamanin cok da uzerine cikarmaz.Bilgi edinebileceğim bir yer olduğu için buraya yazıyorum . Lütfen fikirlerinizi belirtin ablalarım
Uzun bir anne babaya göre evet 1,57 kısa ama mesela bana göre 1,57 ohoooo süper bir boy :)))) bir buçuk metre 47 kilodan bildiriyorum ufak tefek olmayı her zaman sevdim, şimdiki gençlerin bana küçük diyorlar bana bücür diyorlar diye üzüldükleri sözler bana iltifat gibi gelirdi, ki 1,80'lik bir eşe, 1,70 civarlarında bir kıza sahibim, kızım minik annem, eşim cep herkülüm diye sever:)))keske ailen zamaninda erken ergenlik icin tedavine baslasaydi. benimkiler de ihmal ettiler mesela ben de doktora gittigimde gec kalinmis omurlararasi disklerin kapanmis uzayamazsin demisti. 1.57 kaldim. ustelik benim babam 1.85 annem 1.72 civari ona ragmen boyle kaldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?