Böyle yaşamaktan bıktım

kartanesi_13

Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2015
38
11
18
26
Saat gecenin 2'si ve ben bu konu yuzunden uyuyamiyorum. Artik uykularim kaciyor. Kendimi cok yalniz hissediyorum ve depresyona girmekten korkuyorum. Sorunum dış görünüsum. Dogustan gelen bir goz kusurum var. Sag gozum ve sol gozum birbirinden farkli bunu nasil anlatabilirim bilmiyorum ama bir sabah kalktigimda kendimi hayko cepkin gibi hissediyorum. Su hayatta istedigim tek sey normal insanlar gibi olmak. Bazen diyorum ki keske dunyanin en cirkin insani olsam ama yine de gozlerim esit olsa. Ayni olsa diger insanlar gibi normal olsa. Aynaya bakinca kendimi bazen seviyorum ama ne zaman birisi fotografimi cekse ya da video cekse asil goruntuyle karsi karsiya kaliyorum. Bununla yasayamiyorum artik cok yalniz hissediyorum kendimi. 17 yasindayim ve sinava hazirlaniyorum psikolojim cokmus durumda ailemle uzulmesinler diye konusamiyorum. Lutfen bana yardimci olum deliricem

Ablacim herkesin kusuru var buna inan sana moral vermek için demiyorum kiminin görüntüsünde kiminin beyninde kiminin ruhunda

Bak okuluna odaklan , eminim ameliyatı da vardır bunun onu da araştırın Kafana bu kadar takma çözümsüz bisey değildir bu ne estetikler yapılıyor da bu oran mi ayarlanamayacak

teknoloji çağında yaşıyor olmamızın en kötü yanı bu herhalde.özellikle kadınsak hepimiz hep çok iyi görünmeli ve asla rahatsızlanmamalı hep dinç olmalıyız.

öncelikle doktora göründünüz mü? gözlerinizde görüş açısından vb bir problem var mı?eğer ameliyatla düzeliyorsa düzelttirebilirsiniz belki.
hepimizin kusurları var,kendinizi kötü hissetmeyin.isterseniz psikologla görüşün biraz daha iyi hissedersiniz.

Şimdi bi abla mesaj atti ameliyat hakkinda onu arastiricam. Keske o sekilde duzelse. Oyleyse gercekten cok mutlu olurum. Bu saatte ilgilendiginiz icin tesekkur ederim :)

Gozumde hemanjiom tanisi konulmus bebekken ve zararsiz oldugu buyuyunce kendiliginden gecicegini soylemis profesor aileme. Ve gecmis zamanla fakat sonra tekrar o gozumde buyudukce buyumeye baslamis degismis aileme bu konuyu acamiyorum cok uzulurler diye. Doktora gitmedim o yuzden.

Şimdi bi abla mesaj atti ameliyat hakkinda onu arastiricam. Keske o sekilde duzelse. Oyleyse gercekten cok mutlu olurum. Bu saatte ilgilendiginiz icin tesekkur ederim :)

Rica ederim , tam net bilgim olmamakla birlikte olabileceğini dusunuyorum,en güzel yaşların bak bunların çözümü var kendini yipratarak geçirme devlet hastanelerinde plastik cerrahi bakıyor sanırım araştır randevu al git kovala ugras başar canım

Allah kolaylık versin hayırlı geceler

Kusursuz olmak mumkun mu?
Kusursuz olan sadece Yaratici'dir.

Mimar Sinan'i bilirsin. Kanuni doneminde yasamis buyuk mimar...
Yaptigi her eserde mutlaka bir seyi kusurlu birakirmis.
Kusursuz olanin sadece Allah oldugunu ifade etmek icin.
Olurken de 100 e tamamlamamis yasini onda bile bi kusur birakmistir. 99 da vefat etmistir.

Insanlarin kusursuz oldugunu dusunsene.
Nasil yuksek egolarimiz olurdu...
Nasil bi kibir...
Yaratan da eksik oldugumuzu bilelim diye kusurlu yaratti bizi.
Tek kusurun gozlerinin orani olsun. Ya gormeseydi o gozler...ve tedavisi olmasaydi.
Seni cok rahatsiz ediyorsa ve psikolojini bozacak raddeye gelmisse zamani geldiginde bi operasyonla duzeltebilirsin.
Yasinin cok kucuk olmasi su an dis görünüşüne bu kadar odaklanmana sebep oluyor.
Gulse Birsel' i bilirsin. Kadinin kemerli bir burnu var. Baskasinda olsa mudahale ederdi ama kadin kendiyle o kadar barisik ve o kadar ozguvenli ki burnu uzerinden espiriler yapabiliyor.

Iyi ki hepimizin kusuru var.
Yeter ki kalbimizde beynimizde olmasin kusur.
Gerisi onemli degil.

Estetik cerrahiyle düzeltilebilir durumdur belkide. Biraz araştır derim.
Liseden bir arkadaşım da adını bilmiyorum ama bir çeşit göz kusuru vardı. Kulak kıkırdağından parça alıp dusuk göz kapağına koymuslardi. Ve hic fark kalmadı.

Kafaya takman cok normal emin ol bu kusurun olmasaydi baska bir kusurun gozune batacakti hele bu yaslarda cok normal yasadigin duygular kendin icin en uygun zamanda bi tedavi operasyonla sorununu en aza indirip kendini daha iyi hissedebilirsin..
Senin yaslarindayken bende cok cok zayiftim ve insanlar hep birsey soyleyip bi, kusurmus gibi hissettiriyorlardi..simdide kilolarima takiyorlar ama yas ilerledikce hicde umursamiyorsun kimseyi

Süper bir yanıt olmuş soylenebilecek en güzel doğrular. ...agziniza sağlık. ...

Canim bu kadar rahatsizsan bi doktora gorunsene? Belki ameliyat falan gerekiyordur

Ne kadar güzel bir kalbin var. Ailenin senden daha fazla üzüleceğini düşünüyorsun. Onları incitmemeye çalışıyorsun. Bense en ufak sorunumu dile getirip onları çok üzüyorum. Ama ailen bilmeli senin bu durumdan rahatsız olduğunu, ameliyatla düzelebileceğini ki ona göre onlar da gerekli olanları yapıp sana yardımcı olabilirler.

Canım kardeşim benim, kusur olarak gördüğün şey Allah'ın sana bir lütfu. Sakın ama sakın bunun için üzülme.

Benim de gözlerim eşit değil. Üni yi kazandığımda, bölümüm zordu (mimarlık) sabahlarken daha da belli oluyordu. İnan umrumda değildi, hatta hayli cepkin İ görünce (adamın özgüveniyle) gözlerimi daha çok sevdim.

Hep sev kendini. Üzülme. Şimdi yorulduğumda o eşit olmayan gözlerimden öpen bir eşim var. Hayat dış güzellikten ibaret değil. Kendini hep sev kardeşim.

artık tıp çok ilerledi canım bence bir araştır
inşallah düzelir
Allah çaresiz hastalık vermesin

Senin kusur olarak tarif ettiğin durum üniversitedeki oda arkadaşımda da mevcuttu. Kendisinde bunu asla kusur olarak görmedi ki bizlerde görmedik. Hazırlıkta daha çekingen bir kız olmasına rağmen oldukça başarılıydı. 1. sınıfta yakın bir arkadaşımla tanıştırdım. Tanıştırmadan önce tarif ederken (senin kusur olarak anlattığın özellik hiç aklıma gelmedi bahsetmedim çünkü benim kusur görebildiğim birşey değildi. ) Şimdi o tanıştırdığım kişiyle evliler. Arkadaşım yüksek lisansını yurt dışında yaptı tamamladı. Hem Almanya hem Amerika da. Türkiye ye dönmek üzere ve hayatının her alanında çok başarılı bir kadın.
Bu arada hep çok hoşuma giden bir durumu anlatmak da istiyorum. Tanıştırdığım arkadaşımla ilikilerinin bozuk olduğu bir dönem sormuştum. Arkadaşımdan soğudun mu problem ne gözü mü diye?
'' Benim ona aşık olma sebebim gözü. Benim gözümde zaten kusursuz ama haran olmamın sebebi; gözünü kendine engel haline çevirmedi. Her amacına ulaşabilcek yapıda. Bu özelliğiyle tutuldum. Öyle olmasa belki ilgimi çekmezdi'' dedi.
Kusurlar bitmez kusur bulmak istersen bunu unutma.
Aynı arkadaşımla ilgili bir anımızı daha anlatayım. Bu da benim aptallığımdı. Gözün bakış açılarıyla ilgili bir makale okuyorduk. Ordaki bir kaç teknikle farklı bakış açılarını deniyoruz. Ben inatla arkadaşıma '' Ya sağ gözünü kapatıp, sol gözünle baksana alt köşeye o zaman olcak'' deyip duruyorum.Tabi arkadaşımın sol gözü görmüyor bu arada görsel farklılık dışında. Bi an bi sessizlik oldu anlatım yaptığım gafı. Ama sonra bu gaf bizi daha mutlu etmişti. Arkadaşımın göz kusuru bizde hiç yer etmemiş onu kusursuz kabullenmişiz demekki dedik.
Sen kendi kusurlarına odaklanmazsan kimse odaklanmaz. Sen odaklandıkça kusurların büyür.
Hem sanıyor musun normal gözükenler kusursuz. Hepimizin ne kusurları var da yok sayıyoruz ya da saklıyoruz.

Yuzun sag tarafi ve sol tarafi esit degildir, sadece bazi insanlarda bu farklilik daha belirgin. Benim de sag gozum sol gozume oranla daha kapali mesela, fotograflarimda falan net belli olur, cirkin durur. Resim cekilirken gozlerimi acar oyle cektiririm :) ise yariyor. Ama kafayi takacak bir durum da yok inanki... Herkesin oyle :/

Ekleme: ben goz kapagi acikligi olarak anladim ama diger mesajlari da okuyamadim, gormeme problemi ise de cok arkadasim vardi tek gozu gormeyen, ona gore kahkul falan ayirirlardi hatta. Bir tanesinin tek gozu hic gormuyormus, ki ben oldukca dikkatli bi insanimdir, ama hic fark etmedim. Cunku onun icin oldukca dogal ve normal bir durumdu...

Bu kadar rahatsız olduğun bir konuda peki tıbbi destek aldın mı?
Bir göz doktoruna gittin mi? Neden kaynaklı bu sorun?
Artık tedavisi olmayan sorunlar azaldı diyebilirim, elbette senin için de bir tedavi yöntemi vardır.

Ayrıca büyütme, inan hayatta çok daha büyük dertler ve sorunlar var.
Yine de bir doktora görünmende fayda var.

daha dun ısyerınde konusuyoduk bunu.inan bana cok tatlı ve seksi duruyor cogu kısı..ban benım kzuenımde öyle kız doktor...ve erkekler peşinde.cunku özguvenı var guzel mı bana gore evet ona gore hayır.ama kız guvenıyor.bak yaşın 17 daha hayat sana hıc bısey gostermemış .ve sen bunu cok buyutup kendıne yazık edıyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…