Boyum çok kısa:(:(

bende 16 yaşındayım .. boyum 1.66 . ablam var benden 4 yaş büyük boyu benden kısa. oda çok takıyor. babam 1.70 annem 1.58 aslına bakarsan ikiside kısa. ama sana bişey söyliyim herşey genetikte bitmiyo. regl 6.sınıfta oldum halada boyum uzuyor. sürekli yoğurt yiyorum her yemekte 1 kase . sonra süt çok içerim . sebzeli yemekler çok yerim . koşarım falan ne biliyim hareketli olmak ve kemik gelişimine yararlı yiyecekler yersen en az 1.55 olursun . merak etme :)))

canım bende sen gibiydim çok takıntılıydım ama daha uzarsın :)
ben uzadım mı hayır kısa boylu biriyim çok takar ve üzülürdüm sonra dedim niye bu kadar takıyorsun Rabbim başka sıkıntı vermersin biraz zamanla ve kabullenmekle ilgilsi var gerçi hala uzun ve ince bi bayan görsem şöle bi bakarım gerçekten ( öle olmak istediğim için ) olamadım ayrı mesele:)
evleneceğim insan sorun yapar die çok düşünürdm Çok şükür eşimin boyu uzun ama o da sıkıntı yapmadı olsaydım fena olmazdı ama hayırlısı diyorum bence sende o kadar takma Sağlıklı sıhhatli ol önemli olan o :)

Aslında dua etmen gerek, cücelik hastalığıyla doğmamışsın.
Bende 168 im ama 175 falan olmak isterim.
Üstüne birde diyete yardımcı olsun diye süt içerim, voleybol oynarım.
annem 158 babam ise 182..
Uzayacağımıda düşünüyorum.
Burada yazılanların işine yarayacğını düşünüyorum..

Son düzenleme:

bi dene bakalım duayla uzarsan banada söyle bende sabah akşam secededen kaldırmıcam başımı. takma allah sağlıksıhhat versin. bak herkezin alanı var kimse evde kalmıyo. sorun etme. ayakkabının içine topuk al 4 5 cm uzarsın. bence gerek yokta.

Bol bol süt iç peynir yoğurt ye.İmkanın varsa yüzmeye git,basketbol veya voleybol oyna, evde de hergün 100-150 kez ip atla.Regl olduğun yaşın ve ailendeki genel boy ortalaması da önemli.Ama büyüme plakların henüz kapanmamıştır bu yüzden en az 3-4 cm daha uzarsın dediklerimi yaparsan.

pilatesin boy uzattığını duymuştum esneme hareketleri falan var yaşının küçük olması avantaj bi araştır derim

evet nilüfer hanıma katılıorum pilates boy uzatıo cnkü esneme hareketleri mevcut ne kadar esneme hareketi yaparsanız kaslar uzadıgından boy da uzuo

bana lise yillarimi hatirlattin.. Cok zayiiif ve cok kisa boyluydum.
ben de doktora gitmistim. cunku moralim cok bozuktu.. Kompleks yapmistim. 190 boyunda bi cocuktan hoslaniyordum. :) butun arkadaslarim benden uzun ve daha iriydi. Genc kiz edasina sahiplerdi.. ama ben tıfıl ve cocuk gibiydim..
kisacik ve 40 kiloydum o zaman. boy olcumu hatirlamiyorum ama.

Doktor bana bir tablo gosterdi. boy araliklarini ve kilo araliklarini. Gayet normal bir olcudesin dedi. tedavi gerektiren bir durumun yok dedi. Boy uzatmak icin ilaclar var dedi (moral vermek icin miydi bilmiyorum) Onlardan takviye yapabiliriz ama yan etkileri var dedi. Mesela burnun cok uzayabilir, kulaklarin ya da kollarin orantisiz olur. Istiyorsan uygulanir ama ben tavsiye etmem, izin de vermem cunku normalsin dedi.

Ben cok sinir olmustum. Cunku kendisi benden 1 kafa boyu uzun bir doktordu :)

Simdi 28 yasimdayim boyum 157 ve 45 kilodayim. sevgilim 185 mesela. Hicbir problem yok.. Cok memnunum.. yasimi gostermiyorum. 5 yas daha genc gosterdigimi soylerler. Selulitim yok denecek kadar az. Istedigim herseyi giyiyorum.. Hala 17 yasimdaki gibi ziplayip hoplayabiliyorum. Cok uzun boylu insanlara cok da yakismayabiliyo belki bu hareketler. Heryerde cok rahat hareket ediyorum. Kendime guveniyorum. Evet bari 165 olsaydim diyorum zaman zaman icimde kaldi gibi..

bir arkadasim da dedi ki standart bir boyda olmak cok da ozellikli degil, ya kisa ol ya da uzun ol ki farkin olsun. Kendisi de benimle ayni boyda :) Teselli mi bilinmez:)

Farkli farkli yorumlar var bu konuda...

marilyn monroe, madonna baya da kisa boylu kadinlar ama hic kimse buna bakmiyor :)

Hayatin tadini cikartmaya bak tatlim..

Ya kulaklarin cok kepce olsa? ya burnun ya da cenen egri olsa? bana doktor bunun gibi ornekler verdi :)

Bodur tavuk her daim pilic olur diye bir laf da var..

Kendime bunu soyleyip memnun oluyorum yasim ilerledikce :)

Valla iyi oluyo.

18 ine kadar boy atarsın ya sen .. bol bol süt ürünleri tüketeceksin başta sonra voleybol ve basktbll

Bence senin hormonlar bir sey anladığım kadarıyla hormonların düzene girerse boyun da 3-5 cm uzar bence. Olsun üzülme ben 178im topuklu giyince sokakta dolaşmak zor oluyor mesela millet tip tip bakıyor babam da zaten giydirmiyor okulda sandalyelere sığmıyorum, uçakta bacaklarım değiyor sürekli on koltuğa. Bosver üzülme.. Ama 154-55 olursun herhalde, zipla bol bol

bence kafana takma saglıklısın ya bu yeter bence

kafana bu kadar takma canım, sağlık her şeyden önemli çok şükür sağlıksın. boyun önemi yok bence her şeyin başı sağlık. yaşın daha genç uzama ihtimalin var daha ama yine de uzamasan da takma kafana ne güzel işte çıtı pıtısındır. ben 26 yaşındayım boyum 1.50 eşimin 1.93 :)) sarılırken biraz zor oluyor o kadar onu da kanepe vs denkleştiriyor :))

canım neden üzülüyosun abartma lütfen bnm boyum 160 yok 158 159 falan bnde ufak tefek bı ınsanım ama daha bunu hiç dert etmedım hatta avantajlarını ılerde gorursun kolay yaslanmasssın 23 yasındayım kımse ınanmaz lıseye gıdıyo gıbıyım ayrıca şunu soyleyım üniversıtede bı hocamız bı arkadasıma kızlar adet gormeye basladıktan sonra fazla uzamazlar demıştı sanırım enfazla bı kac cm daha uzarsın ama bnce mınyon olmak çok guzel...........

Bende takmıyodum ama 150 de çok kısa değilmi yoksa 155 olsam takmam. Sınıftada en kısa benim hatta sınıfın en kısası olmak nasıl bir duygu diye soruyorlar

Lisedeyken bu durumu fazlasıyla yaşayanlardanım:) 20 yasındayım ve boyum 1.52... Sınıfın en uzun boylusu 1.85 falandı yanyana gelınce deve cüce gibi oluyoduk..Arkadas sağolsun hic bi günü bos gecirmezdi boy esprisi yapmadan Hatta ünlü bir futbolcunun bacak boyu 150 cm.miş.Bunu öğrendiği zaman az dalga gecmemisti adamın bacağı senın boyun kadar dıye:))
Ben hic dert etmedim etmiyorum da zira benımkı de genetik dert etsem de faydası yoktu cunku dedemle aynı boydayım düsün artık..:)
Kendinle barısık ol yeter bosver karakterınle ön planda ol boyunu kimse görmez zaten o zaman..

Adet olduktan sonra boy uzaması duruyor genelde...Allah sağlık huzur versin o yeter bence....

annem uzunlar ahmak ,kisalar cakmak olur der(yani guzel) ha uzunlar uzerinize alinmayin ha,sozun mezlisten disari canimcim
bende kisayim, 18 yasinda 1,50lerdeyim ,benden kucuk kardesim 16 yasinda ve 1.65 her goren beni daha genc saniyo
kardesim bana kisa boysun der kizdiginda bende ona sen 10 sene sonra konus ,sen 30 gosterirsin ben 20 lik citir gosteririm derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…