Boyum çok kısa:(:(

155 olsundaa yeterrr

ilk adet olduğumda yaşım 11di ve boyum 1 43tü hatırlıyorum kapıları çizerdim hep metreyle mezurayla ölçerdim ve adet olmamdan bu yana 22 cm uzadım ve boy uzamam ne zaman bitti bilmiyorum tabi ama adet olduktan ilk 2 yıl çok hızlı geliştim baya bi uzadım 11 yaşındaki halimden ergenliğe girince kızlarda belli bi oranda boy uzaması olabiliyor bence bende öyle oldu

kilo alma,doğru giyin bu sana yeter.Endokrin bölümüne mutlaka git.alakalı bir bölüm daha vardı unuttum.Bazı ilaçlar veriyorlarmış.doktor uygu görürse ve ciddi bir uzama oluyormuş.küçük yaşlarda gidilmesi gerekiyormuş.okan bayülgenin yakın zamanda boy konusunu işledi .o videoyu bul izle.güzel şeyler anlatıldı.ilgili doktorlar vardı.Eğer bir sağlık sorunu çıkmazsa altında triodler bile uzamayı engelliyor ilaç veriyorlar.sağlık sorunu yoksa boy için kendini yıpratma.Allah sağlık versin.

Adet olduktan sonra uzuyormu uzamıyormu hala anlıyamadım benimki uzamadı

bu arada benim boyumda 155..yaşım 29 oldu artık çok geç.
sen spor yaparak,beslenmene dikkat ederek belki biraz olsun o kalıtsal etkiyi yok edebilirsin..
ben bu yaşa kadar gelebildim sapasağlam çok şükür..hayatımda yaşam standardıma
etki edecek bir süreç yaşamadım açıkçası...sürekli olumsuz tarafından bakarsam hem
nasıl yaşanır? hem kısa olmanın dezavantajlarını sıralarsak ne olabilir? bouna göre kilo
dengen yerinde olsun,giysilerinde oluşturduğun kombinasyonlarla boyunu uzun
gösterebilirsin,sen de boyunda gül gibi geçinip gidersiniz..

Bana bu saatten sonra bi Allah yardım eder abla herhalde

eder eder...yaşam tek derdimiz boyumuz olmuyor kristenn...
her bir şeyle on cephede mücadele veriyoruz...öğreniyoruz
bizimle olanla yaşaayı,bari kendimizle savaş halinde olmayalım değil mi?

Adet olduktan sonra uzuyormu uzamıyormu hala anlıyamadım benimki uzamadı

Hayyal ' e sor bak mesela...
forumumuzun değerli üyesi sana yardımcı olur bu konuda...

Çağırdınız ben de geldim.
10 yaşında regli görmüş ve deneyimli biri olarak...
O zamanlar yaklaşık 160 idim. Uzamam elbette gelişme dönemine göre azaldı ama şu an 175 im. 15 cm uzamışım. Hiç de fena değil dimi? Demem o ki, uzarsınız... Dert ettiğiniz bu olsun.

Kemik yaşı boy kısalığı konusunda belireleyici rol oynar.

Esas biyolojik yaşı, kemik yaşıdır.

Erişkinler için kemikleşme noktalarının kapanma sınırı; kız çocuklarda 18, erkek çocukta 19 yaştır. Kemik yaşı, el bilek kemiklerinin röntgeni çekilerek belirlenir. Anne-baba boyuna göre çocuk boyu hesaplanır.

Çocuğun cinsiyetine göre, ideal olarak kaç santim olacağını hesaplamak gerekir. Yine büyüme çizelgesine göre, kız çocuk için hedef boy; annenin boyu aynen yazılır, babanın boyundan 13 cm. çıkarılır ve çizelgenin 18 yaş hizasına bakılarak beklenen ideal boy söylenebilir. Erkek çocuk için; annenin boyuna 13 cm eklenir..(alıntı)

büyüme hormonu tedavisi mutlaka doktor kontrolü altında yapılmalıdır.
Pahalı bir tedavidir ama tedavi kurumları bunu karşılıyor., Günde bir kez enjeksiyon yapılıyor; iğneli enjektörlerle beraber iğnesiz enjektörler de kullanılıyor. Kalem şeklinde aletlerle, çocuklar da kendilerine bunu kolayca uygulayabiliyor. Önce aileyi ve çocuğu eğitilir. Genellikle gece yatmadan önce tek doz şeklinde uygulanır. Uzun süreli bir tedavidir...Çocuk nihai boya ulaşana kadar tedaviye devam edilir.
Bu tür sorunu bulunan çocuklar uzayabilir..
Çocuklarda büyüme hormonu eksikliğinin tedavisini devlet kurumları karşılıyor. Bu tedaviler günümüzde hem çok basit, hem de çok başarılı sonuçlar veriyor. Fakat daha uzama potansiyeli olmasına rağmen kız çocukları için 1.55, erkekler için ise 1.65 cm gibi bir sınır koyulmuş.
Yani; boyu 1.55 cm’e ulaşmışsa, tedavi hakkı bitiyor.

ah benimkide uzasaa bu kadar böyle oynarım her gün

Benim boyum 155 değil ama genetik beklenen boyun bu zaten diyip yolladılar.

Benim boyum 155 değil ama genetik beklenen boyun bu zaten diyip yolladılar.

sen baska yerlerde danıs canım bak nette doktorsiteleri oluyor orda sorununu yaz uzmanlar cevap verirler 2-3 gun icerisinde..birde her yer bir degil kimisi yollar baska yer tedaviye baslar o yuzden arastır ..hem 16 yasıdasın bana kalırsa uzar boyun cunku 18-19 yasında biter boy uzaması diye biliyorum.. hem bu yazdıgım hesaba gore senin 1.57 cm olman gerekir 2-3 sene icerisinde 7 cm uzar boyun bence ama sen yinede kafana takıyorsan dedigim gibi arastır tabiki

Zeynep kamik hastanesine gitmiştik biz buralardaki en iyi hastane diyorlardı diğer yerler para alırlar. Bide neler çektikkk Sabahın köründe gidip öğlene kadar sıra beklemeler falan yaptırmadık ters bırakmadılarrr günlercee başka hastanelerede kan yolladılarr çapaya falan günlerce süründürdüler. en sonunda dedikleri şeyy '' herşey normal beklenen boyun bu zaten '

''Kamil'' yazacağıma kamik, ''test'' yazağıma ters yazmışım böyle sinir bozucu birşeyi söylerkenn normal tabi.

canım duayla herşey olur ama birazda çalışmak bu konuda yaptığın çalışmalar çok önemli mesela spor callenatıcs egzersizleri diye bi takım hareketler var boy uzatma etkiside varmış egzersizleri blan kadın söylüyo o egzersizler deneyip çalışabilirsin bencene kayberdersinki

istanbulda daha zor bu isler canım haklısın..istanbula yakın olan sehirlerdeki hastanelerede gelebilirsiniz tabiki gidip gelmesi kolay degil ama istanbuldaki hastanelere gore daha sakin oluyor..

istanbulda daha zor bu isler canım haklısın..istanbula yakın olan sehirlerdeki hastanelerede gelebilirsiniz tabiki gidip gelmesi kolay degil ama istanbuldaki hastanelere gore daha sakin oluyor..

Ordakiler birşey yaparmı acabaa ? Onlarda genetik demezlermi ? Yani hormon bozukluğu falan yokmuşş.:26::26:

Sürekli boy uzatma egzersizleri yapmaya süt içmeye başladım fayda edermi bilmiyorum ama duada ediyorum belki kabul olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…