Doğru olabilir mantıklıOnu da duymuştum işleri stresli olan, karar alması gereken adamlar mesela daha çok dominant kadınları tercih edermiş sürekli karar almaktan yoruldukları için
Aa evet ben size soru soracaktım aslında da onu şimdilik askıya aldım devam etme kararı alırsam yine dönüp soracağım thy ile ilgili :)
Hayatımda hiç öyle birine denk gelmediğim için siz tam anlamıyla anlayamıyorum tabihayir mutlu degilim. aslinda bende oyle cok baskin biri degilim. hatta dogal yapim suzme saflardan. ama zaman icinde boyle olmam gerektiği icin bunu ogrenmis oldum. boyle olmak icin ekstra efor sarfetmem gerekiyor. dogal yapimda dominantlik yok. belki de bu yuzden cok yorgunum.
Belki adam seni sevdiği için sana hayır diyemiyor bre vicdansız. Ne istiyorsun adamdan :)Çift terapisi aldık ve hatta aldığımız terapideki metotları konumun birinde yazdım, okuyanların faydalanabilmesi adına. Başlangıçta güzeldi, ilk birkaç ay gayret gösterdi, değişimi hissettim ve fakat bir huyu değiştirmek, hiçbir zaman kolay olmuyor çünkü insanın artık karakterine sinmiş bir şey bu. Kalıcı şekilde başaran var mıdır bilmiyorum ama ben ne duydum, ne gördüm ne de yaşadım. :))
Evet, insanlar "Daha ne istiyorsun, her şey şahane işte, her şey dudağından çıkacak iki kelimeye bakıyor" diyor ama insan karşısında "FARK" görmek istiyor, "KOPYA" değil.
Ha her konuda böyle değiliz, yanlış anlaşılsın istemem, bazı hallerinden zerre ödün vermez, eli ağırdır, hobilerine kendini kaptırır ve vaktini hunharca harcayabilir, bazı konularda taban tabana zıt kalırız; eh neticede aynı insan değiliz. Ama bizim evde son sözü ben söylerim :) Bir karar alınacaksa bir araya gelir fikirlerimizi sunarız ok, kendisi de arada öneri getirir bildiği noktalardan ama -son karar- o sorumluluk topunun şutu bendedir.
Tatil planları bendedir, eşime fark etmez; o her yere uyum sağlar.
Ne zaman dışarı çıkarız, ne yeriz, ne yaparız planlar bendedir; ona elbette fark etmez.
"Ne yapsak?" dediğimde, "Bilmem, sen ne istersin?" fiks muhabbetimizdir. :))
"Şurayı mı değiştirsek?" desem "Olur, sence güzelse tamam" cümleleri sürekli kullanılır.
"Sence şöyle mi?" desem "Sen daha iyi bilirsin" tipik cevap.
Vs.
Görünmez yalnızlık böyle bir şey :)
Bazıları için çok şahane bir şey olabilir ama ben gelişim için çatışma da isteyen biriyim. Benimle münazara edebilecek biri, her şeyime olur diyecek birinden iyidir; ya da işte orijinal olmalıdır karşımda, biraz kendine has...
Eşim böyleydi. Evlendikten sonra ne oldu bilmiyorum. Adam standby mode on artık.
Allah gönlünüze göre verir inşallah.Ya bende boyle birini istiyorum
Birlikte terapiste gidin madem sorun cikarmayacak her şey daha iyi olur . Diyelim ki duzelmedi bence onu öyle sevin çünkü herkesin inanilamayacak kadar büyük zayıflıkları var üstelik hiç ummadiginjz insanların . Eşinizin iyi yanlarına odaklanin . Bana göre büyük bi sorun değil ama belli ki sizi çok huzursuz ediyor inanın eşinin fikrini zerre kadar önemsemeyen erkekler de var böyle olmasından iyidir . Siz yine de karar alırken onunla istişare edin . Ben kendi karar alamayan hem de başkasının kararlarına da saygı duymayan eşler de var dediğim gibi sevdiğiniz yanlarına odaklanin ve bu huyunun sizdeki sevgisini bitirmesine izin vermeyin siz de bir uzmandan bu konuda destek alabilirsinizEvet
Böyle bir ilişkide/evlilikte yapar mısınız? Ne kadar yaparsınız?
Bu konu hariç her şeyi çok iyi, seviyorum. İç, dış, kişilik. Etrafımdaki herkes de çöpsüz üzüm bulmuşsun der.
Biliyorum önceki konularımda da insanlar bana şımarıyor falan dedi ama yorgunluk/tükenmişlik hissediyorum
Ben dominant, atak, kafasına koyduğunu yapan, tuttuğunu kopartan bi' kadınım
Ki isteyip elde edemediğim bir başarı olmadı bu hayatta çünkü oldurana kadar tırmalarım o kapıyı öyle kararlıyımdır
Artık bu benim çıkarımım falan değil bana açık açık şunu dedi
"Ben karar almam, almayı sevmiyorum."
"Hep ben/biri mi karar verecek senin için yani?"
"Yani ben öyle isterim"
Nolacak şimdi
Ben annesinin dominantlığına bağlıyorum bunu, pasifize etmiş böyle
Neyse ben çünkü histerikleştim artık üzerinde konuşmamız gereken önemli bir mevzu vardı
Tamam onu giy, bunu yeme, oraya gitme, şu saatte beni şuradan al vb ufak şeylerde ben karar almayı zaten kabullendim
Ama büyük ikimizi ilgilendiren kararlar nolacak?
Ya bu iki kişilik değil mi aşk yani ya da o benim kölem mi ben tepeden her kararı indireceğim
Ben istiyorum ki o da kişiliğini ortaya koysun, bu böyle olmaz desin, ya da bu böyle olacak ben böyle istiyorum desin
Bir atılsın bir şeylere hayatta
Bu benle ilgili de değil sadece off bilmiyorum
İkimiz de düşünelim bir daha konuşalım dedim, sessizim şu an kukuman kuşları gibi düşünüyorum işte ne kadar daha taşırım taşıyabilir miyim falan falan...
Ha ama şuraya yazıyorum ben çekip gitsem biter bu, yoksa o kalkıp bitirmez
Ben kalk terapiste gidelim desem gidilir falan
Düşün deyince çok düşünecek karar alacak da sanki...
Bazen kaçıp gidesim geliyor...
Napıcam ben?
Ama seviyorum
Yani çok kötü bir özellik değil sadece hep yönetmem lazım
Benim velim olan bir çift.
Hanımefendi daha baskın,yaş olarak da üç yaş büyük eşinden.
En basiti geçen yıl kızını bizim okula getiren servis şoförü ile bir sorun yaşamış hanımefendi.
Konu biraz uzamış,tartışmışlar şoförle.
Ertesi sabah şoför çocuğu almamış.
Kadın da kocasına 'sen ara bir konuş' demiş adam aramamış,üstelik 'arayamam sen hallet' demiş.
Sonuç;çocuklarını servisten aldılar,adamın iş saatine uymadığı için kadın getirip götürdü son 6 ay.
Kadıncağız bana dertlendi,buna benzer durumları çok sık yaşadıklarını,eşinin pasifliğinden bunaldığını anlattı.
İkisi de eğitimli insanlar.
Bence bu umursamazlık amaEvde tamirat gerektiren bir iş olduğunda hep eş ailesi gelirdi, bir bakardım kapıya dayanmışlar...Onlarla sıkıntı yaşadıktan sonra, eş kişisi aylarca ne tamirat yapabildi, ne bir usta bulabildi. Bana sen bul usta dediği günkü soğumam hala aklımda. Üstelik gencecik kadınım, evde tek başıma bir ustayla banyoda niye yalnız kalayım? Çamaşır makinesi bozuldu, ben tamir ettim.
Bunu yapan yönetici pozisyonunda bir insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?