isinde karar sahibi olmakla ilişkide karar sahibi olmak farkli olabilir. benim esimde kendi isini yapiyor. orda kararlar aliyor gayet guzel. almak zorunda zaten. stratejik kararlar aliyor hatta. ama iliskide kendini yormak istemedigi icin ve bastan iliski dinamigimiz boyle oldugu icin asla karar verici taraf olamiyorİşte yapıyor kendince birşeyler çaba gösteriyor zamanla iyice oturur zaten
Bu çocuk pilottu dimi
Uçağı nasıl yönetiyor çok da pasif bir iş değil Yani
Kaptan egosu yok en azından.bu önemli birşey senin için .
Ben genelde uğraşmamak icin derim konu uzamasın diye ama sevgilim yok beni boyle yönetse bilemedim şimdi
Konum burada:
Biraz canım sıkkın, öylesine...
@GangstaWalk sizin enerjinize bayılıyorum yaaa harikasınız :KK49::KK36:www.kadinlarkulubu.com
Ve fakat, bire bir bu konu ile ilintili değil; daha genel sorunlarımız, çocuklu hayata alışma sürecimiz, bozulan iletişimimiz vb. haller hepsi bir arada. Ayrıntı vermedim elbette, üstü kapalı; doktorumuzun kullandığı yöntemleri yazdım işte; devamını getirmedim.
inan pasifle daha iyi yaparlar. cunku onumde ornek annesi var. annesi herseyi yapamam bilemem modunda olduğu icin sozkonusu oyken gayet guzel kararlar alabiliyor ve becerikli olabiliyor.
bende de hata var. ilk basta asiri sorumluluk yuklendim. taa ki cocugum olana kadar cok da anlamadim. cocugun verdigi yorgunluk arti 2. cocugum esimin verdigi yorgunluk bir baktim ben tukeniyorum. ilk orda farkettim ve bisiler yapmaya basladim. daha dogrusu yapmamaya. mesela faturalari odememeye. aman kesilmesin aman benim isyerimde atm var oduyorum nasilsa diye diye sorumluluk hep bendeydi. simdi faturalari gormuyorum bile. kac kez kesildi kac kez biriktirip biriktirip odedi ama yine de karismiyorum.
ama degismiyor iste yine de. ancak bir arpa boyu yol gitmisizdir. evleriken kisa surede evlendik esya falan nasil sectik hatirlamiyorum bile. gerci o zaman cok zoruma gitmemisti. benim fikirlerimin onemsenmesi kendi kararlarimi aliyor olmak hosuma gitmisti. yada belki adamin karar mekanizmasi olmadigini bana yansitmasindan dolayi alisverislere cagirmamisimdir. ama isterdim esimin de giysecegim elbiseyle ilgili fikri olsun.
neyse hadi evlilik dönemini saymıyorum. koltuk alacaktim daha yakin zaman. kac kez soyledim birlikte bakalim. zaten eledim secenekleri 2-3 e dusurdum ama karar veremiyorum ben de. yardimci ol fikir ver. yok. tek basima yasiyorim gibi ama ev cok kalabalik
valla 5 yasindaki oglum daha guzel yardimci oluyor fikirlerini dile getirmede.
bu tarz adamlarla hisettigin tek sey yorgunluk oluyor bence. 20-30 yildir evliymisim gibi hissediyorum.
ha bir de ben ilk erkek arkadasimla evlendim. ailede de hep sorumluluk alan biriydim annem calistigi icin. o yuzden kiyas yapma imkanim cok yoktu. ama bir kez bu farki o kadar belirgin hossettim ki. evliligin 1 yili bitmisti. ev aldik krediyle. tabi kredi isi tapu vs hepsiyle ben ilgileniyorum. esimin zerre haberi bilgisi ilgisi yok. neyse tapu islemleri icin ev sahibi ve ben gittik. esim yok. ben yine her zamanki gibi elimde evrak ugrasmaya basladim ordan oraya. ev sahibi olan adam da dominant heralde. bir sekilde bir baktim o beni yonetmeye basladi. evraki aldi elimden ordan oraya goturdu. ben durdum kenarda bir baktim is hallolmus. birinin senin adina bisiler yapmasi senin islerini sen ugrasmadan halletmesin o kadar guzel bir keyifmis ki. yani ben bunu nerdeyse hic yasamadim ya. hani bir konuda esim ipleri devralsa bile acaba kotu mu yapacak endisesi de oluyor. cunku o karar almama durumu beceriksizlikle paralel oluyor.
Delimisin beynim yanıyor yorgunluktan , yarın çocuğun okuluna karar vermemiz gerek , tabiki son söz benim sorumluluğa bakarmısınAklımdan geçmiyor değil ama aşkımı hemen harcamak istemiyorum, biraz daha zaman vericem...
Yorulmuyor musun?
Siz böyle mutluysanız sorun yok .belki fazla baskınsınız ondan da olabilir .kendi karekterinde de vardırisinde karar sahibi olmakla ilişkide karar sahibi olmak farkli olabilir. benim esimde kendi isini yapiyor. orda kararlar aliyor gayet guzel. almak zorunda zaten. stratejik kararlar aliyor hatta. ama iliskide kendini yormak istemedigi icin ve bastan iliski dinamigimiz boyle oldugu icin asla karar verici taraf olamiyor
İşte yapıyor kendince birşeyler çaba gösteriyor zamanla iyice oturur zaten
Bu çocuk pilottu dimi
Uçağı nasıl yönetiyor çok da pasif bir iş değil Yani
Kaptan egosu yok en azından.bu önemli birşey senin için .
Valla bence var ben sana diyeyim onu.
En azından bizim ailedeki erkeklerde var
Benim gördüğüm hep böyleydi, iki dedem de maaşlarını getirip anneanne/babaanne eline bırakır
Ekonomi onlarda
Ev yönetimi onlarda
Annem keza zaten tüm ekonomik güç onda kendi maaşıyla her şeyi alıp yaptı, araba, ev, arsa bilmem ne
Babam o ne derse oraya
Babam gerçi arada diklenir ama yine annemin dediği olur
Yalan yani yok erkekler yönetirmiş de bilmem ne de güç onlardaymış
Hepsi bir kadın yönetse de modunda
Benim nişanlım da oyle. Bazen cildiriyorum. Ben ne dersem o oluyor. Onun bi fikri düşüncesi olmuyor. Ne istiyorsan o olsun hayatım diyo cikiyor işin içinden. Niye böylesin dediğim zamanda seni kirmak istemiyorum sen mutlu ol diye yapıyorum diyor.
Kaptan sadece uçağı kaldırıp indirmez ki zaten :)Evet pilot
Ama aldığı bi' karar yok ki orada düğmelere basıyor yani temel motor skill ler var tabii ki o kadar da değil
Düğmeye basar
Ama dediğin gibi egosuz bi' insandır dediği egoist gibi görünse ben kaş kaldırıp bakıyorum özür diliyor hemen
Buradaa konularımda yok totosu kalkar onun, yok kendini beğenmiş olur dediler
Yok kalkmıyor, beğenmiyor da kendini hala
O yönü iyi şimdi
Kalkıp çıkar karı kız kovalar diye korkmuyorum
Ben pilot, yakışıklı, zengin olsam hava atardım ahshdjf
Ben sıradan bi insanım diyor
ben aslan burcuyum. genel olarak yonetmeyi ve lider olmayi da seviyorum. ama bu bir yere kadar iste. ne zamanki benim gercekten de vir cocugum oldu o zaman cildirma noktasina geldigimi ve ne kadar doldugumu farkettim. tamam yonetmek kendi basima karar almak falan bunlar iyi hos ama surekli degil. su an iki cocuklu biri olarak full benim adima karar veren biri olsa keske ihtiyacindayim. tanidigim kadinin birinin kpss başvurusunu bile esi yapiyor. ohh hic dert tasa dusunme yok :)Ama bende de o yok işte.
Ben mesela o kadar yavaşlığa gelemem, fatura gelse geldiği gün falan öderim ben.
Niye? Çünkü iş hemen hallolsun, sorumluluklarımı yerine getireyim sonra kafamı dara sokmayayım.
Bir de neden hayatımın kararları başkasında olsun yani, bana çok ters.
Benim hayatımsa kararları ben alırım, ben çıldırırım biri benim yerime karar verse diklenirim.
Ben de bazen ona bırakayım diyorum, adam da dönüp bana bakıyor anlamamış gibi
Nasıl bırakacaksın ki?
Daha dün oldu işte, ben haftaya şöyle yapayım dedi bir şey hakkında
Benim ağzımdan ilk çıkan "Sen unutursun onu şimdi"
Biz anne olmuşuz bence fark etmeden
Ay sinirimden gülüyorum
kesinlikle katılıyorum yaaa.
türüne tek aykırı babamı gördüm ben. onun dışında hepsi ya dedigin gibi ya da meyilli.
o kadar dominant kadın arasinda tabiki sen de dominant olursun. bence erkekler de dominant kadindan daha cok etkileniyo.
Kaptan sadece uçağı kaldırıp indirmez ki zaten :)
Bütün mürettebattan sorumludur .kaptan pilot mu yardımcı mı bilmiyorum ama farketmez uçaktan yolcu indirme hakkına sahip .uçuşun güvenliği kaptandan sorulur yani.alıcağı yanlış bir karar bir sürü insanın hayatına mal olabilir .
Gerektiğinde manuel indirir uçağı tehlike anında vs .yani pilotluk eğitimi almış kişi bir sürü testten geçer .o yüzden karar almak çok çok önemli aslında onlar için hızlı doğru karar almak zorunda
Tabi özel hayatlarında farklı olabilir insan ama pasif bir meslek değil .masa başı bir iş değil .
Ben uçarken pilot erkek arkadasım oldu .ama benimki çok çapkındı mesela.yoğun iş tempomuz vardı yürütemedik .
Eşim ağırbaşlıdır kararlarıma genelde pek karışmaz, aldığım kararları destekler. Dediğim, istediğim şeylere de uyar ve ben memnunum aslında bu durumdan. Yönetmek gibi değil aslında ama kendisi uysal biri. Sadece büyük kararlarda, kafasında netleştirdiği bir sonuç varsa kararından dönmez. Siz demekki eşinizin daha net ve kararlarını yöneten, biraz daha sivri biri olmasını istiyorsunuz. Doğru mu anladım.
hayir mutlu degilim. aslinda bende oyle cok baskin biri degilim. hatta dogal yapim suzme saflardan. ama zaman icinde boyle olmam gerektiği icin bunu ogrenmis oldum. boyle olmak icin ekstra efor sarfetmem gerekiyor. dogal yapimda dominantlik yok. belki de bu yuzden cok yorgunum.Siz böyle mutluysanız sorun yok .belki fazla baskınsınız ondan da olabilir .kendi karekterinde de vardır
Ben espiri yaptım öyle tabi .ama yinede insan evlilikte ortak almalı kararları diye düşünüyorum .çünkü vereceğiniz yanlış bir karar ilerde başınıza kakılabilir .
ben aslan burcuyum. genel olarak yonetmeyi ve lider olmayi da seviyorum. ama bu bir yere kadar iste. ne zamanki benim gercekten de vir cocugum oldu o zaman cildirma noktasina geldigimi ve ne kadar doldugumu farkettim. tamam yonetmek kendi basima karar almak falan bunlar iyi hos ama surekli degil. su an iki cocuklu biri olarak full benim adima karar veren biri olsa keske ihtiyacindayim. tanidigim kadinin birinin kpss başvurusunu bile esi yapiyor. ohh hic dert tasa dusunme yok :)
sevgilinizin burcu ne
hayir mutlu degilim. aslinda bende oyle cok baskin biri degilim. hatta dogal yapim suzme saflardan. ama zaman icinde boyle olmam gerektiği icin bunu ogrenmis oldum. boyle olmak icin ekstra efor sarfetmem gerekiyor. dogal yapimda dominantlik yok. belki de bu yuzden cok yorgunum.
terazi.Ben yay burcuyum o da kova burcu
Sizinki ne burcu?
Yaa ne güzel işte benim mesela bürokrasiyle ilgili bi sıkıntım oldu ben kendim kalkıp hallettim ya bi desene yardım edeyim ben de çözeyim falan yok cıx çünkü ben her şeyi hallederim zaten
Evet
Böyle bir ilişkide/evlilikte yapar mısınız? Ne kadar yaparsınız?
Bu konu hariç her şeyi çok iyi, seviyorum. İç, dış, kişilik. Etrafımdaki herkes de çöpsüz üzüm bulmuşsun der.
Biliyorum önceki konularımda da insanlar bana şımarıyor falan dedi ama yorgunluk/tükenmişlik hissediyorum
Ben dominant, atak, kafasına koyduğunu yapan, tuttuğunu kopartan bi' kadınım
Ki isteyip elde edemediğim bir başarı olmadı bu hayatta çünkü oldurana kadar tırmalarım o kapıyı öyle kararlıyımdır
Artık bu benim çıkarımım falan değil bana açık açık şunu dedi
"Ben karar almam, almayı sevmiyorum."
"Hep ben/biri mi karar verecek senin için yani?"
"Yani ben öyle isterim"
Nolacak şimdi
Ben annesinin dominantlığına bağlıyorum bunu, pasifize etmiş böyle
Neyse ben çünkü histerikleştim artık üzerinde konuşmamız gereken önemli bir mevzu vardı
Tamam onu giy, bunu yeme, oraya gitme, şu saatte beni şuradan al vb ufak şeylerde ben karar almayı zaten kabullendim
Ama büyük ikimizi ilgilendiren kararlar nolacak?
Ya bu iki kişilik değil mi aşk yani ya da o benim kölem mi ben tepeden her kararı indireceğim
Ben istiyorum ki o da kişiliğini ortaya koysun, bu böyle olmaz desin, ya da bu böyle olacak ben böyle istiyorum desin
Bir atılsın bir şeylere hayatta
Bu benle ilgili de değil sadece off bilmiyorum
İkimiz de düşünelim bir daha konuşalım dedim, sessizim şu an kukuman kuşları gibi düşünüyorum işte ne kadar daha taşırım taşıyabilir miyim falan falan...
Ha ama şuraya yazıyorum ben çekip gitsem biter bu, yoksa o kalkıp bitirmez
Ben kalk terapiste gidelim desem gidilir falan
Düşün deyince çok düşünecek karar alacak da sanki...
Bazen kaçıp gidesim geliyor...
Napıcam ben?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?