• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyunun kısalığından dolayı üzülenler :((((((((((

Benim boyum 1.60 ve uzun yıllar fazla kilolarım vardı. Kilo fazlalığı varsa yaşından daha büyük duruyor insan. Neyse ki 10 kilodan fazla verdim de minyon gösteriyorum son 2 yıldır. Boya cüce değilsen müdahale edilmez ama kilonu kontrol altında tutabilirsin.

Eşimle sevgili olduktan sonra boyumu çok kısa görmeye başladım. O da takılırdı çünkü bana. Aramızda 20cm var. Ama özgüvenimi zedeleyecek kadar olmadı. Boyunu uzun göstermek için tüyoları yazmış arkadaşlar. Eğer dışarıya kendine güvenli ve rahat izlenimi verirsen ne boy ne de kilo sorun olarak görülüyor.

Kızkardeşim 1.74cm mesela. Arada bu kadar fark olması haksızlık ama Allah'ın işi işte bana bu kadar vermiş. :9:

Türkiye'de kadınlar kısa zaten genel olarak. Uzun boy göze çarpıyor istisna diye. Her kadına da çocuk muamelesi yapılmadığına göre sorun senin davranışların, giyim tarzındır.

21 yaşında, boyu kisa diye her gün ağlayan bir insanın ne kadar toy olduğunu ve davrandığını tahmin edebiliyorum. Çocuk muamelesi yapılması bundandır.

İstediğin kadar ağla sızla, ölsen de boyun uzamayacak. Bunu kabul edip kendinle barışmakta geç kalmışsın. Bu şekilde devam edeceksen psikoloğa gitmeni öneririm. Zira davranışların normal değil.

bnkimse için güzel görünemkiçin değil kendi gözüme güzel gelmek istiyorum o da olmuyor her aynaya baktıgımda cnm sıkılyor

tamam öyleyse sıkı dur.. hem boyum kısa hem korkunç sivilcelerim var.. ama umrumdamı.. değil.. benim ruhum güzel bebeğimm kımıl kımıl hayat dolu pozitif bi insanım kendimi çirkin hissedeceğim bi an bırakmıyorum kendime ara ara moralim bozuluyor ama çok az zaman sora onuda unutuyorum çünkü kafamı başka şeylere veriyorum.. kendini nasıl görmek istiyorsan öyle hissedersin.. hafif kuş gibi özgür bi bayan ol sana hiç bi kuvvet kendini kötü hissettiremez o zaman.. şu kimse için güzel görünmek istemiyorum lafı çok saçma gelir bana kadınlar hep başkaları için güzel görünmek isterler hatta geneldede kadınlar için güzel görünmek isterler.. hep birbirimizi kıyaslarız o kadın güzel bu hatun çok şık o kız benden daha çirkin.. hep böyleyizdir içten içe ama itiraf edemeyiz kendimize.. kendine güzel görünsen ne yapacaktın 24 saat süslü şirin gibi elinde aynaylamı gezecektin.. hayır.. kendi kendine mi özgüven sergileyecektin.. tabiki hayır.. önce şunu kabullen insanlar başkaları için güzel görünmek isterler her ne kadar kendilerine itiraf edemeselerde.. kendine güzel görünmek istiyorsan önce şu kafanı bi değiştireceksin aynaya en fazla 5 dakka bakarsın sonra hissettiğin gibi olursun aynada takılır kalırsan hiç bi zaman kendine güvenin gelmez aynanı içinde taşı ve tadını çıkar gençliğinin.. sen artık ergen değilsin genç bi bayansın olgun ol yaratılışına saygı duy vücuduna saygı duy ruhun güzel olsun herşey güzel be canım salla gitsin.. şunu unutma pozitif insan çevresinede o pozitif enerjiyi yayar ve herkese o hissettiğin güzellikte görünürsün.. tavsiyeme uy gerisini izle.. :51:

Bana gore oyle cok kisa bir boyum yok, 165im. Ama ailemdeki tum kizlarin (annem de dahil) 170 ve uzerinde olmasi onceleri moralimi bozuyordu.

kuzenim surekli ay benim boyum 174 bence tam ideal boy derdi yanimda. Uzun bi kiz gorsek ben daha uzunum derdi hemen.

Ben de uzun olmak isterdim evet, ama allah boyle vermis. Her boyun ayri guzelligi var. Yani bu niye sarisinim esmer olsaydim keske demek gibi bisey. Illa insanlarin empoze ettigi kaliplardakiler guzel olucak diye bisey yok.

Boyu mu da kendimi de cok seviyorum artik. Herkesin bir guzel yonu bir kusuru vardir. Siz de guzel olan kisimlariniza odaklanin bence. Benle de hobbit diye dalga geciyorlar mesela ama ben takmiyorum :) vucudunuzdaki/yuzunuzdeki her bir detay size farkli bir hava/guzellik katar. Herkesle ayni olmak ister miydiniz? Sizden sadece bir tane var, bedeninizin kiymetini bilin. Ben boyle dusundukce komplekslerimden kurtuldum :)

senin kadar uzun olmak istemezdim yani normal olsaydı 1 60 fln bi kıza biraz kısa boy daha iyi oluyor zarif duruyor ama bnmkisi de fazla kısaa :(

Bir kadına kısa boy daha iyi mi oluyor? Bunu ancak kısa boylu türk kadını söyler zaten :) kısa boylu demek kısa bacak demek..kısa bacaklı kadının güzel vücutlu olma şansı zaten yok eğer öyle olsa tüm modeller upuzun bacaklılardan seçilmezdi..

Boyum 1.70 keske 1.75 olsaydım..mini eteğimi topuklumu giydiğim zaman bildiğin model oluyorum herkeste bayılıyor ;) ha kısa boylular küçük gösterir olayı çok komik bir argüman ayrıca :) yasım 27 ve bana çoğu zaman reşit olup olmadığım soruluyor..genç durmak yüzle alakalı bir durum boyla değil...boyla genç duran tek insan tipi ÇOCUKTUR..

Bişey yazmıcamtım ama burda sana destek olmaya çalışan arkadaşa senin boyunda olmak istemezdim diyebildiğine göre benim yorumumuda kaldırabilirsin :43:

ve bence kisa kadınlar daha olgun duruyor. uzun durmaya calistiklari sürekli topuklu giydikleri icin midir bilmem ama oyle duruyor yani. bi insanin yasi zaten yuzunden anlasilir boyundan degil. boy sen buyudukce durmadan uzasa bu dogru olur du ama degil :D

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Türkiye'de kadınlar kısa zaten genel olarak. Uzun boy göze çarpıyor istisna diye. Her kadına da çocuk muamelesi yapılmadığına göre sorun senin davranışların, giyim tarzındır.

21 yaşında, boyu kisa diye her gün ağlayan bir insanın ne kadar toy olduğunu ve davrandığını tahmin edebiliyorum. Çocuk muamelesi yapılması bundandır.

İstediğin kadar ağla sızla, ölsen de boyun uzamayacak. Bunu kabul edip kendinle barışmakta geç kalmışsın. Bu şekilde devam edeceksen psikoloğa gitmeni öneririm. Zira davranışların normal değil.

Aynen ya.

Konu sahibi arkadaşım o kadar şey yazıldı burada ama sen hala direniyorsun. Boyun kısa, kabul et bunu, barış kendinle.

Buraya 1 metre boyundaki arkadaşımız yazdıktan ve o video paylaşıldıktan sonra sen hala boyunu dert ediyorsan bence de bir psikoloğa gitmelisin.

Bir kadına kısa boy daha iyi mi oluyor? Bunu ancak kısa boylu türk kadını söyler zaten :) kısa boylu demek kısa bacak demek..kısa bacaklı kadının güzel vücutlu olma şansı zaten yok eğer öyle olsa tüm modeller upuzun bacaklılardan seçilmezdi..

Boyum 1.70 keske 1.75 olsaydım..mini eteğimi topuklumu giydiğim zaman bildiğin model oluyorum herkeste bayılıyor ;) ha kısa boylular küçük gösterir olayı çok komik bir argüman ayrıca :) yasım 27 ve bana çoğu zaman reşit olup olmadığım soruluyor..genç durmak yüzle alakalı bir durum boyla değil...boyla genç duran tek insan tipi ÇOCUKTUR..

Bişey yazmıcamtım ama burda sana destek olmaya çalışan arkadaşa senin boyunda olmak istemezdim diyebildiğine göre benim yorumumuda kaldırabilirsin :43:

Kadina her boy yakisir bence ama yorumunuzu cok kirici buldum. Kisa boylu olmak kotu bir ozellik der gibi yazmissiniz. Hatta direk asagilamissiniz.

Kisa boylu olmak kisa bacakli olmak degildir. Oranla ilgili bir durumdur. 170 bir insanin 70 cm bacagi olsa kisa bacakli olur, 150 bir insanin 90 cm bacagi olsa uzun bacakli olur.

Kisa boylularin da uzun boylulara nazaran daha genc gosterdigi bir gercek. Her kisa boylu kucuk gosterecek diye bir sey olmadigi gibi her uzun boylu olgun gosterir diye de bir sey demiyoruz.

Aranizda gecen konusmayi bilmiyorum ama boyunun kisaligini dert eden bir insanin konusuna gelip de ay manken gibiyim, herkes bana hayran yazmak sacma degil mi? Ha ego tatmini yapiyorsaniz baska. Insanlar sizn gibiler yuzunden kompleks yapiyor zaten.

Evet arkadaşımız yanlış söylemiş belki ama sizin de bu yorumunuz olmamış.

Benim bacaklarım oldukça uzundur, boyum diğer yorumlarımda belirttiğim gibi 1.55, bir arkadaşım 1.80 fakat bacakları vücuduna oranla kısa. Yani kısa boy kısa bacak demek değildir.

Vücut orantılı olduktan sonra kısa veya uzun olmanın güzelliğe artı veya eksi bir etkisi olmaz.

Son düzenleme:
Evet arkadaşımız yanlış söylemiş ama sizin de bu yorumunuz olmamış.

Benim bacaklarım oldukça uzundur, boyum diğer yorumlarımda belirttiğim gibi 1.55, bir arkadaşım 1.80 fakat bacakları vücuduna oranla kısa. Yani kısa boy kısa bacak demek değildir.

Vücut orantılı olduktan sonra kısa veya uzun olmanın güzelliğe artı veya eksi bir etkisi olmaz.

Aynen benim de bacaklarim uzun, oldugumdan uzun gosteririm hep o yuzden. Onemli olan vucuttaki oran, orantili olduktan sonra 160 170 farketmiyor

Kadina her boy yakisir bence ama yorumunuzu cok kirici buldum. Kisa boylu olmak kotu bir ozellik der gibi yazmissiniz. Hatta direk asagilamissiniz.

Kisa boylu olmak kisa bacakli olmak degildir. Oranla ilgili bir durumdur. 170 bir insanin 70 cm bacagi olsa kisa bacakli olur, 150 bir insanin 90 cm bacagi olsa uzun bacakli olur.

Kisa boylularin da uzun boylulara nazaran daha genc gosterdigi bir gercek. Her kisa boylu kucuk gosterecek diye bir sey olmadigi gibi her uzun boylu olgun gosterir diye de bir sey demiyoruz.

Aranizda gecen konusmayi bilmiyorum ama boyunun kisaligini dert eden bir insanin konusuna gelip de ay manken gibiyim, herkes bana hayran yazmak sacma degil mi? Ha ego tatmini yapiyorsaniz baska. Insanlar sizn gibiler yuzunden kompleks yapiyor zaten.

Acaip saçmalamışsın sence ego tatminine ihtiyacım olsa bile bunu sanalda beni hiç görmemiş insanlar üzerinden mi yaparım..proporsiyondan bahsediyosun iyi hoşta mantık hatası yapmışsın 1.50 boyunda bir insanın bacak boyunun uzun olma ihtimali var mı ?

İstediğim konuya istediğim yorumu yazarım! Eğer kısa boylu arkadaş 1.73 boyundakine senin boyunda olmak istemezdim kadına kısa boyluluk yakışıyor yazabiliyorsa bende bir kadına ne yakıştırdığımı çok net yazarım bu insana..ha sen kaldıramamışsın belliki yazdıklarımı o da senin sorunun

zaten normal olani bacak boyunun ust govdeden uzun olmasidir. yani 150 bi kadinin normal olan bacak boyu 170lik kadının bacak boyundan normal sartlarda uzun olamaz. üstteki arkadasin demek istedigi bu.

ayrica burda onu teselli etmeye gelmis insanlara ben senin gibi "o kadar" uzun olmak istemezdim diyen insana da boyle bir cevap verilir yani. benim gibi ya da diger arkadas gibi olmak.istemiyorsa 3 santim icin mi bunca stres yani? hem kisa boyumdan sikayetci olayim hem kendinden ornek verenlere camur atayim da imrendigim anlamasinlar tarzinda oldu ayıp da oldu.

Evet arkadaşımız yanlış söylemiş belki ama sizin de bu yorumunuz olmamış.

1.50 boyundaki bir insanın 100 cm bacağı olamaz zaten..siz proporsiyondan bahsediyosunuz ben gerçekten uzun bacaklı olmaktan bahsediyorum..

Benim fikrim bu.isteyen kaldırır isteyen kaldıramaz nokta!

Bodur tavuk her daim piliçtir,bizzzzz küçük gösteriyoruzz amaa,kadında kısa boy zarif duruyooo şeklinde subjektif yorum yapanların yorumlarınada yaptınız mı?

Slania sizin için değil söylemiyorum ancak biriyle aynı görüşte olmamanız o kişiyle tartışmaya girmeniz anlamına gelmez.bunu karacahiller yapar.benimle tartıştığı zaman kendi görüşünü bana empoze edebileceği inancını taşıyan kişi karacahildir heralde..o yüzden bırakın herkes kendi görüşünü rahat rahat yazsın

Acaip saçmalamışsın sence ego tatminine ihtiyacım olsa bile bunu sanalda beni hiç görmemiş insanlar üzerinden mi yaparım..proporsiyondan bahsediyosun iyi hoşta mantık hatası yapmışsın 1.50 boyunda bir insanın bacak boyunun uzun olma ihtimali var mı ?

İstediğim konuya istediğim yorumu yazarım! Eğer kısa boylu arkadaş 1.73 boyundakine senin boyunda olmak istemezdim kadına kısa boyluluk yakışıyor yazabiliyorsa bende bir kadına ne yakıştırdığımı çok net yazarım bu insana..ha sen kaldıramamışsın belliki yazdıklarımı o da senin sorunun

Sacmalayan sensin. Tabi ki de var, hatta 150 civarindaki boyuyla en uzun bacak secilen bir sarkici bile var. 175 boyuyla da minicik bacaklari olan insanlar taniyorum.

Istedigin yorumu yazarsan istemedigin cevabi da alirsin o zaman. Kadina uzun boy yakisir kisa boy yakisir demek ne kadar sacma. Konusmayi bilmiyorum ama belli ki siz de konu sahibinin seviyesine inmissiniz. Kaldiramamakla ilgisi yok bunun, siz gelip kisa boylu insana hakaret ederseniz cevabi da alirsiniz.

ayrica burda onu teselli etmeye gelmis insanlara ben senin gibi "o kadar" uzun olmak istemezdim diyen insana da boyle bir cevap verilir yani. benim gibi ya da diger arkadas gibi olmak.istemiyorsa 3 santim icin mi bunca stres yani? hem kisa boyumdan sikayetci olayim hem kendinden ornek verenlere camur atayim da imrendigim anlamasinlar tarzinda oldu ayıp da oldu.

Teşekkür ederim beni çok iyi anlamışsınız.buraya teselli etmeye gelmiş kişiye senin boyunda olmak istemezdim kısa boy zariftir yazan biri kendine yazılan yorumada aynı esneklikte olmalıdır zaten ..

Ben hiçbişey yazmadan başlığı okuyodum ama o yorumu görünce bende fikrimi yazdım.

Sen hiç bacakları olmayan birini gördünmü? ben her bir engelli kardeşimi görünce Rabbime şükrediyorum halimizden ötürü...Rabbim dönüşü olmayan dert vermesin, verdiği bütün insanlara da sabırlar ihsan etsin...

1.50 boyundaki bir insanın 100 cm bacağı olamaz zaten..siz proporsiyondan bahsediyosunuz ben gerçekten uzun bacaklı olmaktan bahsediyorum..

Benim fikrim bu.isteyen kaldırır isteyen kaldıramaz nokta!

Bodur tavuk her daim piliçtir,bizzzzz küçük gösteriyoruzz amaa,kadında kısa boy zarif duruyooo şeklinde subjektif yorum yapanların yorumlarınada yaptınız mı?

Slania sizin için değil söylemiyorum ancak biriyle aynı görüşte olmamanız o kişiyle tartışmaya girmeniz anlamına gelmez.bunu karacahiller yapar.benimle tartıştığı zaman kendi görüşünü bana empoze edebileceği inancını taşıyan kişi karacahildir heralde..o yüzden bırakın herkes kendi görüşünü rahat rahat yazsın

1.50 boyundaki bir insanın çok uzun bacağa da ihtiyacı olmaz zaten.

O tip yorumları desteklediğimi nereden çıkardınız? :1: Ben de hoşlanmam bu özelliği olan kesin güzeldir denmesinden. Ama siz güzel vücutlu olma şansı yok demişsiniz, ee size göre kısa kadınların bacakları kısaysa vücutları güzel değil demek oluyor bu. Halbuki kısa olup da çok güzel vücut hatlarına sahip olan kadınlar var.

Tartışma farklı görüşler arasında olur zaten. Tartışmanın amacı da fikir belirtmektir, fikir empoze etmek değil. Tabi ortam gerilince tartışma tartışmalıktan çıkar. Öyle bir durumda yazmamak en iyisi.

Ben de çok takardim lise yillarimda, hos boyle lise yillarim diyecek kadar buyumedim ama atlattim o stresi. Her turlu guvenle yururum o sokakta. Sevdigim benden 30 santime yakin uzundu , o takilmaz ben dalga gecerdim onunla uzun diye. E ne yapayim yani simdi uzulup onu da kendime dert mi edeyim bacilar ? :) elden bir sey gelmez, sonucta hepimiz toprakalti olacagiz suncacik omrumu onu dusunerek geciremem

Son düzenleme:
Back
X