Bu ay da olmadı :((( ekim de anne adayı olmak ümidiyle...

bu son cümleyi anlamadim yada eksik mi yazilmis.....madem sayiya ce dua karsiniz okumayi..cümlesi n eklenince okumayin oluyo...yani simdi biz sayiya inanmayinca duayada mi inanmamis oluyoruz... orayi anlamadim eger bu sekilde yazildiysa...

Son düzenleme:

canim zaten tamam ben seni anladim sende duyduklarin dogrultusunda böyle yapalim diyosun....bi sey demiyorum zaten isteyen istedigi sekilde okusun...sonucta dua...rabbim kabul etsin...herkes görüsünü söylüyo....

Kizlar herseyde bi hikmet varfir diye yapiyoruz isteyen yapar isteyen yapmaz ben kimseyi zorlamiyorum sen su kadar ben bukadr okicam demiorum FARKİNDASANİZ isteyen diyorum sİZ Gunde ayda yilda kac tane okursan okuyun benn bildigimi yaparim.ALLAHİN BİNLERCE İSMİ VAR NEDEN SADECE 99İSMİ DENİYO OKUNUYO CUNKU BNLARİN ANLAMİ VE HİKMETİ VAR. SAYİYA BAGLİ KALMAK DOGRU DEGİL BELKİ AMA NEDEN CİKARDİLAR BU SAYİLARİ O ZAMAN BENDE BUNU MERAK EDİYORUM????

sor lenacim..simdilik böyle oldu sadece hepimiz görüsümüzü söylüyoruz sonucta..kavga etmiyoruz..........

:) peki... 1,5 senelik evliyiz kısmen 6 aydır deniyoruz bebiş olayını tiroid sorunum var ama ilaç kullanıyorum adetime 3 gün var hesaplamalara göre ayın 14 ü rahim içine ekilme günüydü az önce afedersiniz küçük tuvaletten sonra temizlenirken hafif kahverengi pıhtı gibi bilirsiniz işte o tarz şeyler gördüm sizce bişîy olabilir mi bu ay teşekkürler şimdiden... :)

tabiki bildigini yap ona kimse bisey diyemez... ben kendi bildigimi yapmam cünkü din adami degilim bu konunun uzmanu degilim sadece okurum arastiririm ve ayrica inandigim , dinledigim ve güvendigim din adamlarina göre duami ederim.....cünkü nerdeyse cogunlugu karsi bu sayi isine. cünkü söyle düsünüyorum bunlar dogru olsaydi onlarda onaylardi diye düsünüyorum...cünkü herseyin bi uzmani varsa bu konularinda uzmani onlar...bi zamanlar bende yapmistim daha sonra onlari dinleyince vazgectim...demekki dogru yaptigimizi sandigimiz seyler yanlismis dedim...valla bu hikmet isine gelince nedense din adamlarimiz bi hikmet var isini cözemedi ama biz halk olarak bu konuda uzman olmadigimiz halde cözüyoruz...

su sayi isine gelince onu bende cok merak ediyorumm..cünkü bunlarin bi kaynagi olmadigi icin bu konuda ilim yapan din adamlari bile cözemediyse biz hic cözemeyiz..belirli sayili olanlarin disinda mesala sadece birini örnek veriyorum seninde dedigin gibi allahin 99 ismi disindakileri din adAmlari halkin uydurmasi olarAk nitelendiriyo....cünkü biri ciksa yok 51 tane okudum duam kabul oldu dese bu seferde onu mu yapacagiz....cünkü sayilar hic bitmez nasil olsa sonsuzlar...

Son düzenleme:

canim simdi ne desem bilmiyorumki fazlada ümit vermek isrtemiyorum cünkü sonu hüsranda olabiliyo.....

ama yinede söyle diyim senin anlattiklarin yerlesme kanamasina benziyo... hesaplamanda onu gösteriyo......bence adet gününü bekle gelmezse ilk sabah idrari ile bi test yap...sonrada sonucu buraya bildir...bak sonucu bekliyorum tamam mi?

Bende pek ümitlenmiyorum geçtiğimiz son 2 ay resmen kendi kendimi moda sokup karnımı mı şişirmedim göğüslerimden damarlar mı çıkartmadım deli gibi bu ay hiç takıntı yapmadım foruma bile girmedim rahat takıldım inanılmaz bi şekilde adet şişkinliği bile yok bu ay bende ama bu olay meraklandırdı beni neyse çok teşekkürler ilgin için söz haber vereceğim sana :)

en iyisini yapmisin zaten bebisler kafayi takmadigin ayda geliyo.....hamile kalanlar hep öyle diyo cünkü....hakkinda hayirlisi olur insaallah....

hakikaten bu konu cok uzadı kızlar.konusma dili ve yazi dili anlatım farklarından dolayı da yakında bi tartısma cıkacak gibi.bu konuya son noktayi koyalım artık.

kabul herkes kendine okusun bundan sonra istedigi sayida okusun.isteyen suya okusun vs.sonucta Meryem suresinin hikmeti büyük.bizim gönlümüzden gecen de belli.biz okuyalim eminim Rabbim bizi hikmetlerinden faydalandıracak ve bebislerimize kavustuuracak.ben şahsen kendime de okusam hepimiz icin dua edeceğim.
sizi seviyorum kızlar

topiğimize nazar mı değdi ne hatunlar. Allah rızası için bişey yapıcaz herkes özgür takılsın

haşa arkadaşım sadece sayısı 21 olması nerde delil alındı...meryem suresinde 21 defa okunacak diye bir şey var mı? yoksa hadislerde mi?

güzel kardeşim delil veremedin bak...kulaktan dolma bilgiler insana fayda vermez... ihlaslı samimi dua altın anahtardır...Kuran hayatımızın Nur'u gönlümüzün şifası olsun...selam ile...beni yanlış anladığın için üzüldüm..olsun önemli değil hakikati nerde olursa olsun söylemek müminin ahlakıdır..elhamdulillah

selamm kızlar ben gledimmm nasılsınızz

yaa bu sayı konusuna çok takılmış olundu.. bu herkese göre değisiyor.. tıpkı bi rüya görüyosun hani, bakıyosun tabire, diyor şu kisiye göre şu anlama geliyor, bu kisiye göre de bu anlama geliyor.. bu okunacak dualarda da, herseyin farklı bi rakamı var , mesela Selati tefriciye 4444 deniliyor.. neden ? bi sırrı vardır değil mi ? Bizler bilemeyiz bu sayıdaki hikmeti.. yada diger sureler için de öyle, bana göre bi sırrı bi hikmeti var ki, bu sayılar deniliyor.. sonuçta dualar bizler için.. kim ne kadar ne sayıda yapabiliyosa, o kadar yapsın.. Rabbim bizleri ins.. en yakında zamanda sevindirsin diyorum baskada birsey demiyorum ..
İnsan sadece kendi uğrastığı çabalarınla biliyor neyin zor olduğunu, neyin kıymetli olduğunu .. simdi bu Meryem Süresini duyduğumuza göre vardır bi hikmeti, okumakla ağzmız aşınmaz ya, okuruz okuyabildiğimiz kadar diye düsünüyorum..
Bu arada ben buraya üye olmadan önce de bi arkadastan duymustum.. Kenz'ül-Ars diye bir dua . Bunu 7Cuma, cuma vaktinde okuyup duanı yapıcan dediydi, kendisi 7.cumanın üstüne hamile olduğunu öğrenmis hiç beklemediği bir anda .. bende bunu arastırdıklarımdan okuyupta çok etkilendiğim bir dua oldu.. Kenz'ül-Ars 'ın Sırları .. bunu okuyunca da çok etkilenmistim.. yaptım ama henüz vakti değildi sanırım bende olmadı..ama yine okuyorum arada, Rabbim ins. yüzlerimizi güldürecek, yeter ki dualarımızı içten bir sekilde yapabilelim değil mi ?

scorpionsum zaten kim ne sekil inaniyorsa o sekil okusun ve dua etsin.kisaca dünkü olay sundan dolayi basladi.yine bu sayi verilerek dua edelim denilmis .ben o sirada baska topikteydim..bi kizlara bakim dedim.o sirada rumeysagül adli arkadas böyle hurafelere inanmayin kuranda varmi böyle sayilarla dua diye yazmis..tabi bu yanlis anlasildi...sanildiki meryem suresini inkar ediyo..bende arkadasin ne demek dedigini anladigim icin yorum yazdim,yanlis anladiniz o sayilari kasdediyo dedim....kendiside zaten neye hurafe dedigini acikladi zaten....aciklama istedi neye göre 21 tane okunacak dedi...olay böyle gelisti.zaten rumeysagül mesaj yazmasaydi ben artik bu konuda hicbi yorum yazmayacaktim..ama arkadas yanlis anlasildigi icin konuya dahil olmak zorunda kaldim...cünkü bende Sıkıldım artik.beni hic ilgilendirmez kim ne kadar okumak istiyosa ne sekil okusun...

bende senin gibi kendime okuyunca sonucta tüm cocugu olmayanlar icin dua edecegim...

olabilir herkes ayni düsünceye sahip olmaya bilir...ama anladigim kadariyla sanki sayiya inanmayanlar ayetlerede inanmiyomus gibi gösteriliyo...önemli olan ayni fikirde olunmaya bilinir ama söylenenenlere dikkat edilmeli.tabiki herkes kendi yorumunu yappabilir.ama yaparkende dikkat edilmeli..

biraz arastirdimda bazi yerlerde 41 kez diyende var 21 kez diyende var 19 kez diyende var.ayrica ayni saatte okunacak yada gece okunacak vede 41 kez okuyan 41 hurma dagitacak diyende var....simdi bunlarin o zaman hangisi dogru.....bende bunu merak ediyorum simdi...

Son düzenleme:
Arkadaşlar ne mutlu ki dua okuyoruz okunan ortamda bulunuyoruz sayıyla olmuş 1 olmuş hiç ama hiç önemi yok.Kuranda sünnetle geçmese bile bazı duaların surelerin ESMAÜL HÜSNA nın bazı sayılarda okunmasının hikmeti var.Nihat Hatipoğlu hocayı çok severim söyledikleri ışık olur bana oda hangi sıkıntı hangi dilek için ALLAHIN hangi isminin kaç kez okunacağını hep anlattı ramazan boyu.Vardır bir hikmeti.

Yoksa kaç kez okunursa okunsun okuyanda sebep olanda nasiplenir.Bunun için lütfen kalpler kırılmasın.

Rabbim hepimizin gönlündekini hayırlı kılsın nasip etsin inşAllah.Peygamber efendimiz evliyalar ve sebilerin yüzüsuyu hürmetine inşAllah.Amin

ben senin ne demek istedigini anladim canim benim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…