- Konu Sahibi medd_cezir
-
- #51.541
gelişimi, çok güzel fındığının kızçem.evet hayalotum 6 hafta 6 günlüktü ilk gittiğimde ...biraz uyuyayım dedim uyuyamadım baş ağrısı yaptı burda ormanlarda yakın çıktı galiba sıcaktan helikopterler sürekli su taşıyor ya
kimse demedi kızçem bi formda okudum kkda.keşke benimde kuşum olsaydı daha iidi paşam.kuş çoğunlukla kafeste.ama kedi veya köpek inan öyle değil.bunlar hep seninle.tv izlerken,yemek yerken,uyurken bile koynunda göbeğinde hattacanım benimde kuşlarım var o testi 1 kere yapıyorsun kim demiş her ay diyekediye temas etmediketen sonra sorun yok bak ban hergün öperdim oglumu kızımı amma velakim kafesi eşim temilzicek öpme dokunma yasak dedi salı günü ilk defa oglumla kızımı öpmeden yattım ne zor alışıpta dokunamamk banada diyorlar kuşları yolla gitsin evladından önemlimi kıyamam onlara dayanamam özlemlerine allahım bir çıkaryolu göstersin veterinere bırak canım baksınlar bebek dogunca alırsın geri
maşallah canım benim çok tatlı
canım yanlış anlama beni..ben evet sordum sana neden bukadar beklediniz diye.ama hani tedavi olmakmı istemediniz yoksa çocuk düşünmeye daha sonramı başladınız anlamındaydı.yanlıslıkla senı kırmak ıstemem ki zaten maddi manevi zordaymışsınız.bende yaşadığım için sordum.bende 6 yıllık evliyim ama 2 buçuk senedir planladık bebek düşüncesini..inşallah eşini ikna edebilirsin canım.Canim haklisinda nasil ikna edicem bi niye bukadar sene beklediniz demssinz cunku herkeze yardim etmekten kendimizi goremedik yok gorumce zor durum yok su yok bu bide hep kendi tarafi onlara yardim edelim derken kendimiz battik issizlik subu bi baktik bodrumdayiz ama borc boyumuz kadar ikimizde calistik ve bitti zar zor ikna ettim asilama yaptirdik olmadi tup bebek dediler yedibin lira masraf cikti ya tutmazsa o kadar para verilirmi dedi simdi her aksam ikna etmeye cslisiyom ege universitesine gidelim diye ikna olursa gidicez dua edin ne olur tskr sevgiler
canım hoş geldin aramıza..topiği bulmuşun kızçeler cok ıyıdır buradaHayalotçum selamm
Ne kadar sıkıntı içinde olabileceğini anlıyorum çünkü geçen yıl hamile kaldığımda bizimde kedimiz vardı ve düşüğümn onun yüzünden olduğunu düşünmüştüm çünkü yeni almıştık sokaktan aşıları yapılmıştı ama daha aşısı tutmadan kapmış olabileceğimi düşündüm
Ama yanılmışım toksoplazma testim negatif çıktı yani bu yaşıma kadar hiç o virüsü kapmamışım ki bahçeli bi evde sokak hayvanlarıyla iç içe büyüdüm
Konuda bilgim olduğu kadarıyla seni aydınlatayım..
Öncelikle bu virüs diğer hayvanlardada olabiliyor ama sadece kedilerin bağırsaklarında üreyip dışkı vs ile bulaşıcı oluyor kedicikler bu virüsü kuş fare vs yediklerinde kapıyorlar.. Ve kediciklerin dışkılarına maruz kalmış sebze meyve topraktan bu virüs kapılabiliyor büyük baş hayvalarda bu otları yiyebildiği için onlarada geçiyor ama onların kaslarına geçtiği için çiğ et yersek bize geçebiliyor yani çiğ köfte salam sosis gibi.. Bu yüzden önce hemen toksoplazma testi yaptır bunun ıkı çeşidi var igg ve igm.. Şöyle bişey varki eğer geçmişte bu virüsü kaptıysan vücudun bağışıklık kazanıyor bi daha sorun yaşamıyorsun igg de şuana kadar kapıp kapmadığın gözüküyor
İgm testinde ise şuan için aktif olrak virüsün var olup olmadığı.. Bende ikiside negatif çıktı hiç kapmamışım o yüzden çok Çok dikkat etmem gerekiyor ama içini rahatlatmak için hemen testini yaptır belki eskiden kapmışsındır ve hiç üzmene gerek kalmaz kendini.. Ayrıca kedine de çiğ et vermemen gerekiyor. Kendinde çiğ sebze meyveleri çok iyi yıkaman çiğ et tüketmemen gerekiyor.
Birşey daha var genelde yavru kedilerden kapılıyor virüs çünkü onlarda bizim gibi bağışıklık kazanıyorlar birkez kaptıklarında yani genellikle büyük kedilerden kapma olasılıgı düşük heleki sokak kedisiyse mutlaka yavruyken kapıp bağışıklık almış olur.. Eğer kedin doğduğundan beri seninleyse dışarıyla teması yoksa aşıları tamsa korkman gerekmez içini rahat tut canımcım :))
Kızlar herkese selam ,
Güzel ve eğlenci hafta sonları diliyorum hepinize.
Hayalotum nasılsın canım ? Miden aynı şekilde mi. Birde senin belinle ilgili sıkıntı vardı galiba , onu naptın. Çok sıkıntı yaratmaz inşallah sana ilerleyen zamanlarda. Bu süreçte fizik tedavi vs. yardımcı olacak bişey var mı?
Bitanem ya inşallah çok rahat günler bekliyor seni.
Sende miniğinde Allah a emanet olun, iyi bakın birbirinize.
Bu arada Son bir kaç sayfayı okudum .
Kedin ne oldu , naptınız bitanem üzüldüm okuyunca.Senin için de zor bi karar.
Ben kedileri çok severim ama eşim pek hoşlanmaz . İnşallah güzel bir çözüm bulursunuz.
Kızlar paylaşıldı mı bilmiyorum ama ekliyim ben yine de.
Kazen kk da Başbakanımıza iletilmek üzere , tüp bebekte devlet desteği ile ilgili mektup yazılması için konu açtı. Fikirlerini , sorunlarını eklemek isteyenler olur belki.
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...eririz-hadi-destek-verin-3-cocuk-yapalim.html
gonzalezim senmi geldinnnnn
heya kusum ben geldim aç kollarını bakiimm
bak yine mandalına yiyo bu kızçemm.. ondan diyorum bnde bu mandalınalarır kaybolduğu ortaya çıkdıı
napıyosun balım, ben şu linkte ki konuya biraz biseyler yazmaya gidiyorum..
e maalum sıkıntımız büyük bizim
bnde diyordum, ben sesimi nasıl ulaştırabilirim, her defasında 3çocuk yapın demesini ihmal etmeyen bir basbakanımız var.. hiç olamayanların sıkıntısını dile getirmiyorr , değil mi ???!!!
umut hayatol nasılsınız bakalım nasıl gidio
ben çokk sıkılıom yaaaaaaa yanlızlıktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?