- Konu Sahibi medd_cezir
-
- #52.621
kızlar ya yapmayın ne olur..bu mevzukasım anneleri topiğinde de oldu oraya yazdıklarımı da yazarım size ama özetle hele ki siz daha bebişin gelişiminin en başındasınız16-17saat aç susuz kalarak ona da eziyet ediyorsunuz..siz daha farktmiyorsunuz benim bebişim tamamen hareketlendi ve ben çok acıkırsam yada karnım doyarsa kıpır kıpır hareketleniyor..acıktığımda huzursuzlanıyor eminim..ve bunu yaşayan başka arkadaşlarım da var..diğer topiğe yazdığımı paylaşıyorum beni, yanlış anlamayın emi..bunca zaman beklediğimiz bebeklerimiz Allahu tealadan bize emanet bunu unutmaın..emaneti en iyi şekilde korumak ta bizim görevimiz..
yok canım yalnış anlaşılacak ne olacak haklısın canım ya ne diyeyim doğru söze ne denir ki bi yandan aklım tutma diyor bi yandan tut diyor ama ben iftardan sahura kadar suyumu sütümü kan ilacımı içiyorum sahurdada karnımı iyice doyuyorum öğlene kadar kursa gidiyorum baktım acıkmaya başladım yatıyorum mecburen ikindiyi kadar ...gerçi belki daha ben bebeğimi hissedemediğim için anlamıyor olabilirim...doğru biliyorum kazasını yapabiliriz ama nasıl bebek dogacak emzirirken zaten tamayız tam altı ayına girecek tekrar ramazan geliyor yine tutmazsam borçlar iyici kabaracak...tutmayınca da ramazanın geldiğini anlamıyoruzaaaaaaaaaa kafam iyiçe allak bullak oldu
açıkcası zararlı diye ben tutmayacaktım sonra kaza ederim diye düşündüm ama bazı kişilerden öyle yorum alınca kafam karıştı bügün denemelik tuttm ben çokda acıkmadım bilmiyorum ya:26::26::44::44:
u
kuzum haklısın borçlar artacak ama anneliğin de bedelleri var elbet..
hem mevzu senin acıkman yada susaman değil..bu durumun bebeğe etkileri..bence doktoruna danış..ama tut diyeceğini hiç sanmam..Allahu teala kolay yolu göstermiş kaza yapmayı vermiş bize..hem mesela regl ken oruç tutuyormuyuz..yokkk..kaza ediyoruz..sonuçta regliyken bizi etkileyen bişey de pek olmuyor belki bir gün ağrımız oluyor..ama 30 gün krnında bebişin bundan çok kötü etkilenebilir..illa tutucam diyorsan doktorundan onay al tatlım..
kızlar ya yapmayın ne olur..bu mevzukasım anneleri topiğinde de oldu oraya yazdıklarımı da yazarım size ama özetle hele ki siz daha bebişin gelişiminin en başındasınız16-17saat aç susuz kalarak ona da eziyet ediyorsunuz..siz daha farktmiyorsunuz benim bebişim tamamen hareketlendi ve ben çok acıkırsam yada karnım doyarsa kıpır kıpır hareketleniyor..acıktığımda huzursuzlanıyor eminim..ve bunu yaşayan başka arkadaşlarım da var..diğer topiğe yazdığımı paylaşıyorum beni, yanlış anlamayın emi..bunca zaman beklediğimiz bebeklerimiz Allahu tealadan bize emanet bunu unutmaın..emaneti en iyi şekilde korumak ta bizim görevimiz..
Kesinlikle katılıyorum adetlyken bile kazaya bırakabiliyoruz ki o sadece biraz kan kaybı ve ağrı barındıryor ki şuan içinizde bir can taşıyorsunuz.. Herkesin ben tuttum birşey olmadı lafına kesin kanaat getirmeyin sonuçta nasıl herkes aynı şekilde hamile kalamıyorsa herkesin bebeği aynı şekilde etkilenmez kimi yerinden kalkamadan hamileleik gecırmek zorudna kalıyor kimi hoplaya zıplaya herkes birmi yapmayın Allah Aşkına hem bakalım hamilelikleri boyunca tutanlar hangi mevsimde kaç saat tutmuş ? Karda soğukta 12 saat tutmakla yazın sıcagında oturdugun yerde vucut su kaybederken 17 saat tutmak birmi bir düşünü.. Oruç dışında normal ıkı lıtrenın altına su içme indiğinde amniyo sıvısında azalma olabıldıgını bılıyorsunuz degılmı yanı bebişlerin içinde olduğu sıvı onun azalmasınında bebegı kaybetmeye Allah korusun varabileceğini de biliyorsunuzdur.. Burda neler anlatan hamile kalabilmek için içi parçalanan arkadaşlarımızı okuyorum bnmde içim acıyor size verilen nimeti hikmeti içinizdeki canı korumak şuan için tek göreviniz o yüzden cennet anaların ayakları altında.. Allah korusun bebeğinize birşey olma ihtimali sizi deliye çevirmezmi ? % 10luk bi ihtimalde olsa ben göze alamam doğururum bebegımı paşa paşa kaza orucumu tutarım ne diyor dinimiz önce yapılacak herşeyi yap bütün önlemleri al sonra tevekkül eyle yani bana bırak gerisin
habibtem hoşgeldinnnnizzzBu oruc mevzusuna bende deginmek istiyorummm bu zamanlarda annenin iyi beslenmesi gerekirken 16 17 saat ac susuz kalmak bebegi be sekilde etkiker biliyormusunuz kizlar yapmayin be olur allaha karsi ibadetimiz sadece oruc degil ki baska seyler yaparak ibadetimizu yerine getiririz oruca bagli kalmayin cigdem hanim izin verecegini sanmiyorum ama tutupta bebei hatta kendibi riske atmak isteyen tutsun...
sanada canım...hayırlı ramazanlar kızlar.
bu güzel günlerde allah gönlünüzden geçeni nasip etsin inşallah her birinize.
oyy kuzum havalar cok sıcak bıde çalışıyorsun da uyuma sansında yok :26:inş kotu olmassın canım cok dıkkatlı ol:26:kızçem bile bile kim zarar verir yavrusuna ngasgımda bütün vitaminlerini falan almış zaten bişey olmaz Allahın izniyle.eğer kendini bebek kötü olsaydı oda kendini kötü hissederdi büyük ihtimal tutamazdı zatengunaydin canlarim nabrsiniz.Allh affetsin bnim ilk orucm kotu gectineden ben boyle oluyorum yaa :26: bulanti kusma cok siddetli basagrisi mahvoldum goreydiniz bugun ins iyi gecer.szlerde nasil geciyor Allah hepimizn yardmcisi olsn.hamis kiscelerim dikkat edin kendnize bebislerinze iyi bakn kymayin onlara.benm annmde mesela bana hamileyken tam tutmus ama onlarn zamaninda hrsey farkli smdi farkli saat farkida var besn farkida.Rabbim sze bu guzel imkani vermis nede olsa kendinize ve bebisinize zarar vermeyin oda gunah sonucta..
Gunaydin kizkalr nasilsiniz coktandir giremedim.. Hayirli ramazanlar olsun herkese .. Ya dun basima olmadik bir kaza geldiki sormayin. Parkta kardiraktan dustum dustugum yer 1 mt ye yakindi. Belim ve canka kismim mosmor olmus. Allahtan bebegin hareketlerinihissediyirum artik yoksa kesin hastanedeydim dun. Sukur bisi olmadi ama korkusu yetti bana fazla fazla.. Siz nasilsiniz neler yapiyorsunuz..
evet canım 10 eylul 2011de.sen ne zaman evlendın?maşallah canımmsenle benzer yanlarımız çokk 2011 eylülde mi evlendin sende?
sanada hayırlı ramazanlar canım hepımızın duaları kabul olsun ınsallahkısçelerim.. Hayırlı Ramazanlarınız olsun insaAllah.. Rabbim dualarınızı kabul eylesin insaAllah..
amin canım dayanamıyosan tutma tabıkı tatlım RAbbim onada kolaylık vermısgünaydn canbonlarım
rabbim niyetlenen arkadaşlarımın oruçlarını kabul eder inşallahhayırlı ramazanlar sizinnle olsun..bu mübarek günlerde dünyamızdaki savşlarda,kötülüklerde biter,son bulur inşallah
ben oruç tutamadım bu senedaha şimdiden çok acıktım sanırım olmıycak midem dönmeye başladı çünkü anlaşılan bizim minnak yemek istiyor rabbim sizlerede güzel sabır versin inşallah.havalar çok sıcak ve gün çok uzun rabbim yardımcınız olsun
benımde aynen ekmek fırını var yakıyo bızı kısında sıcak oluyo ama yazında yanıyoruzGünaydınnn herkeseehayalotçumm günaydınn
herkesin güzel duaları kabul olsun inşallahh :)
Hava o kadar sıcakki birde bizim ev maalesef alt kattaki yemek yeri ve binaların bitişik duvar olması sebebiyle alev alev :84: :84:
off offf bittim ben kışın doğalgaz açmıyoru hiç ev sıcacık oluyor ama yazında çekilmiyor
canım benım hayırlısı olsun hakkımızdan uzme canınıhepinize hayırlı ramazanlar canlarım. Rabbim sevdiklerimizle sağlık sıhhat afiyetle nice ramazanlar görmeyi nasip eder inşallah... nasılsınız bakalım Rabbime şükürlr olsun bugün burası kapalı çok sıcak değil.... sonuçlarımı aldım ne yazık ki değer 0.1 yani elimde var koca bi1 0. bugünü oruçlu geçirmek istedim bidaha belki tutamaam ilaç kullanırsam dedim. yarın doktora gidicm inşallah adet söktürücü verir sonra nasıl bi tedaviye geçeriz bilemiyorum
bızde aynı kızcem bı degısıklık yok kendı adıma sende ıyısındır ınsallahMERHABA FISTIKLI SARMALARIM BNM NASILSINIZ BAKİM NELER WAR YOK YENİ HAMİŞ FALAN WAR MI TATLI KIZÇELERİM SERNESİM PRİORİM NAPIP DURUNUZ HAYOLOTUM KUZUM ANEEEMMMM NAPIOSUN BEBİŞ NASIL NELER YAPIO SANA İİ MİSİNİZ KOCAMAN Bİ AİLE OLUN İNŞALLH ALLAHIM BİZDE KOCAMAN Bİ AİLE OLALIM BNDE DE DEĞİŞİK BİŞİ YOK BİİLDİĞİNİZ GİBİ
kızlar doktora sormadım ama ben bugün oruca niyetlendim etrafımda çok hamile var hepsi tutucam dedi bende bir deneyeyim o zaman denedim gece baya yedim süt su falan ...hamile olup orucunu tutan var mı ...kazalarınıda tutamamaktan korktum tutmasan 30 gün borcum olacak bu borç diğer ramazana kalınca üzerine büyük günah yazılıyor
bir deneyeyim çok kötü olmadığım sürece bozmam diye niyetimi aldım zaten geceden yediniz bir yumurta bile akşama kadar idare edermiş bebeği...acıktığım zaman midem bulanırdı ya artık ramazanın bereketinden midir nedir olmadı şu ana kadr bir şey inş. olmazda kızlar sizde bir deneyin isterseniz...
kimse yok burdada sizinle sohbet ederek vakit geçer diye düşünmüştüm ama kısmet artık
canım kısıden kısıye degısıyor bılımsel olarak orucun hıc bı zararı yok bır cok makale yayınlandı bu konuyla ılgılı.tabıkı normal hamılelık gecırenler ıcın bbenım bı tanıdıgım ıkızlerıne hamıleyken bıle bu uzun gunlerde tuttu orucunu masallah cocuklarıda gayet saglıklı dogdular ama dedıgım gıbı kısıden kısıye degısıyor dayanamayan mıde bulantısı cekenler tutmasınlar sekerı dusen tansıyonu cıkan vs...yok canım yalnış anlaşılacak ne olacak haklısın canım ya ne diyeyim doğru söze ne denir ki bi yandan aklım tutma diyor bi yandan tut diyor ama ben iftardan sahura kadar suyumu sütümü kan ilacımı içiyorum sahurdada karnımı iyice doyuyorum öğlene kadar kursa gidiyorum baktım acıkmaya başladım yatıyorum mecburen ikindiyi kadar ...gerçi belki daha ben bebeğimi hissedemediğim için anlamıyor olabilirim...doğru biliyorum kazasını yapabiliriz ama nasıl bebek dogacak emzirirken zaten tamayız tam altı ayına girecek tekrar ramazan geliyor yine tutmazsam borçlar iyici kabaracak...tutmayınca da ramazanın geldiğini anlamıyoruzaaaaaaaaaa kafam iyiçe allak bullak oldu
açıkcası zararlı diye ben tutmayacaktım sonra kaza ederim diye düşündüm ama bazı kişilerden öyle yorum alınca kafam karıştı bügün denemelik tuttm ben çokda acıkmadım bilmiyorum ya:26::26::44::44:
gecmıs olsun canım...gunaydin canlarim nabrsiniz.Allh affetsin bnim ilk orucm kotu gectineden ben boyle oluyorum yaa :26: bulanti kusma cok siddetli basagrisi mahvoldum goreydiniz bugun ins iyi gecer.szlerde nasil geciyor Allah hepimizn yardmcisi olsn.hamis kiscelerim dikkat edin kendnize bebislerinze iyi bakn kymayin onlara.benm annmde mesela bana hamileyken tam tutmus ama onlarn zamaninda hrsey farkli smdi farkli saat farkida var besn farkida.Rabbim sze bu guzel imkani vermis nede olsa kendinize ve bebisinize zarar vermeyin oda gunah sonucta..
gecmıs olsun canım ya senın kaydırakta ne ısın vardı ıyı cesaret masallah dıkkat et kendıneGunaydin kizkalr nasilsiniz coktandir giremedim.. Hayirli ramazanlar olsun herkese .. Ya dun basima olmadik bir kaza geldiki sormayin. Parkta kardiraktan dustum dustugum yer 1 mt ye yakindi. Belim ve canka kismim mosmor olmus. Allahtan bebegin hareketlerinihissediyirum artik yoksa kesin hastanedeydim dun. Sukur bisi olmadi ama korkusu yetti bana fazla fazla.. Siz nasilsiniz neler yapiyorsunuz..
çok aşırı gaz sancım varr yardım edin kızlar tutmadım oruç sözünüzü dinledim tabi bebeğimide düşündüm bende seğirmeler hissediyorum hayalotum bazen arada bir
kızçelerimmm nasılsınızzz... ramazanla aranız nasıl bakimmm
hamişş kızçelerim.. oruç tutsanız da tutmasanız da dikkat edin kendinize havalar sıcak güneş altında gezmeyin çok.. dinlenin güzel güzel
bu arada pre-seed aldım ben.. bakalım bu ay nasıl olacak... yasmini bırakalı 6.ay oldu.. kırmızılar da uzun sürdü 6. ayda niyeyse.. yasmin beni yeni mi terkediyodu yoksa :44::44::44:
cnm kuzenimde hamile.ona dr soda içmesini sölemiş.bi dene istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?