Bu ay da olmadı :((( ekim de anne adayı olmak ümidiyle...

yok canım yalnış anlaşılacak ne olacak haklısın canım ya ne diyeyim doğru söze ne denir ki bi yandan aklım tutma diyor bi yandan tut diyor ama ben iftardan sahura kadar suyumu sütümü kan ilacımı içiyorum sahurdada karnımı iyice doyuyorum öğlene kadar kursa gidiyorum baktım acıkmaya başladım yatıyorum mecburen ikindiyi kadar ...gerçi belki daha ben bebeğimi hissedemediğim için anlamıyor olabilirim...doğru biliyorum kazasını yapabiliriz ama nasıl bebek dogacak emzirirken zaten tamayız tam altı ayına girecek tekrar ramazan geliyor yine tutmazsam borçlar iyici kabaracak...tutmayınca da ramazanın geldiğini anlamıyoruz aaaaaaaaaakafam iyiçe allak bullak oldu

açıkcası zararlı diye ben tutmayacaktım sonra kaza ederim diye düşündüm ama bazı kişilerden öyle yorum alınca kafam karıştı bügün denemelik tuttm ben çokda acıkmadım bilmiyorum ya:26::26::44::44:

Son düzenleme:

u
kuzum haklısın borçlar artacak ama anneliğin de bedelleri var elbet..
hem mevzu senin acıkman yada susaman değil..bu durumun bebeğe etkileri..bence doktoruna danış..ama tut diyeceğini hiç sanmam..Allahu teala kolay yolu göstermiş kaza yapmayı vermiş bize..hem mesela regl ken oruç tutuyormuyuz..yokkk..kaza ediyoruz..sonuçta regliyken bizi etkileyen bişey de pek olmuyor belki bir gün ağrımız oluyor..ama 30 gün krnında bebişin bundan çok kötü etkilenebilir..illa tutucam diyorsan doktorundan onay al tatlım..

bakalım artık bu gittiğimde ikili test falan yapılacak o zaman sorarım olmazsa ya :44:

Kesinlikle katılıyorum adetlyken bile kazaya bırakabiliyoruz ki o sadece biraz kan kaybı ve ağrı barındıryor ki şuan içinizde bir can taşıyorsunuz.. Herkesin ben tuttum birşey olmadı lafına kesin kanaat getirmeyin sonuçta nasıl herkes aynı şekilde hamile kalamıyorsa herkesin bebeği aynı şekilde etkilenmez kimi yerinden kalkamadan hamileleik gecırmek zorudna kalıyor kimi hoplaya zıplaya herkes birmi yapmayın Allah Aşkına hem bakalım hamilelikleri boyunca tutanlar hangi mevsimde kaç saat tutmuş ? Karda soğukta 12 saat tutmakla yazın sıcagında oturdugun yerde vucut su kaybederken 17 saat tutmak birmi bir düşünü.. Oruç dışında normal ıkı lıtrenın altına su içme indiğinde amniyo sıvısında azalma olabıldıgını bılıyorsunuz degılmı yanı bebişlerin içinde olduğu sıvı onun azalmasınında bebegı kaybetmeye Allah korusun varabileceğini de biliyorsunuzdur.. Burda neler anlatan hamile kalabilmek için içi parçalanan arkadaşlarımızı okuyorum bnmde içim acıyor size verilen nimeti hikmeti içinizdeki canı korumak şuan için tek göreviniz o yüzden cennet anaların ayakları altında.. Allah korusun bebeğinize birşey olma ihtimali sizi deliye çevirmezmi ? % 10luk bi ihtimalde olsa ben göze alamam doğururum bebegımı paşa paşa kaza orucumu tutarım ne diyor dinimiz önce yapılacak herşeyi yap bütün önlemleri al sonra tevekkül eyle yani bana bırak gerisin

Bu oruc mevzusuna bende deginmek istiyorummm bu zamanlarda annenin iyi beslenmesi gerekirken 16 17 saat ac susuz kalmak bebegi be sekilde etkiker biliyormusunuz kizlar yapmayin be olur allaha karsi ibadetimiz sadece oruc degil ki baska seyler yaparak ibadetimizu yerine getiririz oruca bagli kalmayin cigdem hanim izin verecegini sanmiyorum ama tutupta bebei hatta kendibi riske atmak isteyen tutsun...

gunaydin canlarim nabrsiniz.Allh affetsin bnim ilk orucm kotu gecti neden ben boyle oluyorum yaa :26: bulanti kusma cok siddetli basagrisi mahvoldum goreydiniz bugun ins iyi gecer.szlerde nasil geciyor Allah hepimizn yardmcisi olsn.hamis kiscelerim dikkat edin kendnize bebislerinze iyi bakn kymayin onlara.benm annmde mesela bana hamileyken tam tutmus ama onlarn zamaninda hrsey farkli smdi farkli saat farkida var besn farkida.Rabbim sze bu guzel imkani vermis nede olsa kendinize ve bebisinize zarar vermeyin oda gunah sonucta..

Gunaydin kizkalr nasilsiniz coktandir giremedim.. Hayirli ramazanlar olsun herkese .. Ya dun basima olmadik bir kaza geldiki sormayin. Parkta kardiraktan dustum dustugum yer 1 mt ye yakindi. Belim ve canka kismim mosmor olmus. Allahtan bebegin hareketlerinihissediyirum artik yoksa kesin hastanedeydim dun. Sukur bisi olmadi ama korkusu yetti bana fazla fazla.. Siz nasilsiniz neler yapiyorsunuz..

ayyy scorcipim aklımı aldın ya kızlar ya yapmayın ne olur kısmını okuyunca toopiğe girer girmez aklım çıktı sandımki yine tartışma oldu topiktehey Allahım yaben tutmadım zaten canım aslında niyetim vardı bugün için ama ilk eşim izin vermedisonrasında saat 5ten iftara kadar o ara ağzıma bişey atamadımfırsatım olmadı doğrusu ama baktım sanki karnımı birisi cimcikleyip durdu o yemeği ağzıma koyana kadaryemek yedi tabi bu seferde 1-2 saniye kadar kıpırdandım durdum.bu hafta 2 günde bir karnımda kelebek çırpınıyo sanki dünde tam 4 defa oldu saydım uzanınca hissediyorum 1-2 saniye kadar sürüp geçiyor.acaba diyorum bizim minnak erken oynamaya başlamış olamazmı:44 değilse ney bilmiyorum bakalım bugünde hissedersem kesin odur hani şu kaza olayına gelince 30 gün tutabileceğimi hiç sanmıyorum ben normalde 4-5 gün fazladan zor tutan bi insanım çünkühani illa tutayım demiyorum zaten ama denesemmi diye düşünmedim değil açıkçası
agonasepnisim kızçem haklısınız tabi su kaybıda olur.normalde bide çok su içen birideğilim şimdi zorla bardakları sayıyorumki günlük tamamlansın en azındantabiki bir sürü hamile kalmak için uğraşan arkadaşlarımız var bende öyleydim.sonuçta bende 3 yıl bekledim içimdeki şu canı.BEnden daha az veya daha uzun sene bekleyenlerde var..Ama hamileyiz diyede olay bitmiyor ki sağlıklı bi şekilde doğum yapabilmekte var..
hamile kalmadan önce bende derdim karnındaki canı düşün tutma diye başkası olsa yine derim doğru olan bu ama insan bazen kendisine söz geçiremiyor işte..Rabbim bütün kızçelerime nasip etsin inşallah
neyse işte böyle kızçelerim bizde tutamıyoruz sonuçtascorcipim daha gerçekten kilo almadınmımaşallah sana kızçem ben 3 ayda 3 kilo almışım

habibtem hoşgeldinnnnizzznassın habibtemmmkıyafetler tamamlandımı
hayırlı ramazanlar kızlar.
bu güzel günlerde allah gönlünüzden geçeni nasip etsin inşallah her birinize.
sanada canım...reanım maşalah doğum yaptınmı bahsetmemişinikizlerimiz nasılllrabbim analaı babalı buyutsun inşallah

oyy kuzum havalar cok sıcak bıde çalışıyorsun da uyuma sansında yok :26:inş kotu olmassın canım cok dıkkatlı ol:26:kızçem bile bile kim zarar verir yavrusuna ngasgımda bütün vitaminlerini falan almış zaten bişey olmaz Allahın izniyle.eğer kendini bebek kötü olsaydı oda kendini kötü hissederdi büyük ihtimal tutamazdı zatenama bebeğin gelişimi açısından geri kalınırmı tartışılır bir konu doktorlada konuşulması gereken bir durum

hnkım geçmiş olsun noldu nasıl oldu anlamadım ben:26:senin kaydırakta ne işin var kızçem..bizim sıpayımı tutuyodun:26:Allahtan bişey olmamış ama cok dıkkatlı ol keşke bı kontrole gıtseydın canım ya:26:

Hayalotummmmmmm bitanemmmmm iyiyiz biz kizim icerde durmak istemiyor habire vyruyor bu pazar babamiz geliyorrrrrr cok mutluyummmmmmmmmmm kiyafetler hazir eksigimiz var bavamiz gelince tamamliyacagizxxx kismetse

Sen nasilsin hayalotummmmm minik findigin nasil yer onu teyzesi yer

çok aşırı gaz sancım varr yardım edin kızlar tutmadım oruç sözünüzü dinledim tabi bebeğimide düşündüm bende seğirmeler hissediyorum hayalotum bazen arada bir

maşallah canımm senle benzer yanlarımız çokk 2011 eylülde mi evlendin sende?
evet canım 10 eylul 2011de.sen ne zaman evlendın?
kısçelerim.. Hayırlı Ramazanlarınız olsun insaAllah.. Rabbim dualarınızı kabul eylesin insaAllah..
sanada hayırlı ramazanlar canım hepımızın duaları kabul olsun ınsallah
amin canım dayanamıyosan tutma tabıkı tatlım RAbbim onada kolaylık vermıs
benımde aynen ekmek fırını var yakıyo bızı kısında sıcak oluyo ama yazında yanıyoruz
canım benım hayırlısı olsun hakkımızdan uzme canını
bızde aynı kızcem bı degısıklık yok kendı adıma sende ıyısındır ınsallah

canım kısıden kısıye degısıyor bılımsel olarak orucun hıc bı zararı yok bır cok makale yayınlandı bu konuyla ılgılı.tabıkı normal hamılelık gecırenler ıcın bbenım bı tanıdıgım ıkızlerıne hamıleyken bıle bu uzun gunlerde tuttu orucunu masallah cocuklarıda gayet saglıklı dogdular ama dedıgım gıbı kısıden kısıye degısıyor dayanamayan mıde bulantısı cekenler tutmasınlar sekerı dusen tansıyonu cıkan vs...
gecmıs olsun canım...
ben malesef 1 gun oncesınden kırmızılar hosgeldın dedı ramazana oyuzden daha anlamadım ramazanı
gecmıs olsun canım ya senın kaydırakta ne ısın vardı ıyı cesaret masallah dıkkat et kendıne

Ramazan Orucu Kimlere Farzdır?

Büluğa ermiş, aklı başında kadın ve erkek her Müslüman, Ramazanda oruç tutmak bir kulluk borcudur ve farz-ı ayndır. Yolcu ve hasta olanlara da oruç farzdır. Ancak Ramazanda tutmaları mecburi değildir.

Kimler Oruç Tutamaz?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla oruç ile ilgili merak edilen sorular da beraberinde geliyor. En çok sorulan sorulardan biri olan "kimler oruç tutamaz?" sorusuna birkaç madde ile cevap vermek gerekirse:

1- En başta küçük yaştaki masum çocuklar: Bunlar erginlik (buluğ) yaşına girmedikçe oruç tutmakla yükümlü olmazlar. Buna rağmen tutarlarsa sevabı, onları alıştıranlara da şamil olur. Kızlarda dokuz, erkeklerde on beş yaş, erginlik yaşı dediğimiz yükümlülük başlangıcı olarak kabul edilirse de esas yükümlülük tespiti, muayyen hal ile ihtilam olmanın başlamasıyla kesinleşir.

2- Çok yaşlanmış ihtiyarlar: Oruç tutacak kuvvete sahip olmayan bu yaşlıların halsizlikleri oruç tutmaları halinde daha da artacak, zor durumda kalacaklarsa tutmazlar. Bunların ekonomik durumu müsait olanları tutamadıkları her oruç başına on lira verirler çevrelerindeki yoksullara.

3- Yaşlı değil fakat hasta olanlar: Oruç tutacak olurlarsa hastalıkları fazlalaşacak, sıhhatleri daha da bozulacaksa, sıhhatine kavuşunca tutmaya niyet ederek beklerler.

4- Hamile hanımlar: Taşıdıkları yavrularına zarar geleceğini biliyorlarsa doğumdan sonra tutmayı niyet ederek oruçlarını tehir ederler.

5- Doğum yapmış, çocuk emzirmekte olan anneler: Çocuğun ya da annenin zarar göreceğini düşünüyorlarsa oruçlarını tehir eder, sonra tutarlar.

6- Her ay belli günlerdeki özürleri başlamış bulunan hanımlar: Bunlar da özürleri başlayınca hemen oruçlarını bırakırlar. Müddet bittikten sonra tutamadıkları oruçlarını tutarak tamamlarlar.

7- Seferde olanlar: Yani oruç günlerinde doksan kilometreden az olmayan yolculuğa çıkmış bulunanlar. Ancak yolcular yeme iznine sahip oldukları halde tutarlarsa sevaplısını tercih etmiş olurlar.

Tarih : 03.07.2013
Kaynak : Risale Ajans
- See more at: Kimler Oruç Tutamaz?

kızçelerimmm nasılsınızzz ... ramazanla aranız nasıl bakimmm

hamişş kızçelerim.. oruç tutsanız da tutmasanız da dikkat edin kendinize havalar sıcak güneş altında gezmeyin çok.. dinlenin güzel güzel

bu arada pre-seed aldım ben.. bakalım bu ay nasıl olacak... yasmini bırakalı 6.ay oldu.. kırmızılar da uzun sürdü 6. ayda niyeyse.. yasmin beni yeni mi terkediyodu yoksa :44::44::44:

iyiyim cnm sen nasılsın?evet ilacın etkisi geçiyor olabilir.

kızlar zaten ben biliyorum hamile kişilerin tutma zorunluğu olmadığını ben inadına tuttcağım da demedim ki size sadece dün denedim o kadar kazasını daha sonra yapabiliriz bunu hepinizden daha çok iyi biliyorum ..

ama sadece ramazanda tutulmayan orucun kazası zor oluyor daha doğrusu yapılmıyor yapılamıyor hatta daha doğrusu kalıyor gibi bir şeyy..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…