bu ay maaşlar faturaya..

bize elektrık 90 geldı
dogalgaz gelmedı daha. ama fecı bışi beklıyoruz
350 gelse razıyız aslında

faturaları kıyaslarken evin büyüklüğü, yaşayan kişi sayısı, evde tüm gün birilerinin olup olmaması da hesaba katılmalı, örneğin çalışıp sabah çıkan akşam gelen bir çiftin faturasıyla çocuklu, evde oturan ya da evde bakıcı vs bulunduran birinin faturaları kıyaslanamaz bile, elektirik su doğalgaz v.s hepsi fark atar.
bana da çalışıyorken çok çok düşük faturalar geliyordu çünkü sabahın köründe çıkıp akşam geliyorduk anca bikaç saat elektirik ve doğalgaz kullanımı oluyor, su keza öyle (tüm gün ne sifon çekiyorsun ne el yüz yıkıyorsun en basitinden.
şimdi mecburen tüm gün kombi açık, günde 3 öğün yemek pişiyor, çay kahve yapılıyor, kaç kere tuvalet banyo kullanılıyor, bişeyler çalkalanıyor, haliyle eskisinin belki 3 katı kullanım oluyor.

Ben sana inandım semt semt 'e görede değişebiliyor demek ki
sana yalan borcum mu var niye giydirmek için konu açayım hasbinallah bide fake de bari..
akşama faturaların resmini çeker atarım buraya için rahat olsun

Daha detayli

Eklentiler

• 1452704621501673378273.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 58
yok cnm faturayı yükledim bak bizi resmen kazıklıyorlar....ne yapsan ne kadar tasarruf etsende faydası yok

Bulaşık makinesini ekonomide çalıştırdığım zaman daha düşük geliyor elekrtik hızlı ayarda yüksek
çokmu ütü yapıyorsunuz yada çamaşır makinesi bulaşık makinesi falan çokmu çalışıyor

yok cnm faturayı yükledim bak bizi resmen kazıklıyorlar....ne yapsan ne kadar tasarruf etsende faydası yok
bunu genel olarak söyledim, bazı arkadaşlar kıyaslama yapmış ya x e 100 geliyor bana 300 geliyor diye, birsürü nedeni olabilir.
sizin faturada kesinlikle yanlışlık var, başvuruyu ihmal etmeyin, düzeltirler.

bunu genel olarak söyledim, bazı arkadaşlar kıyaslama yapmış ya x e 100 geliyor bana 300 geliyor diye, birsürü nedeni olabilir.
sizin faturada kesinlikle yanlışlık var, başvuruyu ihmal etmeyin, düzeltirler.
aradım dağıtım bedeli yasalmışmış dedim 92 tl tüketimim var faturanın yarısından fazla nasıl dağıtım bedeli nasıl alırsınız??
oran değişiyor diyor internetten araştırdım yüzde 30 yakın dağıtım bedeli zammı gelmiş

Az önce geldi fatura doğalgaz 280 ! Ve evimiz ısınmiyor sinirlerim bozuldu.ve biz gene kredi cekicez her ay icerdeyiz.

Tatil beldesinde yaşıyorum,kira 700 aidat yok,yol parası yok,kışın elektrikle ısındığımız için 2 oda da bütün gün yaksan 300 tl gelir,durumum hiç de fena değil galiba Bide buranın kışı çok soğuk olmadığı için 2-3 ay yakıyoruz sadece. Ülke genelinde yakında nefes alıp vermemiz bile parayla olacak anlaşılan. Allah hepimize kolaylık versin.

Gelsin zamlar tabii. Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar. Şurda çoğu kişi de tasarruf yap sana çok gelmiş vs diyor. Olay o değil ki bir sürü vergi ödüyoruz. Kaçak bedeli bile ödüyoruz. Millet bedava kullanıyo faturalarda biz ödüyoruz. Çünkü çok zor bişey ya kaçak kullananı bulmak. Biz gününü biraz geciktirsek ama hemen keserler. Biz dr üç haftada 300tlden fazla yaktık. Genelde en düşükte gündüz ev boş. 3 kişiyiz. Bazen haftasonları da evde olmuyoruz. Ben bu az geldi bize diyenlerin evde battaniye ile durduğunu düşünüyorum

kpss kursunun taksidi mi o? çok fazlaymış.. bi de hamilesiniz zor olmuyomu?

Konu sahibine inanmayanlara şaşırdım. Sanki çok ucuz bir yerde yaşıyoruz da. Izmirde tek kişiye güneş gören bir eve 300 lira elektrik gelirse , ailelere normal bile. Bana kaç gelecek korkuyorum artık. Vergiler bedeller fazla bizim kullandiklarimiz gayet normal. Kaçak olanlarinkini de bizler odedigimiz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…