• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu babalık mı ? Haksız mıyım(siz olsanız ne yapardınız)

Anne babalık sonsuza kadar arkalarını toplamak demek değildir.
Eskiden meslek sahibi yapmak, okutmak, büyütmek düğününü yapmak ebeveynlik vazifesi derdik. Şimdi bir de bedava ev vermek gelmiş buna. Ne ala mualla gerçekten.
Çocuklar hiç emek vermesinler hiç çabalamasınlar tabii. Okut büyüt evlendir sonra evini de al.
Hayır hadi evi de aldık ama doğurduğumuzdan daha çok evlendiği sahip çıkıyor bu sefer malımıza
Ev felan alacaksam evlenmeden alacağım karar verdim ya da alırım kendi üstüme beğenen oturur beğenmeyen kiraya çıkar üfff aman be kendi malınla rezil oluyorsun bir de eve sokmuyorlar

Kızlar herkese merhabalar sizinle birkaç gün önce yaşamış olduğumuz bir olayı paylaşmak istiyorum lütfen dürüst bir şekilde yorum yaparsanız çok mutlu olacağım ben 29 yaşında üç yıllık evli tüp bebek ile uğraşan bir anne adayı üç kez denenmiş negatif tüp bebeklerim var ve dondurulmuş embriyolarım var hayatım en çok bu yönde ilerliyor ama geçen sene yaşamış olduğumuz ilde kiracı olduğumuz evden ev sahibinin defalarca bizi çıkarma tehditleriyle baş edemeyip eşimle bir ev almaya karar verdik ikimiz de kamuda çalışıyoruz belirli bir birikimimiz vardı ama tabii ki de bir ev almak için yetmiyordu bunun üzerine en yakınlarımız olan ailelerimize başvurduk benim kendi annem karşılıksız olarak geçen senenin kuruna göre 200.000 TL'lik altın verdi ve ben onu kullandım aynı şekilde o sıralarda kayınbabam arabasını satmıştı ve bize dedi ki ben size altın vereyim istediğiniz zaman ödeyin dedi biz de eşimin ailesi olduğu için yabancı olmadığı için bu teklifi kabul ettik normalde ben kimseden bu kadar altın almam kayınbabamın yine geçen sene bana vermiş olduğu altın 220.000 TL yapıyordu şu an ise yaklaşık 450.000 civarı yapıyor gel zaman git zaman aradan yaklaşık bir sene geçti biz bir miktar ödeme yaptık ama çok fazla ödeme yapamadık beni ev alanlar anlarlar ilk sene kendimizi zor geçinirdik birimizin maaşı krediye giderken yaklaşık 50.000 TL kredi ödüyorum diğer imizin maaşıyla da sağı sola olan başka borclari ödemeye çalıştık eve ister istemez cam balkon gibi bir şeyler yaptırdık her neyse kayınbabamın iki tane evi var arabası var hiçbir geçim sıkıntısı yok kendisi emekli 65 yaşında aynı zamanda bizim gibi arabayı sattığı sırada kaynım da ev almıştı aslında arabanın yüklü bir miktarını kaynıma da altın olarak borç vermişti kaynımın ki o zaman bile 1 milyon yapıyordu şu an borcu yaklaşık 1.800 000 yüze yakın eşim iki kardeşler abisi ve kendisi kaynım da bizim gibi aylık 70.000 TL ev kredisi ödüyor aynı zamanda kayınbabama borç ödemeye çalışıyor bunun üzerine altın çok fazla artınca kaynım ve eşim kendi arasında konuştu ve babalarıyla altını sabitleme isteğinde bulundular yani aslında kayınbabam ikimizden de %100 hatta %110 kar etti ama bu teklifi duyduğunda sinir krizleri geçirdi ardından bize bağırdı çağırdı bir sürü laflar etti ve bize dün gece bir tane ödeme planı çıkarıp aylık ödememiz normalde 50.000 TL yanında bugünün kuruyla sabitleyip aynı zamanda borclari bir sene içinde ödememiz için bir ödeme planı hazırlamış bizim bu ödeme planına uyma şansımız sıfır bunu duyan ben ve eşim tabii ki de çok sinirlendik eşim bayağı kötü oldu bense eşime ailesiyle bir daha görüşmek istemediğimi bir şekilde o parayı ödeyebileceğimi ama bir daha babasıyla görüşmek istemediğini söyledim çünkü çok sinirlendim biz zaten çok ağır şeylerle uğraşıyoruz tüp bebek başlı başına çok ağır bir masraf aynı zamanda ev kredisi aynı zamanda bir de kayınbabama aylık 50.000 TL ödemek istemedim ve borcumuzu bizim altı ay içinde bitirmemizi bekliyor bizim şu an öyle bir ödeme yapabilecek halimiz yok kayınbabamın herhangi bir ihtiyacı yok zarar etmemek için açıkçası bu kadar kısa sürede bitirmek istiyor ama ben çok üzülüyorum iki günden beri başım ağrıyor hem bebeğimin olmaması bunun için çaba göstermem her yerim delik deşik iğnelerle uğraşıyorum bir taraftan bunlar artık ben çok yoruldum ve bıktım lütfen objektif bir şekilde yorum yaparsınız çok sevinirim sizce ben onlarla görüşmeme konusunda haksız mıyım bu arada şunu da eklemek istiyorum düğünümüzü eşimle kendimiz yaptık gelinliği ime kınalıma kadar kendi paramla aldım evimde bir tane eşyaları yok hiçbir şekilde düğünde altın vs herhangi bir şey takıp vermediler artık burama kadar geldi ne yapacağımı bilemiyorum babama bizim satacak herhangi bir şeyimiz olmadığını ve bu parayı ödeyemeyeceğimizi söylediğimde ne yaparsanız yapın beni ilgilendirmez gerekirse evinizi satın dedi yani siz olsanız ne yaparsınız ben bu adamdan bıktım evimize geldiği zaman bir tane ampul değiştiriyor ampulün dahi parasını isteyen bir adam aşırı cimri ve çok terbiyesiz bana bu şekilde gece saat 1:30'da ödeme planı yapması kendi kafasına göre bir de bize bunu atması beni iyice delirtti
Durumun iyi evin barkın var bu saatten sonra birazda çocuklarına yardım etsen ne olur sanki?Cocuklar belki torunlar bu kadar sıkısırken o parayı nasıl yiyecek acaba

Çocukların emek vermediğini nereden çıkardınız ki? Eskiden kadın çalışmazken sadece bir erkeğin maaşıyla geçinilirdi. Memur olan ise ev araba da alırdı. Şimdi iki kişi memur olsa da zor anlatmaya çalıştığım şeyi hala anlamıyorsunuz. Ben mecburlar demiyorum tabi ki ama paran varsa ev almaları şuan aldıkları maaşla çok zorken cüzi miktarda destekle alınabiliyorken destek olmak ben hala söylediğimin arkasındayım. Varını yoğunu versin demiyorum tabi ki. Kız da zaten annesinden karşılıksız 200 bin vermiş kayınbaba da verince ev alınıyorsa neden destek olunmasın? Ha olmayınca anne babaya küsülmez veya görüşülmesine engel olunmaz onu doğru bulmuyorum ama ben çocuklarıma destek olurdum.
Burada adam zaten yakalarına yapışmamış. Ödemeleri düzenli yapamadıklarını kendi söylemiş. Adam buna gık dememiş. İki uyanık kardeş bundan sonrasında da kuru sabitleyelim diyince param neden erisin demiş o zaman bir yıl içinde kapatın demiş.
Bu gayet doğal bir şey.
Ben şu an bir çocuk büyütüyorum. İnanın çoğu zaman kendimizden kısıp eğitimine harcıyorum. Bir çocuk okutmak kaç ev parası şu zamanda. Buna rağmen bir de ev alırken destek beklenmesi çok uç. Ayrıca gelinin çalışmasıyla kayınpederin hibe edeceği altın parası ne alaka cidden😁çalışmayan gelini olan destek olmasın mı yani

Ekonomik olarak düzelmeden bebek işine girmeyin..

Onun dışında kayınbaba haklı.. Parasını hibe etmek zorunda değil.

Büyükler sayesinde ev sahibi olmuşsunuz. Teşekkür etmeniz lazım.

Şu ekonomik sıkıntıda isteseniz de ev mev alamazsınız.

Son düzenleme:
Hayır hadi evi de aldık ama doğurduğumuzdan daha çok evlendiği sahip çıkıyor bu sefer malımıza
Ev felan alacaksam evlenmeden alacağım karar verdim ya da alırım kendi üstüme beğenen oturur beğenmeyen kiraya çıkar üfff aman be kendi malınla rezil oluyorsun bir de eve sokmuyorlar
Ben zaten buradaki gelin konularından sonra kesin karar verdim asla tapu vermeyeceğim. Benden sonra alsınlar ne yaparlarsa yapsınlar sağlıkta vermem.

Durumun iyi evin barkın var bu saatten sonra birazda çocuklarına yardım etsen ne olur sanki?Cocuklar belki torunlar bu kadar sıkısırken o parayı nasıl yiyecek acaba
Valla gençler de çalışıp kazansınlar yapsınlar. İnsanların da tek bir hayatı var. Şahsen ben emeklilikte egede yazlık hayalim var. Gezeceğim tozacağım çocukları büyütmüşüm gezeceğim. Hem ev kredisi hem cam balkon hem tüp bebek üç koldan borç yapacaklar diye neden yaşlılıkta ben sıkışayım pardon?

Kesinlikle çok haklısınız aslında inanın benim de niyetim aldığım altının değer neyse onu ödemek ama birincisi benim annem karşılıksız verdiği için ben de açıkçası kayınbabamın bu kadar vicdansız olduğunu bilmediğim için böyle bir altın borcu aldım keşke yabancıdan alsaydım en azından içim acımazdı şimdi sürekli bana bunun lafını edeceğine eminim herhangi bir geçim sıkıntısı yok kendisi kamudan emekli yaklaşık 40.000 liralık bir emekli maaşı var herhangi bir borçu vesaire yok tamamen zevkine bizi bu yaşımızda zor duruma düşürmek için inatla bu parayı istiyor aslında ben ödeyeceğim herhangi bir derdim yok ödemekle alakalı ama şu an biz bu durumdayken bize inatla ne yaparsanız yapın benim paramı ödeyin diye geceleri ödeme planları attığı için canım çok sıkılıyor cevabınız için teşekkür ederim
Keşke yabancıdan alsaydım diyordunuz da yabancıdan alsanız da böyle ödemeden durabilecek miydiniz. Nasıl ödeyeceksiniz. Sizin odeme planiniz yok ki, niyetiniz de yok belli ki.

Ben zaten buradaki gelin konularından sonra kesin karar verdim asla tapu vermeyeceğim. Benden sonra alsınlar ne yaparlarsa yapsınlar sağlıkta vermem.
Miras kaldiginda aldigin ev bark sadece çocuğuna kaliyor, evlilerken ustune yaptigin eve gelin/damat da ortak oluyor. Senin senelerce disinden tirnagindan arttirip evladina aldigin seye baskasinin ortak olmasina hic gerek yok. Evladinin hakkini da korumus oluyorsun.

Ya seyi hatirliyor musun bir konu vardi. Erkek tarafi ev alip vermis ama istenilenden iki bilezik mi ne eksik takacaklar diye "zaten hicbir sey yapmadilar" diyordu gelin hanim.

Ödeme konusunda kayınpederiniz sizi sıkıştırmamış ki eşiniz ve kaynınız durup dururken ortalığı karıştırmış altını sabitleyelim diyerek adam da haklı olarak kabul etmemiş.

Emekli maası var demek durumu iyi anlamına gelmez ki adam belki ileri yaşını düşünüyor 75-80 yaşına geldiğinde o altınlarla kendisine bakıcı tutacaktır belki elden ayaktan düşecek öyle bir durum olursa emekli maaşı yetmez bile siz mi bakacaksınız öyle bir durumda.

Miras kaldiginda aldigin ev bark sadece çocuğuna kaliyor, evlilerken ustune yaptigin eve gelin/damat da ortak oluyor. Senin senelerce disinden tirnagindan arttirip evladina aldigin seye baskasinin ortak olmasina hic gerek yok. Evladinin hakkini da korumus oluyorsun.

Ya seyi hatirliyor musun bir konu vardi. Erkek tarafi ev alip vermis ama istenilenden iki bilezik mi ne eksik takacaklar diye "zaten hicbir sey yapmadilar" diyordu gelin hanim.
O daha iyi lya ben çul çaput don atlet alışverişi bohça yapmadı diye zaten ne aldı ev aldıysa çocuğuna da aldı diyeni okudum burada.
Çok ilginç kafalar

O daha iyi lya ben çul çaput don atlet alışverişi bohça yapmadı diye zaten ne aldı ev aldıysa çocuğuna da aldı diyeni okudum burada.
Çok ilginç kafalar
Haha ya babam beni kazik kadar olduğumda icinden gelip alisverise goturmustu. Ne istersen al, dogumgunu hediyen olsun demisti. Iki ayakkabi arasinda kaldigimda al ikisini de dedi diye mahcup olmustum. Ben gercekten enayiymisim :D ki babamin geliri beni ikiye katlardi o zaman yani.

Haha ya babam beni kazik kadar olduğumda icinden gelip alisverise goturmustu. Ne istersen al, dogumgunu hediyen olsun demisti. Iki ayakkabi arasinda kaldigimda al ikisini de dedi diye mahcup olmustum. Ben gercekten enayiymisim :D ki babamin geliri beni ikiye katlardi o zaman yani.
Biz buna babadan görmek diyoruz çünkü 😬

Valla gençler de çalışıp kazansınlar yapsınlar. İnsanların da tek bir hayatı var. Şahsen ben emeklilikte egede yazlık hayalim var. Gezeceğim tozacağım çocukları büyütmüşüm gezeceğim. Hem ev kredisi hem cam balkon hem tüp bebek üç koldan borç yapacaklar diye neden yaşlılıkta ben sıkışayım pardon?
Farkindaysaniz konu sahibi ve es çalışıyor didiniyor. Evde oturup babadan bekleseler haklısınız Babanın evleri vs var geçim sıkıntısı yoksa bence yardım etmeli.Kendi adıma konuşayım 60 yaşıma geldiğimde evlerim param vs olsa artık tamama bana yeter deyip çocuklarıminda elinden tutarım..Her şeyim var yaşım olmuş 60 deli gibi para biriktirmek yerine bi amacı olan çalışıp didinen çocuklarıma yardım ederim.Bana göre doğru olan bu .Ben evimde altin hesabı ödeme planı yapayım oğlum varsa torunum sıkışsin böyle bi şey var mı

Bilmiyorum zor bir durum, ilk kavgada görüşmek istemiyorum demek çok haksızlık bence borç almasaydınız keşke ozaman. Ücreti sabitleyelim demek sizce mantıklı mı? Hep kendi açınızdan bakmayın. Bütün parasını size hibe edemez ki. Para demek güç demek. Bugün vermeyin tamam dese yarın siz adamı umursamayacaksınız bunu hesaplıyor olabilir. Gücüm kuvvetim olsa ama ben çocuğuma verdiğim borcu geri istemezdim sanırım gerçi Z kuşağı olarak o günlere daha çok var tabi birde anne olursam. Sadece bizim hayatımız yok

Yahu ayıp değilmi. Adam size güvenmiş birikimini vermiş.
Utanmıyormusunuz kur sabitleme bilmem ne pazarlığı yapmaya?
Siz böyle hinlik peşine düşerseniz adamda size karşı cevap olarak süre verir.
Tam tersi olsaydı senin bilezikleri alsalardı ev bark için ne yapacaktınız.
Ah canım babacım nedemek sorun değilmi diyecektiniz?

Farkindaysaniz konu sahibi ve es çalışıyor didiniyor. Evde oturup babadan bekleseler haklısınız Babanın evleri vs var geçim sıkıntısı yoksa bence yardım etmeli.Kendi adıma konuşayım 60 yaşıma geldiğimde evlerim param vs olsa artık tamama bana yeter deyip çocuklarıminda elinden tutarım..Her şeyim var yaşım olmuş 60 deli gibi para biriktirmek yerine bi amacı olan çalışıp didinen çocuklarıma yardım ederim.Bana göre doğru olan bu .Ben evimde altin hesabı ödeme planı yapayım oğlum varsa torunum sıkışsin böyle bi şey var mı
Bak altın hesabı yapan kendileri ama farkındamısınız?
Kur fırlayınca hesap kitap işine girersen hinlik edersen böyle tersine döner işte.

Bak altın hesabı yapan kendileri ama farkındamısınız?
Kur fırlayınca hesap kitap işine girersen hinlik edersen böyle tersine döner işte.
Genel olarak konuşuyorum onların niyetini bilemem ama eğer anne baba cidden iyi bi durumdaysa bi şeyler için mücadele eden evlada yardım etmeli bana aksi merhametsizlik geliyor. Belkide ben yanlış düşünüyorumdur bilemem

Bilmiyorum zor bir durum, ilk kavgada görüşmek istemiyorum demek çok haksızlık bence borç almasaydınız keşke ozaman. Ücreti sabitleyelim demek sizce mantıklı mı? Hep kendi açınızdan bakmayın. Bütün parasını size hibe edemez ki. Para demek güç demek. Bugün vermeyin tamam dese yarın siz adamı umursamayacaksınız bunu hesaplıyor olabilir. Gücüm kuvvetim olsa ama ben çocuğuma verdiğim borcu geri istemezdim sanırım gerçi Z kuşağı olarak o günlere daha çok var tabi birde anne olursam. Sadece bizim hayatımız yok
Adamın parasın kura sabitleyecekler tabi kb hayır deyip paramı hemen ödeyin deyince adamı eve almayacak bir daha görüşmeyecekmiş gelin hanım.

Yani ev nasıl alınır elle tutulur birikimin olur açığın varsa kredi falan çekersin alırsın. Hiç yoktan anne baba da olsa ordan burdan borç alarak ev sahibi olunmaz bence. Büyük ihtimal anne babadan alırsak az öderiz nazımız geçer diye kredi çekmeyip anne babadan almışsınız. Uyanıklık oluyor bu biraz.
Çocuk istiyorsanız ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız.

Back
X