Bu dönemde ev alinir mi?

Normalde uzmanlar ev parasının 1/3i kadar peşinatınız varsa girin diyor ama bu şartlarda biz cesaret edemiyoruz mesela..

Biz aldık 0.98 deyken aldık birlikte çalışıyoruz ödeniyor çok şükür ,
Ev alma sebebim bulunduğum semtte kiraların zaten yüksek olmasıydı. 1800 kira veriyorum boşa gidiyor üzerine biraz daha koyup en azından evimizi öderiz diye düşündük çocuk olduktan sonra daha zor olacaktı çünkü.
Masraflarınızı hesaplayın yani ödediğiniz kira arabanın masrafı benzin parası vs zaten ödediğiniz krediyle denk miktardaysa alınabilir zaten her ay o para sizden çıkacak öyle düşünün borca girmeden olmuyor

Bu hesabı daha önce de bir üye için yaptım, sizin şartlarınız için de yapayım.

300 binlik ev düşünüyorsunuz 100 bin cebinizde 200 bin kredi çekeceksiniz. Aylık ödemeler 5 bin lira olacak. Krediyi 5 yılda 307 bin olarak ödeyeceksiniz. Yani ev size 407 bin liraya mal olacak en iyi ihtimalle.

Aylık kirası 1000 lira olan bir eve çıktınız diyelim. Krediye ödeyeceğiniz 5 binin 1000 lirasını kiraya verdiniz, 4000 cebinizde kaldı, onu da yatırım yaptınız. Elinizde faizi hesaplanmamış 340 bin olur 5 yıl sonunda. Faizi de hesaplarsanız 400 bine yakın bir rakam çıkar.

Ayrıca, normal şartlarda kredi faizleri yükselince ev fiyatları düşer. Ama bu kriz farklı ilerliyor, fiyatlar da yüksek. Yani bugün 400 bin liraya mal ettiğiniz evin değeri beş yıl sonra ödediğiniz rakamın altında kalabilir.

Ama 5 yıl sonra 400 bine ev bulabilecekler mi ?

Alin ve odeyin zaten kiralar cok yuksek 1000 tl den asagi duzgun ev yok.bosa elin evine para vermeyin.faizler yuksek bunu dusunup ev almaz iseniz zaten faize vereceginiz parayi kiraya verip cope atiyorsunuz.is durumunu kafaya takmayin Rabbim ev alana yardim ediyor Allah bir kolayligini verir.

1.24 şu an konutta. Diğer türlü de her ay boşa para vereceğiz
1,45 en düsük faiz orani. Bir yanlisiniz var. Tabi ozel bir projeden almiyorsaniz. İs konusunda esiniz hakli. Ben bu oranlardan krediye girmezdim ama illa alacaksaniz da issizlik sigortasi yaptirin.

Geçen ay emlakçi ile ev bakarken 1.24olduğunu söyledi. Bir ayda değiştimi ya Allah allah
Biz 5 gün önce ziraat bankasından çekecektik. Faiz oranı 1.28 di. Ama apartmanın asansör ve merdiven korkuluğu henüz yapılmadığı için kredi çıkmaz dedi müşteri temsilcisi. Dün baktım aynı bankaya, 1,45 olmuş faiz. Yükselmiş malesef. Ama biz mecbur çekeceğiz daire tamamlandığında.

Tek tek alintılayamadım kusura bakmayın

Evet faiz 1.45 olmuş şu an ben düştükten hesaplanmıştım çok üzgünüm. Bu şekilde eve girmek delilik. 1.28 bile yüksek geliyordu ama daha makuldu tabi keşke o zaman girseydik çok üzgünüm.

Aylik 5000 krediye ödemeyi planlamiştik kiraya çıkacağımız ev 1700den düşük olmayacak. Aradaki farki birikim yapıp sürekli takip etmek lazim piyasayı yapacak bişey yok. Çok teşekkür ederim herkese.

Bilmiyorum bankacılar daha iyi bilir gerçi ama..
İhtiyaç kredisi 60 ay vade ile parça parça çekilir mi ayrı bankalardan.
Faiz oranı 1.20 çünkü.

Sonuçta ayda 5bin ödeyecek gücünüz varsa gelir yüksek demektir.
Bankaya danışmak lazım..
Borçlanmadan ev sahibi olmak çok zor.
Gücü olan girsin diye düşünürüm ben normalde..

Ama gerçekten faizler düşsün diye beklemek de mantıklı.

İhtiyac kredileri 1,70-1,80lerde. Bir de ustune vergiler var.(konut kredileri vergiden muaf)

Faizle ev almak bir ev kendine bir hatta bir buçuk ev kadarda bankaya almak demek oluyor. Üstüne yıllarınızı bankaya ipotek etmekde bonusu.
Boşuna haram değil bu pis şey.

BİZDE bi ev bulmuştuk y.girişti ama 0 bina ve içi çok kullanışlıydı.maalesef oranlar böle yüksek olduğundan cayıcaz sanırım çok üzgünüm

biz hepsini çekmiycektik kredi birde 100 bin liraya 290 ödeyecegimizi duydum şok oldum

her donem bu donem ev alinmaz deniyor. alan da borcu bitiriyor genelde. en kötü satarsiniz yine evsiz olmus olursunuz. borclu olunca fuzulu harcamalar olmuyor. esinizin ailesine ve kiraya harcadiginiz parayı konut kredisinin faizi olarak düşünebilirsiniz.

bizde krediyle ev aldik. fazla birikim de yoktu. hatta esim kredinin ilk taksitinde isten cikarildi. maaşımın yarisiyle kredinin yarisini kalan yarisiyla evi dondurdum. issizlik maasi vs idare ettik. zaman gectikce kredinin yuku hafifliyor zaten. ilk dort yil zordu sonra maaslara zam gelince kredi hafifledi.

iyi kotu cesaret edin bence. risk tabi. hersey de risk var. esimle bes parasiz krediyle evlendik. biz de alirken cesaret edemedik cunku zorda kalirsak destek olacak kimse yoktu. ev sahibimiz falan da kotu ornekler veriyordu ya odeyemezseniz falan diye. ailem cesaret verdi. odeyemeyen kirayi da odeyemez dedi. o cesaret aldik. normal sartlarda hayatta birikimle alamazdik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…