Siz de calisirsaniz,arabayi da satarsaniz alinabilir. Borcu bitene kadar ben olsam kaynanamin evinde oturmaya devam ederdim. Aldigim evi de kiraya verirdim. Calisinca zaten kaynana falan gormez gozunuz.
300bin liranın yarısını karşılıyorsanız ve alacağınız ev piyasa değerinin altında fırsat ev denilen bir evse (Örneğin piyasa değeri 400bin ama acil satılık) alınabilir. Bu da alınabilir bir risk.Eşimde aynı hesabı yapıyor. Alacagım evle kiraya çıkacağım ev farkli semtte. Kiraya çıkacağım evi alamam çünkü fiyatlar çok fazla burada. Alacağım ev 300_350bin civarı kirasida en fazla 1200olur heralde.
O zaman zorlanabilirsiniz,hakkinizda hayirlisi olsun insallahDediğiniz çok mantıklı ama bir ay daha kalmaya bile tahammülüm yok. Sinir hastası olmak üzereyim bir an önce çıkmak istiyorum
Ama şunu da hesaba katın, 300.000 10 yıl sonra “sakız parası”na dönüşür ama ödeyip bitirdiğiniz ev, hala ev olacak.Eşimle düşündük 300bin liranın aylık mevduat faizi olmuş 5bin lira. 300bin liralık evin kirası ise bin lira. Aylık mevduat faizi ile kira arasında yarı yarıya fark olsaydı almak mantıklıydı. Yani 2.5 lira kira veriliyor olsaydı.
İstediğiniz evin ortalama kira değerini ve fiyatını yazın ona göre yorum yapalım.
Ben de katılıyorum size ancak, 300binin faiz getirisi 3bin lira olsaydı bu doğruydu bana göre. Faizi tamamen yemekten bahsetmiyorum. 300bin liralık ev için: 5bin lira faizin bin lirası kiraya gidiyor şu an. Ev fiyatları ve kira arasında doğru bir oran yok şu an bence. Parası olan fırsat evleri kaçırmamalı ama iyi takip etmeli.Ama şunu da hesaba katın, 300.000 10 yıl sonra “sakız parası”na dönüşür ama ödeyip bitirdiğiniz ev, hala ev olacak.
işten çıkınca kira ödemiyecekmi...Merhabalar
Arkadaşlar ben kayınvalidemin evinde oturuyorum. Aynı apartmandayız. Çok sıkıntı yaşadık ve yaşıyoruzda. Daha önce kiraya çıktık ama kayınvalidemin bu yüzden hastaneye düşmesi sonucu malesef geri döndük. Daha önce konu açmıştım.
Eşim tekrar taşınmak taraftarı değildi ama sağolsun kayınvalidemin kaynanaliktaki çıtayı evereste taşıması ve eşiminde şahit olması sonucu tekrardan taşınma kararı aldik. Kendisi şu anda siz çıkarsanız kalp krizi geçiririm modunda neyse..
Sorum şu. Eşim tekrar kiraya çıkalim diyor. Eger kiraya çıkarsak aynı semtte kalacağız.
Ben ev borcuna girme taraftarıyım. Zaten evlendiğimizden beri abuk subuk ailesinin para yedirmesi sonucu anca bir araba alabildik. Kendi evimiz olsun istiyorum. Arabayı satsak kendimizi zorlasak evin 1/3 parası çıkıyor. Ancak ülkenin ekonomisi de ortada. Eşim ya daha kötü olursa işten çıkarılursam ne yaparız diyor. Kötüsünü düşünüyor. Normal şartlarda hesap yaptık şu andaki maaşi ile beş yıl kadar bir zamanda evin borcu biter çokta zorlanmayız. Ama ya işten çıkarsa hep onu düşünüyor.
Piyasadan çokta anlamıyorum açıkçası. Sizce bu dönemde ev borcuna girilir mi yoksa kira mı mantıklı?
Anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz.
Tek maaş varsa ve eşiniz özel sektördeyse, özellikle işten ayrıldığı anda kolay iş bulamayacağı bir mesleğe sahipse böyle bir risk almayın bence. Ekonominin hali cidden hal değil.
Alınmaz
Krediler coşmuş
Bugün aldığın evin 3 ay sonra 50 bin lira düşmesi gibi olaylar yaşanabilir
Bu devir parayı tutma devri
işten çıkınca kira ödemiyecekmi...
aslında tamda ev alma zamanı, ilerde faizler dahada düşecek diye beklerseniz, ozamanda ev fiatları çok uçacak...krizde olduğumuz için, ev fiatları durgun şu anda...ayrıca banka kredileri devlet bankalarında çok uygun...Tabii o da var. Kiralik evde hayrına oturmayacagız
Biz aldık tabi kendi kritiginizi yapın 0.98 faiz oranlı olması güvenilir firma olması ve bizim istediğimiz genişlikte olması önemliydi araştırın elbet alınabilirMerhabalar
Arkadaşlar ben kayınvalidemin evinde oturuyorum. Aynı apartmandayız. Çok sıkıntı yaşadık ve yaşıyoruzda. Daha önce kiraya çıktık ama kayınvalidemin bu yüzden hastaneye düşmesi sonucu malesef geri döndük. Daha önce konu açmıştım.
Eşim tekrar taşınmak taraftarı değildi ama sağolsun kayınvalidemin kaynanaliktaki çıtayı evereste taşıması ve eşiminde şahit olması sonucu tekrardan taşınma kararı aldik. Kendisi şu anda siz çıkarsanız kalp krizi geçiririm modunda neyse..
Sorum şu. Eşim tekrar kiraya çıkalim diyor. Eger kiraya çıkarsak aynı semtte kalacağız.
Ben ev borcuna girme taraftarıyım. Zaten evlendiğimizden beri abuk subuk ailesinin para yedirmesi sonucu anca bir araba alabildik. Kendi evimiz olsun istiyorum. Arabayı satsak kendimizi zorlasak evin 1/3 parası çıkıyor. Ancak ülkenin ekonomisi de ortada. Eşim ya daha kötü olursa işten çıkarılursam ne yaparız diyor. Kötüsünü düşünüyor. Normal şartlarda hesap yaptık şu andaki maaşi ile beş yıl kadar bir zamanda evin borcu biter çokta zorlanmayız. Ama ya işten çıkarsa hep onu düşünüyor.
Piyasadan çokta anlamıyorum açıkçası. Sizce bu dönemde ev borcuna girilir mi yoksa kira mı mantıklı?
Bir günde değişti. Geçen perşembe konut kredisine 1.24 ile başvurdum, bu salı oran 1.45 oldu. Ben de şok geçirdim, ama çok şükür başvurduğum orandan alabildim.Geçen ay emlakçi ile ev bakarken 1.24olduğunu söyledi. Bir ayda değiştimi ya Allah allah
Kendine güvenen ev alıyor. Ben orta halli bir şehirdeyim. Çevremizdeki yeni daireler hala satılıyor.1.24 şu an konutta. Diğer türlü de her ay boşa para vereceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?