bu durum beni tüketiyor

Konuyu okurken hem üzüldüm hem şaşırdım hem öfkelendim. Bi çok duyguyu bi anda yaşadım. Ne desem bilemiyorum. 2 evladım var ve ilk oğlum doğduğunda ilk 20 gün kabullenemedim emziremedim bile.. ki ben isteyerek hamile kalmıştım. Daha sonraki günlerde geceleri defalarca uyanıp nefes alıyormu diye karnını izlerdim ona zarar gelecek diye çok korkardım. Şimdi 8 yaşında ve kardeşiyle ikisi benim bu dünyada sahip olduğum tek ve en gerçek hazinelerim. Mutlaka psikolojik destek alın iyi bir Dr dan. Allah yardımcınız olsun ne diyelim

Ne alaka ya Biz kadın değil miyiz benim de anne olmak içimden gelmiyor iyice sapkın yorum yapıyorsunuz sizinle muhatap dahi olmayacağım ya iyi akşamlar

Yani ne desem ki herkes anne baba olmak zorunda değil keşke daha iyi korunsaydiniz bende ilk ogrendigimde istediğim halde bebeği ağlamıştım ama istemediğim için değil korktum küçük bir şeyi nasıl korucam nasıl bakcam die ama sizinki çok farklı dogrup sevgisiz bir çocuk doguracaksan keşke önlem alsaydın

Bebeğiniz doğduğunda şu anki hissettiklerinizi unutacağınızdan emin olabilirsiniz..:)) olan olmuş artık bundan sonra hayatı akışına bırakmayı denemelisiniz kendi iyiliğiniz için. Siz harika bir anne olacaksınız. En büyük aşklar nefretle başlar diyorum ve susuyorum sevgiler..

Madem böyle net bı cizginiz vardı? Keyfinizden ödün verip daha garanti korunma yöntemleri kullansaydiniz.yada rahminizi aldirsaydiniz.o çocuğun suçu ne?

Anne olmayı istemek ne kadar normalse istememekte o kadar normal. Allah isteyen herkese nasip etsin. İsteyip anne olamayanlarla konu sahibinin ne alakası var ne kadar ağır yormlar yapılmış ki konu sahibi zaten zor bir dönemde ve ruh hali iyi değil belliki.
Ayrıca 3 yıllık evli olup çocuk istememek hastalıklı birsey gibi yorumlar var niye? evlilik sadece çocuktan ibaretmi?mecburen çocuk olmasımi gerekiyor? evlendin mutlaka çocuk sahibi olacaksınız diye yazılı kuralmi var? Yapmayın istemekte istememekte çok doğal
Konu sahibi umarım iyi olursunuz eminim bebeğinizi seversinizde psikolog desteğini aksatmayin ki daha kötüye gitmesin ruh sağlığınız

Son düzenleme:
Daha iyi korunsaydınız o zaman.
Bir insan yavrusu dünyaya geldiği ilk 6 saat içinde kabul edilip edilmediğini, sevilip sevilmediğini anlıyor. Yazık o yavrucağa. Kabul edilmeyen çocukların yarısı ölüyor zaten. Kalanlar da ruhen yaralı.

Hormonal sorununuz olabilir. Çünkü östrojen horozlara verilse, horozlar annelik yapıyorlar civcivlere. Hamile kalır kalmaz sizin de bu duyguları hissetmeye başlamanız lazım. Bu vücudumuzun biyokimyası. Hissettiğimiz çoğu duygu hormonal. Diyeceğim, gidin bir hormon testi yaptırın belki fiziksel bir probleminiz vardır.

Ne var ki bunda istemiyor olabilirsiniz, keşke hiç hamile kalmasaymışsınız. Ayrıca eşiniz de neden sizin özelinizi ailelere kadar duyuruyor anlamadım. Karı koca arasında ne oluyorsa oluyor aile neden aldırma konusunda böyle bir tavır yakınıyor, sizin bebeğinizi doğurup doğurmayacağınıza aileniz nasıl karışıp böyle bir laf edebilir çok saçma.

Burada yazan negatif yorumları önemsemeyin. Yaşadığınız şey çok zor bir durum ve çocuğu istemiyor olmanız sizi kötü biri yapmaz. Eşiniz, aileniz olaya duygusal ve geleneksel bir perspektifle bakıyorlar, o yüzden onların verdiği tepkiyi de yadırgamamalısınız. Keşke her şeye rağmen bebeği aldırma kararı verebilseymişsiniz, ama sizi de anlıyorum, kolay bir karar değil. Ben şöyle bir bakış açısıyla bakmayı önerebilirim size ancak: Bu bebek doğacak ve belki siz onu görünce, kucağınıza alınca ya da belki zaman ilerledikçe, belki gülmeye başladığında, belki ağlarken kucağınıza aldığınızda sakinleştiğinde onu çok ama çok seveceksiniz. Ve belki de hamileliğiniz kötü ve stresli geçtiği için üzülecek, pişman olacaksınız. Şu an için ne kadar zor olsa da hamile olduğunuzu ya da bebeğin sorumluluğunu vs düşünmeden günlerinizi olabildiğince sakin geçirmeye odaklansanız ve günlerin size ne getireceğini bekleseniz? Bugünleri böyle mutsuz geçirmenin bebekten ziyade size faydası yok. Ölmek istiyorum diyorsunuz, kendinize bu kötülüğü yapmanızı gerektirecek hiçbir şey yok. Anne olmaya uygun değilim demişsiniz, ben yaşayıp görün derim. Anne olunca düşünürsünüz. Anne olana kadar da lütfen kendinizi iyi etmeye çalışın. Bazen hayatın insana ne getireceği belli olmuyor. Savrulup gitmektense durumu kontrol etmek, ipleri elimize almak gerekiyor. Umarım bebeğinizle çok mutlu bir hayatınız olur.

Anne babam ve kocam henüz hiçbirşey hissetmeyen bir çocuk için beni silmeye hazırlansa, beni bununla tehdit etse, sanırım onlardan önce ben onları silerim. Ben varım, burdayım, elle tutulup gözle görülüyor ve o bebekten daha çok şey hissediyorum. Böyle durumlara bunu görmezden gelip hep 3-5 haftalık bebeğin ne hissettiğine (neresiyle hissediyorsa artık?!) odaklanıyoruz neden??? Anlamayacağım...

Çocuk isteyip bu haber ile mutlu olanlar için de aynı şey geçerli. Ne olursa olsun; kimse onlara bu çocuğu isteme, aldır diyemez. Önce var olan, taşıyacak olan, dönüşecek olan, enn çok yorulacak olan yani annenin ne istediği bana göre... Baba, dede, nene tırı vırı bana göre... İkna etmeye çalışmak başka, zorlamak çok başka şeyler...

Kötü yorumlara aldırmayın lütfen. İnsanların çocuk sahibi olamamasının sebebi siz değilsiniz. Bunu 8 senelik evlilik, 4 sene çocuk için çabalama ve sonuçta tüp bebekle hamile kalmış biri olarak söylüyorum. Yukarıda bir arkadaş yazmış, kimse kimsenin kontenjanını çalmıyor.

Psikolog demek ki yeterli gelmiyor. Hamileyken de zorunlu hallerde verebildikleri ilaçlar olduğunu biliyorum. Lütfen bebeğiniz doğmadan ve geç kalmadan iyi bir psikiatriste başvurun.

Evet daha sıkı korunabilirmişsiniz, evet eşiniz kürtaja destek verebilirmiş, evet aileleri hiç karıştırmayabilirmişsiniz miş miş miş mış mış mış’ın ne size ne o bebeğe faydası var. Bu hikayede hiçbir hata yapmamış olan tek kişi o bebek. Anne karnında hisseder mi, doğduğu anda kabullenilmezse başına kötü şeyler gelir mi bilemem, ki siz de sizin yüzünüzden bebeğe bir zarar gelmesinden endişe etmişsiniz zaten. Bir an önce psikiatriye başvurun lütfen.

Esin seni korunma kisminda kandirmis olabilir mi? Herkes bebek, cocuk istemek, sevmek zorunda degil, butun ailenin, basta kocan bu kadar agir baski yapmis olmasi inanilir gibi.degil, bunun sonucuna katlanan da bebek olmaz umarim. Kesin olarak aldirmayacaksan, fikre alisip, sevmeye calis bari. Dogunca zor.zamanlarin olucak, bu moralle devam etmemelisin.

Off ne denir ki simdi bu konuya. Anne cocuk istemiyorsa, o cocuk omur boyu sevgisiz buyuyecek. Oysa bir cocugun tek ihtiyac duydugu seydir sevgi. Kendini hep dıslanmis itilmis sevilmeyen gorecek. Hissediyordur karninizda. Artik cok gec aldirmak icin. Bu saatten sonra ne yapilabilir? Psikologu degistirin.
Cok uzuldum.

Aramızda bilimi beğenmeyenler var
İlk kez bu kadar bilimsel bir yorum yaptım ve seri beğenilmedi canınız sağolsun :)

Ben her kadın anne olmak zorunda demedim. Ben de anne olmak için yanıp tutuşmuyorum. Çocuk doğurmayı kutsal bir şey olarak görmüyorum da. Hayvanlar da annelik yapıyor. Onlar bunu bilinçli yapmıyorlar. Hormonları bunu yapmalarını söylüyor.

Vücutta döllenme anından itibaren hormonal değişiklikler başlar. Bir kadın vücudunda embriyo taşıdığı halde ona karşı sahip çıkma güdüsü hissetmiyorsa, o hissi veren hormonlarda bir sorun olabilir. Hissedenler çok ulvi varlıklar olduğu için hissetmiyor bu duyguları. Hepsi birkaç moleküle bakıyor.

Her şey bilimle açıklanabilir. İnanın.

Psikiyatrik rahatsızlıklar nasıl ilaçla tedavi ediliyor sanıyorsunuz? O ilaçların içeriğinde ne var?

Hele hele tiroid savaşçısı olan birinin hormonların insan vücuduna neler yaptırabildiğinden habersiz oluşu.... ABD'nin bazı eyaletlerinde hipertiroidi hastaları şiddet suçlarından (cinayet dahil) indirim alır, çünkü tiroid hormonun fazlalığı insanda aşırı sinir ve saldırganlık yapar. Eksikliği depresyona sebep olur. Bir hormon (burada tiroid) insan metabolizmasını ve ruh halini baştan sona etkiler. Küçükler diye hormonları hafife almayalım lütfen :)

hem aldırmamaya karar verip hem de böyle sızlansaydın, çocuk bakmak zor falan gibisinden, ben de sana yuklenirdim ama senin derdin başka, ben anladım seni hayatın boyunca hiç istememişsin ve şımarıklık yapmıyorsun gerçekten istemiyorsun çok belli, çevrenin baskısıyla bu çocuğu doğurmak zorunda bırakılmışsın. ki bence asıl yanlışlık bu. kararına saygı duymamışlar ve gerçekten yıkıldığını görmemişler.
Allah yardımcın olsun, umarım çocuk için de senin için de en iyisi olur.
Umarım eğer sahip olabileceksen içine sevgisi kendiliğinden gelsin.

Konu sahibinin hamile kalmasının çocuk isteyip sahip olamayanlarla bir alakası yok. Kadının asla istemediği bir şey başına gelmiş, siz çok isteyip gelmiyor olabilir. Bu onu nankör yapmaz. O istemiyormuş işte neden nankör olsun? Ben çok yurtdışında yaşamak istiyorum, avrupada yaşayıp mutsuz olan insanlara nankör mü diyeyim yani. Herkesin derdi kendine. Ayrıca prezervatifle de hamile kalınır. Delinebilir veya kayabilir. En güvenli yöntem olmasına rağmen yine de %100 korumaz.

Konu sahibi, keşke eşiniz ve aileniz sizi buna zorlamasaydı. Her çocuk kendisini isteyen bir anneyi hak eder. Her kadın da anne olup olmama kararını verebilmeyi. Anladığım kadarıyla çok ağır bir depresyondasınız. Etrafınızdakiler de bunun farkında bile değil. Bebeği kucağınıza alırsanız geçer sanıyorlar ama lohusa halinizle çok daha kötü olabilirsiniz. O yüzden bir an önce bir psikiyatriste gözükün. Kontrollü bir şekilde ilaç kullanımına başlar büyük ihtimalle. Sakın ihmal etmeyin değişen hormonlarla depresyonunuzun daha da ağırlaşabilir. Sonra tedavi etmesi zor olur.

Sizin yaptığınız ilgi şımarıklığı bu kadar şiddetle karşı çıkmanıza hayret 4 çoçuğum var çok şükür Allah isteyen herkese nasib etsin hayırlısıyla 4 çoçuğumla geziyordum aklımdan gecen vaybe nasıl doğurdum Allahın izniyle inanın üzdüğünüz kadar üzülürsünüz belki çoçuğunuz size anne demicek babasına gidecek çünkü babası çok istemiş bebeğinizde sizi üüzerse ne yapıcaksınız mücizenize sahip çıkın ve çok sevin istemediğiniz halde olmuşsa vardır hikmeti inanın bebeğinizin adına çok üzüldüm

Herkes istemek zorunda mi?

13 haftalık hamilelikte nasıl karın büyür bi orayı anlamadım. İnş fakesindir. Bir bebeğe tümör demek ne demek ya yazık.

Ay sen damızlık gibi doğurmuşsun millete ne hakla ilgi şımarığı diyorsun ya Allah vicdan merhamet versin siz gibilere ya hala böyle yorumlar geliyor ya şok oluyorum o dört çocuğa maddi manevi yetiyorsunuzdur inş marifet doğurmakta değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…