Bu ekonomide bilezik takacakmış

Bizim sülalede işler bu şekilde. Biz 2 kardeşiz. Amcamın 1 çocuğu var. Birkaç aya nikahı var. Babam 20 şer gramdan 2 bilezik takacak. Aynı şekilde halamın da 1 çocuğu var ona da çift takıldı. Diğer halamın 2 çocuğu var, her birine 1 tane takıldı. Sistem bizde böyle ilerlediği için bana anormal gelmedi. Altın çok pahalı mesela, ay bir tane mi takılsa falan dedim (bana getirelenin borcu olarak) onlar da kardeşine getirecek ben oğluma takmış sayıyorum dedi babam, laf kapandı.

Bizim de 15 bini gözden çıkaracak durumumuz olsa ve geri geleceğini bilsem ben de ses çıkarmam ama bizim şartlarımızda hiçbir mantığı yok.

Valla eminim benimki de bana o civarda bir şey getirir :)

Geri getirecekler düşüncesi de yok ki adamın ne yapayım getirmezlerse diyor biz çok mu zenginiz o parayı hibe etme lüksümüz var mı gerçekten diyorum sen kardeşine yapmazsın diyor evet ben kendi çocuğumdan kısıp kardeşime yapmak o da bana yapmasın diyorum sen çok zalimsin kimseye iyilik yapmazsın çok katısın diyor afederisn seninki iyilik değil artık enayilik diyorum

Benim amcamda da var bir bilezik 25 grama yakın kaç gram olarak geleceğini büyük bir merak içinde bekliyorum çünkü aşırı cimridir kendisi

Ayyyy hepimizin ana tarafı baba tarafı aynı

Yani son zamanlarda ekonomi her tarafta öyle bir hal aliyor ki. Son bahar ve kış daha da beter olucak. Babaniz yalnis yerde inat yapiyor. (Dün burda yeni gas ve elektrik ayliklari gönderdiler. Onuncu aydan irtibaren ayda sirf bu ikisi icin en az 550 Euro ödeyecegiz (Almanyadayim). Bu devirde kimse baskasi icin kendini borca sokmamali.)

Haklısınız. Ama bence almasın öyle bilezik. Bana takıldı 1 adet. Kuzenim taktı. Bozdururken o kadar değer kaybediyor ki sövdüm arkasından kıçı kaşınmıştır. Keşke çeyrek taksaydı. Sırf bilezik gözüksün diye takılmaz yani. Gösteriş yaptı resmen. Öbür kuzenime de aynısını yapmış.

Sizde sen çok mu iyisin millete hava atmak için 15 bini gözdem çıkarıyorsun, kardeşimede okum ak için borç al diyorsun 15 bin onun bir senelik barınma gideri , çok merhametliysen önce kendi evladına merhamet et , genç yaşında borç altına sokma diyemediniz mi?

Sende benim gibi yardiriyorsun geçmişi babanin yuzune

Sende benim gibi yardiriyorsun geçmişi babanin yuzune

Saçacak parası varsa gelinlik çağında kızı var. Evlilik planın da varmış. Sana biriktirsin.
Böyle el iyisi babalar elaleme yaparlar,kendi çocuğuna beyaz eşya bile almazlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…