bu erkekler neden bu kadar bencil?

• Konu Sahibi Konu Sahibi benil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

benil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.858
286
648
41
Ankara
hanımlar sizin eşleriniz de benimki gibi mi? Sürekli huysuz mızmız hep kendi istekleri ön planda. Mesela bu gün çocugu okuldan aldık birlikte eve geldik yemek hazırlanacak çocuk ilgi bekliyor çorba koyacağım ocağa ya çocuğa ya ocağa bakar mısın diyorum sinirlenmeler bağırıp çağırmalar gerçekten boğazıma kadar geldi. Evlenmeden önce bak ikimizde çalışıyoruz yeri gelir çocugumuza bakarsın yeri gelir ev işlerinde yardımcı olursun diye konusurken aaa ne demek hayat elbette müşterek ikimizde eve gelir getiriyorsak evdeki sorumluluklar neden sadece senin olsun diyen adam evlendikten sonra istiyorki geçsin köşeye otursun her şeyi ben yapıyım E bende insanım işten geldik aynı anda çocuga bak yemek hazırla hepsini birden nasıl yapabilirim? gerçekten bu tartışmalardan yoruldum bütün enerjimi bütün moralimi bozuyor gece oldu mu da özel ilgi bekler şimdi neden bu kadar benciller dünya da ki herkes hersey onlara hizmet için var sanki... Sizlerde nasıl durumlar çalışan hanımlardan yorum bekliyorum

Cunku evde anneleri kucuk prens gibi pamuklara sararak buyutuyor. Kiz cocuklari da ev isi onlarin goreviymis gibi buyutuldugunden o role cuk oturuyorlar (kendini pek bi modern sanan babam bile "kizim buyuyunce bana cay corba yapicak" derdi daha 4 yasimda, hatirliyorum). Ciddi ve kararli olun, cocugunuzu da erkekse is yaptirarak, kizsa her isi yapmak zorunda olmadigini gostererek buyutun. Bu yeni duzenin kadin somurusu resmen, eskisinden de beter. Hem disarida ayni isi yapip erkeklerden daha az kazanarak calisiyoruz, hem evin sorumlulugunu bolusen yok...

biz üstelik daha yolun basında iken bu konuları konustuk. Kendisi sende benimle aynı işi yapıyorsun elbette bende sorumluluk alacağım diyen biriydi kendi fikirlerinin böyle olduğunu sanmıstım. Ev hanımı olsan evde bir iş yapmazdım ama sende günboyu dışarda olacaksın zaten mecbur yardım etmeliyim diyen bi adam evlendik çocuk oldu çekildi resmen köşesine....

Yazınızı okuyunca içimdeki gizli feminist kadın gün yüzüne çıktı,yine. Ben ev hanımı bir kadınım ama yine de konuya bir yorum yapacağım. Aslında eşiniz o zamanda söylediğiyle kendini belli etmiş ama siz görememiisiniz. Çalışıyor olmasan yapmazdım demiş eşiniz. Yani o erkek oturur ve kadın her işi yapar zihniyetini zaten derinlerde taşıyor, ailesinden yadigar kendisine bu duygu, bakış açısı. Merak etmeyin çalışmıyor olsanızda bu sefer gece geç saatlere kadar haftaiçi-haftasonu dahil 7/24 nöbetçi hizmetçi modunda bulurdunuz kendinizi ve hep şunu duyardınız: ben çalışıyorum önüme bi yemek koymuşsun, çay getirmiisin, meyve koymuşsun, kuruyemiş çekmiş canım, bi kahve istemişim, haftada 4-5 gece aşk-meşk istemişim, sabah kahvaltı demişim, evi temizlemişsin, bulaşık yıkamış, çamaşır asmışsın, ( çamaşır bulaşık kendi makinaya girip sonrada uçarak temizler yerine konduğundan zaten iştende sayılmıyor), alışverişe çıkmışsın, az gelmiş pazara çıkmışsın, ütü yapmışsın, misafir gelecek dediğimde sofra kurmuş fazla mesai yapmışsın ( 2 günü 1 güne sığdırmışsın), çocuklara yemek koymuşsun, yıkamışsın, hastayken başında beklemişsin, doktora göteümüşsün, ödevlerini yaptırmışsın, dişlerini fırçalayıp yatırmışsın, aileme yardım etmişsin çok mu? derler ve eklerler ben işe gidip para kazanıyorum sabah 8- akşam 6 ( kendi kocamdan örnek verdim saati ). Hiç olmazsa o işyerinde bir molan, belirli bir gün tatilin, mazeret iznin, bayram tatilin vs var. Ben bir ev hanımı olarak akşam 8 de mesaim bitti oturuyorum diyemiyorum. Erkeklerdeki bu zihniyet korkunç . Bir de siz çalışıyorsunuz 2 işte çalışmak sizinkisi maalesef. Affınıza sığınarak ya bu deveyi güdersin, ya bu diyardan gidersin diyorum. Allah kolaylık versin. Kadın olmak başlı başına zor. İster dışarda çalışan, ister evde çalışan olun.

vallahi çok güzel yazmıssınız. Bi yerlerde bu ruh hep varmış demekki adamda gerçi bende klasik bir türk ailesinde büyüdüm annem ev hanımı idi babamın bir çay demlediğini bilmem ben her işi annem yapardı. öyşe
çok doğru...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…