- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Protokol ben dilekçe hazır ..Davayi açtın mı
Ne alaka gözüm yemiyor ??Evlenebilecek kadar yetişkin, boşanmaya karar verecek kadar yetişkin birisiniz ama neden öğretmenine şikayet eder gibi “babanlar gelsin hakem olsun” şeklinde davranıyorsunu ki?!
Evliliğinize üçüncü şahısları dahil edip sonrada, “ailesi herşeyimize karışıyor” diye mızmızlanacaksınız ilerde..birde hangi kp oğluna “sen haksızsın” der ki, onlardan medet umdunuz?
Boşanmayı gözünüz yemiyor..yese arayı bulsunlar diye ailesini çağırma gereği duymazdınız.. ayrılmayın tabii ama bunun yolu başkalarını evlilikte söz sahibi olmalarına izin vermekle olmaz..ömürboyu bunun lafını edecekler kp.ler.
Lütfen artık silkelen.
Ya çocuğun varken ayrılmış olsaydın ?
Yaşadığın şey evet ağır ama zaten karşındaki insandan boşanma sebebin adamin oturmayan kişiliği değil mi ?
İnan bana geçecek.
Hatta tekrar aşık olacaksın.
Gerçek mutluluk buymuş diyeceksin.
Bu hayatta alev alev yanan ve hiç geçmeyen tek gerçek var ki bence evlat acisi.
Hayatın onunla var olmadi.
Hayatının belki 3-4 senesini yedi.
Ama önündeki diğer gelecek olan yılları dusun.
Aç değil, açıkta değilsin.
Bana bunu nasıl yapar diyorsun ama insanoğlu çiğ süt emmis gulum şaşırma artık bir şeye.
Öz babanın tecavüzune uğrayan çocuklar var dünya üzerinde.
Yapmaz nasıl yapar dediğin öz baba kendi evladına reva goruyorken bu durumu elin adamı mı yapmayacak ?
Silkelen bir soyle.
Çık gez, hav al.
Sosyalleş.
Kurslara git.
Git yani bir şeylere.
Oturup kafanda kurup durma.
Hiç bir şey senden önemli degil.
İnsan ben olmadan, biz olamaz.
Önce kendin.
İşteyim çalışmaya çalışıyorum maalesef.. atamıyorum kafamdan .. kendime veriyorum tek zararı farkındayım... ne yapacağımı bilmiyorum..Bugün kendiniz için birşey yapın.Çıkın biraz dolaşın,gezin.Varsa bir arkadaşınızla buluşup bir yemek yiyin dışarıda.Bu duygu yoğunluğundan kendinizi biraz uzaklaştırın.Canınıza yazık.
Ne alaka gözüm yemiyor ??
1 ay önce demiştim hala diyorum açacağım davayı..
Protokol dilekçe hazır neyden bahsediyorsun?
Önceki sayfaların hepsini okumadın..şimdi şöyle göz attım..boşanmak isteyen sürekli takip eder mi..en başta ailesini işin işine sokar mı..dilekçe verseniz ne geçin bunları..şuan bile arasa sorsa vazgeçeceksiniz..
Seviyorsanız gurur falan dinlemeyip adım atın..en azından keşke son bir şans verseydim demeyin.çünkü bazen akıl başka, kalp başka konuşur.
Evet kararına saygı duyuyorlar..Eşinizin ailesinin tavrı belli anlattıklarınızdan.Sizin aileniz ne diyor bu konuda.Size destek oluyorlar mı?
Benden ona kesinlikle ve kesinlikle adım yok ..
Hele hele yüzden 90 hayatında biri olduğundan emin olduğum biri için...
Ben protokolü hafta içi yollayacağım imzalaması İçin..
Ben boşanacağım zaten .. ama bana hiç mi saygısı yoktu bu evliliğe hiç mi saygısı yoktu ben bunu hazmedemiyorum..
Erkekler bizim gibi düşünmüyor..onlar “madem bitti hayatıma devam edeyim hemen” moduna giriyorlar..boşanan kadınlar acı çekerken, erkekler hemen bekarlığa adapte oluyorlar inanın boşanan çiftlerde bu hiç şaşmadı çevremde.
ama sonra ne mi oluyor..kadın acısını çekip, tüm duygusunu sıfırlayıp hayata devam ederken, erkek boşbeleş flörtlerden bıkıp geri dönüş yolu arıyor genellikle ama tabii anlamı olmuyor.
Ağlayacaksınız, üzüleceksiniz bunlar insani duygular..böyle hissettiğiniz için kendinizi suçlamayın..
Onun başkasıyla olması, sizi değersiz yapmaz.. onun bakış açısı “erkek adam üzülmez” şeklinde. yetiştiriliş ve toplum onu öyle kodladı çünkü.
Bundan sonrası için güzellikler ve kolaylıklar diliyorum..hiçbir üzüntü kalıcı değil bunu aklınızdan çıkarmayın.
Eşinizin tavrını,sizin anlattığınız şekilde,kısaca kendi eşime anlatıp fikrini sordum (burayı takip ettiğimi bilir eşim,arada sorar hatta ne var ne yok kk da diye)Eşinizin fikirsizce hareket ettiğini,sizin çocuk konusunda mantıklı düşündüğünüzü,eşinizin öfkeli halindeki tavırları içinde,dengesiz olduğunu,boşanmanızın sizin açınızdan iyi bile olabileceğini söyledi.Bir erkeğin eşinizi hatalı bulması,sizin içinizi rahatlatır mı bilemem ama,size anlatmak istedim.Çok fazla üzmeyin kendinizi.Evet kararına saygı duyuyorlar..
Ama onlar da çok üzülüyor halime..
Anneme sabaha kadar whatsaptaydı dedim. Nasıl kötü oldu..
Benimle nişanlıyken tiroid hormonlarından dolayı erkenden akşam 9 da uyurdu.. bana bile hiç böyle vakit ayırmamıştı.. ben bınları düşünüp te üzülüyorum işte...
Nasıl sevebildi bu kadar çabuktan birini.. ben yanıma yıllarca bir erkek düşünemezken..
Çok teşekkür ederim..Eşinizin tavrını,sizin anlattığınız şekilde,kısaca kendi eşime anlatıp fikrini sordum (burayı takip ettiğimi bilir eşim,arada sorar hatta ne var ne yok kk da diye)Eşinizin fikirsizce hareket ettiğini,sizin çocuk konusunda mantıklı düşündüğünüzü,eşinizin öfkeli halindeki tavırları içinde,dengesiz olduğunu,boşanmanızın sizin açınızdan iyi bile olabileceğini söyledi.Bir erkeğin eşinizi hatalı bulması,sizin içinizi rahatlatır mı bilemem ama,size anlatmak istedim.Çok fazla üzmeyin kendinizi.
Bir erkek karısıyla arası bozuk ve boşanma aşamasına gelmişken,sabahlara kadar telefonda ne diye ve kiminle mesajlaşır.Ya biriyle görüşmeye başlamıştır sizin düşündüğünüz gibi,yada belki bir arkadaşıyla dertleşiyordur.Şu aşamada ne yaparsa yapsın deyip,kendi yolunuzu çizmelisiniz artık.Neticede eşiniz, kurtarmak için değilde, evliliğin bitmesi için uğraşıyor sanki herhaliyle.Evli insan alacağı kararlarda eşini ve onun düşüncelerinide önemsemeli.Her zaman her istediğimizi yapamayız.Ortak çıkarlar ve istekler değerlendirilir ona göre davranılır.Şu an siz üzülüyor olabilirsiniz ama,bu iş bitip hayatınıza başka bir yön çizdiğinizde mutlu olan siz olacaksınız eminim.
Evet tek yaşadım dediğiniz gibi çoğu zaman ...Tabikide ilk zamanlar daha üzgün olursunuz.Ama,siz zaten çoğu zaman tek yaşamışsınız anladığım kadarıyla o evde.Bundan sonrada yaşayabilirsiniz.Ailenizede gider gelir çokta yalnız kalmazsınız.Zamanla alışırsınız.Herşey aşama aşama ilerler.Daha henüz boşanmadınız bile.Şu andaki duygu durumunuzla 1yıl sonraki farklı olacaktır mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?