Bu evlilik bu defa bitti...

Konuyu başından beri takip edenlerdenim. İki tarafta da gurur sevginin önüne geçiyor bence. Ama konu sahibinin çabalamak istememesine de hakveriyorum ben. Eşi inatla benim istediğim gibi yaşansın bu evlilik diyor. Bebek olduktan sonrasını düşünecek kadar olgunluk yok eşinde. Olsa zaten bu kadar ısrar etmezdi ve bu yüzden de evliliğini bitirme aşamasına gelmezdi..

Anlam veremediģim bir diğer konu da; adam bu kadar aşık bu kadar seven biriyse eğer nası 1 ay boyunca hiç sesi çıkmıyor. Ben bu kadar dayanamazdım şahsen... biyerden sonra insan diyor, başlarım gururuna da inadına da, sevdiğimden daha mı değerli.. herkes demiyor demekki bunu. Inat ve gurur daha ağır bastı bu evlilikte. Haklarında hayırlısı neyse o olsun inşallah...

Dediğiniz gibi benim artık çabam olmaz,olmayacak...
Ben eğer hatalı olduğumu hissetsem ve vicdanım huzursuz olsa yerimde duramazdım...
Ama içim rahat bu konuda..

Diğer sevgi aşk konusu ise yalanmıştı, bunu tartışmaya bile gerek yok.. yoksa insan der ki ben onu kaybediyorum der ve harekete geçer dediğiniz gibi..
Ya da başkası var ve bana gerek yok artık...
Diyeceğim bir şey kalmadı benim bu evlilikle ilgili ..

açılın ben geldim :) şu halimde bile espiri yapabiliyorum :) benzer şeyleri yaşıyoruz, aynı yoldayız ancak benim 2 küçük bebeğim var :) bizde boşanmaya çalışan 2 avukat olunca birbirimize açmadığımız dava kalmadı :) bi anlaşmalı boşanmayı beceremedik daha. evden uzaklaştırma kararı aldım, çcoukları da göremiyor. zaten görmek için arayıp sormuyorda iyi bol dava açmayı ve eşya istemeyi biliyor. çocukları görmek için dava açmış. bende ona tehdit ve hakaretten dava açtım. iyice şeyi çıktı yani anlayacağın. evden uzaklaştırma kararı aldırdım anası babası arayıp sormadı bile ne oldu da eve polis çağırdın diye. çocukları merak edip zaten aramıyorlar. büyük ihtimal kolay mı iki çocukla boşanmak sürünsün de geri dönsün diye bekliyorlar ama çok beklerler. sümsük oğullarıyla yaşasınlar işte. Allah'a çok şükür kendi ailem yanımda arkamda bana destek. çalışıyorum paramı da kazanıyorum çocuklarıma da bakarım. bakma böyle konuşuyorum ama bende çok çektim. 8 yıldır idare ediyorum heö bunu hem ailesini. bu çekme idare etme işinin okumakla meslekle falqan alakası yok insanın psikolojisi ile alakalı birşey bunu gördüm. önceden çok düşünürdüm ne oluyorda insanlar bu kararı verebiliyorlar diye. çünkü ben tüm yaşanan kötü şeylere rağmen bu karar ıalamıyordum ki ozaman çocuklar da yoktu. sürekli farklı şeylerin arkasına sığınıyordum. ama öyle bir zaman gelip canına tak ediyorki gözün hiçbirşeyi görmüyor. adamların çabalamaması da üstüne tuz biber ekiyor tadından yenmez oluyor. sadece yazmak istedim. Allah hakkımızda en iyisini en güzelini nasip etsin inşallah.

Aminn..
Biz anlaşmalı boşalacağımız için avukat tutmadık, ki dilekçe ve protokolü bile internetten örneklerden bulduğumla kendim düzenleyip yazdım..
İmzaladı yolladı arkadaşından..

Dava açacağım Pazartesi günü işte. Ankara batı adliyesinde .. bilginiz var mı ne kadar sürede tebligat geliyor eve ve bu süreç ortalama ne kadar oluyor anlaşmalılarda?

bugün gelseymişsin batı adliyesinde karşılaşırmışız belki :)
canım biz karı koca avukatız. avukat tutmadık kendimiz hallediyoruz ama iş çekişmeliye gidecek olursa ben onunla uğraşmak istemiyorum ozaman bir arkadaşımdan rica edeceğim herşeyi halletsin.
ben serbest avukatlık yapmıyorum onun için süreleri bilmiyorum ama batı adliyesi normal adliye kadar yoğun değil. 1 aya gelir duruşma tarihi. duruşmada ikinizin de olması gerek bunu biliyorsun de mi? yoksa anlaşmalı boşanamazsınız.

Aslında bugün gelecektim ve karnım ağrıyordu hasta olduğum İçin gelemedim :)
Allah yardımcımız olsun..
Zor bir süreç..
Aynen yoğunluk orada daha az olduğunu duyduğum İçin sıhhıyeye gitmedim hiç.. direkt oraya gittim.. o kağıdı imzalayan insan duruşmaya gelir zaten :)
Protokol ve dilekçe hazır , dilekçede sadece benim imzam yeterli değil mi ? Bir de benim kimlik fotokopim lazımmış sanırım..

evet yeter zaten dilekçede yazıyordur bu dava ... tarafından açılacak diye.

Ben de dün boşanma davamı açtım . 2 aydır ayrı yaşıyoruz hiçbir adım atmadı ve hamileyim 8 aylık ben de hakkım neyse hepsini istedim avukatım baya dişli avukatım koruma tedbiri de istemiş bunu görünce ne yapacak bilmiyorum bu ne demek oluyor artık bana ulaşmak istese ulaşamayacak mı?

koruma tedbirini neden istemiş. zaten annenin evinde değil misin? bu şu demek fiziksel olarak sana ve yakınlarına yaklaşamaz ve iletişim araçları ile rahatsız edemez demek. aslında mesela çocuğun için seninle iletişim kurabilir. ama avukatlar bile bunu doğru bilmiyorlar hiçbir şekilde seni aramayacak yoksa ceza alır diye yorumluyorlar ama sadece rahatsız etmeme işin özü ama eşiniz bu kararı görünce artık koruma tedbiri kararı bitene kadar zaten sizinle iletişime geçmez. kaç ay vermişki hakim koruma tedbirini? ayrıca koruma tedbiri olduğuna emin misiniz? evin size tahsisi fala ngibi birşey olmasın?

bu arada Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu. boşandığın adamsan bile olsa evlat sahibi olmak çok güzle birşey.

Evlilik birliliği devam ederken fiZiksel şiddette bulunmuştu ve kendimi öldürcem diye bizi korkutup yanına gitmiştik belinde silah vardı bu olayları anlatınca müvekkil yararına koruma tedbirine hükmedilmesini talep ediyoruz yazmış ben ona da sordum senle iletişime geçmek istediğinde şikayet etmezsen sorun yok dedi bana bugün de e devlete baktığımda tensip zaptı hazırlandı yazıyor. Fakat iptal etme şansımız yok mu koruma tedbirini çocuğunu görmek istese bunu gören adam ne yapacak:/

Koruma tedbiri senin Lehine bir durum bu kararla birlikte davaya 1-0 önde başlıyorsun. Şimdiye kadar arayıp sormayan adam çocuk doğduktan sonra da aramasın zaten. Mahkemeler genelde 1 ay veriyor koruma tedbirini ama sizde silah falan var 2-3 ay verebilir. Çocuğunu görmek isteyen adam ne yapar eder sana ulaşır zaten. Çok görmek istiyorsa bırak o uğraşsın. Anasına babasına falan aratsın. Talebi geri çekersen senin aleyhine olur ve avukatında o topun altına girmek istemez. Ayrıca geri çekeme talebin hakimde iyi bir intiba yaratmaz. Ayrıca dediğim gibi çocuğunu görmek isteyen adam ne yapar eder görür. Benimki neyin ne olduğunu bilmesine rağmen görmek için uğraşmadı. Bu zamana kadar aramamış adam çocuğunu görmek isterse diye düşünme. Bırak o düşünsün uğraşsın biraz.

Ben anlamadım siz; evliyken şiddet gösteren boşanmaya kadar gelinmiş intihar edecem deyip belinde silahla sizi karşılayan adamın çocuğu görmemesini mi dert ediyorsunuz? Evladınızı sağlıcakla kucağınıza alın ona baktığınızda benim gibi kucağına almak için her yolu deneyen kadınları düşünün Allah’ın emaneti o size. Kıymetini bilecek olsaydı daha doğmadan babasız bırakmazdı

Hamileyken bosanma davasi acmis bir kadin kocasi gelip cocugu mu gorecek hic gormek istemez cocuklarini buyuten erkekler bosandiktan sonra cocugu gormez bide daha dogmamis cocugumu gorucek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…