- 3 Eylül 2012
- 21.892
- 57.794
- 798
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
İlerde bir gün bana : siz hiçbir adım atmadınız bu evlilik o yüzden bitti, ben eşimi seviyordum vs dersen ben yıkılırım dedi..
O yüzden son bir defa konuşulsun istedim dedi..
Karşımdaki insan zaten dikine konuşan, uzlaşmaya yaklaşmayan, dediğim dedik tavır takınsa onu ordan kovalardım sanırım..
Size cevap yazmayi dusunmuyordum cunku farkli dusunuyoruz. Farkli hayatlar yasadigimiz icin de uzlasmak zorunda degiliz herhangi bir konuda.
Ama babamdan ornek verdigim bir konuda 'adam akilli buyuk gormeye gormeye' diyerek bir ornek vermenizin hos olmadigini belirtmek isterim.
Gençler yanılır.
Hata yapar.
Ateşe benzin döker.
Büyükler yatıştırıcı, yol gösterici tutum sergileyebilmelidir.
Uzun yıllar yürüyen evlilikler emin ol,
hiç dikenli yollardan geçmeyen minnoş evliler değil.
Başlarında olgun büyükleri bulunan şanslı kişiler..
Mesela bende aklı başında ne kp var, ne kv.
Babam rahmetli.
Anneciğim tek başına karşı taraftan adım görmeyince ne yapsın?
Biz bittiğimizde biter gider...
Baban doğru davranmış gerçekten.
Ellerinden öperim amcanın.
Babanıza Allah tan rahmet dilerim..Babam normalde acayip sinirli,sert yapılı, (ama sadece sert görünen ama aslında çook merhametli) biridir..
Ben de şaşırdım böyle bir şey yapmasına ...
Ama telefonda hala baba diye hitap etmesi mi etkiledi, yoksa ben kızınızı hala seviyorum zaten demesi mi bilmiyorum...
Evi boşalt demesinin ardından biz annemle yuları çıktık ve dediğim gibi onu aramış,ve bize gelip haber verdi...
Cuma günü rahatsızdım ve adliyeye gidemedim..
Sözde bugün davayı açacaktım.. dün bu olaylar olmasaydı..
Sizinle ilgisi yok ki o cevabı sizin mesaja yazsam öyle algılamanız doğal olurdu. :)
Adam akıllı büyük de kalmadı zaman bozuk valla..
Genel olarak düşüncemdi, söyledim..
Elbette uzlaşmak zorunda değiliz.
Ama burada kızını ateşe atan bir baba yok.
Böyle diyerek babayı harcamayalım.
Adam karşısında ılımlı bir damat görmüş gel konuşalım demiş.
Dövse de sövse de kocandır.
Boşanmana izin vermiyorum deyip kocasına yollamıyor.
Arkadaşlar biliyor konumu başından takip ettiği için..Size su konuda katiliyorum konu sahibi de cok bosanma yanlisi degil.
Karsi taraftan bir adim bekliyor sanirim hep cunku bosanma dilekcesini vermesi icin belirli sure beklemesi bunu hissettirmis olabilir.
Babasi da kizinin niyetini anlayip sureci hizlandirmis olabilir.
@1var1yok kizmayin bana ama annem senelerdir bosanma davasi avukatligi yapar hep der elinde dilekce surunen gercekten bosanmak istemiyordur diye
Evet bende de vardı .. bir de onları en aza indirip,öyle deneyeceğim... o zaman nasıl olacak...Ve madem bir şans verdiniz, elinizden geleni yapın , bu ayrılık aşaması haricinde sizde de hatalar vardı. Psikolaga mutlaka gidin, öncelikle kendiniz için yapın bunu. Duruma göre iletişim problemleriniz içinde evlilik danışmanına gitseniz eşinizle çok güzel olur aslında.
Ben gideceğim psikoloğa.. çok teşekkür ederim, en başından beri hep destek oldunuz hepiniz..Burada sizin derdiniz bizimde derdimiz oldu.Eşinize adım atmadığı için ben bile ne kadar kızdım.Kendini ifade etmede sıkıntılı ve hemen öfkeleniyor.Sen de derdini doğru zamanda,doğru cümleler ve yaklaşımla anlatamıyorsun, bu seferde içinizde kin ve öfke birikiyor,kafada kurmalar başlıyor.Bütün bu sıkıntılarınızın sebebi doğru iletişim kuramamaktan kaynaklı.Bu konuyu iyi bir terapi ile çözebilirsiniz.
Siz çok aklı başında genç bir hanımsınız.Bhanımsınız.Biraz çabayla bu koca kafalı adamı yola getireceğinize inanıyorum.Daha önce başka birinin konusunda yazmıştım.Size de yazayım.Bir evlilik terapisti demişti ki"kalplere sevgi ekemem.Ama,zerre kadar kalplerde sevgi varsa,onu büyütüp kocaman yapmaya yardımcı olurum"Siz de yapabilirsiniz.Doğru adımlar atarsanız.Evet bende de vardı .. bir de onları en aza indirip,öyle deneyeceğim... o zaman nasıl olacak...
Psikoloğa gideceğim zaten , bu hafta içi randevu almayı düşünüyordum hatta. O zaten aklımda..
Bu evlilik için kılını kıpırdatmayan, hiç çaba harcamayan bir insan var... bir suçum hatam yokken..
Daha mı bekleyeyim ..
Ben de yerimi alayım surda yıldızdan sonra görünsun:) inşallah bu sefer hatalarından ders alırlar.Mesajım havada kalmış neyse 1 ay sonra okursunuz değişen birşey olucağını hiç sanmıyorum üstteki mesajımı yıldızlayın
Ailesi hakkında sessiz kalması konusunda sizinle hemfikirim ama whatsapp olayını ben bile merak ettim ya.. ben olsam kesinlikle sorardım bunuGüzelim barismaniz hayırlı olsun. Benim sana özellikle söylemek istediğim iki şey var. Madem birbirinize yeniden şans verdiniz lütfen bir aylık sürede eşinin watsap da geçirdiği vakti...ve ailesinin barismaniz için bir adım atmamasıni mesele yapma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?