Bu evlilik bu defa bitti...

Ne yaptınız?Bugün nasılsınız? Verdiniz mi dilekçenizi?
Dün eve gittik ailemle, babam onu aradı, evi bu hafta içi boşalt vs dedi, telefonda beni hala sevdiğini vs söylemiş,babama baba diye hitap ediyormuş hala neyse telefonu kapattı babam.. annemle ben benim daireme çıkıp eşyalarımı topluyorduk.. babam aşağıda babaannemlerde oturuyordu..
Mutfaktan masayı çıkardık,halısını kaldırdık, geri kalan tüm eşya bana aitti.. benim gardıroplarda olan, konsolda olan bütün eşyalarımı, kıyafetlerini valize koyup mutfağa kaldırdık,nevresim setleri,yastık yorgan bana ait ne varsa .. mutfak kapısını kilitleyip, geri kendi eşyalarını aldın götürsünler dedik annemle..
Biraz sonra bir zil ve babam geldi .. ben X i aradım, gel konuşalım dedim o gelecek dedi...

Annemle ikimiz babama o kadar kızdık ki..
Bize sormadan niye böyle bir şey yapıyorsun diye..
O geldi,konuşuldu edildi, yine başladı benim hatalarımı va söylemeye...
Sonrasında ise ailem konuştu bir şeyler, ve ailem bir yuvayı yıkmak kolay,yapmak zor vs ikiniz de aklınızı başınıza alın diye konuştular.. ben kendisine çocuk meselesinin okulu bitene kadar asla açılmamasını , 4 yıl ise 4 yıl sonra okulu ne zaman biterse o zaman çocuk düşürebileceğimi,işine geliyorsa böyle olacağını söyledim..
O da çocuk meselesi aslında evlilik bitirilecek bir sebep değil dedi..
Ama 1 ay önce bu sebepten evlilik bitiriyordu..
Ailem bizi yalnız bıraktı , yarım saat kadar da yalnız konuştuk, benden rahatsız olduğu noktaları söyledi..
benden beklentilerini söyledi, elimden geleni yapacağımı söyledim..
Aileme karşı ılımlı, saygılıydı,Pişman ama adım atamamış bir hali vardı.. son bir şans verdik..

Kendisi yarın okuluna gidecek Çarşamba akşamı gelecek,perşembe akşamı da beni ailemden alacak, eve gideceğiz..
Abla eşyalarımı topladım ve her şeyimi mutfağa sığdırdım, dilekçeyi bugün vermeye gidecektim düşünsene.. son durum bu. Şuan hala annemlerdeyim..

Hayirli olsun ben sevindim barismaniza. Artik ikiniz de daha ilimli olun birdaha bu noktalara gelmeyin insallah

O kadar mutlu oldum ki anlatamam sana.Çok çok sevindim bu habere.
Hayır mı bilmiyorum abla..
40 gündür bir şeyim yoktu, sabah uyandım ki dudağım uçuklamış..
Babama çok kızdım.. onlardan hiçbir adım çaba vs yoktu .. yine bizim tarafımızdan oldu bu..
Babam onu aramasa boşanacaktık, o bunu kabul etmişti diye içime hiç sinmedi bu durum

-İlk adımı kız babası olduğu halde babanız atmış.
-Sizin babanız çağırdığı halde ortamda sizin hatalarınızdan bahsedilmiş.
-Başbaşayken sizden beklentilerini söylemiş siz de tamam demişsiniz.

Bu şartlarda eşiniz neden kendini değiştirmeye çalışsın ki? Ona hatası gösterilmemiş, pişman olacağı bir ortam oluşturulmamış. Aksine sanki haklı olan taraf oymuş gibi huyuna gidilmiş ve şartları kabul edilmiş.

Babanız kendi elleriyle sizi ateşe atmış.

Bilmiyorum hayırlı mı değil mi ..
Bizim tarafımızdan adım atıldı, boşanmak isteyen o iken..
Umarım bu benim başıma kakılmaz...

Evi boşalt diye aramış baban.
Bu sizin adımınız değil..
Eşin demiş seviyorum falan diye ve hala baba diye konuşmuş.
Onun adımı bu aslında öyle düşünmelisin.

Öyle büyük büyük adımlar bekleme.
O kadar becerikli adamlar, evliliklerini boşanma noktasına taşımaz zaten..
Dürüst olalım :)

İnşallah bu kez her şey güzel olur.
Bence bu evlilik bu şekilde bitmemeliydi zaten..
Mutluluklar dilerim.

Demeyin böyle ya ...

Neden böyle düşündünüz ki?

Elbette bir evlilik boşanma noktasına geldiyse, iki taraf da birbirlerinden
beklentilerini, gördükleri hataları açıkça dile getirmeli.

Konu sahibi de açıkça çocuk istemediğini, uygun şartlar oluşmadan da istemeyeceğini
belirtmiş.

Hatasını anlamamış olsa imzalı dilekçe hazır, eşyalar toplanmışken adam seviyorum demez.

Hem de kayınpederine.
Valla ben domuz gibiyim kızgınken.
Karşı tarafa sevdiğim halde bile seviyorum demem.
Hele anasına babasına asla..

Haksız olanın bile gururu oluyor böyle zamanlarda biliyoruz ki..

Demeyin böyle ya ...

Açıkçası ben size değil, babanıza anlam veremedim. Benim kafamdaki kız babası profili bu değil.
Kendi babamı düşünüyorum herhalde öyle bir durumda bırakın çağırmayı huyuna gitmeyi, inanılmaz ciddi gözdağı verir ve beni bir daha üzmeyeceğine emin olmadan göndermezdi.

Sormadınız mı baba neden diye? Açıklama yaptı mı size?

Böyle düşünme canım.Evlilik bu öyle gurur yapmamak konuşabilmek lazım..Sen beni sevse adım atardı diye bekledin.O da seni aramayıp senin ona adım atmanı bekledi.Aslında boşamak falan istemiyordu.Ama,hep birbirinizden birşeyler yapmasını bekliyordunuz.Evlilik terapisi almanız size iyi gelir.Bunu yapın lütfen.Birbirinizi anlamaya ihtiyacınız var sizin.

Onun İçin oradaydı tabi..
O gün babam tekrar gel konuşalım demese gelmeyecekti ki..

Yahu adam tam anlamıyla bir büyük gibi davranmış.
Karşısında eşimi seviyorum baba diyen bir damat var.
Kim olsa gel oğlum bir konuşalım der..

Adam akıllı büyük görmeye görmeye, büyük nasıl olur unutuyoruz toplumca..

Baban seni ateşe falan atmadı.
Aklı başında bir büyük gibi davrandı.

İlerde bir gün bana : siz hiçbir adım atmadınız bu evlilik o yüzden bitti, ben eşimi seviyordum vs dersen ben yıkılırım dedi..
O yüzden son bir defa konuşulsun istedim dedi..
Karşımdaki insan zaten dikine konuşan, uzlaşmaya yaklaşmayan, dediğim dedik tavır takınsa onu ordan kovalardım sanırım..

ilerde bir gün bana ; baba siz hiçbir adım atmadınız bu evlilik bundan dolayı bitti,ben hala eşimi seviyordum vs dersen ben yıkılırım işte o zaman dedi, son kez konuşulsun istedim dedi..

Size cevap yazmayi dusunmuyordum cunku farkli dusunuyoruz. Farkli hayatlar yasadigimiz icin de uzlasmak zorunda degiliz herhangi bir konuda.

Ama babamdan ornek verdigim bir konuda 'adam akilli buyuk gormeye gormeye' diyerek bir ornek vermenizin hos olmadigini belirtmek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…