Bu evlilik bu defa bitti...

30 31 aydır evliler evlendikleri ilk zaman ben cocuk istemiyorum 2 sene demis kendisi o 2 sene zaman dilimi dolunca adam yine cocuk konusunu açmış ama adamin ofke sorunu varmis,duzenli isi yokmus sanırım istemiyormus adam da ben 40 yasinda mi baba olacagim vs yani adam da haklı bana kalırsa,cocuk olmamasi bosanma sebebi degildir ama cocuk istememek bosanma sebebidir bence cunku bir taraf istiyor

Bir de boyle bir durumda var darkmore

ya sızın aılesıne bırseylerı kanıtlamaya ıhtıyacınız bıle yok esınız zaten hasta
mahkemeye geldıklerınde herseyı ogrenırlerdı yuz goz olmussunuz
tutmayın boyle degısık tıplerı hayatınızda mantıklı davranmıssınız aynen boyle adama cocuk mu yapılır dogru yanı bosanırmısınız bosanmazmısınız bılmem ama boyle bır evlılıge cocuk olmamalı

sonuna kadar katılıyorum madem ki bir evlilik oldu bunu yürütmeyi deneyin bencede mutlaka bi aile terapistine gidin
Arkadaşım kendisi kabul etmiyor ...yazdım görmedin mi... terapist dedim yok dedi,kendi kendini kendin frenle ben de çabanı göreyim dedim yok dedi.. ben uzlaşmaya çalıştıkça işi yokuşa süren o.. demişsiniz ya 1 ay iyi davransın adama bakın diye.. ben ona o kadar ilgili alakalı davrandım ki aylardır aradım sordum mesaj attım,evde daha ilgiliydim,elinden telefonu bırakıp ta tek kelime sohbet etmezdi benle..
Etttiğinde de yine çocuk meselesi yüzünden kavga kopardı.. biliyor musunuz da her şeyi bu kadar emin konuşuyorsunuz..

Evlenmeden önce bana 1.5 yıl sonra çocuğum olsun isterim dedi ben de ben de isterim o kadar zaman sonda çocuğum olsun diye konuştuk.. ama evlendik ve kendisi bana sanılmasan hayatımızı etkileyecek bir okul yazdı.. belli bir düzen olmadan,önümüzdeki 3 yılda hayatımızın nasıl olacağını bilmeden, maddi sıkıntı çekeceğimizden eminken ben nasıl çocuk yapayım ? Bana başta söylemedi diyorum farkında mısınız... söylese konuşmanın seyri değişirdi çünkü... hala okul okuyan biriyle de evlenmezdim.. kendisi sinsi davrandı bu konularda... bunu anlatmaya çalışıyorum ben..

Bişey diyemiyeceğim arkadaşlar size hemen gemileri yakma taraftarısınız arkadaş bide bu yolu denesin gene olmazsa en azından bende denedim desin gönlü rahat bitirsin evliliğini demek istediğim bu
Eşim benim sunduğum hiçbir çözüm önerisine yanaşmadı.. terapiste hayır dedi,o zaman kendin çabala bunu göreyim, değiştiğine inanmadığım zaman çocuk olur dedim senin göz hapsinde mi olacam yani ben ,yok dedi.. hepsine kapattı kendini... şu noktada ya çocuk olacaktı onun bu hareketlerine rağmen, ya da boşanılacaktı... çünkü diğer bütün yollara kapalı kendisi.. ben de söylediğim gibi böyle bir ortama çocuk istemediğim için en mantıklısı boşnamaktı,o buna başta razıydı zaten,her şeye kendini kapatarak.. ben de ona istediğini verdim..

Görücü usulü değil de şöyle düşünün bir eşiniz var tartışma anında bağırıyor,çağırıyor alta üste sizi rezil ediyor, artık o kadar utanıyorsunuz ki komşulardan onunla konuşmanın tek yolu tanımızda başka insanların olması,ancak böyle bir ortamda fikirlerimi sunabilirim diyorsunuz.. ve annesi babasıydı bu insanlar... kendi ana babamı çağırıp onları daha fazla üzmek istemedim ki zaten tahmin ettiğim gibi anne babası hiç üzülmedi babası beni alaya alır gibi konuştu resmen.. uzun lafın kısası halimi anlayabilmek için tam olarak onları çağırdım..

Farkındaysanız zaten ben haklıyım demedim hiçbir zaman ben de sütten çıkma ak kaşık değilim dedim .. ben kendi kendini eleştirebilen bir insanım zaten.
Başta konuştuk çocuk meselesini evlenmeden önce en fazla 1.5 -2 yıl dedik.. ama sonradan okul olayı çıktı ..
Düşünsenize part time çalışıp ev geçindirmeye çalışacak örgün okuluna başladığı taktirde.. ve de tüm hayatımız baştan sona değişecek,maddi sıkıntılarla boğuşacağız,bunu yaşamadan da tahmin edebiliyorsun.. böyle bir durumda ben en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum çocuk yapmamakla... öfkesini geçtim..

Eşiniz okumak istiyor neden bu kadar sıkıntı yapıyorsunuz? Belki yapamayacak..Belki sonuçları güzel olacak.
Eşinize çocukmuş gibi davranıyorsunuz neden kararlarında yanında değilsiniz? Yoksa eşiniz okuyup daha iyi yerlere gelecek diye kıskançlık mi yapıyorsunuz?
Çalışmayı bahane etmişsiniz ama hiç inandırıcı değil. .

Çocuk diyor çılgın gibi karşı çıkıyorsunuz sakin bir şekilde neden şimdi değili anlatın o da istemesin..Birlikte kararlar almayı öğrenin. Siz çalıp siz oynuyorsunuz..Haklı da olsanız adil değilsiniz!

Yani bana siz pek masum gelmediniz.Eşinize sürekli muhalif sert bir çizgi çekiyorsunuz. Evlilik böyle bir şey değil..Siz hiç olgun değilsiniz, hiç mi tanımadan evlendiniz, hiç mi huyunu bilmiyorsunuz adamın..Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler..

Burda adamı öyle öyle kötülemissiniz ki ister istemez konuyu okuyan sizi destekliyor.

Ama bence siz çıldırma sebebisiniz. Ortamlarınız da kimseyle anlaşamayacak bir karaktere benziyorsunuz.

Yerinizde olsam ne halimi anlatirim boyle adama ne de baska turlu bir iletisime gecerim. Dogrudan gonderirsim evden veya kendim giderdim. Konusmaya degmemis cunku

Eşinizi sevdiğiniz için evlenmemişsiniz çok belli
Evlilik bu ya..Bu kadar garanticilik hiç normal değil. En kısa zamanda boşanmanız dileklerimle..Eşinizi bu sevgisiz garanti hayattan kurtarın inşallah. .

Bilemiyorum ama bence cocukla ilgili fikirler de baska fikirler de evlilikte degisebilir. Evlenmeden once “2 sene istemiyorum” deyip de 2 sene doldu hadi cocuk demek de cok asiri mantiksiz. Evliligin her seyi onceden belli olamaz, 2+2 her zaman 4 edemez,kaldi ki insanin fikirleri degisebilir,esle ilgili yeni yeni fikir ayriliklari yasanabilir,beklentiler farklilasabilir bunlar normal seyler. Bir taraf istiyorsa cocugu ve karsi tarafin istememesine saygi duyamiyor bagirip cagiriyorsa ,kavga cikariyorsa zaten bunlari yapan taraf haksizdir. Bagirarak isteklerimizi kabul ettiremeyiz.

Peki sen ne düşünüyorsun.aklindan geçen nedir ne yapmak istiyorsun.

Evlilik bu ya..Bu kadar garanticilik hiç normal değil. En kısa zamanda boşanmanız dileklerimle..Eşinizi bu sevgisiz garanti hayattan kurtarın inşallah. .
Garanti hayat değil hanım efendi.. kim çocuğu olduğunda ona güzel bir yalanı sunmak istemez.. kendisi bana evlenmeden önce okul okuyacağını söylese ,okulunu oku olursa evlilik sonra olur derdim.. örgün bir şekilde mimarlık gibi zor ve maliyetli bir bölüm okuyan bir insan ancak part time çalışır,çocuk olursa veya hanile olursam da ben çalışamam ve bahsettiğim şekilde kira +gıda+ulaşım+kılık kıyafet +bebek masrafı+kendi okul masrafı bunların hangisine yetebilecek ?? Ben bunları düşünüyorum, kendisi bunları söylediğimde Allah büyük diyor.. ben de biliyorum Allah büyük,ama böyle yola çıkılmaz ki.. Benim de hatalarım var yok değil,ama kendisi tüm hataları bana maal edip tam da dediğiniz gibi Benim onu bu hale getirdiğimi söylüyor.. ama bilmiyor ki ben bu düşüncelerde boğulup hırçınlaşıyorum,gelecekten endişe ederken, çocuk yoksa ayrılırız demem ne kadar vicdana sığar bir hareket ?

Çocuk icin belli şartların oluşmasını beklemek neden garanticilik olsun, doğru olan aslında

Çocuk belli şartların oluşmasını beklemek neden garanticilik olsun, doğru olan aslında
Anlatamıyorum.. çocuk İçin belli şartlar maddi manevi oluşturulup öyle yapılmaz mı?? Bizim kenarda tek kuruş paramız yok.. tüm imkanlar full de eşim çok naif,nazik,merhametli bir insan da ben mi yapmıyorum çocuk .. anlatamıyorum galiba derdimi

Genelde birlikte olma planini onceden mi yapar esiniz? Siz de daha once hic olmamis gibi su sekilde olsun mu dersiniz?
Cocuk yapmama karari cok dogru bir karar. Onceki konularinizi bilmedigim icin bosanma karari hakkinda bir sey diyemiyorum.

Eğer ayrılmak istemiyorsanız
Düşüncelerinizi bıkmadan tatlı dille söyleyeceksiniz ta ki o da bu durumu kabul edene kadar..

Bir de bu vakitte ne okulu ne tercihi allah aşkına ..Okul diyip duymuşsunuz.

2 yıllık bir okuldan bahsetmiştiniz mimarlık nerden çıktı?
Doğmamış bebeğe don biçmişsiniz. Öyle kolaymı Dgs 'yi kazanmak!

Kavgalardan fırsat bulupta çalışabiliyor mu eşiniz?

Çok ütopik bir şey yüzünden sanki eşiniz kazandı, becerdi ,başka şehirde okuyor gibi olaylar olaylar çıkarmışsınz.

Şuraya yazıyorum eşiniz okuyamayacak siz de bebeği ertelediginizle kalacaksınız.

26 yaş aman aman da küçük değil!
Bebeğiniz 4 siz 30 yaşında olacaksınız!

Tabi Eşiniz ve siz öfke kontrolünüz için terapi almalisiniz ona katılıyorum. Huzur her şeyden önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…