- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Gorucu usulu mu evlenmistiniz? Eger anasi babasi ogullarina sizi bulup evlendirmedilerse bir anlasmazlik durumunda aileleri arayip uzlastirma beklemek neden? Eski konularinizi bilmiyorum ama sirf aileleri arayip cagirdiginiz icin hatayi sizde buldum ben. Kendi isinizi kendiniz halledecek kadar yetiskinsiniz. Ofke kontrolu varsa sonuna kadar konusmak zorunda degildiniz,ayriliyorum der cikardiniz evden. Ailelerin bu asamalara zorla sahit edilmesi bana dogru gelmiyor asla
Eski konularını okumayan herkez seni haklı buluyor sana bişey söyliyim mi alınma ama o adamın hayatını karartmışsın sen yıllarca seni sevmiyorum diyen bi kadına kendi aşkını yetirmeye çalışmış adam sonunda seninle evlenmişte ama sen sürekli kaprisli ve benlenti içindesin adama karşı ve bunun farkında değilsin. Adam seni çok seviyor ve karşılığını göremedikcede hırçınlaşıyor seni kaybetme korkusu var çocuk istiyor sen bu adama ilgi gösterip cilve yapsan sevdiğini dibine kadarhissettirsen varya bu adam dünyada cenneti yaşar ama sen zaten ona aşık olmadığını sevmediğibi sürekli emzpoze etmişsin
Arkadaşım kendisi kabul etmiyor ...yazdım görmedin mi... terapist dedim yok dedi,kendi kendini kendin frenle ben de çabanı göreyim dedim yok dedi.. ben uzlaşmaya çalıştıkça işi yokuşa süren o.. demişsiniz ya 1 ay iyi davransın adama bakın diye.. ben ona o kadar ilgili alakalı davrandım ki aylardır aradım sordum mesaj attım,evde daha ilgiliydim,elinden telefonu bırakıp ta tek kelime sohbet etmezdi benle..sonuna kadar katılıyorum madem ki bir evlilik oldu bunu yürütmeyi deneyin bencede mutlaka bi aile terapistine gidin
Evlenmeden önce bana 1.5 yıl sonra çocuğum olsun isterim dedi ben de ben de isterim o kadar zaman sonda çocuğum olsun diye konuştuk.. ama evlendik ve kendisi bana sanılmasan hayatımızı etkileyecek bir okul yazdı.. belli bir düzen olmadan,önümüzdeki 3 yılda hayatımızın nasıl olacağını bilmeden, maddi sıkıntı çekeceğimizden eminken ben nasıl çocuk yapayım ? Bana başta söylemedi diyorum farkında mısınız... söylese konuşmanın seyri değişirdi çünkü... hala okul okuyan biriyle de evlenmezdim.. kendisi sinsi davrandı bu konularda... bunu anlatmaya çalışıyorum ben..30 31 aydır evliler evlendikleri ilk zaman ben cocuk istemiyorum 2 sene demis kendisi o 2 sene zaman dilimi dolunca adam yine cocuk konusunu açmış ama adamin ofke sorunu varmis,duzenli isi yokmus sanırım istemiyormus adam da ben 40 yasinda mi baba olacagim vs yani adam da haklı bana kalırsa,cocuk olmamasi bosanma sebebi degildir ama cocuk istememek bosanma sebebidir bence cunku bir taraf istiyor
Eşim benim sunduğum hiçbir çözüm önerisine yanaşmadı.. terapiste hayır dedi,o zaman kendin çabala bunu göreyim, değiştiğine inanmadığım zaman çocuk olur dedim senin göz hapsinde mi olacam yani ben ,yok dedi.. hepsine kapattı kendini... şu noktada ya çocuk olacaktı onun bu hareketlerine rağmen, ya da boşanılacaktı... çünkü diğer bütün yollara kapalı kendisi.. ben de söylediğim gibi böyle bir ortama çocuk istemediğim için en mantıklısı boşnamaktı,o buna başta razıydı zaten,her şeye kendini kapatarak.. ben de ona istediğini verdim..Bişey diyemiyeceğim arkadaşlar size hemen gemileri yakma taraftarısınız arkadaş bide bu yolu denesin gene olmazsa en azından bende denedim desin gönlü rahat bitirsin evliliğini demek istediğim bu
Görücü usulü değil de şöyle düşünün bir eşiniz var tartışma anında bağırıyor,çağırıyor alta üste sizi rezil ediyor, artık o kadar utanıyorsunuz ki komşulardan onunla konuşmanın tek yolu tanımızda başka insanların olması,ancak böyle bir ortamda fikirlerimi sunabilirim diyorsunuz.. ve annesi babasıydı bu insanlar... kendi ana babamı çağırıp onları daha fazla üzmek istemedim ki zaten tahmin ettiğim gibi anne babası hiç üzülmedi babası beni alaya alır gibi konuştu resmen.. uzun lafın kısası halimi anlayabilmek için tam olarak onları çağırdım..Gorucu usulu mu evlenmistiniz? Eger anasi babasi ogullarina sizi bulup evlendirmedilerse bir anlasmazlik durumunda aileleri arayip uzlastirma beklemek neden? Eski konularinizi bilmiyorum ama sirf aileleri arayip cagirdiginiz icin hatayi sizde buldum ben. Kendi isinizi kendiniz halledecek kadar yetiskinsiniz. Ofke kontrolu varsa sonuna kadar konusmak zorunda degildiniz,ayriliyorum der cikardiniz evden. Ailelerin bu asamalara zorla sahit edilmesi bana dogru gelmiyor asla
Farkındaysanız zaten ben haklıyım demedim hiçbir zaman ben de sütten çıkma ak kaşık değilim dedim .. ben kendi kendini eleştirebilen bir insanım zaten.Konu sahibi sende de büyük hata var neden sevmedigin biriyle evlendin,neden cocuk sahibi olmak istemedigin kisi ile evlendin?
Insanlar ne icin evlenir?
Mutlu olmak coluk cocuk sahibi olmak ailesini kurmak falan?
Ha cocuk olur ya da olmaz orasi Allah'ın takdiridir elbette
Ben bu zihniyeti sanırım hic anlamayacagim.
Evlenmeden önce konusulmaz mi bu konular?
Ayrıca aranizda gecen gerilimler,kavgalar her neyse aile buyuklerini karıştırınca hic bir zaman istedigimiz seyleri duymayız
Benimde basima geldi biliyorum. Tabi ki ogullarini tutacaklardi ne bekledin ki?
Bir de ailesi demis ya,cocuk istedigi icin agresif falan
Ben asıl sebebini bilmem sayet o yüzden agresif ise de dogrudur kendimden biliyorum cunku 13 aydir cocuk icin ugrasiyoruz ve psikolojim bozuldu cokta agresifim,öfkemi kontrol edemez hale geldim. Ayni zamanda kimse ile görüşmüyorum. Soylenen seyleri yanlis anlayabiliyorum ya da belki gercekten yanlis konusuyorlardir. Mesela çocuklarından surekli bahseden,cocuklarini öven hamileligini anlatan kisilerle gorusmuyorum. Bunlardan birisi cocukluk arkadasim görüşmüyorum kus falan değilim ama bana lazim da degil boyle dost olmasin yani.
Deli miyim doktora gidicem deme konusunda haksız
Psikologlar ya da psikiyatrlar deli doktoru degil. Herkes belirli dönemlerde gider zaten
Ha madem esinin agresifligini gördün bundan baba olmaz diye düşündün,o anda birakacaktin buraya kadar uzatmayacaktin,beklemicektin yani
Yani esin %100 haksız degil sen de de hatalar var üzgünüm .
Yerinizde olsam ne halimi anlatirim boyle adama ne de baska turlu bir iletisime gecerim. Dogrudan gonderirsim evden veya kendim giderdim. Konusmaya degmemis cunkuGörücü usulü değil de şöyle düşünün bir eşiniz var tartışma anında bağırıyor,çağırıyor alta üste sizi rezil ediyor, artık o kadar utanıyorsunuz ki komşulardan onunla konuşmanın tek yolu tanımızda başka insanların olması,ancak böyle bir ortamda fikirlerimi sunabilirim diyorsunuz.. ve annesi babasıydı bu insanlar... kendi ana babamı çağırıp onları daha fazla üzmek istemedim ki zaten tahmin ettiğim gibi anne babası hiç üzülmedi babası beni alaya alır gibi konuştu resmen.. uzun lafın kısası halimi anlayabilmek için tam olarak onları çağırdım..
E adamin altinda tas ustunde degnek mi varmis? Durmasaymis bosansaymis. Kim kimin hayatini karartabilir bu devirde? Memnun olmayan adam bosanirdi hadi gule gule demek cok zor degil.Bir de boyle bir durumda vardarkmore
Eşinizi sevdiğiniz için evlenmemişsiniz çok belliEvlenmeden önce bana 1.5 yıl sonra çocuğum olsun isterim dedi ben de ben de isterim o kadar zaman sonda çocuğum olsun diye konuştuk.. ama evlendik ve kendisi bana sanılmasan hayatımızı etkileyecek bir okul yazdı.. belli bir düzen olmadan,önümüzdeki 3 yılda hayatımızın nasıl olacağını bilmeden, maddi sıkıntı çekeceğimizden eminken ben nasıl çocuk yapayım ? Bana başta söylemedi diyorum farkında mısınız... söylese konuşmanın seyri değişirdi çünkü... hala okul okuyan biriyle de evlenmezdim.. kendisi sinsi davrandı bu konularda... bunu anlatmaya çalışıyorum ben..
Bilemiyorum ama bence cocukla ilgili fikirler de baska fikirler de evlilikte degisebilir. Evlenmeden once “2 sene istemiyorum” deyip de 2 sene doldu hadi cocuk demek de cok asiri mantiksiz. Evliligin her seyi onceden belli olamaz, 2+2 her zaman 4 edemez,kaldi ki insanin fikirleri degisebilir,esle ilgili yeni yeni fikir ayriliklari yasanabilir,beklentiler farklilasabilir bunlar normal seyler. Bir taraf istiyorsa cocugu ve karsi tarafin istememesine saygi duyamiyor bagirip cagiriyorsa ,kavga cikariyorsa zaten bunlari yapan taraf haksizdir. Bagirarak isteklerimizi kabul ettiremeyiz.30 31 aydır evliler evlendikleri ilk zaman ben cocuk istemiyorum 2 sene demis kendisi o 2 sene zaman dilimi dolunca adam yine cocuk konusunu açmış ama adamin ofke sorunu varmis,duzenli isi yokmus sanırım istemiyormus adam da ben 40 yasinda mi baba olacagim vs yani adam da haklı bana kalırsa,cocuk olmamasi bosanma sebebi degildir ama cocuk istememek bosanma sebebidir bence cunku bir taraf istiyor
Garanti hayat değil hanım efendi.. kim çocuğu olduğunda ona güzel bir yalanı sunmak istemez.. kendisi bana evlenmeden önce okul okuyacağını söylese ,okulunu oku olursa evlilik sonra olur derdim.. örgün bir şekilde mimarlık gibi zor ve maliyetli bir bölüm okuyan bir insan ancak part time çalışır,çocuk olursa veya hanile olursam da ben çalışamam ve bahsettiğim şekilde kira +gıda+ulaşım+kılık kıyafet +bebek masrafı+kendi okul masrafı bunların hangisine yetebilecek ?? Ben bunları düşünüyorum, kendisi bunları söylediğimde Allah büyük diyor.. ben de biliyorum Allah büyük,ama böyle yola çıkılmaz ki.. Benim de hatalarım var yok değil,ama kendisi tüm hataları bana maal edip tam da dediğiniz gibi Benim onu bu hale getirdiğimi söylüyor.. ama bilmiyor ki ben bu düşüncelerde boğulup hırçınlaşıyorum,gelecekten endişe ederken, çocuk yoksa ayrılırız demem ne kadar vicdana sığar bir hareket ?Eşinizi sevdiğiniz için evlenmemişsiniz çok belli
Evlilik bu ya..Bu kadar garanticilik hiç normal değil. En kısa zamanda boşanmanız dileklerimle..Eşinizi bu sevgisiz garanti hayattan kurtarın inşallah. .
Çocuk icin belli şartların oluşmasını beklemek neden garanticilik olsun, doğru olan aslındaEşinizi sevdiğiniz için evlenmemişsiniz çok belli
Evlilik bu ya..Bu kadar garanticilik hiç normal değil. En kısa zamanda boşanmanız dileklerimle..Eşinizi bu sevgisiz garanti hayattan kurtarın inşallah. .
Anlatamıyorum.. çocuk İçin belli şartlar maddi manevi oluşturulup öyle yapılmaz mı?? Bizim kenarda tek kuruş paramız yok.. tüm imkanlar full de eşim çok naif,nazik,merhametli bir insan da ben mi yapmıyorum çocuk .. anlatamıyorum galiba derdimiÇocuk belli şartların oluşmasını beklemek neden garanticilik olsun, doğru olan aslında
Eğer ayrılmak istemiyorsanızGaranti hayat değil hanım efendi.. kim çocuğu olduğunda ona güzel bir yalanı sunmak istemez.. kendisi bana evlenmeden önce okul okuyacağını söylese ,okulunu oku olursa evlilik sonra olur derdim.. örgün bir şekilde mimarlık gibi zor ve maliyetli bir bölüm okuyan bir insan ancak part time çalışır,çocuk olursa veya hanile olursam da ben çalışamam ve bahsettiğim şekilde kira +gıda+ulaşım+kılık kıyafet +bebek masrafı+kendi okul masrafı bunların hangisine yetebilecek ?? Ben bunları düşünüyorum, kendisi bunları söylediğimde Allah büyük diyor.. ben de biliyorum Allah büyük,ama böyle yola çıkılmaz ki.. Benim de hatalarım var yok değil,ama kendisi tüm hataları bana maal edip tam da dediğiniz gibi Benim onu bu hale getirdiğimi söylüyor.. ama bilmiyor ki ben bu düşüncelerde boğulup hırçınlaşıyorum,gelecekten endişe ederken, çocuk yoksa ayrılırız demem ne kadar vicdana sığar bir hareket ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?