- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Onsuz daha mutlu olacaksan ayrıl ama sçbaşbaşa son bir kez konuşmak için onu çağır. Evlilik bu sonuçta son bir konuşmayı hak ediyordur. Kendi hatalarından bahaet ondan beklentilerinden bahset. Etkili bir iletişim kurabilirseniz sorunlarınızı görüp birlikte çözüm arayabilirseniz evliliğine bir şans daha ver. Çocuk okul falan bunlar asıl sorun değil asıl sorunlarınızı görmeyip sorunlarınızın kıyısında dolanıp duruyorsunuz biraz derine inin.Şuan 2 yıllık okuyordu,bu sene sınava girecek ve kazanırsa 3 yılı daha var..
Şuan önlisansını okuyor.
Eşim bana devamlı bana akıl verme ,bana fikir verme der bana . Benim bir konuda ona “şöyle yap” dememe çok sinirlenir mesela.. ama babası ona şunu şöyle yap dese onu hemen dinler..
Benim ona söyleyeceğim bir Öner’inin bir önemi yoktur mesela..
Ben ona birlikte olmayalım demedim,sadece yazdığım şeyi söyledim . Bunu bu kadar büyütüp olayları bu noktaya getirmeye gerek yoktu bence..
Kendisine zamanı geldiğinde bir bebek ben de istediğimi söyledim,ama kendisi ne zamanmış o zaman ben o zamana kadar bekleyemem,ben 40 yaşına gelince mi baba olacam diyor.. yaşı da 26 daha..
Kaç defa güzelce konuşmaya çalıştım,bak kenara para atalım biraz birikim yapalım ,bebeğimize maddi anlamda yetebileceğimizi düşündüğümüzde çocuğumuz Allah verirse olsun dedim.yok ...
Kendisi sabah okuluna gidecek akşam çıkışta işe,ben tek başıma mı büyüteceğim o bebeği...
Okuluna bir şey demiyorum madem okuyacaksın okulun bitince çocuk yapalım dedim ona da yok.. ben ne yapabilirim daha ? Bahane arıyordu bu oldu diye düşünüyorum artık ...
bence aileyi çağırması mantıklı olmuş adam densiz ne yapcağı belli olmaz yani
hayırlısı olmuş bence ki siz de bunun farkındasınız zaten.
çok fazla yoruma gerek yok hayat bundan sonra daha güzel olacak. bu ayıdan canınız sıkılmadan kurtulmaya çalışın. ayrılmamak için pislikler yapabilir gibi geliyor bana.
Siz onları oraya sadece evliliğin bittiğini bildirmek için çağırmadıniz. Öyle olsa evlilik terapisinden konusmazdiniz onların yanında. Sizin için evlilik orda henüz bitmemişti.. Yani kendi kararınızı bildirmek için çağırmadıniz. Onlarında size destek vereceklerini umdunuz, ama gelin görün ki onlar deli oğullarına günahsız bebegi bile feda ederler. Yoksa böyle adamların cocuktan sonra düzeldigi felan yok. Bence karı koca bu durumda net bir karar almadan aileleri katması hata. Kimse "evet Benim oğlum essek" demez
Yok son zamanlarda tek dediği çocuk yoksa istemiyorsan hala ayrılalım idi..
Ben de çocuk istemediğimi üstüne basa basa söyledim..
Hiçbir mücadelesi olmaz bundna sonra..
Benim gerçekten artık mücadele edecek gücüm yok..Onsuz daha mutlu olacaksan ayrıl ama sçbaşbaşa son bir kez konuşmak için onu çağır. Evlilik bu sonuçta son bir konuşmayı hak ediyordur. Kendi hatalarından bahaet ondan beklentilerinden bahset. Etkili bir iletişim kurabilirseniz sorunlarınızı görüp birlikte çözüm arayabilirseniz evliliğine bir şans daha ver. Çocuk okul falan bunlar asıl sorun değil asıl sorunlarınızı görmeyip sorunlarınızın kıyısında dolanıp duruyorsunuz biraz derine inin.
Zaten 6-7 aydır hap kullanıyorum, bana yazık değil mi ya.. hem iğne hem hap felan..Benim bir tanıdıgım abla vardı eşini dizginlerdi mesela bir öneriyi şöyle yap desem kabul etmez ama aslan kocam şunu şöyle yapsak şöyle olur sence de öyle daha iyi uygun olmaz mı tabi yine sen bilirsin felan der dediğini yaptırırdı sen ona cocuk konusunda zaten baskı yapan brisini çagırmıssın ki 1 0 olaya yeniksin böyle durumda akraba cagırma zira herkes kendi tarafını kayırır ha cocuk istemiyormusun hormon iğne yaptır üzerine birde kadın doğum hapı kullan o cocuk yapsın dursun napcan adam düzelene sen dizginleri alana kadar bmyle belliki eşin seninle zıtlaşmatı seviyor herşeyde düşünceni net belli etme onun önce gururunu okşayarsk fikrini al bide böyle dene mesela evde süslen ama yanaşma beğenmiyorsa filan
Kendisi bana kıyafet konusunda bunj az yapmadı.. devamlı beni ikaz edip uyarırdı.. benim ona yapmamı istemediği şeyi o bana zaten yapıyordu..Bir de ben de çok sinir okurum sürekli bana akıl veren neyi nasıl yapacağımı söyleyen işime karısan birine. Sinir olurum deliririm. Hatta tam aksini yaparım. Birine birşeyi yaptırmanın yolu ona dikte etmek değildir. Çocuk değiliz ki çocuklara bile böyle yapsak asileşip hırçınlasıyorlar.
Evet bunu ona söyleyin işte. Sana yapmamı istemediğim seyi sen sürekli bana yapıyorsun diyin .Sorunlarınızı konusun. Benim demek istediğim bu. Bebek okul bunlar değil sizin problemleriniz bunlar da problem ama ilk önce eşinizin size batan yönleri özellikleri davranısı ne bunlara odaklanın ve bunları gerçek manada hiç konuşmadıysanız tabiki evliliğiniz yurumez. Demek istediğim bu.Kendisi bana kıyafet konusunda bunj az yapmadı.. devamlı beni ikaz edip uyarırdı.. benim ona yapmamı istemediği şeyi o bana zaten yapıyordu..
Ama babası da ona fikir veriyor şöyle yap böyle yap diyor, onun hatrını kırmıyor.. o babası ise ben de eşiydim..
Aynen mimarlık nerden çıktı. Üniversite sınavı haziranda olacak daha kocasının kazanıp okuyacağı belli değil. .Dgs diyor o da o kadar kolay değil hele mimarlık. .Şöyleki hepimizin evliliği dört dörtlük değil. Önce bunu bilin bunlar ancak filmlerde masallarda. Neden derseniz insan olarak hatalarımız günahlarımız eksilerimiz var. Yani evlilik denen şey mükemmel olmayacak hiçbir zaman. Ben şuna inanıyorum. Eğer birisiyle bir sorun yaşıyorsak bunun nedeni kendimiziz. Kendini sorgula. Ki sorguluyoraun. Sevmeden evlenmişsin hatalarının farkındasın. Söyle düşün yasattığını yasıyorsun. İlk baslarda esine nasıl davrandıysan esin de su an sana öyle davranıyor. Basına gelen olayların sorumluluğunu alırsan hangi hatadan kaynaklandığını anlamaya çalısırsan hayatın daha da kolaylasır. Hiçbiriniz peygamber değilki suçsuz yere birşeyler yasayalım.ben eşimle ne zaman kavga etsem hep onu suçların ilk. Sonra sakinlsşince kendimde suç aramaya başlarım. Siz de daha olgun davranmalısınız. Zihniyetinizi değiştirin. Adam sizi dinlemiyorsa bunun sebebini bir düşünün. Herkesi dinlerken neden sizin konuşmanıza tahammül edemiyor. Suçlayıcı küçümser mi konuşuyorsunuz. Anne babasının yanında evlilik terapisti konusunu açarsanız tabi gitmem der. Bınlar başbaşa ve sakinken konuşulacak şeyler. Ve gerçek iletişim kurmak istiyorssanız önce kendi hatalarınızdan karşınızdakine bahsedin. Ben şunları şunları yaptım seni kırdım çok üzgünüm seni seviyorum diye söze başlayın. Tabi eşinizi seviyorsanız bunları yapın. Sevmiyorsanız da boşanmak en mantıklısı olur. Bir de okulu söylememesi büyük hata evet ama kendine güveniyorsa hem okuyup hem çalısabiliyorsa sorun etmeyin. Bu konuyu da anlayamadım gerçi 2 yıllık mı okuyor. Okuyacak mı mimarlık nerden çıktı. Sakince bir düşünün onsuz mu mutlu olacaksınız. Yoksa obla birlikte mi mutlu olmak istiyorsunuz. Hangi seceneği seçiyorsanız ona göre adım atın.Hakkınızda hayırlısı olsun
+10000Çocuk gibisiniz. Evliliğin 2 temeli var; kadın ve adam. Anne baba size ne yapsın ya? Korunma yöntemleri mi anlatsın, oğullarını korunmaya mı ikna etsin, okuma mı desin, siz doğurun biz bakarız mı desin ne desin yani. Ne umuyordunuz? Şikayet ettiniz, onlarda kulağını mı çekecekti kocanızın?
Şu aşamada evlilik bitmeli. Kendi içinizde hiçbir şeyi çözemiyorsunuz. Başkasından medet umacak kadar kocanızla dialoğunuz bittiyse, evlilikte bitmeli.
Aynen mimarlık nerden çıktı. Üniversite sınavı haziranda olacak daha kocasının kazanıp okuyacağı belli değil. .Dgs diyor o da o kadar kolay değil hele mimarlık. .
Konu sahibi kocası leb demeden leblebiye atlıyor.
Hiçbir şey kesinleşmeden neyin tartışması bu..Bir de yazık aileleri de duruma dahil ediyorlar.Ailelerine acıdım zamanla duzelebilexek şeyleri yansıtıp duruyorlar..
Belki bosanmayacak gece halledecekler. .ama aileler bunları unutmayacak!
+1Garanti hayat değil hanım efendi.. kim çocuğu olduğunda ona güzel bir yalanı sunmak istemez.. kendisi bana evlenmeden önce okul okuyacağını söylese ,okulunu oku olursa evlilik sonra olur derdim.. örgün bir şekilde mimarlık gibi zor ve maliyetli bir bölüm okuyan bir insan ancak part time çalışır,çocuk olursa veya hanile olursam da ben çalışamam ve bahsettiğim şekilde kira +gıda+ulaşım+kılık kıyafet +bebek masrafı+kendi okul masrafı bunların hangisine yetebilecek ?? Ben bunları düşünüyorum, kendisi bunları söylediğimde Allah büyük diyor.. ben de biliyorum Allah büyük,ama böyle yola çıkılmaz ki.. Benim de hatalarım var yok değil,ama kendisi tüm hataları bana maal edip tam da dediğiniz gibi Benim onu bu hale getirdiğimi söylüyor.. ama bilmiyor ki ben bu düşüncelerde boğulup hırçınlaşıyorum,gelecekten endişe ederken, çocuk yoksa ayrılırız demem ne kadar vicdana sığar bir hareket ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?