- 21 Ağustos 2015
- 32.125
- 97.511
- 798
- 38
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Ben de baktım.Eski konularina soyle bir baktim. 2017 den beriditr konularin var. Yeni evli iken baslamis. Kac kez bosanmaya karar vermissiniz. Oturmamis bir evlilik. Ya yine biraraya gelirsiniz ve bu sekilde devam eder ya da olmuyor der bitirirsiniz.
Yurumeyen bir evlilige de ne cocugu?
Aileleri üzmek de değil mesele. Yetişkin bir insan kocasıyla olan problemini anne babaaının çözmesini beklemez. Kocası onu dinlemiyormuş yok ailesine yalan yanlış anlatırmış. Bunlar bahane olamaz. Yetişkin insanlar böyle davranmamalı. Hele araba kullanırken sex planlamak ve korunma yöntemi konusunda kavga etmekAynen mimarlık nerden çıktı. Üniversite sınavı haziranda olacak daha kocasının kazanıp okuyacağı belli değil. .Dgs diyor o da o kadar kolay değil hele mimarlık. .
Konu sahibi kocası leb demeden leblebiye atlıyor.
Hiçbir şey kesinleşmeden neyin tartışması bu..Bir de yazık aileleri de duruma dahil ediyorlar.Ailelerine acıdım zamanla duzelebilexek şeyleri yansıtıp duruyorlar..
Belki bosanmayacak gece halledecekler. .ama aileler bunları unutmayacak!
Çünkü sevmeden evlenmiş, evlenmeden önce surekli ilgi gösteren adam gidince tutunacak birseyi kalmamış, iki tarafta hatali, biri sevmiyor diğeri sevilmediğini biliyor buna ragmen evleniyorlar. Arada sağlıklı bir iletisim yok, daha kazanılmasi muallak ve çok zor olan bir dgs sınavı var onun üzerinden plan yapılıyor,kavga ediliyor, birde oturmamis bir evliliğe ısrarlı çocuk istediği, nereden tutsan elde kalır bu evlilik ..Ben de baktım.
Kız da normal değil.
Ayda 2 kez evde büyük kavga çıkıyor nerdeyse.
İstanbulu hiç görmedim diye adama trip atmış.
Adam partime calısıyr,2 gün izin al okul için 5 gün alıyorsun ya demiş
Okulla gezmeyi karsılastırıyr saka gibi.
Evet ama kız tavırlarından anlasıldığı üzre evlilik içinde adamı sevmeye başlamış. Adam da belki kaçan kovalanır taktiği yaptı böylelikle kızın kendisini sevdiğini de gördü. Basta kaçan kendisi kovalayan kocaaıyken şimdi kaçan kocası kovalayan kendisi olunca dayanamamaya basladı. Bunlar yüzyüze açık açık konuşulup düzeltilebiliyorsa düzeltilmeli bence. Açık açık konusarak tatlı dille düzeltilebilecek konular gibi geldi bana tabi yanılıyor da olabilirim sonuçta yasayan konu sahibi.Çünkü sevmeden evlenmiş, evlenmeden önce surekli ilgi gösteren adam gidince tutunacak birseyi kalmamış, iki tarafta hatali, biri sevmiyor diğeri sevilmediğini biliyor buna ragmen evleniyorlar. Arada sağlıklı bir iletisim yok, daha kazanılmasi muallak ve çok zor olan bir dgs sınavı var onun üzerinden plan yapılıyor,kavga ediliyor, birde oturmamis bir evliliğe ısrarlı çocuk istediği, nereden tutsan elde kalır bu evlilik ..
Kendisi açıktan okusun tek kelime etmem.. ben bunları düşündüm işte hep,okumasına neden karşı çıkıyorsun oldu. Bana hiçbir güvence veremiyor ben neye dayanarak çocuk düşünürüm.. mimarlık okumak istediği için örgünden okumam zorunda, açıkta mimarlık yok..daha hamilelikte basliyor masraflar. esinizle aciktan okumasi konusunda konustunuz mu hic
senin tek yapacağın bu saatten sonra ailenin evinde kalmak eğerki danışmana gitmeyi kabul eder o zaman bu evliliğe şans verin yok kabul etmiyor boşanın çünkü ikinizinde yardım almaya ihtiyacı varEşim benim sunduğum hiçbir çözüm önerisine yanaşmadı.. terapiste hayır dedi,o zaman kendin çabala bunu göreyim, değiştiğine inanmadığım zaman çocuk olur dedim senin göz hapsinde mi olacam yani ben ,yok dedi.. hepsine kapattı kendini... şu noktada ya çocuk olacaktı onun bu hareketlerine rağmen, ya da boşanılacaktı... çünkü diğer bütün yollara kapalı kendisi.. ben de söylediğim gibi böyle bir ortama çocuk istemediğim için en mantıklısı boşnamaktı,o buna başta razıydı zaten,her şeye kendini kapatarak.. ben de ona istediğini verdim..
Hakkinizda en hayirlisi neyse o olsun insallah. Kuskusuz kim ister ki boyle olsun,ama hayat bizi bazen bu noktaya getiriyor,hepimizin hatalari var onemli olan kabullenip uzerinde durmak.Karşılıklı yapılan hatalar,söylenen sözler,kırılan kalpler,azalan tahammül bu evliliğin sonunu hazırladı...
İçim rahat,elimden geldiği kadar kurtaralım,bitirmeyelim diye uğraştım,terapisti teklif ettim,deli değilim ben dedi,kend kendini törpülemeye çalış,beni buna ikna et,ben sendeki değişimi gördüğümde sana güvendiğimde bir çocuğum olsun isterim zaten dedim,ben senin göz hapsinde olamam dedi.. ben bir şeyleri yoluna koymaya çalıştım,o da yokuşa sürmeye çalıştı.. ve bu yola girdim.. hakkımda hayırlısı bakalım.. dün eşyalarını toplar gider diye düşünmüştüm,eve hiç uğramamış galiba,babannemler arabanın evin önünde olduğunu söyledi,karşılaşmamak İçin ailemde kaldım.. bugün toplar umarım,bu süreçte biraz yalnız kalmak istiyorum kendi evimde durarak..
Ben kendi evine gideceğim.. ailesinin geldiği gün eşyalarımı toplayıp yarın gelirim demişti.. bugün de burda kalacağım,yarın pazar muhtemelen gelir eşyalarını alıp gider.. yalnız kalmak istiyorum aslında..senin tek yapacağın bu saatten sonra ailenin evinde kalmak eğerki danışmana gitmeyi kabul eder o zaman bu evliliğe şans verin yok kabul etmiyor boşanın çünkü ikinizinde yardım almaya ihtiyacı var
Amin inşallahHakkinizda en hayirlisi neyse o olsun insallah. Kuskusuz kim ister ki boyle olsun,ama hayat bizi bazen bu noktaya getiriyor,hepimizin hatalari var onemli olan kabullenip uzerinde durmak.
Aynen mimarlık nerden çıktı. Üniversite sınavı haziranda olacak daha kocasının kazanıp okuyacağı belli değil. .Dgs diyor o da o kadar kolay değil hele mimarlık. .
Konu sahibi kocası leb demeden leblebiye atlıyor.
Hiçbir şey kesinleşmeden neyin tartışması bu..Bir de yazık aileleri de duruma dahil ediyorlar.Ailelerine acıdım zamanla duzelebilexek şeyleri yansıtıp duruyorlar..
Belki bosanmayacak gece halledecekler. .ama aileler bunları unutmayacak!
Ben onu baştan beri dedim gurur yapacağı bir şey yok ki birlikte gidelim dedim.. sen yalnız gideceksin demedim.. ben tekrar bir adım atmayı ona yazıp çizmeyi düşünmüyorum hiçbir şekilde.. çünkü siz bilmiyorsunuz bu hayatı birlikte biz yaşadık,ama ben de çok yıprandım..Ev senin babanındı konuları karıştırmıyosam alsın eşyalarını gitsin sizde tek başınıza kimseden etkilenmeden düşünün ev onsuz nasıl bi onu hissedin tedaviyi kabul edersen bu evin kapısı sana açık deyin ona sorunun sadece onda değil ikinizinde yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyin ki gurur yapmasın
Ya peki nasil geciniyorsunuz ?Beni dinleyen,evet endişelerinde haklısın, okulum bitsin çocuğu ondan sonraya bırakalım diyen,veya tekrar okul okumak değil de KPSS hazırlanıp direkt memur olarak atanmayı deneyim diyen biri olsa tabi ki desteklerim..
Kesinleşmeden değil,o yola girip bir de çocuğumuz varken sıkıntı çekmek daha zor olurdu galiba. Belki biraz detaylı düşünüyorum ama,ikimiz olsak tek çocuk istemese her yerde doyururum karnımı.. ama bir de çocuk takmak peşimize bir de ona yetememek çok daha zor olur..
Şuan 2yıllık bölüm okuduğu İçin o kadar önemli değildi,1-2 derse gitti haftada 1-2 gün.sınavlarına girdi..Ya peki nasil geciniyorsunuz ?
Anladim. Parttime isle buyutcek yani cocugu ? Oyy oyy. Hayirlisi olsun.Şuan 2yıllık bölüm okuduğu İçin o kadar önemli değildi,1-2 derse gitti haftada 1-2 gün.sınavlarına girdi..
Ben önümüzdeki süreçten bahsediyordum...
Örgünden okumaya başladığında her derse devam zorunluluğu var ve yarım gün okulda olan biri part time çalışabilir... ben bu konulara binaen yazmıştım..
Şuan tam gün çalışıyor ben okulunu tamamladığı zamandan bahsettim..
İşte ben boş yere bu aşamaya gelmedim.... anlatamıyorum kimseye halimi....Anladim. Parttime isle buyutcek yani cocugu ? Oyy oyy. Hayirlisi olsun.
E herhalde yani. Ama konu sahibi de memnun degildi 2side bosanmadi yani uzadikca kavgalarda artmis benim anladığım kadarıyla yoksa kimse kimseye katlanmiyor bu devirde yani dedigin gibiE adamin altinda tas ustunde degnek mi varmis? Durmasaymis bosansaymis. Kim kimin hayatini karartabilir bu devirde? Memnun olmayan adam bosanirdi hadi gule gule demek cok zor degil.
Haaa evlendikten sonra okumaya başladı. Peki çalışmıyor muydu evlenmeden once bu insan yani neyine guvenip evlendi ya da sen nasil guvendin nasil geçiminizi sağlıyordunuz?Evlenmeden önce bana 1.5 yıl sonra çocuğum olsun isterim dedi ben de ben de isterim o kadar zaman sonda çocuğum olsun diye konuştuk.. ama evlendik ve kendisi bana sanılmasan hayatımızı etkileyecek bir okul yazdı.. belli bir düzen olmadan,önümüzdeki 3 yılda hayatımızın nasıl olacağını bilmeden, maddi sıkıntı çekeceğimizden eminken ben nasıl çocuk yapayım ? Bana başta söylemedi diyorum farkında mısınız... söylese konuşmanın seyri değişirdi çünkü... hala okul okuyan biriyle de evlenmezdim.. kendisi sinsi davrandı bu konularda... bunu anlatmaya çalışıyorum ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?