- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.019
- 548
- Konu Sahibi Sugammadeks
-
Geçmişteki konularınızdan hatırladığım kadarıyla eşinizin ailesi ile ilgili yaşadığı içsel bir sıkıntı var..bu sıkıntıyı da alt dudağını büküp ..mutsuz mutsuz oturup ,yaptığınız tatil /Seyehat planlarını "içimden gelmiyor" larla iptal edip sizi de o ruh haline sokmaya çalışarak bir şekilde sizin sürekli "eşini mutlu etmek,sıkıntısını azaltmak için çırpınan,tüm enerjisini kocasına harcayan kadın " pozisyonunda kalmanızı sağlıyordu.Şimdi taktik değiştirmiş daha agresif bir tavır içinde olmuş..açıkçası sizin gösterdiğiniz sert tavır hoşuma gitti (ağlamanız dışında) çünkü eğer tavır göstermeseydiniz eşinizin kendi büyüme sancısını yürütememesi sürecindeki yeni dili bu ; seninle senin zorunla evlendim,kandırıldım, evlenmeseydim şeklindeki söylemleri olacaktı. Annesine "anneciğim yanında babam ve kaç tane de kızkardeşim var..onlardan biri götürsün seni doktora bir zahmet" demeyen adamın ekmeğinin peşindeki hamile eşine çıkışması ,beni kandırdın muamelesi yapması akıl karı değil.Belki haklısınızdır ama ben de hamileyim ve ben de anne olacağım eşimin bunu düşünmesi lazım, annesiyle dolacak sonra bana taşacak ben de alttan alacağım, böyle bir yapım yok
Ne kadar haklısınızYani neden sasirdiniz ben orayi anlamadim. Evlenmeden once bile cocugunuzun adinin babasinin adi olacagini konustigunuz bir adama neden sasirdiniz gercekten anlamadim. Bukadar aileci oldugunu anlamak icin muneccim olmaya da gerek yokmus ama siz bile bile saka yapmissin. Adam cok farkli bir profil cizer bambaska biri olur anlarim ama bunu gercekten anlamadim.
Kaynananın sözlerinden dolayı huzursuzluk olmuş yaşlılar çok bencil ve her daim huzur bozarlar buna maruz kalmışsınız kaynananın istediği de bu olmuş erkek analar çok bencilŞu an hamileyim inşallah bir oğlum olacak, kendi isteğim üzerine kayınpederimin adını koyalım diye konuştuk öncesinde, kayınpederime de söylemiştim hatta baba senin adını koyacaz bebeğe diye. Bugün eşime dedim ki tamamen şaka niyetiyle babana bir sürpriz yapıp benim babamın adını koyalım falan, ve gülerek söyledim. Eşim de şakayı ciddiye alarak senin babanın adını 2.çocuğa koyarız inşallah bunu evlenmeden önce bile konuşmuştuk dedi. Sonra saçma bir şekilde isim tartışması başka tartışmalara döndü, eşim bana dedi ki "evlenmeden önce söylediklerinin arkasında durmayacağını bilseydim farklı konumlarda olurduk" dedi. Ben de ben hangi sözümün arkasında durmadım dedim. Normalde benim ailemin bulunduğu şehirde yaşayacaktık, bu konuda anlaşmıştık dedi(halbuki biz zaten o şehirde yaşayacaktık, sadece atanacağım dönem eşimin ailesinin bulunduğu şehire 1 kadro bile açılmadı mecburen uzak bir şehire geldik ve o kendi isteğiyle benim yanıma geldi, sonrasında eşimin ağzından şunu duydum: iyi ki ailemin bulunduğu şehre kadro açılmamış yoksa sürekli huzursuz olacaktık dedi.) Daha sonra ben ona farklı konumdan kastın ne dedim, bu evlilik olmazdı dedi, ben de evlenmeseydin o zaman dedim, hatta ilişki de devam etmezdi dedi, ben de ettirmeseydin dedim, sonra yine dedim evlenmeseydin ben mi seni zorladım diye, evet sen zorladın evlenmeye dedi. O an ben kendimi daha fazla tutamayıp ağlamaya başladım.
Normalde eşimle ailesinin olduğu şehirde yaşama mevzusu hiç açılmıyordu, hatta birbirimize bu şekilde konuşmayız, ama son 2-3 ayda kv eşime sürekli sitemlerde nazlanmalarda bulunuyor. "beni buralarda bıraktın terk ettin gittin, herkesin oğlu annesini hastaneye götürüyor ihtiyaçlarını karşılıyor biz senin bir hayrını görmedik" gibi eşimle her telefon konuşmasında uzak bir şehirde olduğu için sitem ediyor fazlasıyla. Normalde eşim dolduruşa gelmeyen bir insandı ama bana bugün yaptığı çıkışlardan sonra annesinin sözlerinin onu etkilediğini düşündüm açıkçası.
Ve şu an ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum, istemsizce sürekli ağlıyorum saatlerdir, üstelik bugün evlilik yıldönümümüzdü, insan eşine "bu evlilik olmazdı" der mi hanımlar ben mi abartıyorum, çok kırıldım, evden kaçıp gitmek istiyorum şu an burada boğulduğumu hissediyorum. Ne yapmalıyım
Eşimin o içsel sıkıntısını kendisiyle konuşmuştum yaptığının doğru olmadığı yönünde, haklısın evimize bir daha kendi aile meselelerimi yansıtmycam dedi yansıtmadı da, gayet huzurlu ve mutluyduk, dün yaptığı bu çıkışa anlam veremedim, "şaka yaptığını düşünmedim, ciddi söyledin sandım" dedi. Bana göre ciddi söylemiş olsam bile kırmaya değmezdi ama konuşmaya devam edince anladım ki işin içinde farklı şeyler var, ben mutluyuz sanarken o rol yapıyormuş kafasında boşanma planları varmış, çok şaşkınım ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorumGeçmişteki konularınızdan hatırladığım kadarıyla eşinizin ailesi ile ilgili yaşadığı içsel bir sıkıntı var..bu sıkıntıyı da alt dudağını büküp ..mutsuz mutsuz oturup ,yaptığınız tatil /Seyehat planlarını "içimden gelmiyor" larla iptal edip sizi de o ruh haline sokmaya çalışarak bir şekilde sizin sürekli "eşini mutlu etmek,sıkıntısını azaltmak için çırpınan,tüm enerjisini kocasına harcayan kadın " pozisyonunda kalmanızı sağlıyordu.Şimdi taktik değiştirmiş daha agresif bir tavır içinde olmuş..açıkçası sizin gösterdiğiniz sert tavır hoşuma gitti (ağlamanız dışında) çünkü eğer tavır göstermeseydiniz eşinizin kendi büyüme sancısını yürütememesi sürecindeki yeni dili bu ; seninle senin zorunla evlendim,kandırıldım, evlenmeseydim şeklindeki söylemleri olacaktı. Annesine "anneciğim yanında babam ve kaç tane de kızkardeşim var..onlardan biri götürsün seni doktora bir zahmet" demeyen adamın ekmeğinin peşindeki hamile eşine çıkışması ,beni kandırdın muamelesi yapması akıl karı değil.
Aradaki yorumları okudunuz mu bilmiyorum açıklamıştı aslında, ben de karşıyım anne baba ismi konulmasına. Sadece sevgiliyken ben eşimin babasının adını bilmeden "ben X ismini çok seviyorum, çocuğum olursa hep X koymak hayalimdi" demiştim. Eşim de X benim babamın adı demişti. Dolayısıyla zaten sevdiğim bir isim olduğu için sorun etmedim.valla oncelikle şu çocuklara aile uyelerınn isimlerini koyma olayını hiç anlamadım anlamayacagımda
Arkadaşım isim mi kalmadı ya
Nedir bu olayın mantıgı cidden anlamıyorum
Ayrıca Eşiniz düşüncesizlik etmiş şöyle bir donemde sıze karşı daha ılımlı olması lazımdıı
Hayır orayı kaçırdım büyük ıhtımalleAradaki yorumları okudunuz mu bilmiyorum açıklamıştı aslında, ben de karşıyım anne baba ismi konulmasına. Sadece sevgiliyken ben eşimin babasının adını bilmeden "ben X ismini çok seviyorum, çocuğum olursa hep X koymak hayalimdi" demiştim. Eşim de X benim babamın adı demişti. Dolayısıyla zaten sevdiğim bir isim olduğu için sorun etmedim.
Huzurlu ve mutluydunuz ama beyefendiye huzur batıyor. Kök ailesinin otunu mokunu çekirdek ailesine taşıyamadığı için içten içe huzursuz şu an.Eşimin o içsel sıkıntısını kendisiyle konuşmuştum yaptığının doğru olmadığı yönünde, haklısın evimize bir daha kendi aile meselelerimi yansıtmycam dedi yansıtmadı da, gayet huzurlu ve mutluyduk, dün yaptığı bu çıkışa anlam veremedim, "şaka yaptığını düşünmedim, ciddi söyledin sandım" dedi. Bana göre ciddi söylemiş olsam bile kırmaya değmezdi ama konuşmaya devam edince anladım ki işin içinde farklı şeyler var, ben mutluyuz sanarken o rol yapıyormuş kafasında boşanma planları varmış, çok şaşkınım ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum
Aslında eşimin her dediğini yapan bir insan değilim, normalde eşim gibi mantıklı bir insanın nasıl o aileden çıktığına şaşırırdım, ama dün anladım ki eşimin hamuru da onlara benzermiş, yüzüne de söyledim aslında dün, henüz sütten kesilmediğini bilsem ben de senle evlenmezdim diye, eşimin anneci olduğunu da düşünmüyordum ama dün buna da emin oldum, ne eşim sütten kesilebilmiş, ne de annesi kesebilmiş.Adamin her dediğini yapiyorsun. Gözünde değerli olmak için, çocuğun ismini bile kendin koymuyorsun. Ben istedim felan deme. Ekstra puan toplamak için yapilmiş bir hareket.
Ama gördügün gibi, herşeye evet diyen, bir duruşu olmayanlara kimse saygi göstermez. Hele bur anaci, cahil bir eş taraftan.
Bu laflari söyleyebilen "adet yerini bulsun, evleneyim ki düzenim, statüm olsun" diye evlenmiştir. Üzgünüm.
Valla haklısınız ne aileymiş ben anlamadım anlayamycam da cidden böyle adamlar evlenmesin yaHuzurlu ve mutluydunuz ama beyefendiye huzur batıyor. Kök ailesinin otunu mokunu çekirdek ailesine taşıyamadığı için içten içe huzursuz şu an.
Senin ailen yok mu? Ne yapıyorsa sen de onu yap. Yaptığı şeye maruz kalınca anlar belki.Valla haklısınız ne aileymiş ben anlamadım anlayamycam da cidden böyle adamlar evlenmesin ya
Ayrıca da pardon o zaten huzursuzmuş bana rol yapıyormuş. "Mutluluk rolü"Huzurlu ve mutluydunuz ama beyefendiye huzur batıyor. Kök ailesinin otunu mokunu çekirdek ailesine taşıyamadığı için içten içe huzursuz şu an.
Anlamaz artık buna da eminim, onun için varsa yoksa ailesiymiş çok net gördüm. Keşke böyle aileci olduğunu evlenmeden görebilseydim.Senin ailen yok mu? Ne yapıyorsa sen de onu yap. Yaptığı şeye maruz kalınca anlar belki.
Göstermezler ki.Anlamaz artık buna da eminim, onun için varsa yoksa ailesiymiş çok net gördüm. Keşke böyle aileci olduğunu evlenmeden görebilseydim.
Bunu ona söyle işte, o dediği şeyin karşılığı bu. Ayrıca bal gibi de anlar. Yaptığı şeyi çok iyi tanır.Anlamaz artık buna da eminim, onun için varsa yoksa ailesiymiş çok net gördüm. Keşke böyle aileci olduğunu evlenmeden görebilseydim.
Nasıl anladınız aileci olduğunu, ne dedi size?Anlamaz artık buna da eminim, onun için varsa yoksa ailesiymiş çok net gördüm. Keşke böyle aileci olduğunu evlenmeden görebilseydim.
Bir süredir ailesiyle görüşmüyor ve haklı olduğum bir konuda onlara karşı beni savunmuştu, bu yüzden konuşmuyorlar, dün bana ailemle yaşadığım şeylerin sebebi sensin dedi. Madem sebep bendim neden beni savundun dedim, çünkü senle yaşıyorum mecburiyetten seni savundum dedi.Nasıl anladınız aileci olduğunu, ne dedi size?
Sizin haklı olduğunuz konuda bile yaptıklarini yüzünüze vurması gercekten çok çirkin. Ne yapmayı dusunuyosunuz?Bir süredir ailesiyle görüşmüyor ve haklı olduğum bir konuda onlara karşı beni savunmuştu, bu yüzden konuşmuyorlar, dün bana ailemle yaşadığım şeylerin sebebi sensin dedi. Madem sebep bendim neden beni savundun dedim, çünkü senle yaşıyorum mecburiyetten seni savundum dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?