bu internet daha kaç yuva yıkacak......

Şimdi sen böyle bir konu açınca aklıma geldi.Yaklaşık olarak 7 yıl önce uzaktan tanıdıgım bir teyze teyze diyorum kendisine teyze diye hitap ederdim o zamanlar 50 yaşındaydı henüz yeni emekli olmuştu emekli olmadan önce bir beyle internette tanışmışlar yaklaşık olarak 1 sene kadar görüşmüşler ve daha sonra evlenmeye karar vermişler.Kadın 7 yıl önce bu adama kaçtı eşi birgün işten eve geliyor kadın evde yok sonra eşinden bir telefon başka birini sevdigi kendisiyle nette tanıştıgını söylüyor beni unutun diyor.Sırf o adam için başka şehire gidiyor kadının çocukları bile şok oldular hepsi yaşca büyük insanlardı.Şuan kadın 7 yıldır evli ve çok mutluymuş ama her iki tarafında yuvası yıkıldı.

Merhaba arkadaşım;
anlattıklarınıza gerçekten üzüldüm,bir yuvanın yıkılmış olması çok kötü..
İnternet aldatmanın sebebi değil tabiki de sadece en temel aracı bana göre..Niyeti bozuk olan her yerde her şekilde yapar bu kesin.
Yalnız benim anlayamadığım ne biliyor musunuz,siz de böyle düşündüğünüz halde neden çoğu yorumda sanki siz kadının hiç suçu yoktu internet yaptı herşeyi demişsiniz gibi yansıltılmış.
Tabiki bundan on bin yıl öncede aldatma vardı şimdide ama şuan istatistiksel olarakta iletişim araçlarının adlatma oranını hele hele bayanlardaki aldatma oranını yükselttiği açık.

merhaba canım...
inan en başından beri ısrarla üstüne basa basa izah etsemde bazı insanlar anlamak istediği şekilde anlayıp yorumluyor...
ben internet suçlu kadın suçsuz mu diyorum allah aşkına...neden bakış açılarını genişletmeden sadece görmek istedikleri yönü görür bazı insanlar anlamış değilim...
kadının suçlu olduğu mayasının bozuk olduğu aşikar..bunun aksini söylemiyoruz...elbette kadın suç sıralamasında ilk sırada... belki internet evinde olmasaydı da yapacaktı...ne bileyim çarşıda pazarda belki de telefonda...
ama bazı şartların zorluğunun caydırıcı özelliği vardır....örneğin ortaya çıkması kolay olan bir yöntemle biriyle sokakta tanışıp görüşmekten korkacaktı belkide...veya telefon da farkında olmadığı bi anda yakalanacaktı vs..örnekler artıtılabilir....
ama internet bu aldatma olaylarında öyle bir gereç ki, gizlilik desen en ala şekilde gizleyebilir, cezbedici tanıtım ve siteler desen zaten gözümüze sokarcasına karşımızda....
şahıs bulmak desen zaten el altında hazır tanışıp görüşmek için can atan bekleyen tonlarca insan...
geriye sadece pc nin başına oturmak kalıyor....aldatmaya zaten meyili de varsa ekmeğine yağ sürülmüş gibi bir kıvama geliyor...
hele bir de zaafı varsa, yada üç beş güzel söze kanacak bir yapıdaysa mesele amacına ulaşmış demektir....
taa en başında anlatmak istediğim bu...nedense kadının yaptığı durumdan ziyade internetin suçsuz olduğunu takılmış bazı arkadaşlar ama nekadar ısrar edilse de internet bir numaralı cezbetme özelliğine sahip ve son yıllarda binlerce yuvanın yıkılmasında rol oynamış bir araç....
bu demek değil ki ben interneti kötülüyorum asla...aynı zamanda çok faydalı bir teknoloji, her türlü ihtiyaç ve gereksinimleri karşılayan hayatımızı kolaylaştıran bir imkandır internet....
o ince çizgiyi ayıramayıp faydalı alanı değil de zararlı alanı baz alarak bu tarz aldatma olaylarına meylederek yıkılmadı mı yuvalar...
eskiden de vardı aldatmalar evet çok vardı...
ama internet peyda olalı ne kadar arttı istatistikler farkındamıyız....
boşanma davalarında aldatma sebepli olanların dökümleri alındığında hep ortaya internet çıkmıyormu...
allah aşkına bu kadar düz mantıkla yaklaşmayın derim aksini iddia edenlere...ama karar sizin tabi, herkes fikrinde özgür....

ne yazık ki bende internetin yayılmasıyla birlikte bu tür olayların yayıldığı fikrindeyim
tabi bunu yapanlar kimler
aciz haysiyetsiz yaratıklar
ellerine geçen teknolojiyi bile kötü emellerine alet edenler
Allah herkese akıl fikir versin
insanlarda artık deli cesareti var gerçekten
bu işin erkeği kadını falanda kalmamış
vicdanda mı yok anlamıyorum
kadın olsun erkek olsun nedendir bu aldatma
nedendr bu kaçış
varsa bir derdin bir sorunun hayatındaki insanı çıkar önce hayatından
ne yapıosan o zaman yap
anlamıyorumki nedir bu

ayrıca yeri gelmişken söyleyeyim
erkek arkdaşım internet cafelerle çalışıyor
şimdiye kadar girdiği çıktığı her cafe sahibinin karılarını aldattığını gece yarıları onlarla bunlarla konuştuğunu anlatıp durur
artık bazen erkek denenden nefret edecek noktaya geliyorum
tabi kadınlarda öyle
vaktinin yarısından çoğunu bilgisayar başında harcayıpta saçma sapan işlere bulaşmayan insan olduğunuda sanmıyorum ben
bizim insanımız eline geçen fırsatın suyunu çıkarana kadar kullanınca rahatlıyor

aynen canım, bazı insanlar bazı imkanları cılkını çıkarma şeklinde kullanıyor....
bi ara tv de izlemiştim çok eskiden ama 10 sene olmuştur..bi karı koca...adam seyehate gidiyor, kadın evden geceleri chat yapıyor, adam da gittiği yerden chat odalarında fink atıyor...derken bunlar bilmeden sohbet ediyorlar...sonra foto görelim diyorlar bi bakıyor adam karısı....
o zamanlar ağzımız açık dinledik bu haberi hatta çok programa çıktılar kimliklerini gizleyerek, kafalarına kese kağıdı geçirmişlerdi tanınmamak için boşandılar zaten....
ama şimdi bu tür aldatma mevzularını duyunca allah bildiği gibi yapsın deyip geçiyoruz çünkü artık alıştık mı diyelim yoksa eskisi kadar şaşırmıyoruz mu diyelim bilemiyorum...
şimdi ufacık çocukların bile face hesaplarında yüzlerce arkadaşı dolu....
evet teknoloji çok faydalı ama zararlı yanlarıda yabana atılmayacak kadar çok...iddiam budur...

Geri dönmesi değil..kaçtığı adamla arasındaki aşk büyük yüce bir aşk gibi gösterilmişti..

ne günlere kaldık tövbe tövbe....aşık oldum diyen kaçıyor arkadaş...nasıl bi aşksa çözemedik yani...
bu kadar normal bişeymiş gibi empoze edildi millete....artık duyduklarımıza şaşırmıyor hale geldik..

güldüm vallahi
tencere kapak işte nasılda bulmuşlar birbirlerini
dediğin gibi artık aldatmalara alıştık sanırım
ama bunu yapanlar bilmiyorlarki öncelikle kendilerini aldatıyorlar
teknolojinin kullanmayı bilmeyene ve kötülükten kaçmayana yarardan çok zararı olduğunu düşünüyorum bende

Geri dönmesi değil..kaçtığı adamla arasındaki aşk büyük yüce bir aşk gibi gösterilmişti..

herkesin dilinden düşürmediği kitabın konusu bumuymuş
yuh artık diyorum ya
bende merak ediyordum hep
fırsat bulunca alıp okuyacaktım
tövbe tövbe
böyle anormal şeyleri normalleştirip hayatımıza sokmaya devam ederlerse daha çok kadın yada erkek aşkı başka şahıslarda aramaya devam eder

Çok üzüldüm . Kim bilir nasıl bir hayal kırıklığı yaşadı , Rabbim sabır versin . Kişiliği bozuk olan , niyeti kötü olan insan her türlü aldatır , internet ise böyle tiplerin sadece işini kolaylaştırır .

Allah yardımcısı olsun o çocuğun. Çok küçük ve anne sevgisine çok ihtiyacı vardır. Eşi için de zor ama çocuğa çok üzüldüm.

Allah yardımcısı olsun o çocuğun. Çok küçük ve anne sevgisine çok ihtiyacı vardır. Eşi için de zor ama çocuğa çok üzüldüm.

amin canım hepimiz çocuğa çok üzldük zaten....
babası da çok çökmüş üzüntüden ortalığa pek çıkmıyor..utancından sanırım...
allahım hayırlısını nasip etsin...alllah şeytana uydurmasın...

Utanması gereken kişi adam degil ki canım eşini çogunu bırakıp giden dir utanması gereken kişi hadi eşini sevmiyorsun diyelim bir anne çocugunu nasıl bırakır.

Çok üzüdüm.
Herşeyden herkesten önce o cocuk için. Bu durumda en masum olan o.
Onun haricindeki herkes de pişman olacak bence. Kadın da, o kadının birlikte olduğu adam da.

Yahu nedr bu cahil kadınlar erkekler..

Bu yüzden çoğu kadın\ adam eşlerine interneti yasaklar. Çünkü aklıyla kullanamazlar.

Kadın zaten aklı oralardaymış interneti görür görmez bunlar gelmişse aklına bu kadar yollara girmişse.

Ayıp ayıp.. Akıllı mantıklı insan olsalar interneti gerektiği gibi kullanırlar. Kadın kadın değilmiş.

Kadın \ Erkek interneti gerektiği gibi kullanmayı öğrenmeli. Aşk sevgi saygı bu sanal alemde yok sayılmamalı. Sen hala evlisin neden aklına bunlar geliyor be kadın.!

Utanması gereken kişi adam degil ki canım eşini çogunu bırakıp giden dir utanması gereken kişi hadi eşini sevmiyorsun diyelim bir anne çocugunu nasıl bırakır.

evet canım utanması gereken adam değil ama bir erkek için çok zor olsa gerek karısının başka bi erkeğe kaçması..kadın erkek farketmez, kime kaldırabilirki böyle bişeyi rabbim muhafaza etsin şeytana uymaktan...çocuk zaten hepimizi yaralayan da o...
yavrunun ne günahı var ilerde annesini böyle hatırlayacak ömür boyu nefret edecek...

Ben çocuğun durumunu anlayabiliyorum çünkü oğlum da aynı durumda. Ben kocasını anlayabiliyorum çünkü benim de başıma geldi. Terkedilmeyi, aldatılmayı ben de yaşadım. İnternetten olmasa da... O duyguyu Allah kimseye yaşatmasın. Şimdi onlar çok mutlular. Ama sıra elbet bize de gelecek. Oğlumun, benim hayallerimizi yıktılar. Düzenimizi bozdular. Herşeyde bir hayır vardır. Allah çocuğun ve o eşin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
Bende en çok çocuga üzülüyorum umarım bu yaşadıgı olayı çabuk atlatır ama babası şöyle birşey yapabilir.Çocuguna annesinin başka bir adamla kaçtıgını hiç söylemesin anlaşamadıklarını boşandıklarını söylesin annesinden nefret ederek büyümesin sonuçta annesi atsan atılmaz satsan satılmaz.Hem annesinden nefret ederek büyüyen bir çocuk ileriki yaşlarında bütün kadınlardan nefret ederek büyür o yüzden babası bu olayı hiç anlatmasın çevresindeki insanlarıda uyarsın çocuguna hiçbirşey belli etmesin burada önemli olan çocugun ruh hali onu düşünerek adım atması gerek burada en büyük görevde babaya düşüyor.

Son düzenleme:

çok üzüldüm canım gerçekten allah kimsenin başına vermesin...çok büyük bir imtihan sabredip isyan etmedikçe siz kazanan taraf olacaksınız....onlar mutlu demişsiniz ya, işte sakın öyle düşünmeyin çünkü başkalarının mutsuzluğu üzerine mutluluk kurulmaz, yuva yıkanın da yuvası olmaz....dışardan mutlu görünselerde gece yastığa başlarını koyunca vicdanlarının verdiği ceza yeter onlara...
birde bu dünyanın öbür tarafı var, sizde o dünyada mutluluğu yaşarken, onlar arkanızdan bakıp duracaklar...
rabbim gönlünüzü feraha kavuştursun yavrunuzla mutlu bi ömür versin, karşınıza öyle güzellikler çıkarsın ki, üzüntünüzü toz bulutu gibi dağıtsın inşallah...

bizde ilk öyle düşünmüştük ama çocuk az buçuk anlıyor durumu.....birde zaten cümle alem öğrendiği için ilerde gizlemek çok zor illa ki duyacaktır....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…